iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Για εμένα έχει αξία ο όρκος, δίνω όρκους ... αλλά προτιμώ να κερδίσω την εμπιστωσύνη κάποιου με το "είναι" μου και όχι επειδή του ορκίστικα. Πάντως αν κάποιον δεν εμπιστεύομαι καθόλου όσους όρκους και αν ου δώσει ... δεν αλλάζει... απλώς καμια φόρα μετράει ένα +
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν μου λένε τίποτα οι όρκοι..talk is cheap and promises are made to be broken..
θα ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΜΕ EXPOSED σημασία έχει να σε πείθει το άτομο με την προσωπικότητά του και κατ' επέκταση τη συνέπεια που επιδεικνύει μεταξύ θεωρίας και πράξης.
Στον μόνο όρκο που θα ήμουν λιγότερο δύσπιστη θα ήταν αυτός που μια μάνα ορκίζεται στη ζωή των παιδιών της..αλλά και πάλι ποια μάνα το κάνει αυτό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά...ο λόγος μου είναι συμβόλαιο.

Ντάξει, δεν παίρνω κι όρκο...

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Συμφωνω απολυτα ... Στην εποχη μας τα παντα στειριζονται με επιχειρηματα ... ειναι για εμενα ακυρο κάποιος να δίνει αξία σε κάτι τόσο ρευστόΑρχική Δημοσίευση από prime:H εποχή που το να δίνεις τα χέρια, ήτοι να δίνεις το λόγο σου, και να έχει αξία έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Demelene
Διάσημο μέλος

Άλλωστε η προσωπική μου ηθική είναι κατά την άποψη μου πολύ καλύτερη από αυτή του κράτους/ κοινωνικού συνόλου της Ελλάδας. Ψωνάρα/ξεψωνάρα αυτό πιστεύω
Επίσης λέω πάντα την αλήθεια και περιμένω πάντα την αλήθεια. Δηλαδή όταν πω ότι θα γίνει κάτι ή έτσι είναι κάτι τότε θα γίνει ή είναι αντίστοιχα to the best of my knowledge (γιατί δεν είμαστε και αλάθητοι). Επίσης το ίδιο περιμένω και από τους αντικρινούς μου!
Γενικά το θεωρώ χαζό να ορκίζεσαι για κάτι, καθώς την παρούσα χρονική στιγμή οι πληροφορίες που έχεις για την απόφαση σου μπορεί να είναι και ελλειπής. Κανείς δεν είναι θεός και γιαυτό θεωρώ και τραγική αφέλεια να ορκίζεσαι στο "για πάντα" ή στο "ποτέ" που είναι πρακτικά τα ίδια ακριβώς
Γιαυτό και η ιδέα του γάμου που περιλαμβάνει την ιδέα του όρκου και το "για πάντα" είναι απαράδεκτη!!
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Demelene:Γιαυτό και η ιδέα του γάμου που περιλαμβάνει την ιδέα του όρκου και το "για πάντα" είναι απαράδεκτη!!
Μην το δει η κουε αυτό γιατί κάηκες

Συμφωνώ και εγώ πάντως

Demelene
Διάσημο μέλος

Δεν είμαι από τους κλασσικούς άνδρες που λέω ότι γάμος μπλιαχ και ποτέ και άλλα.
Απλά αναγνωρίζω στον εαυτό μου ότι θα είναι κάτι που θα κάνω μόνο και μόνο για να μην θεωρείται μπάσταρδο το παιδί μου σε αυτήν κοινωνία.Αλλά μην συνεχίσω. Μήπως άλλο θέμα αν θέλεται!
kleftra
Διάσημο μέλος

Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Το μονο πραγμα που μπορω να πω σε καπιον σαν "συμαδει" ειναι να του δοσω τον λογο μου η να του υποσχεθω κατι, πραγμα που κανω μονο οταν ειμαι 1000% σιγουρος. Αν καπιος μου υποσχεθει κατι η μου δοσει τον λογο του για κατι και δεν το κρατισει δεν θα ξαναεμπιστευτω αυτο το ατομο, οπως και δεν θα τον θεωρισω αρκετα αντρα, ετσι λοιπον δεν περιμενω να κανω εγω λαδιες και να ειναι ολα μελι-γαλα, ετσι μονον αμα ειμαι απολυτα συγουρος
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από prime:Μην το δει η κουε αυτό γιατί κάηκες![]()
![]()
μπα.... με τον τρόπο που το θέτει συμφωνώ και γω

αλλά για να είμαι και εντός θέματος....
γενικώς πιστεύω όταν κάποιος ορκίζεται κάπου.... ίσως γιατί και εγώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν δόσω "όρκο" τον τηρώ έως θανάτου....
ο μοναδικός όρκος που δείνω και που έχει και ισχύ για μένα είναι "στα κοκκαλα της γιαγιάς μου"
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Αν πω για κατι οτι θα το κανω, ε θα κανω το ανθρωπινος δυνατο να το πετυχω.
Ε, κι αν οχι, δεν χαλασε ο κοσμος.

Αν καποιος μου ορκιστει, το βλεπω περισσοτερο σαν να θελει να "ξεφυγει" απο κατι (ζορι κλπ) παρα οτι πιστευει τι κανει.

Demelene
Διάσημο μέλος

Το ιερό είναι υποκειμενικό και νομίζω ότι δεν χρειάζεται στον ορκο.Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Εγω δεν ορκιζομαι καθος για να ορκιστεις καπου πρεπει πρωτα απο ολα να πιστευεις σε κατι ιερο, πραγμα που εγω δεν κανω.
Το μονο πραγμα που μπορω να πω σε καπιον σαν "συμαδει" ειναι να του δοσω τον λογο μου η να του υποσχεθω κατι, πραγμα που κανω μονο οταν ειμαι 1000% σιγουρος.
Και για μερικούς ο λόγος τους είναι ιερός!!
Εμείς στην χώρα μας αλλά και σε άλλες έχουμε ανάγει τον όρκο σε κάτι άμεσα συσχετιζμένο με την θρησκεία! Νομίζω ότι το σε τι ορκίζεσαι έχει μεγάλη εξάρτηση από τον πολιτισμό που σε έχει μεγαλώσει!
Άλλωστε ένας άθεος μπορεί να ορκιστεί? Εγώ πιστεύω ναι!
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Όρκος: όχι
Isiliel
Επιφανές μέλος

Τείνω να συμφωνήσω με την προλαλήσασα, αν και πολλές φορές ορκίζομαι στον εαυτό μου πως δεν θα ξανακάνω κάτι ας πούμε και πάντα (καλά σχεδόν πάντα) το αθετώΑρχική Δημοσίευση από Skoulikadera---:Δεν νομίζω ότι μπορώ να δώσω όρκο που θα περιέχει την λέξη "πάντα" ή "ποτέ"....![]()
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

να αναδιατυπώσω λοιπόν κάτι....
δεν θα έλεγα ΠΟΤΕ

η φάση που έχω ορκιστεί είναι στυλ... σου ορκίζομαι ότι σου λέω αλήθεια

Επίσης, δεν ζητάω από τους άλλους να μου ορκιστούν, και ακόμη και αν το κάνουν προσπαθώ να μη τους το χτυπάω συνέχεια και σχεδόν ποτέ δεν θεωρώ ότι επειδή απλά ξεστομίσαν αυτές τις δυο-τρεις λέξεις ότι οτιδήποτε και να γίνει, με οποιοδήποτε κόστος θα κρατήσουν τον όρκο τους... Θα ήμουν πιστεύω υπερβολικά ανόητη αν περίμενα ή ήλπιζα κάτι τέτοιο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.