PowerZ
Νεοφερμένο μέλος

Από πού μπορώ να μάθω; Ξέρει κανείς;
Μπορεί κάποιος με απλά λογάκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dt008
Νεοφερμένο μέλος

Δεν θα σου απαντήσω για τον pathfinder, μιας και δεν έχω ανεβάσει ποτέ site εκεί. Θα σου πω την πιο κλασσική διαδικασία που ακολουθείται από πολλούς γραφίστες και web developers παγκοσμίως....
1. Photoshop (σχεδίαση raster γραφικών, άντε και κάνα Illustrator αν θες τπτ Vector)
2. 'Πέρασμα' της σχεδιασμένης σελίδας στο Imageready για το λεγόμενο slicing ('κόψιμο' των τμημάτων της ιστοσελίδας π.χ. header, main, footer). Ποικιλία rollover effects μπορούν να γίνουν από εκεί, επίσης.
3. Τέλος, περνάμε σε Dreamweaver για διορθώσεις στην HTML, προσθήκη CSS, Javascript, άντε και κάνα Flash animation.
4. (αν θα χρησιμοποιήσεις scripting τεχνολογία) Μπορείς πάλι με το Dreamweaver, αλλά εγώ θα σου συνιστούσα άλλα proggies....
π.χ. για PHP το PHPed (rulez)
για VBscript το notepad (no kidding)
για ASP .NET (είτε C# είτε VB), το Visual Studio .NET ή (καλύτερα) το WebMatrix (μιας και το VS υποστηρίζει μόνο absolute positioning των αντικειμένων)
5. CuteFtpPro ή SmartFtp για upload των αρχείων είτε με FTP, είτε με SFTP (SSL) κ.λ.π.
Φυσικά, τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα προγράμματα στη θέση τους, π.χ. το Macromedia Fireworks αντί για Photoshop + Imageready κ.λ.π.
αυτά....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dt008
Νεοφερμένο μέλος

ουπς....
δεν πρόσεξα την κατηγορία που βρίσκεται το subforum και το 'απλά λόγια'....

PowerZ
Νεοφερμένο μέλος

dt008
Νεοφερμένο μέλος

παρακαλώ!! δεν κάνει τίποτα!!!!
Subject to change
e-steki.gr Founder

trela
Νεοφερμένο μέλος

Το απλό είναι και σχετικό! μπορείς να φτιάξεις και στο word και να σώσεις το κείμενο ως html και να το ανεβάσεις κάπου!
Ποσο απλό εννοείς ?

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Θεωρητικά HTML μπορείς να γράψεις και με το notepad αλλα καύτερα είναι να βρείς έναν editor ειδικό για προγραμματισμό η HTML. Εγώ έχω το πολύ καλό UltraEdit αλλά θέλει λευτά μετά απο 30 μέρες οποτε για τώρα διάλεξε κάποιον τζαμπέ (αυτός μου φαίνεται ο απλούστερος (χωρίς να τον έχω δουλέψει, αμα ξέρετε κανενα καλύτετο αλλα απλό πείτε) αλλά εδώ έχει πολλούς). Εναλλακτικα άν έχεις ήδη Dreamweaver βάλε το σε code view για να γράφεις τον κώδικα. Είναι βασικό να αρχίσεις γράφοντας μόνη σου τον κώδικα για να πιάσεις τη λογική της HTML. Μετα ψάξε να βρείς ένα HTML tutorial και να μάθεις αρχικά στατικές σελίδες και πώς θα τις δείς στο pc σου. Μετά βλέπεις για το που θα τις ανεβάσεις και πώς θα τις σχεδιάζεις και php.
Εγώ έμαθα απο το https://www.w3schools.com/ που ήταν αρκετά καλό, αλλά άμα γράψεις "html tutorial" στο google θα βρείς πολύ πράμα.
Αμα καταφέρεις να γράψεις το πρώτο σου site και το δείς τοπικά στο pc σου μετά το επόμενο βήμα είναι να μάθεις λίγο πώς δουλέυει το FTP (για να το στέλνεις στο server) και μετά stylesheets (θα δείς τι είναι άμα τα πιάσεις). Ο,τι απορία έχεις που δέν την καλύπτουν τα tutorials θα απευθυνθείς στον ʼγιο Γούγλιο τον Ανιχνευτή (βοήθειά μας) η ρώτα και εδω μέσα.
drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

