mania
Επιφανές μέλος

Πιστέυετε πώς ο υπάλληλος πρέπει να έχει "αφεντικό" ή εργοδότης; δικαιολογήτε τα παράλογα θέλω των εργοδοτών και γιατί;
Και κάτι άλλο, η σχέση εργοδότη υπαλλήλου δικαιολογήτε αν είναι σχέση σεβασμού και μερικού θαυμασμού ενώ έπρεπε απλά να είναι " σου δουλέυω με πληρώνεις";
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Ο θαυμασμος καλο ειναι να υπαρχει, αν προερχεται απο την προσωπικη του εργασια, δειχνει οτι ενδιαφερεται να κανει κατι καλο και με κανει να ενδιαφερομαι κι εγω να γινω καλυτερη. Ωστοσο παντα υπαρχει η σκεψη "δουλευω για να με πληρωνεις", δε θα δουλευα αν δεν ειχα λεφτα καθε πρωτη του μηνα οσος θαυμασμος κι αν υπηρχε.
Τα παραλογα θελω των εργοδοτων δεν τα δικαιολογω..δεν ειμαι εδω για να κανω κατι διαφορετικο απ'αυτο για το οποιο ηρθα εξαρχης. Στην πορεια μπορει να βγουν διαφορα που απλα τα ανεχεσαι η οχι, αλλα πεταει ο γαιδαρος-πεταει, δεν προκειται να υπαρξει απο μενα, γιατι δε σηκωνω και πολλα πολλα, αΙντε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολύ πιο υγιές και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και για τους δύο, και εν τέλει και σε πιο υγιή και ευτυχισμένη κοινωνία.
Ωστόσο αυτό απαιτεί ωριμότητα και από τις δύο πλευρές, που δεν απαντάται συχνά.
Προσωπικά πάντως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχω κάτι τέτοιο όταν (και αν) αποκτήσω ποτέ υπαλλήλους.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Είχε μία απίστευτη σχέση με ολόκληρο το προσωπικό, έβγαιναν μαζί για φαγητό, μιλούσαν για τα πάντα- ήταν φίλη τους και πολλές φορές και μητέρα τους, για τις κοπελίτσες που έρχονταν για πρακτική. Βέβαια η μαμά μου το έχει αυτό γενικώς, σαν άνθρωπος και ίσως να ήταν και η φύση της δουλειάς τέτοια που να επέτρεπε την ανάπτυξη τέτοιου είδους σχέσεων ανάμεσα σε εργοδότη και προσωπικό...
Προσωπικά διαφωνούσα λίγο με όλο αυτό, όσο κι αν το θαυμάζω, γιατί είδα στη συνέχεια ότι πολλές από αυτές τις κοπέλες που εργάζονταν στο σταθμό, δεν εκτίμησαν τίποτα από όλα αυτά και προσπάθησαν να της τη φέρουν. Αλλά και αυτό γίνεται πάντα, οπότε δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συμπεριφερθείς στους (ιεραρχικά) κάτω από εσένα.
Νομίζω πάντως ότι εγώ, θα δημιουργούσα (όχι τελείως εσκεμμένα) ένα πιο φιλικό κλίμα και δεν ξέρω αν θα με άκουγαν στο τέλος χωρίς να βάλω τη φωνή.

Ophelia
Διάσημο μέλος

Εντάξει, δεν λέω να πηγαίνουμε μαζί και για μπύρες, αλλά πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχεις για εργοδότη κάποιον τον οποίο να εκτιμάς-όχι μόνο σαν επαγγελματία αλλά και σαν άνθρωπο...
Από την ελαχιστότατη εμπειρία μου στον εργασιακό στοίβο (

Όλα αυτά βέβαια ως ένα βαθμό καθώς πρέπει να διατηρούνται και κάποιες πολύτιμες ισορροπίες όπως είπε και η Μισέλ...
Άποψη μου...πολύ πιθανόν να είναι και λάθος!

