Ανοιγω αυτο το θρέντ καθαρα και μονο για να δω πως αντιλαμβανόμαστε την ηθική και την εντιμότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις και συναλλαγές.
Δεν θα κουράσω με αχρειαστες λεπτομέρειες θα γράψω 2-3 πράγματα και μπορει ο καθενας κ η καθεμια να γράψει την αποψη τους για να δω πως βλέπουν κ άλλοι το θέμα.
Περυσι μεταφέρθηκα σε ενα σπίτι το οποίο μετά απο καιρό ανακαλυψα οτι έχει θέματα μουχλας και υγρασίας , τα ειπα αρκετες φορές στον ιδιοκτήτη και τον έκραξα καθως θα έπρεπε να μου τα ειχε πεί απο πρίν το νοικιάσω. Οχι πως θα έβρισκα κάτι καλυτερο στη περιοχη γιατι ηταν και τουριστικη το καλοκαιρι αλλα αλλο θέμα αυτό.
Ο ιδιοκτητης συμφώνησε να το επισκευασω εγω κ να πληρώσει τις δαπάνες αυτος. Εν παση περιπτωση δεν μπηκα σε αυτη τη διαδικασια ποτέ κ τελικά λογω μεταθεσης μου έφυγα και απο τη περιοχή οποτε και ξενοίκιασα.
Εννοειται πως την εγγυηση του την κράτησα μένοντας μέσα στο σπιτι για 1 μήνα χωρις να τον πληρώσω, γκρινιαξε λιγο αλλα του ανεφερα πως η εγγυηση λογω του οτι το σπιτι ειχε ενα κουσουρι που δεν μ ανεφερε εξαρχής έχει πλέον εκπέσει. Δεν υπάρχει καμια απαιτηση απο αυτον για εγγυηση. Και κακως τη ζητησε και εξαρχής για ενα σπιτι που δεν ενδιαφέρθηκε να φτιάξει πριν το παραδώσει σε υποψηφιο ενοικιαστή.
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα οπου έλαβα ενα email με εναν λογαριασμό νερού (που ειχε αφησει στο ονομα του) και μου ζητάει να τον εξοφλησω. Ειναι για το τελευταιο 4 μηνο της μίσθωσης.
Ο εν λόγω δέχτηκε να πληρώσει εναν λογαριασμό στο παρελθον νερού λογω της ταλαιπωριας που υπέστη ο οποιος ηταν περιπου στα 90 ευρώ και κατοπιν και δικής μου πίεσης. Ωστοσο ηρθε κ άλλος ένας που ειναι στο ίδιο ποσό.
Εσεις θα πληρώνατε και αυτον το λογαριασμό ; δεδομενου οτι για το θεματακι που ειχε το σπιτι επρεπε να παιρνει ακομη κ μειωμένο ενοικιο ; η να μ πει κάτσε ενα μηνα χωρις να με πληρώσεις για τη ταλαιπωρια που έφαγες ;
του απαντησα στο email σήμερα πως θα ηταν έντιμο κ ηθικο να αναλάβει κ αυτο το έξοδο ως μια συμβολική αναγνωριση της ταλαιπωριας που μου προξενησε. Ειδικα οταν γυριζα απο άδεια κ το σπιτι ηταν κλειστο για 10 μέρες, έπρεπε να το αερίζω για κανα 2ωρο για να φυγει η έντονη μυρωδία της μούχλας η οποια ηταν πισω απο τα ντουλάπια της κουζινας και τον πάγκο.
180 ευρω χασούσα οταν το ενοικιο επι 12 μηνες που εκατσα ηταν 250 δηλαδη 3000 ειναι ενα 6%
δεν του χρωστάω κάτι αλλο ουτε ρευμα ουτε ενοικια προφανώς.
Ακούω γνώμες. Εσεις τι θα κάνατε στη θέση μου ; ειναι καθαρά ηθικό το θεμα αμα θέλω τον πληρώνω. Και δεν προκειται να με πάει και για 90 ευρω σε δικαστηρια
Υπάρχει σχετικά καλό κλιμα μεταξυ μας και δεν θα ήθελα κ εγω να τσακωθω μαζί του ή να τον πιστολιάσω εντελώς. Ωστοσο κάτι δεν μ κολλαει να πληρωσω ολοκληρο το λογαριασμο. Τεσπα γραψτε και βλέπουμε.