venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Κρατάτε ακόμη την τσάντα του δημοτικού....;;;;
Έχετε φυλαγμένο το λευκό μπλουζάκι που πάντα φορούσατε το καλοκαίρι στις βόλτες στη πλατεία του χωριού....
Κρατάτε όλες τις κούκλες των παιδικών σας χρόνων.....
Σας είπε η μάνα σας "Δώσε παιδί μου τα κουκλάκια στο ανιψάκι σου εσύ τι να τα κάνεις πια;;;"

Έχετε στη γκαρνταρόμπα σας συλλεκτικά κομμάτια ρούχων αλλων δεκαετιών, που τώρα αν τα φορέσετε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αλλά δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε;;;
Τελικά συνδέεστε με τα αντικείμενα....;;;;!
Και στην προσπάθεια να τα κρατήσετε και να τα βλέπετε μήπως γίνεστε ρακοσυλλέκτες άψυχων αναμνήσεων;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
φρι
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος

Τελικά συνδέεστε με τα αντικείμενα....;;;;!
Και στην προσπάθεια να τα κρατήσετε και να τα βλέπετε μήπως γίνεστε ρακοσυλλέκτες άψυχων αναμνήσεων;;;;
Η αληθεια ειναι οτι εχω κρατησει καποια εισητηρια σε ταξιδια που εκανα και τα θεωρω σημαντικα ως πειστηρια ωραιων στιγμων(π.χ το πρωτο ταξιδι μου στην πολη που σπουδαζει η αδελφη μου για να δω την νεα ζωη της)

Επισης,εχω κρατησει 2-3 γραμματα που εγραψα σε στιγμες αλλαγων και καταστροφων,αλλα τα εχω καταχωνιασμενα για να μην τα βλεπω,παρα μονο οταν ειναι αναγκαια η θεαση τους,δηλαδη σε περιπτωσεις προσωπικων κατρακυλισματων...
Τελος,εχω κρατησει(δεν θυμαμαι καν που ειναι αυτη την στιγμη,ισως σε καποιο συρταρι) ενα ζευγαρι ξυλινα σκουλαρικια που προοριζονταν για δωρο,αλλα τελικα η παραληπτρια ή δεν τα αξιζε ή τις φανηκε λανθασμενη επιλογη αυτη η κινηση μου

κατα τα αλλα,ολα τα υπολοιπα καηκαν στην <<πυρα>> του παρελθοντος.Ευτυχως,για οσο υπαρχει ο νους μου,υπαρχουν αποθηκευμενα εκει τα αψυχα αντικειμενα της ζωης μου.και οχι μονο...
υ.γ.Συνδεθηκα συναισθηματικα με ενα ποδηλατο!:p
_Morticia_
Επιφανές μέλος

Αν και η "παράνοια μου" είναι εξειδικευμένη.
Οτιδήποτε χάρτινο δεν το αποχωρίζομαι παρά όταν δεν έχω άλλη επιλογή, τουτέστιν υπέκυψε στη φθορά του χρόνου.
Σχολικά βιβλία, τα πρώτα μου σκίτσα, γράμματα, σημειώσεις, απόπειρες στίχων, εισιτήρια ταξιδιών....
Είναι "στάσεις" ζωής, μου θυμίζουν πού ήμουν και πώς..

Και ναι, υφίσταμαι τη μήνιν των υπολοίπων που το δωμάτιο έχει αρχίσει να θυμίζει μοναστηριακή βιβλιοθήκη αλλά τι να κάνουμε...

Ο καθένας επιλέγει κάτι να προσκολλάται.
Άλλοι ανθρώπους, άλλοι αντικείμενα, άλλοι μέρη.
Για μένα όλα τα παραπάνω είναι βοηθοί της μνήμης μου, που βιολογικά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου..
prinCess.
Επιφανές μέλος

Έχω κρατήσει ζωγραφιές από το δημοτικό, εκθέσεις από το δημοτικό, ημερολόγια που έγραφα χρόνια, λευκώματα, αποκόμματα από περιοδικά, ντοσιέ που είναι για πέταμα αλλά για κάποιο λόγο δε τα πετάω, κάρτες που μου' χουν δώσει, γράμματα, δωράκια που θα' πρεπε να' χω πετάξει, εισιτήρια ΜΜΜ και πολλά άλλα "χαρτικά" παλιά.
Από ρούχα έχω μόνο 2 μπλούζες που τις είχα φορέσει μόνο μια φορά τη καθεμία, σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός όταν ήμουν 12 και δε θα τις πετάξω ΠΟΤΕ γιατί μου θυμίζουν όλη εκείνη τη περίοδο.
Γενικότερα μ' αρέσει να συνδέω πράγματα με γεγονότα, ξες μ' αρέσει η ιδέα του να βλέπεις μια τσίχλα (λέμε τώρα) πχ. και να θυμάσαι ένα συγκεκριμένο περιστατικό και να γελάς.
Και ναι, κρατάω πράγματα που μου θυμίζουν μόνο ωραίες στιγμές, όσα μου θυμίζουν άσχημα τα πετάω χωρίς δεύτερη σκέψη (καλά μπορεί και όχι, αλλά τεςπα).
Backdrop
Δραστήριο μέλος

Κράταγα βιβλία λευκώματα, σημειώματα, κούκλες, χαλασμένα Nintendo κλπ

Πλέον ότι είναι παλιό και δεν είναι χρήσιμο το πετάω! Τα μόνα που έχω κρατήσει είναι 2 τρία πράγματα από ανθρώπους που δεν είναι πλέον κοντά μου που τα είχαν πάρει για μένα.. Αυτό μόνο!
Είμαι άνθρωπος που γενικά δεν μπορεί να είναι υπερφορτωμένος ο χώρος του! Θέλω λίγα πράγματα και απλά!!

Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

δε λεω..
κουτες με πραγματα απο το νηπειο , το γυμνασιο , το δημοτικο , το λυκειο , το πανεπιστημιο και παει λεγοντας απο πολλα και διαφορα ,που τα ανοιγω μια φορα στα 2-3 χρονια...
θεωρητικα ειναι αχρηστα αλλα τεσπα
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Φωτογραφίες, ζωγραφιές από νηπιαγωγείο κτλ, αντικείμενα που μου έχουν χαρήσει, γράμματα...
Είναι σαν να ξαναζώ κάποιες καταστάσεις, βλέποντάς τα.
Και μέσα από την αναδρομή φυσικά εντοπίζω διάφορα λάθη, γελώ, αναπολώ, βελτιώνομαι ως άτομο. (:
Loony
Πολύ δραστήριο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Υπάρχουν αντικείμενα που τα κρατάω γιατί έχω δεθεί μαζί τους και τα έχω ταυτίσει με μια περίοδο της ζωής μου, και άλλα πιυ ενώ δεν τα χρησιμοποιώ ιδιαίτερα όταν λέει η μαμά μου ''ας τα πετάξουμε'' ή ''ας τα δώσουμε σε άλλα παιδιά'' κάτι με πιάνει.
Νομίζω ότι η τσάντα πχ που πρέπει να ξεφορτωθώ έχει ψυχή και στεναχωριέται αν με αποχωριστεί.

souzana
Δραστήριο μέλος

δεν διανοούμαι να τις πετα΄ξω
Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

IreneGr
Δραστήριο μέλος

DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Βιβλία έχω από την παιδική μου βιβλιοθήκη, κυρίως την παιδική λογοτεχνία της εποχής αλλά αυτό δεν είναι τόσο θέμα αναμνήσεων όσο συνέχειας, του να μπορείς να δείξεις κάτι από τη ζωή σου, απτό και αξιοποιήσιμο σε όσους έρχονται μετά από εσένα...
Λούτρινα επίσης, πολλά και από όλες τις περιόδους της ζωής μου, από το πρώτο αρκουδάκι που είχα στο μαξιλάρι μου και βρίσκεται τώρα σε ένα συρτάρι παρέα με άλλα προσωπικά αντικείμενα, μέχρι το τελευταίο μου λούτρινο απόκτημα ένα μικρό ρακούν - μπρελόκ που κρεμάστηκε στο περίπου αντιστοίχου χρωματικού συνδυασμού σακκίδιο ...
Ή δώρα, αντικείμενα συνδυασμένα με ανθρώπους και συγκεκριμένες στιγμές της ζωής, δεν πειράζει αν με τους ανθρώπους αυτούς μπορεί να μην υπάρχει επαφή πλέον, υπάρχει η ανάμνηση και η ευχή να είναι καλά όπου και αν βρίσκονται.
μαριώ
Εκκολαπτόμενο μέλος

blur
Νεοφερμένο μέλος

sunday(atlie)
Νεοφερμένο μέλος

just smile!
Δραστήριο μέλος

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Με βιβλία,αξεσουάρ,μπλούζες,κουτάκια διακοσμητικά...
-Το κουτάκι που μου έφερε απ'τη Γαλλία η θεία μου η Θεοδώρα όταν ήμουν Τρίτη Δημοτικού.
Το έσπασα μια μέρα απο τα νεύρα μου και έχω κρατήσει το απο πάνω μέρος που έχει σκαλιστό τον πύργο του Άιφελ.
-Το βραχιόλι που μου έφερε δώρο στα γενέθλιά μου φέτος η φίλη μου η Δήμητρα.
Το λάτρεψα,έχει και αυτή ένα ίδιο και είναι κάτι σαν βραχιολάκι φιλίας

-Η Κίτρινη Wesc Μπλούζα μου.
Είναι γκαντέμικη μεν επειδή στη κατασκήνωση μου είχαν ζητήσει να τη βγάλω (για έναν περίεργο λόγο) και γουρλίδικη δε επειδή πήρα σχόλιο απο ένα παιδί που μου άρεσε και στάθηκε η αφορμή να τον γνωρίσω.
-Το πολύχρωμο πλεκτό βραχιόλι που αντέγραψα απο ένα παιδί την μέρα που τον γνώρισα.Το έβγαλα τη μέρα που μαλώσαμε οριστικά και το φυλάω σε κουτάκι.
-Η Πρόσκληση απ'τη βάπτιση της ανηψιάς μου.
Και άλλα πολλά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.