Δεν συμφωνώ ούτε να πηγαίνουν όλοι μαζί για τσίπουρα (πράγμα που έχω "αναγκαστει" να κάνω γιατί είχαν αρχίσει να με θεωρούν σνομπ) ούτε φυσικά να υπάρχει φλερτ. Το να ρωτήσεις ας πούμε την υπάλληλό σου, την πρώτη μέρα στη δουλειά, αν μένει μόνη της και αν έχει σχέση το θεωρώ εμετικό (καλά που δεν το ρώτησε και στη συνέντευξη

Επίσης το να αλλάξει η συμπεριφορά του εργοδότη απέναντι σε μια υπάλληλο επειδή αυτή παντρεύεται... ας μην το σχολιάσω

Γι'αυτό λέω, τυπικότητα και ευγένεια, και όχι πολλά πολλά προσωπικά
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

μα, δεν πάω στη δουλειά για να κάνω νέους φίλουςΕγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι κατακρίνουν τους εργοδότες που προσπαθούν έστω με ξενέρωτους τρόπους να δημιουργήσουν καλύτερες σχέσεις με τους υπάλληλους. Καταρχάς αν είστε τόσο κλειστοί δεν θα σας πλησιάσουν πότε με το σωστό τρόπο.
και φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να με πλησιάσει ο εργοδότης μου. τουλάχιστον πέρα από αυτό που εγώ θέλω. θα έπρεπε να του αρκεί το γεγονός ότι είμαι καλή στη δουλειά μου.
φυσικά, ο καθένας απαντά σε αυτό το θρεντ με βάση τις εμπειρίες του, έτσι;
άλλη άποψη έχει κάποια κοπέλα που ο εργοδότης της είναι ένας σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος, και άλλη κάποια που ο εργοδότης της είναι πέφτουλας π.χ. Ή κουτσομπόλης, που συζητά με το υπόλοιπο προσωπικό αυτά που αυτή του εκμυστηρεύεται.
οπότε λέω, φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά (και παραπάνω)
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι κατακρίνουν τους εργοδότες που προσπαθούν έστω με ξενέρωτους τρόπους να δημιουργήσουν καλύτερες σχέσεις με τους υπάλληλους. Καταρχάς αν είστε τόσο κλειστοί δεν θα σας πλησιάσουν πότε με το σωστό τρόπο.
Γιατί
1) ο σκοπός δεν είναι να κάνουν φιλίες αλλά να αυξήσουν απλώς την αποδοτικότητα των υπαλλήλων. Ε, δε νομίζω να τους λείπουν οι φίλοι...
και
2) στο τέλος αν δεν είσαι παραγωγικός θα σε σουτάρουν ακόμα και αν πήγατε "για τσίπουρα" (ακούς εκεί τσίπουρα με το αφεντικό! Να μεθύσεις να χάσει πάσα ιδέα μετά!)
Δεν νομίζω το να είσαι κλειστός είναι λύση. Απλώς πιθανολογώ ότι δύσκολα θα είσαι φίλος με κάποιον σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μπορείς να έχεις όμως απλές τυπικές φιλικές σχέσεις που δε κοστίζουν και τίποτα.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Δεν νομίζω ότι πρέπει να χρειάζεσαι νέους φίλους για να έχεις καλές σχέσεις μαζί τους. Ούτε να το κάνεις υστερόβουλα για να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, αν και αν αυτό προκύψει σαν side effect δεν βρίσκω που είναι το κακό.
Πάντως παρατηρώ ότι ορισμένοι έχετε τόσο κακή άποψη για τους εργοδότες που και όραμα να έχει κάποιος, θα του συμπεριφέρεστε έτσι ώστε να γίνει ένα με τους άλλους...

