Σύγκριση κοινωνικών εποχών: 00s vs 20s

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Πόσο διαφορετικές είναι κατά τη γνώμη σας οι συγκεκριμένες εποχές αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.516 μηνύματα.
Χαοτικα διαφορετικές φίλε.

Καταρχάς το Ιντερνετ τότε δεν έχει καμία σχέση με το Ιντερνετ σήμερα.

Εγώ έχω ξενερωσει με όλα αυτά τα σοσιαλ το αγαπημένο μου ήταν το ΜΣΝ. Και τώρα το βαιμπερ καλό είναι. Ωστόσο δεν πιανει το MSN.

Παλιά ρε φίλε έμπαινες και μίλαγες στο ΜΣΝ τώρα μπαίνεις για να γίνεις ακόλουθος σε κάποια; δεν με ενδιαφέρει προσωπικα.

Εγώ τότε για γκομενακια έμπαινα. Τι με νοιάζει τώρα η κάθε μια τι ανεβάζει στα στορυ της και που έκανε check in.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο φιλελεύθεροι και πιο ανεκτικοί κοινωνικά τώρα. Οι νέοι δηλαδή. Κάποιοι ελάχιστοι νέοι όμως δυστυχώς έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. Πιστεύω ωστόσο πως είναι θέμα χρόνου να βάλουν μυαλό.

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
@Devil Το Facebook πάντως έγινε διαθέσιμο για το ευρύ κοινό εν έτει 2006.
@juste un instant Ποιες γενιές συγκρίνεις κυρίως;

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 757 μηνύματα.
Χαοτικα διαφορετικές φίλε.

Εγώ έχω ξενερωσει με όλα αυτά τα σοσιαλ το αγαπημένο μου ήταν το ΜΣΝ. Και τώρα το βαιμπερ καλό είναι. Ωστόσο δεν πιανει το MSN.

Παλιά ρε φίλε έμπαινες και μίλαγες στο ΜΣΝ τώρα μπαίνεις για να γίνεις ακόλουθος σε κάποια; δεν με ενδιαφέρει προσωπικα.

Εγώ τότε για γκομενακια έμπαινα. Τι με νοιάζει τώρα η κάθε μια τι ανεβάζει στα στορυ της και που έκανε check in.
Το msn ήταν ότι καλύτερο. Υπάρχει ακόμα τρόπος να το χρησιμοποιήσεις αλλά κρίμα που το απέσυραν.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.124 μηνύματα.
Το msn είχε τη φάση του, ειδικά ότι μπορούσες να βάλεις και δικά σου smilies, αλλά θεωρώ τον Messenger του facebook κλάσεις ανώτερο σαν εμπειρία. Όχι τόσο τεχνικά όσο ότι έχεις τους πάντες ως επαφές και μιλάτε άμεσα και δωρεάν, κανονίζετε να βγείτε, μιλάτε άμεσα και δωρεάν με βιντεοκλήση, τους βρίσκεις πάντα κτλ.
Στα zeros δεν είχαν καν όλοι internet, το msn ήταν για να μιλάς κυρίως με διαδικτυακούς φίλους ή τους ελάχιστους γνωστούς σου που θα είχαν internet.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.516 μηνύματα.
Δε πειραζει Πέτρο λίγοι και καλοί. Ενώ τώρα που ζεις το κάθε ψώνιο και στο μοστράρουν χωρίς να θέλεις να το βλεπεις στην οθόνη δεν είναι καλυτερα.

Παλιά εμένα αν με ρωτάς εβγαζες πολυ πιο ευκολα ραντεβου με τα απλά τσατ και τα ΜΣΝ. Τώρα πρεπει λέει να φτιάξεις καλό προφιλ στο φβ κ το ινστα.

Τώρα πια τα παλια καλά τσατ δεν υπάρχουν.

