American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

09-09-24

21:15
Εγώ έχω κάνει 3 σφραγίσματα και δεν θυμάμαι να με πόνεσαν. Θα μου πεις δεν ήταν βαθειά. Αλλά πάρε αύριο τώρα καλού κακού.
Από την εμπειρία σου γιατί μπορεί να με πονάει δεδομένου ότι το σφράγισμα δεν εχει φύγει??
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

09-09-24

21:20
Μη σε γελάσω δεν ξέρω, γενικά όλα αυτά είναι νεύρο πάντως, συνήθως είναι λογική μια ευαισθησία στην αρχή αλλά επειδή αύριο πας 5η ημέρα, επειδή και εγώ φοβάμαι λίγο τα οδοντιατρικά, θα έπαιρνα τηλ στην θέση σου. Οφείλει ο οδοντίατρος να σου απαντήσει.Από την εμπειρία σου γιατί μπορεί να με πονάει δεδομένου ότι το σφράγισμα δεν εχει φύγει??
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

09-09-24

21:28
Καλο ειναι οντως να παρεις ενα τηλεφωνο. Και στα 3 που εχω κανει(περσι τα εκανα) δεν θυμαμαι να ειχα πονο ή ενοχληση σε κανενα. Μπορει να σου πει να πας ωστε να το κοιταξει.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

09-09-24

21:29
Τέλεια δεν θα κοιμηθώ το βράδυ από τον φόβο.

Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

09-09-24

21:30
Το πολύ πολύ να χρειαστεί λίγο να στο κοιτάξει μη φοβάσαιΤέλεια δεν θα κοιμηθώ το βράδυ από τον φόβο.![]()
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

09-09-24

21:30
Οχι ρε σιγα μην το σκεφτεσαι τοσο. Θα πας και θα το δειΤέλεια δεν θα κοιμηθώ το βράδυ από τον φόβο.![]()
American Economist
Επιφανές μέλος

09-09-24

21:32
Το πολύ πολύ να χρειαστεί λίγο να στο κοιτάξει μη φοβάσαι
Οχι ρε σιγα μην το σκεφτεσαι τοσο. Θα πας και θα το δει
Μακάρι παιδιά καθώς έχω φοβηθεί αρκετά, πέρσι που έκανα 2 σφραγίσματα δεν είχα θέμα και τώρα συνέβη αυτό.
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος

09-09-24

21:40
Για να σε καθησυχασω,ο αδερφος μου τον ιουλιο ειχε κανει σφραγισμα και αυτος ειχε ενοχλησεις καμια βδομαδα, μετα εστρωσε χωρις να το κανει κατι. Προσωπικα θα πηγαινα για εναν ελεγχο και μακαρι να σ πει οτι θα στρωσει και πως δεν ειναι κατι.Μακάρι παιδιά καθώς έχω φοβηθεί αρκετά, πέρσι που έκανα 2 σφραγίσματα δεν είχα θέμα και τώρα συνέβη αυτό.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

09-09-24

21:52
1)ψηλαφιζεις το με το δακτυλο το δοντι που πονα και προχωρας προς το ουλο...αν ειναι πονεμενο το ουλο ή ψιλοφουσκομενο τοτε εχει θεμα ο πολφος και παμε για αντιβιωση και απονευρωση στο σφραγισμενο... ειναι δυσκολο να ειναι εστι ομως γιατι ειναι σφραγισμενο και εισαι παιδακι ακομα.... αυτο θα το δειξει αν ειναι η αντινογραφια .Από την εμπειρία σου γιατί μπορεί να με πονάει δεδομένου ότι το σφράγισμα δεν εχει φύγει??
2) Παιρνουμε ενα μαχαιρι που αλείφουμε το βουτηρο (μεταλικο) και με το πισω μερος χτυπαμε το σφραγισμενο πονεμενο δοντι ( ετσι νομιζουμε)
Μετα χτυπαμε με ιδια ενταση τα αριστερα και δεξια του...εκει που ειναι πιο μεγαλος ο πονος ειναι το βλαμενο. ( οταν λεμε χτυπαμε μαλακα-ακουμπητα ε)
Αν ειναι στο διπλανο τοτε η τεριδονα χτυπησε διπλα και αναμεσα...αν ειναι στο σφραγισμενο τοτε η τεριδονα χτυπησε απο αλλη πλευρα το ιδιο δοντι και παμε παλι για βγαλσιμο του παλιου σφραγισματος και μεγαλυτερο σφραγισμα.
3) Αν μολις περασες γριπη μπορει να ειναι αντανακλαση αυτης διοτι αυτη χτυπα τα αιμοφορα αγγεια και κανει πονο στο δοντι ( τρελο) ..θα περασει με λιγα παυσιπονα δοντιου...αλκοφρεν 600 -νιφλαμολ
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