α) ένα κουμπί που να δείχνει πχ αν η απάντηση που έδωσες σε μια άσκηση είναι σωστό ή λάθος ;
β) ένα κουμπί που να εμφανίζει τη σωστή απάντηση;
γ)ένα τρόπο να σου εμφανίζει το ποσοστό επιτυχίας μόλις ολοκληρώνεις μια άσκηση;
Subject to change
e-steki.gr Founder

drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Όταν λες σελίδα εννοείς στο ιντερνετ? δώσε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι λίγο δύσκολο να βοηθήσει κάποιος έτσι.![]()
E ναι βρε Michelle ,σελίδα στο ιντερνετ !
Συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω σελίδα με ασκήσεις αγγλικών για proficiency, από σχεδιασμό ξέρω λίγα από html και css αλλά από αυτά που διάβασα δεν είδα πουθενά να έχει εντολές για να βάλεις τέτια κουμπιά.
Παράδειγμα :
Ασκηση επιλέξτε το κατάλληλο phrasal verb
1)The bomb.............(εδώ θα συμπληρώσει το κατάλληλο γράμμα a,b,c,d)
a)went off b)fell out c)did out d)gave off
2)...................................................
κτλ κτλ
Εγώ θέλω να βάλω κουμπιά στο τέλος της άσκησης ώστε να βλέπει ο άλλος το ποσοστό της επιτυχίας του, αν είναι σωστή ή όχι η απάντηση που έδωσε και ποιά είναι η σωστή απάντηση .Δηλαδή 3 διαφορετικά κουμπιά που το καθένα να κάνει ένα από τα παραπάνω
Subject to change
e-steki.gr Founder

drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καμιά άλλη ιδέα εσύ που ξέρεις από αυτά για το πώς θα μπορούσα να βάλω τουλάχιστον τις απαντήσεις στις ασκήσεις πχ σε ένα ξεχωριστό link όλες μαζί ,ή η κάθε άσκηση(η λύση δηλ) να ανοίγει ξεχωριστά σε δικό της παράθυρο ή κάπως αλλιώς ;
Ουφ ψιλοπονοκεφάλιασμα είναι αυτά τελικά !Ακόμη και ο σχεδιασμός που φένεται για τον παρατηρητή απλό πράγμα , στην πράξη καταντάει περίπλοκο
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από plain:E ναι βρε Michelle ,σελίδα στο ιντερνετ !
Συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω σελίδα με ασκήσεις αγγλικών για proficiency, από σχεδιασμό ξέρω λίγα από html και css αλλά από αυτά που διάβασα δεν είδα πουθενά να έχει εντολές για να βάλεις τέτια κουμπιά.
Παράδειγμα :
Ασκηση επιλέξτε το κατάλληλο phrasal verb
1)The bomb.............(εδώ θα συμπληρώσει το κατάλληλο γράμμα a,b,c,d)
a)went off b)fell out c)did out d)gave off
2)...................................................
κτλ κτλ
Εγώ θέλω να βάλω κουμπιά στο τέλος της άσκησης ώστε να βλέπει ο άλλος το ποσοστό της επιτυχίας του, αν είναι σωστή ή όχι η απάντηση που έδωσε και ποιά είναι η σωστή απάντηση .Δηλαδή 3 διαφορετικά κουμπιά που το καθένα να κάνει ένα από τα παραπάνω
Λοιπόν πρέπει εκτώς απο HTML/CSS να μάθεις και
1) Φόρμες (είναι κομμάτι της HTML)
2) Ενα server side scripting language (PHP η ASP)
3) Αμα θές να το κάνεις σωστά λίγο βάσεις δεδομένων, η αμα θες πιο "τσαπατσούλικα" να γράψεις με το server side script ενα parserακι που θα διαβάζει ενα αρχείο με τις ερωτήσεις.
Οι "δυναμικές" σελίδες είναι λίγο ποιο απαιτητικές. Μήν απελπίζεσαι, πιάστα σιγά σιγά και δεν είναι τίποτα. Δοκίμασε να ψάξεις για κάποιο e-book για php/mySQL που είναι hot τώρα τελευταία.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Δεν χρειάζονται και πολλά μαθηματικά...Αρχική Δημοσίευση από plain:php/asp μπα ιδέα δεν έχωΜάλλον πρέπει να ψάξω tutorials για αυτά και πάλι αμφιβάλλω αν θα καταλάβω ,είμαι λίγο σκράπας στα μαθηματικά !
Καμιά άλλη ιδέα εσύ που ξέρεις από αυτά για το πώς θα μπορούσα να βάλω τουλάχιστον τις απαντήσεις στις ασκήσεις πχ σε ένα ξεχωριστό link όλες μαζί ,ή η κάθε άσκηση(η λύση δηλ) να ανοίγει ξεχωριστά σε δικό της παράθυρο ή κάπως αλλιώς ;
Ουφ ψιλοπονοκεφάλιασμα είναι αυτά τελικά !Ακόμη και ο σχεδιασμός που φένεται για τον παρατηρητή απλό πράγμα , στην πράξη καταντάει περίπλοκο

