Guest 528707
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

22-05-22

09:13
Ένα άλλο θέμα που θα πρεπει νομίζω πλέον να συζητήσετε με τον θεραπευτή σου, που είναι πολύ σημαντικό βάση της εμπειρίας που έχω είναι αν ειναι σύμφωνος με ολο αυτο .Ναι. Συμφωνώ. Όχι δεν το έχω συζητήσει ακόμη γιατί έχουμε θέσει συγκεκριμένο πλαίσιο που δουλεύουμε πάνω σε αυτό και μόλις ολοκληρωθεί θα πάμε στο επόμενο καυτό θέμα!
Τι εννοώ?
Έχω τύχει σε περιστατικό που ενώ ο θεραπευομενος ήταν κάτω από την επίβλεψη του θεραπευτή του συζητούσε διαφορά θέματα με ανθρώπους και κάπου εκεί μπερδευοταν ως προς την πορεία που είχε με τον επαγγελματία.
Όταν λοιπόν το συζήτησε αυτό με τον θεραπευτή του του πρότεινε όσο καιρό συνεργάζεται μαζί του να μην μπαίνει σε αυτή την διαδικασία γιατί επηρεάζεται.
Όπως και άλλες περιπτώσεις που ο ίδιος ο θεραπευτής πρότεινε στο άτομο να μιλά, να συζητά με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινούς προβληματισμούς και του πρότεινε κιόλας να ενταχθεί σε ομαδικές συνεδρίες γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι ότι μέσα από την συζήτηση ΜΟΝΟ με άτομα που έχουν περάσει από κοινά μονοπάτια και ΟΧΙ από άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας του γεννούσε ερωτήματα που ίσως από μόνος του δεν ήταν ακόμα σε θέση να τα κάνει στο ευατο του γιατί απλά φοβόταν.
Συνήθως στην προσπάθεια μας να δώσουμε πιο γρήγορη λύση στο θέμα μας κάνουμε σπασμωδικες κινήσεις και σίγουρα όλο αυτό μας μπερδεύει περισσότερο.
Από τη στιγμή που έχεις θεραπευτή πρόσεχε μην μπεις στο τρυπάκι ενός παράλληλου επαγγελματία που ακολουθεί τελείως διαφορερικη προσέγγιση απο ότι ο δικός σου .
Μόνο σύγχυση θα σου προσφέρει αυτό.
Άλλο συζητάμε σε ομάδες με κοινούς προβληματισμούς και άλλο μπερδεύουμε επαγγελματικές θεραπείες

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

22-05-22

09:16
Τι ειδικότητα έχει ενας τέτοιος. Δηλαδή πως τον βρίσκεις μαργαρίτα μου ;Αυτο και εγω σκεφτηκα με το που διαβασα το ποστ σου ..
Αν σου συμβαινει συχνα κατι τετοιο δοκιμασε να ξεκινησεις με διατροφολογο που να εχει και παραλληλη ειδικοτητα-γνωσεις στην συναισθηματικη διαχειριση αυτου
Εκει καταφευγουν κυριως ανθρωποι που εμφανιζουν νευρικη ανορεξια ή βουλιμικα επεισοδια ή πολλες αλλες διατροφικες διαταραχες που δεν αρκει μονο ενας διατροφολογος και ενα απλο προγραμμα καθημερινης διατροφης .
Χρειαζεται και ενα ειδος coaching και πιστεψε με κανει θαυματα γιατι εχω δει περιπτωση και δεν πιστευα στα ματια μου .
Αντικρισα εναν αλλο ανθρωπο ,με διαφορετικη ψυχολογια και τροπο σκεψεις πλεον πανω σε αυτο και το σημαντικοτερο ?
Οτι αυτο της εχει γινει τροπος ζωης και παρ ολο οτι εχει σταματησει την συστηματικη παρακολουθηση απο ειδικο εξακολουθει να ακολουθει οτι εχει μαθει μεχρι τωρα .
Καλη επιτυχια σου ευχομαι στην προσπαθεια σου αυτη !
Nathanail22
Νεοφερμένο μέλος
Η Nathanail22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 118 μηνύματα.