09-09-24

22:10
To σώμα σου αναρρώνει οταν κοιμάσαι φωτάρα.Μακάρι παιδιά καθώς έχω φοβηθεί αρκετά, πέρσι που έκανα 2 σφραγίσματα δεν είχα θέμα και τώρα συνέβη αυτό.
Μπορεί αύριο να σταματήσει ξαφνικά. Μη φοβάσαι, στη χειρότερη περίπτωση πηγαίνεις πάλι εκεί και στο κοιτάει. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς

American Economist
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:18
1)ψηλαφιζεις το με το δακτυλο το δοντι που πονα και προχωρας προς το ουλο...αν ειναι πονεμενο το ουλο ή ψιλοφουσκομενο τοτε εχει θεμα ο πολφος και παμε για αντιβιωση και απονευρωση στο σφραγισμενο... ειναι δυσκολο να ειναι εστι ομως γιατι ειναι σφραγισμενο και εισαι παιδακι ακομα.... αυτο θα το δειξει αν ειναι η αντινογραφια .
2) Παιρνουμε ενα μαχαιρι που αλείφουμε το βουτηρο (μεταλικο) και με το πισω μερος χτυπαμε το σφραγισμενο πονεμενο δοντι ( ετσι νομιζουμε)
Μετα χτυπαμε με ιδια ενταση τα αριστερα και δεξια του...εκει που ειναι πιο μεγαλος ο πονος ειναι το βλαμενο. ( οταν λεμε χτυπαμε μαλακα-ακουμπητα ε)
Αν ειναι στο διπλανο τοτε η τεριδονα χτυπησε διπλα και αναμεσα...αν ειναι στο σφραγισμενο τοτε η τεριδονα χτυπησε απο αλλη πλευρα το ιδιο δοντι και παμε παλι για βγαλσιμο του παλιου σφραγισματος και μεγαλυτερο σφραγισμα.
3) Αν μολις περασες γριπη μπορει να ειναι αντανακλαση αυτης διοτι αυτη χτυπα τα αιμοφορα αγγεια και κανει πονο στο δοντι ( τρελο) ..θα περασει με λιγα παυσιπονα δοντιου...αλκοφρεν 600 -νιφλαμολ
Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Σκέφτομαι να πάω να κάνω αρχικά μια πανοραμική αν δεν μου περάσει ο πόνος.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