Chat mad
Ρυθμός 949
Neolaia

Παλιά έμπαινες ένα τσατ και μετά επαιρνες MSN. Ήταν πιο άμεσο κ αποτελεσματικότερο.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.064 μηνύματα.
Όπως έχω ξαναγράψει για εμένα τα 00s πρέπει να ήταν μακράν η πιο ωραία εποχή από 90s-σήμερα. Θεωρώ ήταν η τέλεια εξισορρόπηση τεχνολογίας και κοινωνικής ζωής. Ακόμα το ίντερνετ δεν είχε καθιερωθεί ούτε αποβλάκωνε τον κόσμο. Εγώ δυστυχώς τα έζησα παιδάκι αφού όταν τελείωσαν ήμουν μόλις 9 ετών. Ελάχιστες εικόνες έχω. Από τα μέσα των 10s και μετά θεωρώ ξεκινάει η υπέρτατη παρακμή. Μια παρακμή που έχει τις αρχές της ήδη από τα 80s σε όλους τους τομείς και κορυφώνεται στην τωρινή δεκαετία. Από εδώ και πέρα μόνο προς τα κάτω πάει το πράγμα. Δεν θα ξαναϋπάρξει ποτέ εποχή που θα την ζηλεύουν οι νεότερες γενεές....

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με @Devil

Στα 00's ήταν πιο αγνό το νετ. Λιγότερο πλαστικό (Ίνστα), προϊοντοποιημένο (τικ τοκ) και εμπορευματοποιημένο.

Τότε μπορούσες να γνωρίσεις πανεύκολα κόσμο, asl (age/sex/location) ερωτηση κατευθείαν με το που έμπαινες στα MSN Networks και σου έλεγε η άλλη Βραζιλία, Χιλή, Τουρκία. Σήμερα όλα είναι πίσω από paywalls, apps επι πληρωμή ή απλά απαιτούν στήσιμο ονλάιν περσόνας με κόπο ανάλογο συνέντευξης για δουλειά.

Γενικά ακόμα το χρήμα έτρεχε άφθονο από τα μπατζάκια μας, ο κόσμος δεν είχε βγάλει τις ιδιοτροπίες του τόσο πολύ προς τα έξω γιατί είχε καλυμμένες τις βασικές αναγκες της πυραμίδας του Μάσλοου και δεν ξερω γω τι και είχε την άνεση να αντιμετωπίζει τα πιο ελαφρά θέματα με αντίστοιχα πιο ελαφρά διάθεση.

Επίσης ο κόσμος δεν ήταν τόσο κολλημένος στις οθόνες και τόσο φιλελευθεροποιημένος σε επίπεδα woke που να είναι στα χαρακώματα τα δυο φύλα απέναντι το ένα στο άλλο αντί για να είναι ενωμένοι μια γροθιά μαζί, χώρια που πλέον πρέπει να προσέχεις κι αν θα περάσεις τη γριούλα απέναντι στη διάβαση για να μη χαρακτηριστείς ανώμαλος.

Ευτυχώς και σήμερα υπάρχουν -αν και σε μικρότερο βαθμό- υγιή ιδεολογικά συντηρητικά καταφύγια για φυσιολογικούς ανθρώπους και μια ηρωική αντίσταση σε αυτό το βόθρο των τελευταίων 10 ετών.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Έχουμε επιλογή @Valder να γυρίσουμε τη πλατη σε όλες αυτές τις μαλακιες κ να ασχολουμαστε μόνο με ότι μας γεμίζει.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Γιατί το πάμε στο ίντερνετ; Ο θεματοθέτης ρωτάει γενικά για σύγκριση εποχών. Κάτσε να το πιάσω λίγο:

Αρχικά, την εποχή των 00's τη θυμάμαι σαν έφηβος και ελάχιστα την πρόλαβα σαν (πολύ) νεαρός ενήλικας. Οπότε σίγουρα έχω ευχάριστες αναμνήσεις, γιατί πάντα θα θυμάσαι αυτές τις εποχές. Οι πρώτοι έρωτες, οι πρώτες δυνατές φιλίες (κάποιες ακόμα κρατούν), γενικά η αρχή της εξερεύνησης και της ανακάλυψης του κόσμου, όπου όλα (σου) είναι καινούρια και σου φαίνονται πρωτόγνωρα. Η όρεξη δε για ζωή, απεριόριστη και σχεδόν απτή.