μπορείς να ορίσεις τι εννοείς καλές σχέσεις;Δεν νομίζω ότι πρέπει να χρειάζεσαι νέους φίλους για να έχεις καλές σχέσεις μαζί τους.
είπα ότι προφανώς πρέπει να υπάρχει ευγένεια
και προφανώς πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις
απλά μάλλον εννοούμε διαφορετικά το "καλές σχέσεις"
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Προσωπικά προσπαθώ να διατηρώ απλά μια ισορροπία. Αυτό σημαίνει πως πιθανά να αναφέρω κάποιο προσωπικό ζήτημα που με απασχολεί, αλλά σιγουρα δεν θα αφήσω στον άλλον το περιθώριο να σκεφτεί καν πως αυτό μπορεί και να επηρεάσει την δουλειά μου. Θέλω όμως να υπάρχει πιο εγκάρδιο κλίμα εκεί που δουλεύω, θέλω κατανόηση και με ενδιαφέρει πάντα να μάθω γιατί ο εργοδότης μου έχει κακή διάθεση ή άγχος ή κάτι τέλος πάντων. Δεν ξεχνάω ποτέ βέβαια πως εκείνος είναι εργοδότης, πράγμα που σημαίνει πως μπροστά σε τρίτους διατηρώ πάντα τα προσχήματα, ακόμα κι αν μετά παίζουμε σφαλιάρες

Επίσης αρνούμαι κατηγορηματικά αυτό το "δουλεύω γιατί με πληρώνεις". Σίγουρα δουλεύω και για αυτό, αλλά κυρίως δουλεύω γιατί αγαπώ την δουλειά μου και γιατί θέλω να είμαι ένα δημιουργικό και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας που ζω. Και θα δούλευα ακόμα κι αν δεν είχα ανάγκη.
ΥΓ: Λια, ο γραπτός σου λόγος έχει γίνει εξαίρετος! (άσχετο, αλλά θα 'σκαγα

πιθανόνPalladin μάλλον έχεις απλά κακές εμπειρίες. Ο εργόδοτης είναι άνθρωπος, υπάρχει πιθανότητα να θέλει να σε πλησιάσει, όχι γιατί θέλει να στην πέσει ή να σου δυσκολέψει την ζωή ή κάτι κακό τέλος πάντων, αλλά γιατί απλά σε συμπαθεί και θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και εκτός δουλειάς.![]()
η αλήθεια είναι ότι του έχω πολλά μαζεμένα το τελευταίο διάστημα, με έχει φέρει στα όριά μου.
κάθε μέρα γυριζω σπίτι με νεύρα, ενώ πριν μάθει για τον γάμο η σχέση μας ήταν σχεδόν άψογη (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα). Βασικά πριν λίγους μήνες θα συμφωνούσα με τον exposed και τη Λία

mania
Επιφανές μέλος

Για όλα αυτά λοιπόν τον θαυμάζω τον εκτιμώ και τον σέβομαι, απο την μία θεωρώ πώς η τυπική σχέση είναι καλή απο την άλλη όμως πιστέυω πώς πρέπει να γνωρήζουμε την θέση μας, τι ενωω, καλό το καλαμπουράκι, καλό ενα αστειάκι αλλα όταν είναι ώρα δουλειάς δουλέυουμε και θα ακούσουμε και φωνές, θα ακούσουμε και το παράλογο απλά για να μετριάσει τα πράγματα...
Ο εργοδότης και ο υπάλληλος πρέπει να ξέρουν πότε είναι η ώρα δουλειάς και πότε ο χαβαλές....
Εν τω μεταξύ αν υπάρχει σεβασμός υπάρχει και η αλληλεγγύη, πολλές φορές όταν όλοι τον πίεζαν ερχόταν και έρχετε ακόμα και μηλάει σε μένα, μου λέει για τις ευθύνες που έχει και το άγχως που περνάει και φυσικά τον ακούω, σέβομαι αυτά που περνάει, όπως και το αντίθετο, όταν εγώ δεν είμαι στα καλά μου με ρωτάει αν είναι όλα οκ με το σπίτι με τον γάμο μου και άν θέλω βοήθεια και εκεί που τελειώνει η συζήτηση προσπαθεί να μετριάσει τα πράγματα λέγοντας " τώρα ώρα για δουλειά" και βλέπεις να αλλάζει, να γίνετε σκληρός και να φωνάζει με παράλογα πράγματα...
Αυτό για μένα ΕΙΝΑΙ υγιές σχέση εργοδότη -υπαλλήλου για μένα, δεν είναι μόνο τα λεφτά καμιά φορά ειναι όλα αυτά που μπορείς να πάρεις μέσα απο αυτή τη σχέση(καθαρά επαγγελματική πάντα μην παρεξηγηθώ κιόλας