09-09-24

22:25
ε οχι και πανοραμικη δεν θα βαλεις μασελες... ο γιατρος θα το βρει και θα βγαλει μια στοχευμενη μικρουλα που θελεις αυτος. και ισως και μαλλον να μην χρειαστει.Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Σκέφτομαι να πάω να κάνω αρχικά μια πανοραμική αν δεν μου περάσει ο πόνος.![]()
Οι γιατροι βλεπουν με το ματι και το καθρεπτακι την χαλασμενη μαυριλα δεν τους βοηθα τοσο η ακτινογραφια.
American Economist
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:29
ε οχι και πανοραμικη δεν θα βαλεις μασελες... ο γιατρος θα το βρει και θα βγαλει μια στοχευμενη μικρουλα που θελεις αυτος. και ισως και μαλλον να μην χρειαστει.
Οι γιατροι βλεπουν με το ματι και το καθρεπτακι την χαλασμενη μαυριλα δεν τους βοηθα τοσο η ακτινογραφια.
Αν ήθελε απονεύρωση το δόντι δεν θα το έβλεπε την ώρα που έκανε το σφράγισμα όμως;; Θέλω να πω υπάρχει περίπτωση να ήθελε και να μην το κατάλαβε;; Το δόντι αυτό είχε αρχίσει να χαλάει από πέρσι το καλοκαίρι όμως δεν χρειαζόταν σφράγισμα, φέτος που χρειάστηκε πήγα αμέσως.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:30
Α και ο πανοραμικη δειχνει τα δοντια απ εξω ..δηλαδη αυτα που βλεπεις και εσυ στον καθρεπτη λίγο πολυ..
Ο γιατρος θελει το δοντι απο μεσα εκει γινονται οι πολλες ζημιες και αναμεσα στα δοντια
Ο γιατρος θελει το δοντι απο μεσα εκει γινονται οι πολλες ζημιες και αναμεσα στα δοντια
American Economist
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:40
Α και ο πανοραμικη δειχνει τα δοντια απ εξω ..δηλαδη αυτα που βλεπεις και εσυ στον καθρεπτη λίγο πολυ..
Υπάρχει περίπτωση να είναι το ούλο και όχι το δόντι;;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:41
Κοιτα να δειςΑν ήθελε απονεύρωση το δόντι δεν θα το έβλεπε την ώρα που έκανε το σφράγισμα όμως;; Θέλω να πω υπάρχει περίπτωση να ήθελε και να μην το κατάλαβε;; Το δόντι αυτό είχε αρχίσει να χαλάει από πέρσι το καλοκαίρι όμως δεν χρειαζόταν σφράγισμα, φέτος που χρειάστηκε πήγα αμέσως.
Εστω οτι ο πονος ειναι η εξελιξη του παλιου σφραγισματος...οκ
Ο γιατρος βλεπει οτι μαυριλα εχει φαει την αδαμαντινη και την οδοντινη και πλησιαζει τον πολφο....οκ
Τοτε αν εχει ακομα και ενα χιλιοστο καθαρης οδοντινης βαζει ενα ειδικο φραγμο προς το πολφο γιατι ο πολφος δεν ανεχεται το σφραγισμα.,,και μετα σφραγιζει...
Αυτο ομως δεν ειναι σιγουρης επιτυχιας λογω του ελαχιστου τοιχωματος..
Αν προχωρησει προς πολφο πονα και θελει μονο απονευρωση.
Απονευρωση δεν σημαινει μονο οτι αφαιρω νευρα αλλα και αιμοφορα αγγεια που ταιζουν το δοντι ...σημαινει μετα οτι εχεις ψοφιο δοντι...κοκκαλακι.
Ε οι γιατοι δεν θελουν νεα παιδια με ψοφια δοντια ...προσπαθουν να το σωσουν..
Παντως μην αποκλειεις την περιπτωτση να ειναι αλλη τεριδονα ή διπλανο δοντι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πονο δοντιου το ουλο δεν κανει... το ουλο κανει ενα βουβο πονο που εντεινεται στο δαγκωμα και το ουλο το πιανεις με το δακτυλο.Υπάρχει περίπτωση να είναι το ούλο και όχι το δόντι;;
Και δεν ειναι το ουλο ...ειναι η ριζα του δοντιου μεσα απο το ουλό.
American Economist
Επιφανές μέλος

09-09-24

22:45
Κοιτα να δεις
Εστω οτι ο πονος ειναι η εξελιξη του παλιου σφραγισματος...οκ
Ο γιατρος βλεπει οτι μαυριλα εχει φαει την αδαμαντινη και την οδοντινη και πλησιαζει τον πολφο....οκ
Τοτε αν εχει ακομα και ενα χιλιοστο καθαρης οδοντινης βαζει ενα ειδικο φραγμο προς το πολφο γιατι ο πολφος δεν ανεχεται το σφραγισμα.,,και μετα σφραγιζει...
Αυτο ομως δεν ειναι σιγουρης επιτυχιας λογω του ελαχιστου τοιχωματος..
Αν προχωρησει προς πολφο πονα και θελει μονο απονευρωση.
Απονευρωση δεν σημαινει μονο οτι αφαιρω νευρα αλλα και αιμοφορα αγγεια που ταιζουν το δοντι ...σημαινει μετα οτι εχεις ψοφιο δοντι...κοκκαλακι.
Ε οι γιατοι δεν θελουν νεα παιδια με ψοφια δοντια ...προσπαθουν να το σωσουν..
Παντως μην αποκλειεις την περιπτωτση να ειναι αλλη τεριδονα ή διπλανο δοντι.
Αυτό που λες στο τέλος ο γιατρός μπορεί να το καταλάβει σωστά?? Επίσης, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μου τώρα που με πονάει έτσι?? Ρωτάω καθώς έχω αγχωθεί αρκετά και κάνω αρνητικά σενάρια στο μυαλό μου.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