Χμμμ εννοείς πως θα ήταν πιο ευχρηστο? εγώ θα πρότεινα να τις βάλεις όλες μαζί σε μία σελίδα αλλά και σε κάθε άσκηση να υπάρχει (αν το επιτρέπει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, γιατι πχ μπορει να μην θέλεις σε κάθε άσκηση να υπάρχει λινκ για τη λύση) ένα λινκ που να σε πηγαίνει σε αυτή τη σελίδα με τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο βρίσκεται η λύση της συγκεκριμένης άσκησης. Αυτό θέλει μόνο html όπως φαντάζομαι ήδη ξέρεις

Πάντως πεεεστα αυτό για το σχεδιασμό! Πολλά πράγματα που φαίνονται τελειώς ψιλά γράμματα στους περισσότερους, θέλουν πολλή δουλεία για να γίνουν... Θα το καταλάβεις καλύτερα στην πορεία αυτό...

Αν επιτρέπεται, τι σελίδα φτιάχνεις?
ΥΓ: Παρεπιπτόντως επειδή βαριέμαι να σου στείλω πμ (

drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από gademis:Λοιπόν πρέπει εκτώς απο HTML/CSS να μάθεις και
1) Φόρμες (είναι κομμάτι της HTML)
2) Ενα server side scripting language (PHP η ASP)
3) Αμα θές να το κάνεις σωστά λίγο βάσεις δεδομένων, η αμα θες πιο "τσαπατσούλικα" να γράψεις με το server side script ενα parserακι που θα διαβάζει ενα αρχείο με τις ερωτήσεις.
Οι "δυναμικές" σελίδες είναι λίγο ποιο απαιτητικές. Μήν απελπίζεσαι, πιάστα σιγά σιγά και δεν είναι τίποτα. Δοκίμασε να ψάξεις για κάποιο e-book για php/mySQL που είναι hot τώρα τελευταία.
Omg ...όλα αυτά Gademis;Kατάλαβα σε καμιά 3-4 χρόνια έτοιμη θα την έχω

Εσύ γνωρίζεις καλή PHP ;Aν χρειαστώ δηαλαδή κάπου βοήθεια που δεν κατάλαβα ,ξέρεις να μου λύσεις απορίες;
Όπως και να χει θενξ !
Subject to change
e-steki.gr Founder