22-05-22

09:18
Έχω σκεφτεί να βρω διαιτολόγο που να ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Έχω σκεφτεί διαφορά..Ένα άλλο θέμα που θα πρεπει νομίζω πλέον να συζητήσετε με τον θεραπευτή σου, που είναι πολύ σημαντικό βάση της εμπειρίας που έχω είναι αν ειναι σύμφωνος με ολο αυτο .
Τι εννοώ?
Έχω τύχει σε περιστατικό που ενώ ο θεραπευομενος ήταν κάτω από την επίβλεψη του θεραπευτή του συζητούσε διαφορά θέματα με ανθρώπους και κάπου εκεί μπερδευοταν ως προς την πορεία που είχε με τον επαγγελματία.
Όταν λοιπόν το συζήτησε αυτό με τον θεραπευτή του του πρότεινε όσο καιρό συνεργάζεται μαζί του να μην μπαίνει σε αυτή την διαδικασία γιατί επηρεάζεται.
Όπως και άλλες περιπτώσεις που ο ίδιος ο θεραπευτής πρότεινε στο άτομο να μιλά, να συζητά με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινούς προβληματισμούς και του πρότεινε κιόλας να ενταχθεί σε ομαδικές συνεδρίες γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι ότι μέσα από την συζήτηση ΜΟΝΟ με άτομα που έχουν περάσει από κοινά μονοπάτια και ΟΧΙ από άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας του γεννούσε ερωτήματα που ίσως από μόνος του δεν ήταν ακόμα σε θέση να τα κάνει στο ευατο του γιατί απλά φοβόταν.
Συνήθως στην προσπάθεια μας να δώσουμε πιο γρήγορη λύση στο θέμα μας κάνουμε σπασμωδικες κινήσεις και σίγουρα όλο αυτό μας μπερδεύει περισσότερο.
Από τη στιγμή που έχεις θεραπευτή πρόσεχε μην μπεις στο τρυπάκι ενός παράλληλου επαγγελματία που ακολουθεί τελείως διαφορερικη προσέγγιση απο ότι ο δικός σου .
Μόνο σύγχυση θα σου προσφέρει αυτό.
Άλλο συζητάμε σε ομάδες με κοινούς προβληματισμούς και άλλο μπερδεύουμε επαγγελματικές θεραπείες![]()
Συζητάω με φίλο-ψυχοθεραπευτη που έχει περάσει δύσκολη κατάσταση με υπερφαγικα και άλλες διαταραχες και η αλήθεια είναι ότι είναι ο μόνος που μπορούμε να μιλήσουμε και να καταλάβει ο ένας τον άλλον πάνω στην διατροφή.
Πάνω σε αυτό επειδή τον έχω ρωτήσει μου έχει πει να κάνω ότι κρίνω εγώ. Γενικά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι και απλά Ν ακούω να παρατηρώ και αν με κάτι ταυτιστω να σκέφτομαι αν μπορεί αυτό να είναι βοηθητικό στην δική μου περίπτωση
Είμαι τυχερή που έχω φίλους που συζηταμε κάνουμε αναλύσεις πάνω σε αυτά που μας απασχολούν και είναι πραγματικά βάλσαμο να νιώθω ότι με καταλαβαίνουν χωρίς να δίνουν συμβουλές χωρίς να κρίνουν χωρίς να κράζουν χωρίς να λένε "μα γιατί αγχώνεσαι? Είναι όλα καλά στην ζωή σου" (χάχα) . Έχω σκεφτεί και την ομαδική αλλά αυτή την στιγμή δεν το έχω ανάγκη ισως επειδή υπάρχει το παραπάνω. Αν δημιουργηθεί όμως η αναγκη θα το κάνω. Γενικά έχω ανάγκη να εντασομαι σε ομάδες και τώρα είμαι ήδη σε μια και με καλύπτει στην φάση που βρίσκομαι!
Guest 528707
Επισκέπτης

22-05-22

09:22
Έρευνα αγοράς κορίτσια μου .
Υπάρχουν πάρα πολλοί διατροφολόγο που ειδικεύονται και στο ψυχολογικό κομμάτι.
Αν όχι έχουν παράλληλες συνεργασίες.
Όπως και το αντίθετο ψυχολόγοι ειδικοί στις διατροφικές διαταραχές!
Είναι ο απολυτος συνδυασμός για εμένα γιατί η διατροφή είναι άκρως εξαρτημένη με την ψυχολογία μας, κακά τα ψέματα και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο ποιο σημαντικά αποτελέσματα θα έχουμε.
Σκοπός μας είναι όλο αυτό να γίνει ρουτίνα, συνήθεια, παιδεία πλέον ..
Προίκα που θα δώσουμε ακόμα και στα παιδιά μας όπως μου έλεγε και ο δικός μου που εγώ πλεον πήγαινα για να βάλω κιλά
Σκέψου αυτό που είπες για την κόρη σου @Ariana2018 μου .Ότι βλέπει το παιδί από εσένα κάνει
Είναι ο απολυτος συνδυασμός για εμένα γιατί η διατροφή είναι άκρως εξαρτημένη με την ψυχολογία μας, κακά τα ψέματα και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο ποιο σημαντικά αποτελέσματα θα έχουμε.
Προίκα που θα δώσουμε ακόμα και στα παιδιά μας όπως μου έλεγε και ο δικός μου που εγώ πλεον πήγαινα για να βάλω κιλά

