Συγκλονίζει η παιδίατρος που κατέρρευσε μετά 5 συνεχόμενες εφημερίες: «Είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ άλλο»

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.689 μηνύματα.
giatros_pdj991024x577-1.jpg

Συγκλονίζει η ειδικευόμενη παιδίατρος, που κάνει το αγροτικό της σε περιφερειακό νοσοκομείο, και καταρρέει μετά από πέντε συνεχόμενα 24ωρα εφημερίας φτάνοντας σε σημείο να κλαίει μπροστά στην κάμερα γιατί δεν έχει κοιμηθεί, αναδεικνύοντας τα εξαντλητικά ωράρια και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

«Είναι Σάββατο, εφημερεύω από την Τρίτη. Δεν ξέρω πού αλλού συμβαίνει αυτό», αναφέρει στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως εξομολογείται η ίδια, «είναι Σάββατο κι εφημερεύω από την Τρίτη. Έφυγα τρέχοντας στις 8 το πρωί να πάω στο δωμάτιο που είναι 15 λεπτά μακριά, να φάω, να κάνω ένα μπάνιο, να αλλάξω ρούχα. Δεν πρόλαβα να πάω, πήγε 9 η ώρα και με πήραν τηλέφωνο ότι ήρθε παιδάκι» λέει με λυγμούς η νεαρή γιατρός.

Συνεχίζοντας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι απάντηση (στο πρόβλημα) το “πήγαινε σπίτι σου κι αν είναι θα σε φωνάξουμε”. Αυτό είναι ψυχοφθόρο για έναν γιατρό. Δεν μπορώ να είμαι τόσες μέρες. Τι να κάνω, πώς θα φύγω όταν έρχεται παιδί; Να πω ότι έφυγα λίγο να πάρω αέρα, να κάνω μπάνιο να αλλάξω ρούχα, να φάω;

Δεν μπορώ να είμαι τόσες μέρες, ξημερώνει έκτη μέρα εφημερίας. Τη Δευτέρα φεύγω. Έχω υπογράψει ότι θα είμαι αγροτικός γιατρός για να πάρω την ειδικότητά μου» συνεχίζει στο ίδιο ύφος η κοπέλα, η οποία έχει καταρρεύσει και προφανώς δεν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς της, που είναι παιδιά, καθώς δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τον ίδιο της τον εαυτό».

Στο τέλος του βίντεο, η παιδίατρος ακούγεται να λέει: «Δεν μπορώ, είμαι κουρασμένη, κλείστε το αν δεν μπορείτε, είμαι κουρασμένη, δεν βγαίνει…».

Νομίζω ο Άδωνης της ζήτησε μέσω των δημοσιογράφων να επικοινωνήσει μαζί του να βρεθεί λύση;
Εκείνη να επικοινωνήσει; δικό της είναι το νοσοκομείο;; Αυτός πρέπει να κάνει έρευνα και να παρέμβει!

Ας φύγει εξωτερικό. Κάθεται και ταλαιπωρείται με το κωλοσυστημα και με κάτι βλήματα τύπου Γεωργιάδη

Ας φύγει εξωτερικό. Κάθεται και ταλαιπωρείται με το κωλοσυστημα και με κάτι βλήματα τύπου Γεωργιάδη
Δεν είναι όλα τα νοσοκομεία έτσι, αυτό με το εξωτερικό έχει κουράσει, δε γίνεται να φύγουν όλοι

Δεν είναι όλα τα νοσοκομεία έτσι, αυτό με το εξωτερικό έχει κουράσει, δε γίνεται να φύγουν όλοι

Δεν έχει κουράσει καθόλου . Οταν δεν έχεις σύστημα και βρίσκεις κορόιδα να το συντηρούν , τότε δεν πρόκειται ποτέ ν αλλάξει τίποτα.

Ολα τα νοσοκομεία δεν είναι έτσι χαίρω πολύ. Το χάος που επικρατεί στο σύστημα υγείας είναι πανελλήνιο φαινόμενο όμως.

Δεν έχει κουράσει καθόλου . Οταν δεν έχεις σύστημα και βρίσκεις κορόιδα να το συντηρούν , τότε δεν πρόκειται ποτέ ν αλλάξει τίποτα.

Ολα τα νοσοκομεία δεν είναι έτσι χαίρω πολύ. Το χάος που επικρατεί στο σύστημα υγείας είναι πανελλήνιο φαινόμενο όμως.
Σωστό αλλά πρέπει να έχουμε και εδώ νοσηλευτές τι θα γίνει αν σκέφτονται όλοι έτσι

Σωστό αλλά πρέπει να έχουμε και εδώ νοσηλευτές τι θα γίνει αν σκέφτονται όλοι έτσι

Μπας και ταρακουνηθεί το κεφάλι του Αδωνη.

Οταν δεν υπάρχει πίεση οποιασδήποτε μορφής τότε δεν πρόκειται άλλαξει τίποτα.

Αν δεν μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη, αργά η γρήγορα το πουλί θα πετάξει.

Απλά, λιτά και απέριττα.

Νομίζω ο Άδωνης της ζήτησε μέσω των δημοσιογράφων να επικοινωνήσει μαζί του να βρεθεί λύση;
Εκείνη να επικοινωνήσει; δικό της είναι το νοσοκομείο;; Αυτός πρέπει να κάνει έρευνα και να παρέμβει!
Τόσο μαλάκας...Με περικεφαλαία....

Λες και είναι η μόνη γιατρός που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Και αντί να δει το πρόβλημα συνολικά, θέλει τηλέφωνο επικοινωνίας για να βρεθεί λύση ατομικά ..

Η λύση μία είναι ..Να πάει στα τσακίδια, μπας και απαλλαχτούμε από δαύτον...

Και η Μαρία Αντουανέτα (υποτίθεται ότι) είπε: <<Αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι>>

1777496770242.png

Οταν δεν υπάρχει πίεση οποιασδήποτε μορφής τότε δεν πρόκειται άλλαξει τίποτα.
η πίεση δεν θα έρθει με το να φύγει ο κόσμος στο εξωτερικό, αλλά με το να μείνει και να πιέζει την κυβέρνηση για να υπάρξει αλλαγή. Η πίεση δεν θα υπάρξει δια της απουσίας, αλλά με της παρουσίας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back