αν έχετε και οι δύο σας ακίνητο (σπίτι) στο όνομά σας, δεν δικαιούστε τις φοροαπαλλαγές για σπίτι πρώτης κατοικίας.
Αν έχεις εσύ σπίτι στο όνομά σου, δεν δικαιούστε φοροαπαλλαγή.
Αν έχει εκείνος σπίτι στο όνομά του, δεν δικαιούστε φοροαπαλλαγή.
Αν έχετε κανά αγρόκτημα, βοσκοτόπι, σπιτάκι σε δήμο με λιγότερο από 7000 κατοίκους, δικαιούστε φοροαπαλλαγή για σπίτι που θα αγοράσετε στην Αθήνα (αυτό θέλει περισσότερο ψάξιμο με την εφορία).
Τα δάνεια δεν είναι εύκολη υπόθεση ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Και λέω θεωρητικά, γιατί τώρα πια, οι τράπεζες, προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα τους (βλ. δάνεια), δίνουν και στη μαρία την άσχημη, που λέει ο λόγος

.
Στη δική σου περίπτωση, θα χρειαστεί οπωσδήποτε εγγυητής (υποψιάζομαι ότι δε δηλώνεις μεγάλο εισόδημα). Ο υπολογισμός της δόσης γίνεται χονδρικά ως εξής: η δόση σου δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/3 του μηνιαίου εισοδήματος (διαφορετικά, η τράπεζα θεωρεί ότι δε θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου σε ότι αφορά το δάνειο. Γι'αυτό και χρειάζεται ο εγγυητής, οπότε αθροιστικά μπορείς να φτάνεις τη δόση). Επειδή δε, είσαι και μικρή στην ηλικία, θα μπορέσεις να πάρεις και δάνειο μεγάλης διάρκειας (40-50 χρόνων), αν και προσωπική μου εκτίμηση είναι να τα αποφεύγεις - μια ζωή δεμένη με τη τράπεζα...Αν βέβαια περιμένεις σημαντική εισροή χρημάτων κάποια στιγμή στο μέλλον, μη διστάσεις για πολύχρονο δάνειο γιατί μπορείς να το αποπληρώσεις οποιαδήποτε στιγμή θες, χωρίς πέναλτυ τώρα πια.
Εκεί που έχουν πάει τα επιτόκια, τώρα πια συμφέρει σταθερό (εγώ το γύρισα από ευρωπαϊκό κυμαινόμενο σε σταθερό, και μετρίασα τη ζημιά κατά 40-50 ευρώ το μήνα). Το θέμα είναι ότι οι αντικειμενικές έχουν πάει στα ύψη, οπότε θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι η αγορά νέου σπιτιού (να βγάλει κατιτίς και ο καημένος-με-τη-πόρσε κατασκευαστής). Σε συμφέρει ή να χτίσεις ή να αγοράσεις ένα σπιτάκι κάποιων χρόνων (5-10-15 μαξ). Όπως σε ξέρω, θα προτιμούσα το δεύτερο.