underwater
Περιβόητο μέλος

Ξεκινώντας σαν εργαζόμενη, στην 1η μου δουλειά βρήκα 1 κλίμα πολύ κοντά σε αυτό που είχα μάθει. Το ότι την βρήκα από τον οικογενειακό κύκλο νομίζω έχει σχέση και, ντρέπομαι που το λέω, αλλά άρχισα να νομίζω πως η ύπαρξη ζεστού κλίματος συμβαίνει σε όλες τις δουλειές.

Το συμπέρασμα είναι: όταν εργάζομαι κάπου αφήνω στον άλλο να θέσει τα όρια κι αφού τα θέσει ορίζω κι εγώ πλαίσια συμπεριφοράς. Μου αρέσει οι σχέσεις να είναι καλύτερες από τυπικές επειδή έτσι αισθάνομαι καλύτερα και λειτουργώ αποτελεσματικά κι αν είναι στο χέρι μου δεν θα ξανασυνεργαστώ με τυπικούς και ''I'm the boss'' ανθρώπους.
Σαν αφεντικό, αν κι όταν γίνω, θα ακολουθήσω την προσέγγιση που έμαθα κι εμπιστεύομαι. Και επίσης θα πληρώνω όσο καλύτερα μπορώ, επειδή όσο θετικός άνθρωπος κι αν είσαι, ο εργαζόμενος έχει πρωταρχική ανάγκη να πληρωθεί όσο καλύτερα του επιτρέπουν τα προσόντα που έχει.
mania
Επιφανές μέλος

Δυστηχώς έχω περάσει και κάποια απο τα παραπάνω, οι δικοι σου καλά το σκέυτηκαν αλλα δεν είναι όλοι τυχεροι, μπορεί κάποιος άλλος που το έκανε να απέτυχε, το να είσαι αφεντικό παρεξηγήσε έυκολα, όπως και ο υπάλληλος που θα βγεί για καφέ με τον εργοδότη

Να ξέρεις πώς όλοι έχουν δίκιο και όλοι άδικο το θέμα είναι πώς τα ξεχωρίζεις;
underwater
Περιβόητο μέλος

Τώρα το πώς βλέπουν οι άλλοι εργαζόμενοι αυτόν που έχει στενές σχέσεις με το αφεντικό μπορώ να πω ότι σχετίζεται άμεσα με την κακεντρέχειά τους. Σαν εργαζόμενη έχω δει αφεντικά να έχουν πιο στενές σχέσεις με κάποιους εργαζόμενους σε σχέση με τις σχέσεις που είχαν με μένα. Ούτε γλύφτες τους είπα, ούτε με πείραξε, βασικά δεν με ένοιαζε.