Αυτά που θυμάμαι από τα 00's, λοιπόν, είναι ότι ακόμα ο κόσμος ήταν εξωστρεφής, δεν κλείνονταν μέσα να λιώνει στις σειρές (αυτό πχ το κοροϊδεύαμε τότε), οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ περισσότερο έξω αν δεν ήταν γνωστοί, είχαμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμαστε σε κάποια ζητήματα και δεν ήμασταν κάφροι όπως τα 80's - 90's, χωρίς να έχει μπει όμως το καρκίνωμα της πολιτικής ορθότητας. Τα «κουλά» της εποχής ήταν οι emo και οι κάγκουρες και τα σούτια που έτρωγαν οι πρώτοι από τους δεύτερους, τα οποία τα έλεγαν στα κανάλια :P. Λίγα πράγματα, δηλαδή, τώρα υπάρχουν νεανικές συμμορίες που το λιγότερο που κουβαλάνε είναι σουγιάδες. Χρήμα υπήρχε ακόμα, όπως γράφει ο Βάλντερ, οπότε και λιγότερη γκρίνια. Ακόμα δεν είχαμε πάρει πρέφα για το τι θα ακολουθούσε...

Τώρα, όσον αφορά στο ίντερνετ που πιάσατε, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να μην το αναφέρεις γιατί τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτό τις έφερε. Τότε ακόμα αρκετοί δεν είχαν σύνδεση στο ίντερνετ ούτε υπολογιστή ούτε σμάρτφον, παράδειγμα εγώ, δεν είχα τίποτα από τα τρία και σας λέω ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω σε εκείνη την εποχή. Ξεγνοιασιά, να μην έχεις την έννοια του κινητού, ελευθερία. Επίσης, το ίδιο το ίντερνετ ήταν γαμάτο. Ακόμα δεν είχε εισχωρήσει η (προαναφερθείσα) πολιτική ορθότητα, υπήρχε πραγματική ελευθερία και καθόλου λογοκρισία. Ούτε υπήρχαν οι influencers (δεν θα σταματήσει ποτέ να με κριντζάρει η έκφραση), άλλο σκουπιδιαρό κι αυτό της εποχής. Αν έμενε έτσι το ίντερνετ, σαν πηγή άντλησης πληροφοριών και βοηθητικό σε προβλήματα όπως η γραφειοκρατία κ.α. θα ήταν ό,τι πιο τέλειο.

Συμπτωματικά μια «είδηση» που ταιριάζει με το κλίμα των 20's:

Ήταν συνέχεια στο κινητό λέει και διαμαρτύρεται που την απέλυσαν. Μιλάμε για παράνοια, έτσι; Εδώ η εξάρτηση και ο δικαιωματισμός έχουν ξεφύγει τόσο, που σίγουρα κάποια στιγμή θα νομοθετήσουν να υπάρχει κάποιος χρόνος τη μέρα να μπαίνουν στο κινητό οι εργαζόμενοι, γιατί μπορεί να πάθουν τα ψυχολογικά τους τα παιδιά χωρίς αυτό. Πολύ καλά κάνουν κάποιοι εργοδότες και σου απαγορεύουν να έχεις το κινητό σου μαζί σου.

