Isiliel
Επιφανές μέλος

Εσείς τι πιστεύετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Πέρα απο την εξεικονόμιση χώρου και τα λιγότερα έξοδα (παράνομα και μη!)
Mitsos The Great
Διάσημο μέλος

Δηλαδή γιατί να τους καίνε?
Πρόσφατα έχασα την αδερφή μου. Αν είχε οριστεί αυτό πριν απο αυτό θα επεφτα σε κατάθλιψη. Μα είναι δυνατόν να βλέπεις τον ανθρωπό σου να καίγετε???
soydelsur
Δραστήριο μέλος

Νομίζω ο κα8ένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει τι θα γίνει το σώμα του...
Όσο για του συγγενείς (είναι και αυτο σημαντική παράμετρος) τρελένομαι όταν σκεφτόμαι τον πόνο που βίωνουν κατά τη διάρκεια των εκταφών...
theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

άρα
καύση νεκρών ---> λιγότερα ζόμπι.
fair trade.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ δεν συμφωνώ....
Πρόσφατα έχασα την αδερφή μου. Αν είχε οριστεί αυτό πριν απο αυτό θα επεφτα σε κατάθλιψη. Μα είναι δυνατόν να βλέπεις τον ανθρωπό σου να καίγετε???
δε μιλάμε για υποχρεωτική καύση αλλά για το δικαίωμα της επιλογής ανάμεσα στην καύση και την ταφή.
νομίζω ότι δεν παρακολουθείται η διαδικασία η οποία γίνεται σε ειδικούς χώρους και όχι σε κοινή θέα.
υγ.τα συλληπητήριά μου για την αδερφή σου

underwater
Περιβόητο μέλος

Και είμαι υπέρ, δεν βρίσκω κανένα λόγο να λιώνουμε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Και για λόγους υγιεινής μου φαίνεται καλύτερη η καύση!
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Εγώ δεν συμφωνώ....
Καταρχήν λυπάμε για την απώλεια σου. Η καυση γίνεται σε ειδικό "φούρνο" χωρίς ορατότητα σε ειδική άιθουσα, είναι κάτι το οποίο μοιάζει με την κηδεια.
Άλλωστε είναι ωραίο σαν θέαμα να βλέπεις να καλύπτουν με χώμα τον άνθρωπο σου ?
Mitsos The Great
Διάσημο μέλος

.
theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

εφόσον ισχύει η αρχή διατήρησης της ύλης.
Αποτελούμαστε από χημικά στοιχεία. Μας κάνει η μαμά μας από τροφές κλπ που λαμβάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ή και λίγο πριν

Υπήρξαν πολλά δισεκατομμύρια άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια, η ύλη όμως είναι fixed. Άρα σίγουρα έχω πάνω μου στοιχεία που άνηκαν σε άλλους κατά τη διάρκεια των αιώνων (έναν άνθρακα, ένα θείο, ένα φόσφωρο... ένα υδρογόνο βρε αδερφέ!)
Άρα το σώμα μας είναι δανεικό, εφόσον μετά θάνατον δε το χρειαζόμαστε πια, γιατί να κρατάμε τα χημικά στοιχεία του κοσμάκη και να τα περιορίζουμε?
(να δεις που μπορεί να γίνει και ποινικό αδίκημα η ταφή)
Άσε που με τη καύση δεν έχουμε διάφορα κοινωνικά προβλήματα... (δυσωσμία

crazyhelen
Διάσημο μέλος

όσο για του συγγενείς (είναι και αυτο σημαντική παράμετρος) τρελένομαι όταν σκεφτόμαι τον πόνο που βίωνουν κατά τη διάρκεια των εκταφών...
Σκεπτόμενη μόνο αυτό, ψηφίζω ΝΑΙ δαγκωτό στη καύση των νεκρών (αν και εφόσων το επιθυμούν φυσικά). Γενικά πιστεύω πως η διαδικασία της κηδείας είναι πολύ ψυχοθφόρα, πόσο δε η εκταφή. Απορώ γιατί η εκκλησία επιτρέπει κάτι τόσο απάνθρωπο.
Μήτσο, τα συλληπητήριά μου για τον χαμό της αδελφή σου.
Scandal
Διαχειριστής