Σκέψου αυτό που είπες για την κόρη σου @Ariana2018 μου .Ότι βλέπει το παιδί από εσένα κάνει

Nathanail22
Νεοφερμένο μέλος

22-05-22

09:38
Αυτό τώρα ξύπνησε μέσα μου τον μπαμπούλα που συχνά ελεγα-νομιζα ότι με βοηθάει. Δηλαδή η βοήθεια απ έξω (μπαμπάς, γυμναστής κλπ) με την μορφή μπαμπούλα νόμιζα ότι μου εκανε καλό γιατί με κινητοποιουσε αλλά στην πραγματικότητα μου καλλιεργουσε το αίσθημα ότι μόνο με βουρδουλα θα κάνω αυτό που είναι καλό για εμένα ενώ η διατροφή συνδέεται με την φροντίδα αυτό το μαστίγιο τελικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα μακροχρόνια.Ακόμα τα βάζω μαζι του ενδομυχα γιατί δε με αποτρεπει οπως η μάνα μου.
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

22-05-22

09:40
Κάπως έτσι είναι καλά τα λες τα ξερω κι εγώ αυτάΑυτό τώρα ξύπνησε μέσα μου τον μπαμπούλα που συχνά ελεγα-νομιζα ότι με βοηθάει. Δηλαδή η βοήθεια απ έξω (μπαμπάς, γυμναστής κλπ) με την μορφή μπαμπούλα νόμιζα ότι μου εκανε καλό γιατί με κινητοποιουσε αλλά στην πραγματικότητα μου καλλιεργουσε το αίσθημα ότι μόνο με βουρδουλα θα κάνω αυτό που είναι καλό για εμένα ενώ η διατροφή συνδέεται με την φροντίδα αυτό το μαστίγιο τελικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα μακροχρόνια.

Μαζί του έμαθα τον εαυτό μου καλυτερα και ασχολήθηκα εγώ μόνο μαζί του χωρίς κανέναν να με πρηζει
Λάθος ήταν της μάνας μου ανεξάρτητα αν μένουν κατάλοιπα που ξέρω πως είναι λάθος
Nathanail22
Νεοφερμένο μέλος

