iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

tsus
Δραστήριο μέλος

Το προβλημα ειναι οτι οταν ειναι συνδεδεμενοι οι δυο υπολογιστες, το internet
δε λειτουργει....Η συνδεση του adsl γραφει ενεργη αλλα δεν ανοιγει καμια σελιδα....
Ετσι, αναγκαζομαι καθε φορα να αποσυνδεω το λαπτοπ για να μπω στο ιντερνετ....Πως θα γινει να τα εχω και τα δυο?

m3nt0r
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παιδες, φοναξε προχτες το αδερφο μου για να μου φτιαξει ενα LAN επειδη ηθελα να μεταφερω απο τον υπολογιστη στο λαπτοπ κατι αρχεια...
Το προβλημα ειναι οτι οταν ειναι συνδεδεμενοι οι δυο υπολογιστες, το internet
δε λειτουργει....Η συνδεση του adsl γραφει ενεργη αλλα δεν ανοιγει καμια σελιδα....
Ετσι, αναγκαζομαι καθε φορα να αποσυνδεω το λαπτοπ για να μπω στο ιντερνετ....Πως θα γινει να τα εχω και τα δυο?![]()
Πως είναι συνδεδεμένα τα pc? και πώς το modem/router στον κεντρικό υπολογιστή?
tsus
Δραστήριο μέλος

m3nt0r
Εκκολαπτόμενο μέλος

το ρουτερ με usb, οι υπολογιστες με καλωδιο δικτυου....
μήπως συγκρούονται οι IP του τοπικού με το router με αυτές του τοπικού μεταξύ των υπολογιστών?
Αν για παράδειγμα το κεντρικό μηχάνημα έχει ip 192.168.1.2 και ο router 192.168.1.1, αλλά και στο laptop έχει μπει το ίδιο για το lan τότε υπάρχει πρόβλημα...
tsus
Δραστήριο μέλος

Demelene
Διάσημο μέλος

Από ότι καταλαβαίνω έχεις modem usb και έβαλες καλώδιο να συνδέσεις το λαπτοπ απευθείας με τον υπολογιστή.
Τα XP(νομίζω και 2000) έχουν έτοιμο ένα wizzard που κάνεις share την σύνδεση του modem και ο υπολογιστής δουλεύει και ως dhcp και μοιράζει settings αυτόματα.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

https://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=3822
m3nt0r
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχικά USB και ρούτερ δεν υφίσταται.
Από ότι καταλαβαίνω έχεις modem usb και έβαλες καλώδιο να συνδέσεις το λαπτοπ απευθείας με τον υπολογιστή.
Τα XP(νομίζω και 2000) έχουν έτοιμο ένα wizzard που κάνεις share την σύνδεση του modem και ο υπολογιστής δουλεύει και ως dhcp και μοιράζει settings αυτόματα.
Φυσικά και υφίσταται Router με interface USB,εδώ υπάρχει ethernet over USB...
Εγώ για παράδειγμα έχω router intracom jetspeed 520i με UTP/RJ και USB interfaces.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης θα δεις και την ΙΡ που έχει το pc για το internet.
Λογικά για τη σύνδεση pc-φορητού θα έχεις ΙΡ's του στύλ 192.168.χ.ψ όπου το χ θα είναι ίδιο και στα δύο μηχανήματα, ενώ το ψ διαφορετικό.
Η ΙΡ του internet θα είναι άσχετη....
Αν ισχύουν τα παραπάνω, θα πας στο pc, θα ανοίξεις ένα command prompt (start->run->cmd) και θα δώσεις την εντολή
"route add -p 192.168.x.0 mask 255.255.255.0 ip-του-φορητού"
(χωρίς τα εισαγωγηκά),το χ θα είναι το νούμερο που έχουν οι ιρ....
Ελπίζω να βοήθησα......
Demelene
Διάσημο μέλος

Έχεις ένα πμ γιατί μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες.Φυσικά και υφίσταται Router με interface USB,εδώ υπάρχει ethernet over USB...
Εγώ για παράδειγμα έχω router intracom jetspeed 520i με UTP/RJ και USB interfaces.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Λοιπόν:
"θέλω να ρωτήσεις αν ξέρει κάποιος για το αν ο ΟΤΕ σε conn-x και dsl kits που έχει έχει κομμένα τα ports για torrent. Δεν κατεβάζει τπτ! Και, υπάρχει τρόπος να μπούμε στον server? εκεί χρειάζονται username/password που δεν τα δίνει η otenet."
σας το μετέφερα ακριβώς... any suggestions/ideas... ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Για τα torrents ας χρησιμοποιεί μtorrent, ειναι το πιο ελαφρύ.
όταν λεει να μπει στον σερβερ τι εννοά?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hunter
Περιβόητο μέλος

ειναι λαλακια της ΟΤΕΝΕΤ αυτη
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

για ...fill me in σε αυτό:
"το ότι εγώ δεν βλέπω πουθενά κάτι σχετικό με extra ασφάλεια φταίει ο πυρετός μου ή η τύφλωση μου?" [είναι άρρωστο το καημένο αγνοήστε το!]
dooo
Διακεκριμένο μέλος

για πείμενε τον χάντερ...εγώ εν έχω κονεξ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.