Στα θρησκευτικά της Γ' λυκείου αν δεν κάνω λάθος, διδάσκουν ότι η εκκλησία είναι κατα της καύσης των νεκρών και μπλα μπλα μπλα.Ακούγεται πως σύντομα θα επιτραπεί η καύση των νεκρών και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της εκκλησίας.
Εσείς τι πιστεύετε?
Φοβερό επιχείρημα έτσι;και μια πιο σοβαρή απάντηση:
εφόσον ισχύει η αρχή διατήρησης της ύλης.
Αποτελούμαστε από χημικά στοιχεία. Μας κάνει η μαμά μας από τροφές κλπ που λαμβάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ή και λίγο πριν)
Υπήρξαν πολλά δισεκατομμύρια άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια, η ύλη όμως είναι fixed. Άρα σίγουρα έχω πάνω μου στοιχεία που άνηκαν σε άλλους κατά τη διάρκεια των αιώνων (έναν άνθρακα, ένα θείο, ένα φόσφωρο... ένα υδρογόνο βρε αδερφέ!)
Άρα το σώμα μας είναι δανεικό, εφόσον μετά θάνατον δε το χρειαζόμαστε πια, γιατί να κρατάμε τα χημικά στοιχεία του κοσμάκη και να τα περιορίζουμε?
(να δεις που μπορεί να γίνει και ποινικό αδίκημα η ταφή)
Άσε που με τη καύση δεν έχουμε διάφορα κοινωνικά προβλήματα... (δυσωσμίακλπ)

-petros
AstRoPeLeKi
Πολύ δραστήριο μέλος

Σκεπτόμενη μόνο αυτό, ψηφίζω ΝΑΙ δαγκωτό στη καύση των νεκρών (αν και εφόσων το επιθυμούν φυσικά). Γενικά πιστεύω πως η διαδικασία της κηδείας είναι πολύ ψυχοθφόρα, πόσο δε η εκταφή. Απορώ γιατί η εκκλησία επιτρέπει κάτι τόσο απάνθρωπο.
Μήτσο, τα συλληπητήριά μου για τον χαμό της αδελφή σου.
Θα συμφωνήσω μαζί μου crazyhelen και με τη σειρά μου να σου πω Μήτσο ζωή σε σάς.
Η όλη διαδικασία που γίνεται μέχρι την ταφή ενός ατόμου και όλη η διαδικασία που σε βάζουν για την εκταφή και αν θα έχει γίνει σωστή δουλειά (να έχει λιώσει δηλαδή ο άνθρωπος, συγνώμη που το λέω τόσο ωμά αλλά έτσι είναι) είναι ψυχοφθόρα και αποκρουστική. Καλύτερα δεν είναι να θυμάσαι τον άνθρωπο σου όπως ήταν από το να αναγκαστεις να δεις ένα θέαμα που μπορεί να σου προκαλέσει απέχθεια και πολλά γενικά αρνητικά συναισθήματα;
ΥΠΕΡ της καύσης φυσικά.... καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει το σώμα ότι θέλει. Το σώμα μας είναι κτήμα μας και εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Αυτά που λέγονται από την μεριά της εκκλησίας, το άκουσα σε μια συζήτηση, ότι το σώμα προέρχεται από το χώμα και εκεί πρέπει να επιστρέψει, δεν με πείθει και πολύ. Θεωρώ πως μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική απώλεια που θα υπάρξει από μεριάς της εκκλησίας αν ξεκινήσει η καύση γιατί έτσι κάθε τρεις και λίγο δεν θα πηγαίνουμε να κάνουμε τρισάγια κλπ. και να δίνουμε τον οβολό μας.
Στο θέμα της υγειινής θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για να μην επαναλαμβάνομαι!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Εγώ ήξερα πως η εκκλησία μας το απαγορεύει, κι ότι ο τρόπος για να το κάνεις είναι να πας να ξεδηλωθείς ως ΧΕ και να δηλώσεις άθεος ή άλλη θρησκεία.
Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Με ενδιαφέρει.
underwater
Περιβόητο μέλος

Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Με ενδιαφέρει.
Νομίζω στο ληξιαρχείο ή κάπου στον δήμο σου τέλος πάντων!Κάπου είμαστε φακελωμένοι στο θέμα θρησκείας αλλά δεν είμαι σίγουρη που.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Νομίζω στο ληξιαρχείο ή κάπου στον δήμο σου τέλος πάντων!Κάπου είμαστε φακελωμένοι στο θέμα θρησκείας αλλά δεν είμαι σίγουρη που.![]()
Ευχαριστώ. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για το που είμαστε φακελωμένοι ας στείλει πμ ή ας τα γράψει εδώ. Δεν μπορώ να το διανοηθώ οτι κάπου με γράφει ΧΟ! Τα νεύρα μου!

travel_lover
Διάσημο μέλος

ζωή σε σας μίτσο. η αδελφή σου πιστεύω ότι πήγε σε καλύτερο κόσμο...
underwater
Περιβόητο μέλος

Ευχαριστώ. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για το που είμαστε φακελωμένοι ας στείλει πμ ή ας τα γράψει εδώ. Δεν μπορώ να το διανοηθώ οτι κάπου με γράφει ΧΟ! Τα νεύρα μου!![]()
Πάντως κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον δήμο και να ρωτήσεις σε ποιά υπηρεσία να απευθυνθείς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.