22-05-22

09:49
Το κίνητρο είναι ένα, η φροντίδα του εαυτου. Γι αυτό παλεύω. Αλλά είναι πολύπλευρο.ψάξε μα βρεις
Νομίζω ότι δεν έχω βρει ακόμα το κενό στο σημείο που δημιουγειται ανάμεσα στο μαγειρεύω υγιεινά από τη φύση μου έως το ότι θα φάω πατατάκια πχ.
Κάνω αναδρομή στο παρελθόν τώρα και σκέφτομαι ότι τελικά έπαιξαν παρόμοια μοτίβα δυστυχως..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Με την διαιτολόγο μου κάνουμε εκπαίδευση πάνω στο κομμάτι διατροφή και στην σχέση μου με το φαγητό. Η ίδια κάνει ψυχοθεραπεία και έχει κάποιες γνώσεις και θεωρώ ότι η προσέγγιση με βοηθάει. Όμως στην δική μου περίπτωση δεν μου φτανει η πληροφορία... Πρεπει να το δουλέψω περισσότερο ίσως με έναν θεραπευτή που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Αλλά έχω ήδη βοήθεια από 3 ανθρώπους αυτη την περιοδο.. Αν πάρω και από αλλού νιώθω ότι θα μπερδεύτω
Το παραπάνω μήνυμα πήγαινε εδώ! Παιδεία, πολυ ωραία το εθεσεςΣκοπός μας είναι όλο αυτό να γίνει ρουτίνα, συνήθεια, παιδεία πλέον .
Θέλω να καταλάβω το γιατί τρώω συναισθηματικά.. Τι είναι αυτό που το πυροδοτεί! Δηλαδή το έχω ονομάσει πλέον ξέρω ότι τρώω επειδή κάτι μου λείπει και προσπαθώ να το καλυψω καταναλωνοντας τροφή. Όμως ακόμα δεν έχω φτάσει στο βάθος που θα με βγάλει από αυτό..Καλημερα, εγώ εδώ!
Εχω κι εγώ θέμα με αυτό χρόνια τώρα.
Εν ταχει ποτε δεν ημουν πανουλη, αντιθέτως ήμουν ανέκαθεν ένα ψηλό κορίτσι δεμένο. Το προβλημα ξεκίνησε πιστευω από τη μαμά μου που επειδή εκείνη ήταν πολυ αδυνατη συνέχεια μου λεγε να μην τρώω. Βέβαια με κρατουσε σε μια ισορροπία όλο αυτό γιατί μετά είχα τυψεις κ σταματουσα. Όταν παντρευτηκα πηρα την κάτω βόλτα ειδικά μετά τις γέννες. Υπήρχε εποχη που τα είχα βάλει με τον άντρα μου. Ακόμα τα βάζω μαζι του ενδομυχα γιατί δε με αποτρεπει οπως η μάνα μου. Ψυχολογικά,αστο
Μετά από κάθε γεννά τα εχανα. Στη τελευταία όμως ενώ τα έχασα, ήρθε ο κοβιντ κ η διακοπή του τσιγάρου και τα ξαναπηρα όλα. Για την ακρίβεια είμαι 15 κιλά παραπάνω από το σωστο κ ξέρω πως ότι είναι να κάνω πρέπει να το κάνω συντομα καθώς μετά από κάποια ηλικία ο μεταβολισμός δε λειτουργεί το ίδιο.
Το πρόβλημα δε μένα ήταν ανέκαθεν η λαιμαργία μου. Γλυκά ψωμια μακαρόνια κ γενικά όλα τα φουσκωτικα. Μπορεί όλη μερα να μην έτρωγα αλλά το βράδυ να πεφτα με τα μουτρα. Παρεπιπτόντως το ίδιο κάνει κ η μεγάλη μου κόρη έχω προσεξει τελευταία, τρώει ελάχιστα τη μέρα και πολυ το βράδυ και πρεπει να την προσεξω. Ήδη της μιλάω πολυ. Είναι αδυνατο αλλά μεγαλώνοντας φοβάμαι μη ξεφυγει. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να της μιλάω αλλά να της δείχνω τον σωστό δρόμο.
Το ξέρεις ότι αφορμή για το τσιγάρο ήταν το δευτερο παιδι μου ; και τα κατάφερα. Αφορμή για το φαγητό τώρα γίνεται το άλλο μου παιδι. Θέλω να πω εμένα τα κίνητρα μου είναι αυτά. Όποτε κανόνας 1: ψάξε μα βρεις κίνητρα.
Έχω δοκιμάσει διαφορά αλλά με ελάχιστη επιτυχία η επιτυχία για λίγο καιρό κ μετα ξανά στα ίδια.
1. Γυμναστήριο. Το σταμάτησα με τη καραντίνα κ μετα τη καραντίνα αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις οπότε και σταμάτησα.
2. Διαιτολόγος. Εκανα δουλειά για τρεις μήνες, έχασα αλλά με τη καραντίνα πάλι σταματησαμε επίσης τσιγουνευτηκα τα λεφτά. Με τρία παιδιά και υποχρεώσεις παντου ο διαιτολόγος ήταν πολυτελεια για μένα. Αν και τελικά είναι μια δικαιολογία κι αυτό. Θα μπορουσα να το μειώσω κι όχι να το διακόψω.
3. Γυμναστική ταχείας. Ένα ειδικό μηχάνημα πανακριβο που τελικά δεν μου κανε τίποτα.
Τώρα είμαι στη φάση συμπληρωματων
Έχω βρει ένα συμπληρωματλ διατροφής το παίρνω πριν το φαγητό κ μου μειώνει την όρεξη. Κάποια βράδια που βγαίνουμε η που πειναω πολυ, παιρνωδυο τέτοια κ τελικά τρώω το μισό η και καθόλου. Έχω χάσει τρια κιλά. Υπάρχουν μέρες που δεν το χω πάρει καθόλου γιατί δεν πειναω πολυ όντως. Σκοπός μου να κλείσει το στομάχι μου κάπως γιατί από το πολυ φαι είχε ανοίξει. Δε Γυμναζομαι γιατί δεν προλαβαίνω. Τρώω τα παντα , εχω μηνιαιο μενου φτιάξει για όλη την οικογένεια ώστε να προσλαμβανουμε όλα τα είδη τροφών όλοι.
Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες.
Δεν πθστευω υπάρχει μαγικός τρόπος, πιστευω πως είναι να σου γίνει τρόπος ζωής. Αν δεν γίνεται τότε ψάχνεις τρόπους όπως εγώ και κάθε λιγο και λιγάκι δοκιμάζεις. Δεν μπορώ να σκεφτω κάτι ενδιάμεσο.
Εδώ και λίγο καιρό καταλάβαινω ότι ότι τρώω / καταναλωνω γενικότερα με τρώει και θέλω πραγματικά να αλλάξει η στάση μου
Αυτό που έχεις καταφέρει είναι πολύ ελπιδοφόρο παντως, εχω μηνιαιο μενου φτιάξει για όλη την οικογένεια ώστε να προσλαμβανουμε όλα τα είδη τροφών όλοι.
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

