Ωρα για ανακεφαλαιωση.
Πρωτα απο ολα για μεταχειρισμενο δεν το σκεφτομαι καν! Καλητερο, χειροτερο... δεν με ενδιαφερει τιποτα. Θελω να παρω κατι που να μυριζει καινουργιλα! Μια φορα στα 5 χρονια εχω την ευκαιρια, δεν θα την αφησω να μου φυγει!
Λοιπον, η χρηση για την οποια το θελω ειναι κυριος Προγραμματισμος, gaming, προγραμματα δημιουργιας/επεξεργασιας μουσικης (δεν ειναι και υπερβολικα βαρια ομως) και καθημερινη χρηση... Τουτεστην ανοικτος ασταματιτα, ατελιωτες ωρες webserfing, ατελιωτες ωρες σε mmo, συνεχη αναπαραγωγη μουσικης/ταινιων, και αρκετες ωρες καψιματος σε κωδικα.
Το πιο βασικο, απο μεριας απαιτισων, κομματι ειναι το gaming. Για τωρα αυτο που θελω ειναι να παιζει το diablo, αλλα αφου περνω κατι που ξερω οτι θα το κρατισω για αρκετα χρονια θελω να μπορει να ανταπεξελθει στα καινουργια games για οσο το δυνατων περισσοτερο.
Ολα τα υπολιπα τα καληπτε και ο παλιος μου που κοντεβε τα 5, με 1gb RAM και επεξεργαστη στα 1,6 (pentium dual core), για καρτα γραφικων δεν το συζηταω...
Επομενος, καταληγω οτι ενα απο τα πιο σημαντικα σημεια ειναι η καρτα γραφικων να ειναι αυτονομη, και οχι intel
Σχετικα με το λειτουργικο σε μια γρηγορη ερευνα που εκανα το μεσημερι δεν ειδα πολλα χωρις λειτουργικο, και δεν ειχανε μεγαλη διαφορα στην τιμη. Εχω παντος αδεια για windows 7, επομενος δεν εχω προβλημα, αλλα αν στην ιδια τιμη περνω με windows 8, γιατι να μην δω και τι λενε τα 8αρια. Αν βρω καλητερη σχεση συστιματος/τιμης χωρις λειτουργικο, ενοειτε οτι θα το προτιμισω.
Η αληθεια ειναι οτι με εχει εξιταρει λιγο
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.902684&sid=1, αν και ποτε δεν συμπαθισα την acer. i5 στα 2.60, με Nvidia 2gb, και 4 gb Ram που μπορω να την παω μεχρι τα 8, νομιζω ειναι το καλητερο συστιμα που εχω δει, και ειναι και αρκετα χαμηλα στην τιμη!
Στα 800-850 που προτεινε καποιος δεν προκειτε να παω! Υπαρχουν πολυ καλα laptopια πολυ πιο χαμηλα και δεν παιζουν και φραγκα... και στα 550 αν μπορεσω να παω καλα θα ειναι!