Τελευταία επεξεργασία:

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 757 μηνύματα.
εικόνα_2023-08-07_132842160.png

Μια δόση νοσταλγίας.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Γιατί το πάμε στο ίντερνετ; Ο θεματοθέτης ρωτάει γενικά για σύγκριση εποχών. Κάτσε να το πιάσω λίγο:

Αρχικά, την εποχή των 00's τη θυμάμαι σαν έφηβος και ελάχιστα την πρόλαβα σαν (πολύ) νεαρός ενήλικας. Οπότε σίγουρα έχω ευχάριστες αναμνήσεις, γιατί πάντα θα θυμάσαι αυτές τις εποχές. Οι πρώτοι έρωτες, οι πρώτες δυνατές φιλίες (κάποιες ακόμα κρατούν), γενικά η αρχή της εξερεύνησης και της ανακάλυψης του κόσμου, όπου όλα (σου) είναι καινούρια και σου φαίνονται πρωτόγνωρα. Η όρεξη δε για ζωή, απεριόριστη και σχεδόν απτή.

Αυτά που θυμάμαι από τα 00's, λοιπόν, είναι ότι ακόμα ο κόσμος ήταν εξωστρεφής, δεν κλείνονταν μέσα να λιώνει στις σειρές (αυτό πχ το κοροϊδεύαμε τότε), οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ περισσότερο έξω αν δεν ήταν γνωστοί, είχαμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμαστε σε κάποια ζητήματα και δεν ήμασταν κάφροι όπως τα 80's - 90's, χωρίς να έχει μπει όμως το καρκίνωμα της πολιτικής ορθότητας. Τα «κουλά» της εποχής ήταν οι emo και οι κάγκουρες και τα σούτια που έτρωγαν οι πρώτοι από τους δεύτερους, τα οποία τα έλεγαν στα κανάλια :P. Λίγα πράγματα, δηλαδή, τώρα υπάρχουν νεανικές συμμορίες που το λιγότερο που κουβαλάνε είναι σουγιάδες. Χρήμα υπήρχε ακόμα, όπως γράφει ο Βάλντερ, οπότε και λιγότερη γκρίνια. Ακόμα δεν είχαμε πάρει πρέφα για το τι θα ακολουθούσε...

Τώρα, όσον αφορά στο ίντερνετ που πιάσατε, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να μην το αναφέρεις γιατί τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτό τις έφερε. Τότε ακόμα αρκετοί δεν είχαν σύνδεση στο ίντερνετ ούτε υπολογιστή ούτε σμάρτφον, παράδειγμα εγώ, δεν είχα τίποτα από τα τρία και σας λέω ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω σε εκείνη την εποχή. Ξεγνοιασιά, να μην έχεις την έννοια του κινητού, ελευθερία. Επίσης, το ίδιο το ίντερνετ ήταν γαμάτο. Ακόμα δεν είχε εισχωρήσει η (προαναφερθείσα) πολιτική ορθότητα, υπήρχε πραγματική ελευθερία και καθόλου λογοκρισία. Ούτε υπήρχαν οι influencers (δεν θα σταματήσει ποτέ να με κριντζάρει η έκφραση), άλλο σκουπιδιαρό κι αυτό της εποχής. Αν έμενε έτσι το ίντερνετ, σαν πηγή άντλησης πληροφοριών και βοηθητικό σε προβλήματα όπως η γραφειοκρατία κ.α. θα ήταν ό,τι πιο τέλειο.

Συμπτωματικά μια «είδηση» που ταιριάζει με το κλίμα των 20's:

Ήταν συνέχεια στο κινητό λέει και διαμαρτύρεται που την απέλυσαν. Μιλάμε για παράνοια, έτσι; Εδώ η εξάρτηση και ο δικαιωματισμός έχουν ξεφύγει τόσο, που σίγουρα κάποια στιγμή θα νομοθετήσουν να υπάρχει κάποιος χρόνος τη μέρα να μπαίνουν στο κινητό οι εργαζόμενοι, γιατί μπορεί να πάθουν τα ψυχολογικά τους τα παιδιά χωρίς αυτό. Πολύ καλά κάνουν κάποιοι εργοδότες και σου απαγορεύουν να έχεις το κινητό σου μαζί σου.