22-05-22

10:25
Βασικά πολυ σωστά τα λες αλλά εγώ αυτό που έχω καταλάβει τουλαχιστον για μένα έτσι, δε βάζω στο ίδιο τσουβάλι άλλους ανθρώπους ουτε είμαι εγώ κατάλληλη να κρίνω, ότι όσες βαρυγδουπες δηλώσεις κάνω τόσο μια αποτυχία τελικά. Τίποτα. Μαρεσει το φαι τε αδερφέΤο κίνητρο είναι ένα, η φροντίδα του εαυτου. Γι αυτό παλεύω. Αλλά είναι πολύπλευρο.
Νομίζω ότι δεν έχω βρει ακόμα το κενό στο σημείο που δημιουγειται ανάμεσα στο μαγειρεύω υγιεινά από τη φύση μου έως το ότι θα φάω πατατάκια πχ.
Κάνω αναδρομή στο παρελθόν τώρα και σκέφτομαι ότι τελικά έπαιξαν παρόμοια μοτίβα δυστυχως..
Με την διαιτολόγο μου κάνουμε εκπαίδευση πάνω στο κομμάτι διατροφή και στην σχέση μου με το φαγητό. Η ίδια κάνει ψυχοθεραπεία και έχει κάποιες γνώσεις και θεωρώ ότι η προσέγγιση με βοηθάει. Όμως στην δική μου περίπτωση δεν μου φτανει η πληροφορία... Πρεπει να το δουλέψω περισσότερο ίσως με έναν θεραπευτή που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Αλλά έχω ήδη βοήθεια από 3 ανθρώπους αυτη την περιοδο.. Αν πάρω και από αλλού νιώθω ότι θα μπερδεύτω
Το παραπάνω μήνυμα πήγαινε εδώ! Παιδεία, πολυ ωραία το εθεσες
Θέλω να καταλάβω το γιατί τρώω συναισθηματικά.. Τι είναι αυτό που το πυροδοτεί! Δηλαδή το έχω ονομάσει πλέον ξέρω ότι τρώω επειδή κάτι μου λείπει και προσπαθώ να το καλυψω καταναλωνοντας τροφή. Όμως ακόμα δεν έχω φτάσει στο βάθος που θα με βγάλει από αυτό..
Εδώ και λίγο καιρό καταλάβαινω ότι ότι τρώω / καταναλωνω γενικότερα με τρώει και θέλω πραγματικά να αλλάξει η στάση μου
Αυτό που έχεις καταφέρει είναι πολύ ελπιδοφόρο παντως
Ποια παιδεια μου λες, και καλά τα λέτε, αμα μου σερβιριστει μια ζέστη μακαρονάδα με μπόλικο τυρί και στο καπάκι η κρεπα σοκολάτα άνθρωπος ειμαι. Μαρεσει το φαι, τέλος. Μαρεσουν όλα αυτά τα σαβουροφαγητα για τους άλλους απόλαυση για μένα. Αλλά επειδή μαρεσει να μαρεσω κιόλας δηλαδή να χω υγεία και να μαι κομψή ε κάπως πρεπει να το ράψω και βρίσκω κατά καιρούς ημίμετρα. Τα έχω αποδεχτεί και παμε. Κανένα άγχος πια. Όλα δουλευουν ρολοι. Αυτό το αχ κ παμε και απόφαση τώρα και από Δευτέρα δίαιτα πιστεψε με τα κανω χρόνια βαρέθηκα. Έτσι έγινε με το τσιγάρο. Μου λεγαν μαχαίρι. Ε ποτε δεν το κατάφερα. Πήρα κι εγώ τις χαπαρες μου από το γιατρό που μου μείωσαν την όρεξη και το κοψα. Κανω σπρευ νικοτίνης αλλά εκείνη η αηδία έφυγε από μέσα μου με την πισσα και όλα αυτά τα χιλιάδες κακά συστατικά. Ε εντάξει λίγη νικοτίνη οκ. Εκανα βήμα όμως.Το μεγαλυτερο μέχρι τώρα στη ζωή μου
Και τα παιδια μου δε με βλέπουν κάθε τόσο παφα πουφα
Nathanail22
Νεοφερμένο μέλος

