Excuse me?
Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η ανασφάλεια κι η ανάγκη με μια σχέση με μεγαλύτερο ή μικρότερο. Δεν κατάλαβα επίσης ποιος θα κρίνει τις δικές μου επιλογές, και κυρίως, ποια είσαι εσύ για να θέσεις τα κριτήρια και να κρίνεις την προσωπικότητά μου σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ...
Είναι σαν να με ρωτάς "τρως παγωτό φράουλα;" κι αν σου πω ναι, να μου πεις "τότε είσαι ανασφαλής". Άσχετο;

μα δεν μίλησα για σενα! :S
μάλλον δεν έγινα κατανοητή, μην εξάπτεσαι!δεν το είπα επί προσωπικού!!πως μπορώ να ξερω τι σχέση έχεις? Πως μπορω να κρίνω εσενα? ΠΩς νοηθηκε κατι τετοιο, δε καταλαβα.
η ερωτηση με το παγωτο σαφως και ειναι ασχετη!!
ας δωσω ενα παραδειγμα τι θελω να πω...
εχεις σπουδασει δικηγορια και λογω αναγκης κανεις μια αλλη δουλεια.
αυτο που θελεις πραγματικα ομως ειναι αυτο που σπουδασες αλλα η αναγκη σε φερνει εκει.
καπως ετσι νομιζω ειναι κ με αυτες τις σχεσεις, σου λειπει ο πατερας(γενικα μιλω οχι για σενα) τα φτιαχνεις με καποιον που στον θυμιζει.
σου λειπει η μανα τα φτιαχνεις με καποια που σε νταντευει.
δηλαδη,
δε συμφωνώ με αυτές τις σχέσεις και αποδίδω την επιλογή αυτή σε ανασφάλεια προσωπική, δηλαδή αν ο άλλος είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος δεν ξέρω κατά πόσο είναι σύντροφος ή.. μπαμπάς!
Η και το αντίθετο, αν κάποια είναι με μικρότερο κατά πολλά χρόνια, ΄σιως με αυτό τον τρόπο καλύπτει το αίσθημα της μητρότητας. Γενικως δε συμφωνω με αυτες τις διαφορες αλλα δεν κρινω προς θεου!
Δε με ελκύουν προσωπικά ούτε οι κατα πολυ μεγαλύτεροι ούτε οι κατα πολυ μικρότεροι.
Μου αρέσει να είμαι σε ιδιους δρόμους με τον άλλο.
Γιατί όμως θυμωσες τόσο δε κατάλαβα, μια γνώμη εξέφρασα κι όχι σε προσωπικό επίπεδο.
σορυ αν προσβλήθηκες με κάτι, τη γνώμη μου θέλησα να πω κι όχι για σένα...
Γιατί να μην είμαι ανασφαλής όταν τα έχω με συνομήλικο;;
μάλλον δεν έγινα κατανοητή, αυτό κατάλαβα.

(ισως επειδη εγραψα σκεπτόμενη τις δικές μου εμπειρίες)
ελπίζω να δωσα εξήγηση στο πιο πάνω ποστ.
ανάγκη = ανασφάλεια
Πιστεύω στις σχέσεις που βαδίζουν πάνω κατω στις ίδιες ηλικίες, που μεγαλώνουν μαζί, που είναι της ίδιας γενιάς...
δε μιλω για την ανασφάλεια με την ευρεία έννοια όπως νοήθηκε, φυσικά και η ανασφάλεια είναι κάτι που υπάρχει σε οποιαδηποτε σχέση, μίλησα ειδικότερα.
Εχω φίλη που τα φτιάχνει με κατα 15 ετιες μεγαλύτερούς της, το κορίτσι αυτό είχε ναι μεν την παρουσιά του πατέρα της αλλά την έλλειψη του κιόλας.
Δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο σε όλες τις περιπτώσεις κι αν ισχύει βέβαια.
Προσωπικές εμπειρίες, ελπιζω σεβαστές.