Εγώ βρίσκομαι σε μία ενδιάμεση φάση.
Έχω αρκετούς υφιστάμενους (υπό μία έννοια είμαι το αφεντικό τους) και άπειρα αφεντικά πάνω από το κεφάλι μου.
Όπως γράφω εδώ, την ίδια μ@@@@ κουβαλαω στο κεφάλι και στην κανονική ζωή.
Ανάμεσα σε αυτούς για τους οποίους είμαι αφεντικιά.
Έχω παρατηρήσει, ότι υπάρχουν ατομάκια έξυπνα που δεν παρεξηγούν την οικειότητα που τους δείχνω η το αβυσσαλέο χιούμορ μου (τις ντομάτες μετά παρακαλώ) και δουλεύουν καλά ενώ την ίδια στιγμή κάνουμε ελεεινά αστεία και λέμε βλακείες απίστευτες.
Υπάρχουν άλλοι, που είναι ένα σημαντικό ποσοστό, που επειδή κάνω αστειάκια και δεν είμαι άκαμπτη και τρομακτική νομίζουν ότι γίναμε φιλαράκια και δουλεύουν χειρότερα.
Κατέληξα στο συμπέρασμα λοιπόν, ότι οι σχέσεις πρέπει να είναι τυπικές με ανθρώπινο πρόσωπο φυσικά και ααααααααααν δεις ότι ο άλλος το αξίζει και μόνο να δείξεις μια πιο μεγάλη οικειότητα.
Αλλιώς σε περιμένει στη γωνία ο πρώτος εξυπνάκιας για να σου την πει είτε ανώτερος είτε κατώτερος.
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνεις πλάκες κοκ αλλά με πολύ μέτρο.
Nα σημειώσω ότι δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία, δεν ξέρω τι συμβαινει σε πιο μικρές.
mania
Επιφανές μέλος

Αν κάποιο Δηλ. αν είσαι αφεντικό είσαι καταδικασμένος να χάσεις την ευκαιρία να κάνεις φίλους από το συγκεκριμένο περιβάλλον? Χαζομάρα δεν είναι?
Θα μείνω εδώ καθώς είναι το βασικό ζουμι, οχι δεν χάνεις αυτή την εκαιρία αλλα εγώ με το φτωχό μου μυαλό ρωτω: αν αυτός που τελικά γίνει φίλος σου δεν πάει καλά στην δουλειά του, πώς θα μπορέσεις να τον απολύσεις χωρίς εκείνος να πεί "κοιτα με είχε κοντά του και με απέλυσε, είναι δυπρόσωπος" πιστέυεις ότι8 η φιλία θα κρατήσει μετά την απόλυση; ή αν βάλει ο εργοδότης τις φωνές στο "φίλο" του δεν θα παρεξηγηθεί; δεν θα θέλει καλύτερη μεςταχείρηση; εγώ πάντα ρωτώ και το ξέρεις, είμαι ανοιχτή σε αυτό το θέμα και πραγματικά μπορώ να αλλάξω γνώμη αν είναι σοφή η άποψη που θα ακούσω

underwater
Περιβόητο μέλος

Θα μείνω εδώ καθώς είναι το βασικό ζουμι, οχι δεν χάνεις αυτή την εκαιρία αλλα εγώ με το φτωχό μου μυαλό ρωτω: αν αυτός που τελικά γίνει φίλος σου δεν πάει καλά στην δουλειά του, πώς θα μπορέσεις να τον απολύσεις χωρίς εκείνος να πεί "κοιτα με είχε κοντά του και με απέλυσε, είναι δυπρόσωπος" πιστέυεις ότι8 η φιλία θα κρατήσει μετά την απόλυση; ή αν βάλει ο εργοδότης τις φωνές στο "φίλο" του δεν θα παρεξηγηθεί; δεν θα θέλει καλύτερη μεςταχείρηση; εγώ πάντα ρωτώ και το ξέρεις, είμαι ανοιχτή σε αυτό το θέμα και πραγματικά μπορώ να αλλάξω γνώμη αν είναι σοφή η άποψη που θα ακούσω![]()
Για μένα άλλο έχω φιλικές σχέσεις και κάνω παρέα κι άλλο είμαι Φίλος. Κι εντάξει, νομίζω πως για να γίνεις Φίλος με κάποιον εργαζόμενο τον ξέρεις για χρόνια, εκτιμάς και την δουλειά του και δεν είναι και πολλές οι πιθανότητες να τον απολύσεις! Δηλ. εσύ μάλλον κατάλαβες 1 φάση ''είμαστε κολλητοί'' κι εγώ εννοούσα μάλλον κάτι άλλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.