Καλα βρε χαλάρωσε τα βασικά θα μάθεις, δεν χρειάζεται να γίνεις και επαγγελματίας! Εγώ αν θυμόμουν την asp που είχαμε κάνει στη σχολή στο 1ο εξάμηνο άνετα θα μπορούσα να σου πω και να φανταστεις οτι είχαμε κάνει πολύ βασικά πράγματα! (δυστυχώς ντεν θυμάμαιΑρχική Δημοσίευση από plain:Omg ...όλα αυτά Gademis;Kατάλαβα σε καμιά 3-4 χρόνια έτοιμη θα την έχω![]()
Εσύ γνωρίζεις καλή PHP ;Aν χρειαστώ δηαλαδή κάπου βοήθεια που δεν κατάλαβα ,ξέρεις να μου λύσεις απορίες;
Όπως και να χει θενξ !

drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Δεν χρειάζονται και πολλά μαθηματικά...
Χμμμ εννοείς πως θα ήταν πιο ευχρηστο? εγώ θα πρότεινα να τις βάλεις όλες μαζί σε μία σελίδα αλλά και σε κάθε άσκηση να υπάρχει (αν το επιτρέπει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, γιατι πχ μπορει να μην θέλεις σε κάθε άσκηση να υπάρχει λινκ για τη λύση) ένα λινκ που να σε πηγαίνει σε αυτή τη σελίδα με τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο βρίσκεται η λύση της συγκεκριμένης άσκησης. Αυτό θέλει μόνο html όπως φαντάζομαι ήδη ξέρεις
Πάντως πεεεστα αυτό για το σχεδιασμό! Πολλά πράγματα που φαίνονται τελειώς ψιλά γράμματα στους περισσότερους, θέλουν πολλή δουλεία για να γίνουν... Θα το καταλάβεις καλύτερα στην πορεία αυτό...
Αν επιτρέπεται, τι σελίδα φτιάχνεις?
ΥΓ: Παρεπιπτόντως επειδή βαριέμαι να σου στείλω πμ () την εικόνα που ανέβασες με το τσιγάρο τη σβήσαμε γιατι αφενός μεν δεν φαινόταν καλά, αφετέρου δεν "δούλευε" το animation.
![]()
Δηλαδή προτείνεις να τις βάλω τις λύσεις όλες σε μια σελίδα html ,έτσι;Αυτό μου άρεσε γιατί όντως οι ασκήσεις είναι πάρα πολλές(πάνω από 1000) και θα πελάγωνα να φτιάξω τόσες πολλές ξεχωριστές σελίδες για την καθεμιά!Αυτό που είπες καλό μου ακούγεται και να βάλω link σε κάθε άσκηση.Μήπως θα μπορούσα με html να βάλω κανένα κουμπάκι αντί για link me γράμματα ,που να με πηγένει όπως είπες στο σημείο που βρίσκεται η λύση;
Και να φανταστείς έχω πελαγώσει με το σχεδιασμό χωρίς καν να το έχω αρχίσει ακόμη

Αν δω ότι τα θαλασσώνω(που είναι και το πιο πιθανό

Θα είναι σελίδα με υλικό για υποψήφιους Profisiency (Γραμματική,Λεξιλόγιο,Reading,ta είδη Composition poy χρειάζονται,Ιdioms,Phrasal,Τεστ προηγούμενων χρόνων,Αγγλικά άρθρα κτλ)
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αλλά ασ αφήσουμε τα δικά μου. Είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ναι φυσικά και γίνεται να βάλεις εικονίτσα που να σε πηγαίνει στις λύσεις σε κάθε άσκηση. Μετά, στη σελίδα με τις λύσεις θα βάλεις anchor tags (αυτα που βάζεις για το λινκ αλλα με άλλη ιδιοτητα, όχι href δηλαδή). Τώρα πως λέγεται η ιδιότητα, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή αλλά μπορώ να ψάξω να στο βρω (ε τι τσάμπα το πήραμε το 3 στα 3 στην html στη σχολη?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.