Καιτι καταλάβαμε ρε συ Γιάννη που βγάζουμε τους δικούς μας πρωθυπουργούς τόσα χρόνια? Τουλάχιστον μπορεί να μην αλλάζουν τα πράγματα γιατί και ο πολιτικός Έλληνας είναι αλλα έχεις και μια πιθανότητα να επιρεάσεις τα πράγματα με το διαμαρτηρηθείς έξω απο το υπουργείο του. Όταν η έδρα θα είναι στις βρυξέλες πόσο σημασία θα έχει αν χτυπιέσαι εσύ μπροστά στην Βουλή? Και αν τις απόψεις σου δεν της σημερίζονται και άλλοι στις υπόλοιπες χώρες τότε θα δείς πόσο αξία έχουν.
Το ότι οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων και αυριανοί πρωθυπουργοί επιλέγονται και θα επιλέγονται εις τον αιώνα των αιώνων με βάση το επώνυμο δε σε προβληματίζει?Το ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν να είναι πάντα τα δύο μεγάλα κόμματα, ό,τι και να κάνουν κάθε φορά που βρίσκονται στην εξουσία, είναι καλό?
Όχι βέβαια αλλα απο την άλλη καλά να μας κάνουν, ΄΄ολο τον χρόνο τους βρίζουμε και στις εκλογές τους γλύφουμε και κλασικά η απάντηση στο τι ψηφίζεις είναι η ίδια με το ποιός κάνει την τηλεθέαση, όλοι ΝΕΤ βλέπουμε και κανένας δεν ψηφίζει τα μεγάλα κόμματα, αλλα αν είναι να έχουμε την υπόσχεση για ένα διορισμό σου λέω εγώ πως αλλάζουν τα πράγματα. Αυτα τα κόλπα τα ξέρουν καλά οπότε μαγκιά τους που τα κάνουν
Η ΕΕ κατά τη γνώμη μου έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα.Όταν κάποιος σου δίνει τόσα λεφτά, τα οποία τα παίρνεις ευχαρίστως και ζητάς κι άλλα, δε μπορεί να παραπονιέσαι αν σου βάζει και κανέναν όρο.
Το καρότο με τον λαγό είναι βρε faith το όριο συνταξιοδότησης έχει ανέβει στα 65 (απόφαση Ε.Ε), αυτό θα ισχύει και για τις γυναίκες ενώ σήμερα ήταν στα 45 (απόφαση Ε.Ε), Η εταιρείες θα μπορούν να σε απολύουν χωρίς αποζημιώση (απόφαση Ε.Ε) ενώ για ένα διάστημα θα μπορούν να σε προσλαμβάνουν τσάμπα (απόφαση Ε.Ε) σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν θα δικαιούσε ούτε την σύνταξη (απόφαση Ε.Ε). Ναι χάρηκα πάρα πολύ που η ΕΕ συμετέχει σε κάποια προγράμματα που στην τελική συμφέρουν μεγάλες πολυεθνικές.
Υπάρχει μια πολή βασική διαφορά με τις ΗΠΑ.Ότι η Ευρώπη έχει ένα πολύ βαρύ, βαθύ και σημαντικότατο ιστορικό υπόβαθρο.Δεν είναι απλά "κρατίδια" όπως ήταν οι ανεξάρτητες πολιτείες πριν ενωθούν.
Δεν μιλάω για τώρα αλλα για 70-80 χρόνια μετά που θα έχουν τελειώσει η Ελληνικές γενιές και θα έχουν γεννηθεί οι Ευρωπαικές
Το κοινό νόμισμα, οι κατάργηση των συνόρων δε σημαίνει κατάργηση της ταυτότητας κάθε έθνους.Δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ κοινή γλώσσα.Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, που όπως λες ελέγχουν τα πράγματα, είναι αρκετά σωβινιστές για να θέλουν να διατηρήσουν τη γλώσσα τους.Το ίδιο ισχύει για ισπανούς, ιταλούς, εμάς κτλ κτλ κτλ. Εκεί καταλήγουν κάποια πράγματα όμως και όπως και στην προηγούμενη απάντηση μου μιλάω για μια ποιό μελλοντική κατάσταση και όχι σε 5 χρόνια.
Οταν τα πάντα θά είναι στα Αγγλικά αλλα πραγματικά τα πάντα τότε η ανάγκη θα σε σπρώξει να ξέρεις καλύτερα Αγγλίκά παρά Ελληνικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.