22-05-22

10:35
Ότι έχω δοκιμάσει χωρίς βοήθεια από ειδικό δεν είχε το αποτέλεσμα γιατί το έκανα επιφανειακά. Το λέω τώρα ε!Αν δεν γίνεται τότε ψάχνεις τρόπους όπως εγώ και κάθε λιγο και λιγάκι
Εχεις σκεφτεί ότι μια βοήθεια από ειδικό μπορεί να σπρώξει την κατάσταση προς τον στόχο για μόνιμα αποτελέσματα? Ειδικό με βάση αυτό που έχεις εσύ ανάγκη.
Το τσιγάρο είναι μια εξάρτηση. Το φαγητό επίσης εξάρτησή μεγαλη όταν δεν υπάρχει ισορροπία και δεν τρέφεσαι υγιεινά, δεν μπορείς να ελέγξεις τον ίδιο σου τον εαυτό.Εμένα αυτό με τρομάζει πάρα πολύ και γενικότερα η δυσλειτουργηκοτητα.
Συμφωνώ με το μαχαίρι αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι πιάνει στα πάντα και σε όλες τις εξαρτήσεις. Είναι βέβαια και θέμα ανθρώπου εδώ και προτεραιότητων όπως είπες και εσύ.
Nathanail22
Νεοφερμένο μέλος

22-05-22

12:01
Αυτό το έχω αντιμετωπίσει και εγώ. Δηλώσεις επί των δηλώσεων!ότι όσες βαρυγδουπες δηλώσεις κάνω τόσο μια αποτυχία τελικά. Τίποτα.
Το κοψα όμως γιατί δεν ξέρω κάπως δεν έχω την αναγκη πια να το κοινοποιήσω-μοιραστώ με την έννοια "βοηθειστε με, κοιτάχτε με, κάνω δίαιτα" όσο να το ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ. Εκεί στοχευω αυτο τον καιρό. Μια το βρίσκω μια το χάνω αλλά όχι τελείως όπως πιο παλιά. Είναι ένα βήματακι.
Ισως οι αποτυχίες που λες να είναι το έναυσμα..
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

22-05-22

12:02
Nai κι αυτό προσπαθω να διορθωσωΈρευνα αγοράς κορίτσια μου .
Σκέψου αυτό που είπες για την κόρη σου @Ariana2018 μου .Ότι βλέπει το παιδί από εσένα κάνει![]()
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

29-10-22

12:52
Καλημέρα! Έχω μια απορία..πίνοντας καθημερινά έναν καφέ κρύο συγκεκριμένα (Freddo Espresso ή Cappuccino ή φραπέ), μέτριο με μαύρη ζάχαρη μακροπρόθεσμα είναι βλαβερό; Αν πχ μου προτείνετε σιγά σιγά να στραφώ προς τον έναν σκέτο καθημερινά...
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

30-10-22

16:13
Είναι λάθος να το κοιτάς μεμονωμένα. Η συνολική σου διατροφή είναι που παίζει ρόλο, και όχι ο ένας καφές.Καλημέρα! Έχω μια απορία..πίνοντας καθημερινά έναν καφέ κρύο συγκεκριμένα (Freddo Espresso ή Cappuccino ή φραπέ), μέτριο με μαύρη ζάχαρη μακροπρόθεσμα είναι βλαβερό; Αν πχ μου προτείνετε σιγά σιγά να στραφώ προς τον έναν σκέτο καθημερινά...
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

30-10-22

18:20
Ναι εννοείται αυτό. Απλά επειδή γενικά ακολουθώ σωστή διατροφή, αναρωτιέμαι πόσο επηρεάζει ο καφές καθημερινάΕίναι λάθος να το κοιτάς μεμονωμένα. Η συνολική σου διατροφή είναι που παίζει ρόλο, και όχι ο ένας καφές.
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.581 μηνύματα.