09-09-24

23:08
Ναι σωστα ο γιατρος ειναι γατος και θα το δει αμεσως... εχει δει απειρα σαν το δικο σου.Αυτό που λες στο τέλος ο γιατρός μπορεί να το καταλάβει σωστά?? Επίσης, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μου τώρα που με πονάει έτσι?? Ρωτάω καθώς έχω αγχωθεί αρκετά και κάνω αρνητικά σενάρια στο μυαλό μου.
Οχι οι πονοδοντοι δεν απειλουν την υγεια μας... μονο μακροπροθεσμα.
Ο μονος που κινδυνευει ειναι ο τοιχος απο τις τρυπες που θα του ανοιξεις.
Πηγαινε αυριο και χωρις ραντευου... ακομα και το παλιο σφραγισμα να φταιει θα το αφαιρεση αμεσως θα επικοινωνησει ο πολφος με τον αερα θα αποβαλει τα αερια που πιεζουν τα νευρα και ο πονος θα παει εμεσως περιπατο ( οταν σαπιζει ο πολφος παραγει αεριους υδρογονανθρακες).
Αποψε παυσιπονα... και αν ο πονος επιμενει στο ενδιαμεσο διωρο κοκτειλ ντεπον χιλιαρι..και αν δεν αντεχεις στα επειγοντα αυτη την δουλεια κανουν.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

10-09-24

06:56
Φώτη, ηρέμησε. Το ονομάζεις <ενόχληση>, που σημαίνει, δεν είναι οξύς πόνος. Έπειτα, εμένα με καθυζηχάζει το γεγονός, πως το δόντι το φρόντιζε ο γιατρός πριν 5 μέρες. Επομένως δεν είναι παλιό, χαλασμένο σφράγισμα.Καλησπέρα παιδιά,
Έκανα πριν 4 ημέρες ένα σφράγισμα στον κάτω τραπεζίτη καθώς είχε αρχίσει να χαλάει. Το θέμα είναι ότι όταν πάω να μασησω κάτι σκληρό ή πάει παγωμένο νερό πάνω νιώθω μια ενόχληση. Είναι φυσιολογικό αυτό?? Ρωτάω καθώς με έχει φοβίσει λίγο.
@Grand Duchess ξέρεις μήπως γιατί συμβαίνει αυτό??
Εφόσον είναι καινούργια η δουλειά, πήγαινε στον ίδιο γιατρό, να το ελέγξει. Είμαι βέβαιαη, πως δεν είναι ανησυχητικό. Ίσως κάπου <<χτυπά>> το σφράγισμα, ίσως κάποιο άλλο σφάλμα. Ίσως πάλι να το συνηθίζει το στόμα σου. Μπορεί να χρειαστεί να το λειάνει πχ λίγο. Πήγαινε τώρα που είναι <<φρέσκο>>.
Οι επικίνδυνοι πόνοι στα δόντια δεν είναι <<ενοχλήσεις>>. Σου τρυπάνε το κεφάλι καρφιά.
American Economist
Επιφανές μέλος

12-09-24

21:21
Λοιπόν πήγα σήμερα στην οδοντίατρο ώστε να μου δει το δόντι. Αρχικά, μου τρόχισε το σφράγισμα λίγο παραπάνω ώστε να μην βρίσκει κατά την μάσηση. Μετά μου έριξε παγωμένο νερό και μου «χτύπησε» λίγο το δόντι ώστε να δει αν πονάω. Το περίεργο είναι ότι δεν ένιωσα τίποτα παρά μόνο όταν μου πίεσε το ούλο. Να πω επίσης ότι μου ανέφερε ότι το σφράγισμα δεν ήταν βαθύ ώστε να βρίσκεται κοντά σε νεύρο.
Όμως τώρα που έφαγα πάλι με ενοχλεί όταν πάει κάτι σκληρό πάνω συν ότι με το παγωμένο νερό νιώθω μια ενόχληση. Μου είπε ότι λογικά είναι ευαίσθητο το ούλο λόγω του σφραγίσματος. Για λίγες ημέρες μου πρότεινε να μην τρώω σκληρές τροφές και να μην μασάω από εκείνη την μεριά ώστε να ηρεμήσει το δόντι. Δεν ξέρω παιδιά αλλά έχω αγχωθεί που δεν μου περνάει.
Όμως τώρα που έφαγα πάλι με ενοχλεί όταν πάει κάτι σκληρό πάνω συν ότι με το παγωμένο νερό νιώθω μια ενόχληση. Μου είπε ότι λογικά είναι ευαίσθητο το ούλο λόγω του σφραγίσματος. Για λίγες ημέρες μου πρότεινε να μην τρώω σκληρές τροφές και να μην μασάω από εκείνη την μεριά ώστε να ηρεμήσει το δόντι. Δεν ξέρω παιδιά αλλά έχω αγχωθεί που δεν μου περνάει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.