Αλήθεια τι σε εμποδίζει να πεταξεις το smartphone σε μια γωνιά... Να παρεις ένα μοντέλο το πιο απλό που δεν έχει ουτε MMS!!! Και να διαγράψεις όλα τα σοσιαλ ;;; και να μη μπεις πουθενα για ένα χρόνο;;;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Αλήθεια τι σε εμποδίζει να πεταξεις το smartphone σε μια γωνιά... Να παρεις ένα μοντέλο το πιο απλό που δεν έχει ουτε MMS!!! Και να διαγράψεις όλα τα σοσιαλ ;;; και να μη μπεις πουθενα για ένα χρόνο;;;
Έχεις δίκιο σε αυτό και το προσπαθώ. Λόγου χάρη στο ίντερνετ είμαι μόνο από το λάπτοπ, το θεωρώ πολύ καλύτερο από το να σκρολάρεις επί μονίμου βάσεως σε ένα κινητό. Επίσης, ειδικά στις διακοπές (τώρα Τετάρτη φεύγω) πάντα το παρατάω και κάνω γενικά αποτοξίνωση από ίντερνετ, μπορεί δηλαδή να είμαι offline και δυο βδομάδες.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Έχεις δίκιο σε αυτό και το προσπαθώ. Λόγου χάρη στο ίντερνετ είμαι μόνο από το λάπτοπ, το θεωρώ πολύ καλύτερο από το να σκρολάρεις επί μονίμου βάσεως σε ένα κινητό. Επίσης, ειδικά στις διακοπές (τώρα Τετάρτη φεύγω) πάντα το παρατάω και κάνω γενικά αποτοξίνωση από ίντερνετ, μπορεί δηλαδή να είμαι offline και δυο βδομάδες.
Και γω ότι θέλω να δω το βλέπω είτε από υπολογιστή είτε από λάπτοπ.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εγώ εκτός από εδώ δεν μπαίνω πουθενα αλλου. Και κανα γιουτιουμπ.

Σοσιαλ δεν μπαίνω καθόλου. Θεωρώ ότι έχει παρεισφρυσει μέσα ο κάθε καγκουρας που θέλει να γινει αναγνωρίσιμος από εκεί και να βγάζει λεφτά πουλωντας αέρα και φτιάχνοντας περιεχομενο και καλά.

Γενικά τείνω να ξαναγυρισω στη παλια εποχή.

Με τα λουνα παρκ υπάρχουν ακόμη.
Με τα μπιλιαρδαδικα υπάρχουν ακόμη
Με τα ρετρό ντίσκο κτλ υπάρχουν ακόμη

Και γενικά με επικοινωνία μέσω βαιμπερ το πολυ.

Στο φβ είχες ένα προφιλ με 300-500 άτομα εκ των οποίων το 50% αμα σε έβλεπε στο δρόμο δεν θα σ έλεγε ουτε καλημέρα.

Δεν μας ενδιαφέρουν όλοι αυτοί που είναι τι κάνουν πως το κάνουν γιατί το κάνουν κτλ.

Σε συμφέρει πιο πολυ και γκομενα να ψάχνεις να βγεις να το κάνεις απέξω γιατί στο Ίντερνετ έχει πλακωσει κόσμος και σαβουρα. Κάτι τυποι σε φάση ηχητικά κτλ " Δεν μου λείπει κάτι μια χαρά παιδι είμαι και σ έστειλα απλά ανθρώπινα μια καλημερα "

Που να ανταγωνιστεις εκεί μέσα όλο αυτό το σκυλολόι;

Ο άλλος παει με ένα δεκαρικό κ πινει ένα ποτο στο μπολιβαρ η στο απολις πανω στη Πετρουπολη κ το παρουσιαζει ξέρω γω λες κ ει αι στο Ντουμπάι.

Επίσης όπως λέει και ο Valder θα γλιτώσεις κ από τις time wasters που κρυβονται στο Ίντερνετ κ δεν έχουν σκοπό ποτς να βγουν ραντεβου παρα ψάχνουν Σπανομαριες καληνυχτακηδες αργοσχολους να τους λένε τα γκομενικά τους.