30-10-22

18:37
Ναι εννοείται αυτό. Απλά επειδή γενικά ακολουθώ σωστή διατροφή, αναρωτιέμαι πόσο επηρεάζει ο καφές καθημερινά
Με αφορμή αυτό θα κάνω μια πολύ γενική παρατηρηση, που συνεχώς βλέπω τα τελευταία 5 χρόνια που ασχολούμαι με τα βάρη και το fitness.
Το «σωστή διατροφή» και γενικά το fitness είναι τόσο ευρύ για το πως νοηματοδοτεί ο καθένας και η καθεμια τις έννοιες, που έχει καταντησει ξεχυλωμένη κυλοτα 100 ετών. Και είναι θεματάκι, μιας που οι πολλαπλές ερμηνείες προκαλούν επικοινωνιακές συγχύσεις - δεν μιλάω για εδώ- αλλά γενικά.
Η ερώτηση που κάνεις είναι πολύ γενική και με ελλιπή δεδομένα. Θέλω να πω δεν ξέρουμε τι εννοείς «γενικά κάνω καλή διατροφή», ποιο είναι το πιθανό ιστορικό σου προφίλ, γιατί σε προβληματίζει η ελάχιστη αυτή ζάχαρη: μη παχύνεις, γιατί είσαι σε φάση υπερθερμιδικού ογκου σε μυϊκά κιλά, σε απλά κιλά ή σε φάση αδυνατίσματος ή τίποτα απ αυτά και απλά αναρωτιέσαι.
Είμαι της άποψης, πως το κάθε άτομο συνειδητά και όσον αφορά την διατροφή και όσον αφορά το ο,τι: από φίλους, όρια που βαζουμε σε κάποιους και τους πετάμε έξω από τη ζωή μας, το εργασιακό μας περιβάλλον και καθετί άλλο, να σκέφτεσαι ποιος είσαι και τι ζητάς. Να βλέπεις το λάθος και το σωστό, όχι μόνο απέναντι ως προς τον απέναντι, αλλά και τον εαυτό σου και την φυσική σου ροπή.
Κι αυτό, γιατί σε περίπτωση που κάτι δεν το γουστάρεις και κανεις υπομονή, απλά κάποια στιγμή θα γίνει το μπαμ και θα πεις «δεν γουστάρω το νορμαλιτε και τη μιζέρια».
Αυτό να το δεις έπειτα αποστασιοποιημένα, ώστε να μπορέσεις να βρεις την «χρυσή τομή»- η οποια είναι μεταβαλλόμενη όχι μόνο από άτομο σε άτομο, αλλά και στο ίδιο το άτομο ανά περιόδους. Δηλαδή, αν σου λειπει το «χ» και το θες, στην συγκεκριμένη περίπτωση η ζάχαρη στον καφέ σου, να συνεχίσεις να το έχεις. Άσχετα αν αυτό δεν θα σου δώσει το σώμα που θες. Το αποτέλεσμα που θες δεν χτίζεται με καταπίεση, δηλ και να χτιστεί έτσι δεν θα κρατήσει και πολύ και απλά θα επιστρέψεις σε ο,τι έκανες μαθηματικά.
Το μεγαλύτερο ψέμα που δεν λέει ένας γυμναστής και ένας διατροφολόγος είναι ότι δεν είναι όλα για όλους και ότι δεν πειράζει αυτό. Αυτό εμπειρικά έχω δει ότι βγαίνει είτε σε κόμπλεξ , δηλ κόσμο που θίγει τον ψ απέναντι με το «σώμα» ότι για να είναι έτσι θα πιέζεται, προσπαθώντας να καλύψει δικά του κενα ή το ακριβώς αντίθετο: να γίνεται εμμονή μια συγκεκριμένη εικόνα με κάθε κόστος- και κυρίως ψυχικο.
Στο δια ταύτα: Αν η ζάχαρη είναι λελογισμενη για τις ανάγκες σου ως άτομο και καταναλώνεις μηδενικά εώς λίγα συσκευασμένα προϊόντα, τότε το ένα κουταλάκι καστανής δεν είναι πρόβλημα. Φαντάσου ότι τα δυο μπισκοτάκια ή οι μπάρες που κάποιοι τα θεωρούν pure -που επουδενι κατ εμε δεν είναι- έχουν πολύ περισσότερη.
ΥΓ: επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά αυτά τα χρόνια μέσω της διαδικασίας του να χτίσω το δικό μου σώμα όπως το φανταζόμουν και μου άρεσε και τυχαίνει να είναι ένα hobby που μ εκφράζει πολύ και να έχω διαβάσει και γι αυτό, μπορείς να γράψεις πιο συγκεκριμένες απορίες (όμως με αρκετά στοιχεία για σένα και το πως είσαι και θες). Θα βοηθήσω με χαρά!
Απλά μπαίνω σπανιότατα στο φορουμ, τώρα είχα κάνει μήνες ας πούμε και ενδεχομένως να καθυστερήσω πολύ!
Υγ2: take it easy, η γυμναστική και η διατροφή είναι τρόπος ζωής, ένα τμήμα αυτής
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος

