iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ όχι επειδή δεν γνωρίζω αρκετά για το θέμα αυτό. Δεν γνωρίζω πότε αλλα και που θα μπορούσα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Πήγα πέρυσι για πρώτη φορά να δώσω και με έδιωξαν γιατί λέει πρέπει να βάλω 5-10 κιλά ακόμα για να μην υπάρξει πρόβλημα και επίσης τους ανησύχησε το γεγονός οτι στο Γυμνάσιο μου είχαν βρει εμφύσημα (έτσι λέγεται; )στην καρδιά. Τους εξήγησα ότι σε εξέταση που έκανα αργότερα (όταν πήγα να δώσω για στρατιωτικές σχολές - ποιος; εγώ!!! lol) δεν μου βρήκαν τίποτα.
Τεσπά... Όποιος μπορεί είναι πάρα πολύ καλό να πηγαίνει να δίνει αίμα. Κάνει καλό και στον συνάνθρωπό του, αλλά και στον ίδιο (ανανέωση του αίματος).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μπορεις να πεις 2-3 πραγματακια για αυτο το θεμα ... πρωτη φορα το ακουωαλλά και στον ίδιο (ανανέωση του αίματος).![]()

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Τεσπά... Όποιος μπορεί είναι πάρα πολύ καλό να πηγαίνει να δίνει αίμα. Κάνει καλό και στον συνάνθρωπό του, αλλά και στον ίδιο (ανανέωση του αίματος).![]()
Ούτως η άλλως δεν γίνεται κάθαρση του αίματος από τα νεφρά;

Maggie
Περιβόητο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Εγώ μια φορά είχα πάει να δώσω αίμα και μου είπαν ότι δεν μπορώ λόγω χαμηλού αιματοκρίτη(σε τσιμπάνε με μια βελόνα και το εξετάζουν πριν σε αφήσουν να δώσεις). Εγώ έχω στίγμα αλλά αυτό από ότι μου είπαν δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι ένας που έχει δεν μπορεί να δώσει, επειδή πολλοί το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία ώστε να αποφύγουν την διαδικασία.
Πάντως αν ξέρει κάποιος, ο αιματοκρίτης είναι κάτι το σταθερό; Υπάρχει περίπτωση αν πάω άλλη φορά να μπορέσω να δώσω αίμα;
adespoto
Περιβόητο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

doneExposed δεν βάζεις και μια επιλογή γι αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν?!![]()
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Κάποιος που ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες ίσως ξέρει να μας πει περισσότερα.
Maggie
Περιβόητο μέλος

Εγώ θα ήθελα πολύ αλλά είμαι αλλεργικό άτομο και δεν μου το επιτρέπει ο γιατρός

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Είμαι κι εγώ σε αυτούς που θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν.
Χαμηλός αιματοκρίτης, κάτι αρκετά συνηθισμένο για γυναίκες λόγω της περιόδου.
Ο αιματοκρίτης ανεβαίνει αν και εφόσον γίνεται λήψη σιδήρου από πηγές όπως ειδικά χάπια κλπ....
Οταν ανεβαίνει ο αιματοκρίτης από χάπια, απ όσο γνωρίζω δεν είναι μόνιμο αλλα περιστασιακό. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος δότης.
crazy lover
Δραστήριο μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Εμένα χρειάστηκε η πεθερά μου γιατί μπήκε χειροργείο και πάλι καλά που μπορούσα να δώσω.
Το να πας σε άσχετη φάση να δώσω για κάποιον άσχετο δεν το θεωρώ και πολύ καλή ιδεά δυστηχώς το κρατάω για άμεσα συγγενικά η φιλικά μου άτομα.
Πάντως δεν είναι και τίποτα τρελό, απλά το τσίμπιμα ανέχεσαι τα υπόλοιπα είναι τρίχες
dimidola
Εκκολαπτόμενο μέλος

dimidola
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό που εννοούσα για την ανανέωση του αίματος είναι οτι από όσο ξέρω όταν σου παίρνουν αίμα μετά, φυσικά, ο οργανισμός παράγει περισσότερο αίμα για να καλύψει τις ελλείψεις που έχει. Έτσι δημιουργούνται καινούργια ερυθρά αιμοσφαίρια με αποτέλεσμα το αίμα σου να ... ξανανιώνει!
Κάποιος που ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες ίσως ξέρει να μας πει περισσότερα.
Αυτό που έχω ακούσει κι εγώ είναι ότι οι άντρες πρέπει να δίνουν αίμα γιατί δεν ανακυκλώνεται όπως στις γυναίκες και κινδυνεύουν από καρδιακές παθήσεις... Δεν ξέρω παραπάνω αλλά από την παράλλη βδομάδα που σκοπεύω να πάω αιμοδοσία μπορώ να ρωτήσω λεπτομέρειες....
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Το κακό είναι ότι επειδή όλα τα νοσοκομεία έχουν ταρίφα 2-3 μπουκάλες αίμα για οποιαδήποτε επέμβαση, πρέπει να είναι προσεκτικός το πότε θα δώσεις αίμα.
Εμένα χρειάστηκε η πεθερά μου γιατί μπήκε χειροργείο και πάλι καλά που μπορούσα να δώσω.
Το να πας σε άσχετη φάση να δώσω για κάποιον άσχετο δεν το θεωρώ και πολύ καλή ιδεά δυστηχώς το κρατάω για άμεσα συγγενικά η φιλικά μου άτομα.
Πάντως δεν είναι και τίποτα τρελό, απλά το τσίμπιμα ανέχεσαι τα υπόλοιπα είναι τρίχες
Γιάννη μου έχω την εντύπωση ότι όταν είσαι αιμοδότης με καρτούλα, παίρνεις μέχρι τόσο αίμα όσο έχεις δώσει αν το χρειαστείς σε συγγενή πρώτου βαθμού. Για περιπτώσεις σαν αυτες που το φυλάς το αιμα σου λοιπόν, σαν εθελοντής είσαι καλυμένος για να μην πω ΥΠΕΡκαλυμένος!
Παράδειγμα, αν εχεις δωσει σε διάστημα 5 χρόνων 10 μπουκάλες και χρειαστεί χτύπα ξύλο ένας πολύ δικός σου άνθρωπος, μπορείς να πάρεις ΚΑΙ τις 10.... αν όμως ειναι απλά να δωσεις, αντε να σου πάρουν το ΠΟΛΥ 2 μπουκάλες

adespoto
Περιβόητο μέλος

Γιάννη μου έχω την εντύπωση ότι όταν είσαι αιμοδότης με καρτούλα, παίρνεις μέχρι τόσο αίμα όσο έχεις δώσει αν το χρειαστείς σε συγγενή πρώτου βαθμού. Για περιπτώσεις σαν αυτες που το φυλάς το αιμα σου λοιπόν, σαν εθελοντής είσαι καλυμένος για να μην πω ΥΠΕΡκαλυμένος!
Παράδειγμα, αν εχεις δωσει σε διάστημα 5 χρόνων 10 μπουκάλες και χρειαστεί χτύπα ξύλο ένας πολύ δικός σου άνθρωπος, μπορείς να πάρεις ΚΑΙ τις 10.... αν όμως ειναι απλά να δωσεις, αντε να σου πάρουν το ΠΟΛΥ 2 μπουκάλες![]()
Ναι αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Αν είσαι εθελοντής όταν χρειαστείς αίμα εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο, τότε μπορείς να πάρεις αίμαι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.