Ενώ εκτός... Βλέπεις κοζαρεις και αμα θες πας κ μιλάς δεν πας με τους δικους τους ρυθμους κ αν μετά από τη κουβέντα σου πει να σε κάνω στο ινσταγκραμ πρς δεν έχω δεν ασχολουμαι με αυτά πολυ ματαιοδοξία κ ειναι η καταστροφή των σχέσεων αν θες κινητό.

Αμα θέλει... Αμα δε θέλει ας ψάξει άλλου ακόλουθους να τη κάνουν πλουσια και να την ακολουθουν σαν ζόμπι στα στορυ της.

Που πηγε τι έκανε γιατί το έκανε με ποιον το έκανε. Στα παπαρια μας.

Εμείς είμαστε για αλλά όχι για τέτοια. Ξεκινήστε επανάσταση μπας κ γλιτώσουμε τη φάση.

Τελευταία επεξεργασία:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.308 μηνύματα.
Πόση μπουμερίαση να αντέξει ενα θρεντ;

Οπως και να έχει, επειδη το είδα αρκετά... πολιτική ορθότητα και λογοκρισία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Τα 00ς δεν αποτελούσαν κάποια εξαίρεση

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Οπως και να έχει, επειδη το είδα αρκετά... πολιτική ορθότητα και λογοκρισία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Τα 00ς δεν αποτελούσαν κάποια εξαίρεση

Μη μας μιλάτε για Μεμετσηδες. 😄

Η μπουμεριαση τι είναι; μόνος σου τα λες μόνος σου χαίρεσαι. Το χεις σκεφτεί ποτε ;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Αποτελεί τίτλο τιμής το να σε αποκαλεί «μπούμερ» ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της gen z.

Παρόλα αυτά, εγώ ήμουν πάντα μπούμερ (αν και δεν υπήρχε τότε ο όρος), με θυμάμαι για παράδειγμα να αναπολώ εποχές που δεν έζησα σε φάση: δεν βγαίνουν τραγούδια όπως δεκαετίες 60-70-80. Κάτι που το πίστευα και τότε (15 χρονών), το πιστεύω και τώρα.
Ναι, λογοκρισία υπήρχε ανέκαθεν, η κάθε εποχή είχε/έχει το δικό της αφήγημα και προσπαθούσε/προσπαθεί να σιγάσει τις διαφορετικές φωνές, με περισσότερο ή λιγότερο βίαιους τρόπους, αν και η βία έχει πολλές μορφές. Ωστόσο -συγκεκριμένα στο ίντερνετ που λένε τα παιδιά- τότε ήταν πραγματικά η χαρά της ελευθερίας του λόγου.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.

Ενταξει, άλλο να μιλάμε για social media και άλλο για το internet γενικότερα. Είναι υπερβολικα παρα πολυ εύκολο να μάθεις διαφορα πράγματα σήμερα. Έχεις όσες πηγες θες, δεν σταματάς να βρίσκεις πληροφορίες. Μόνο πράγματα έχεις να κερδίσεις (αν αξιοποιείς σωστά το διαδίκτυο).

Όσον αφορά τα social media και ολες τις αλλες εφαρμογες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, πάλι είναι ολα ανώτερα από ο,τι κι αν υπηρχε πιο παλια. Ίσως απλά να νοσταλγείτε τα παλιά σας χρόνια λόγω όμορφων αναμνήσεων κλπ. Το MSN που αναφέρθηκε πριν, δεν το έζησα αλλά αν εχω καταλάβει καλα από αυτά που λέτε, είναι παρόμοιο με το Omegle chat;; Και εκεί με το που μπαίνεις λες αμέσως asl και η συζήτηση προχωράει.
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο που να ήταν καλυτερο τότε (ο,τι αφορα το ιντερνετ μόνο).