30-10-22

18:54
Συμφωνώ yorkie και καταλαβαίνω το point σου, ότι από ένα σημείο και μετά η έννοια ''σωστή/προσεγμένη'' διατροφή, αγγίζει το υποκειμενικό, όπως και κάποιες διατροφικές συνήθειες
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

09-11-22

13:20
Wonderkid, τώρα μπήκα, με συγχωρείς. Βλέπω, όμως, πως η yorkie σου απάντησε, και τα κάλυψε και όλα.
PS. @yorkie Γεια σου, ρε φίλη. Έγραψες πάλι.
PS. @yorkie Γεια σου, ρε φίλη. Έγραψες πάλι.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.

13-03-24

22:42
Έχω κόψει ΕΝΤΕΛΩΣ την ζάχαρη και τα γλυκά εδώ και 6 μέρες και ήδη αισθάνομαι να έχω χάσει κιλά..
Τρώω μια φορά το μεσημέρι, το απόγευμα φρούτα, μετά πάλι λίγο από το μεσημεριανό και το βράδυ πάλι φρούτα και δεν πεινάω καθόλου..
Τρώω μια φορά το μεσημέρι, το απόγευμα φρούτα, μετά πάλι λίγο από το μεσημεριανό και το βράδυ πάλι φρούτα και δεν πεινάω καθόλου..

Guest 030894
Επισκέπτης

13-03-24

22:47
Κριμα που δεν ειναι πια εδω ο χακερ να πει κατι σχετικο με το 72ωρο φαστινγκ και οτι πινει νερο με αλατι και μαγειρικη σοδα.
Ζαχαρη παντως μια φορα τρως με τα φρουταΈχω κόψει ΕΝΤΕΛΩΣ την ζάχαρη και τα γλυκά εδώ και 6 μέρες και ήδη αισθάνομαι να έχω χάσει κιλά..
Τρώω μια φορά το μεσημέρι, το απόγευμα φρούτα, μετά πάλι λίγο από το μεσημεριανό και το βράδυ πάλι φρούτα και δεν πεινάω καθόλου..![]()
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.

13-03-24

22:49
Ναι, εννοώ την επεξεργασμένη.. πρέπει να τρώω και φρούτα γιατί έχω πολύ χαμηλό ζάχαρο, 60-65 είναι και πολλές φορές πέφτει κι άλλο..Ζαχαρη παντως μια φορα τρως με τα φρουτα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 139 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bibliofagos
- Εριφύλη
- Kate1914
- johnsala
- teacher_40
- iew
- Wonderkid
- Scandal
- rafaela11
- fourkaki
- fmarulezkd
- taketrance
- Ariana2018
- touvlo
- Memetchi
- Totreno
- math2arch
- Fat man
- DimitraA.
- charmander
- Ωρορα
- Stelios725
- Meow
- User2350
- Athens2002
- Joji
- Ilma
- J.Cameron
- ggl
- faiy alsis
- xristarac
- camil
- Unboxholics
- Εχέμυθη
- Paragontas7000
- Mt73
- Kostas_)
- QWERTY23
- Kostas_0
- Giii
- Μαυρίκιος
- Johnny15
- tslef8
- fockos
- Idontknoww
- Λουίζα86
- Ada ada
- Kassiopi
- globglogabgalab
- orchidea
- jj!
- iminspain
- SlimShady
- giannhs2001
- Luke.
- imkindalost
- harry akritas
- ag97
- louminis
- Αλκης Κ.
- don_vito
- Slytherin
- Mhtrogoal
- CiNeFiL
- Ermina's
- uni77
- Viedo
- Libertus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.