evouli
Διάσημο μέλος

Και καθομαι και σκεφτομαι (ναι, το κανω και αυτο

Και, τελικα, ειναι αυτο λυση; Ο συμβουλος γαμου; Μια εξωτερικη, αμεροληπτη ματια, σιγουρα βοηθαει παντα..ειδικα, οταν εχεις το υποβαθρο των σπουδων ψυχολογιας..
Εσεις εχετε ακουσει καποια ιστορια με ζευγαρια που χρειαστηκαν τη συμβουλη ενος ειδικου; Ποιο ηταν το αποτελεσμα σε αυτη την περιπτωση; Τις γνωμες σας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος

αλλα ξερεις και το αλλο; εχω ακουσει -και οχι μονο απο εναν- πολλες φορες οι αντρες να λενε το εξης "τι, τρελος ειμαι και θα παω σε ψυχιατρο;"..
υπαρχει δηλαδη,νομιζω, κολλημενη στο μυαλο τους η εννοια του ψυχιατρου συνυφασμένη με την εννοια του ψυχολογου..
και οι αντιδρασεις, φυσικα, αρνητικες..
εγω πιστευω οτι για να μπορεσει να κανει δουλεια ο οποιοσδηποτε συμβουλος, ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ τα μυαλα να ειναι ανοιχτα.. αλλιως, τζαμπα ο κοπος και των τριών..
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Eμπειρίες δεν έχω, αλλά μου ακούγεται πολύ λογικό κάποιος τρίτος, που δεν θα έχει καμία σχέση με κάποιον από τους δύο, να μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε περιπτώσεις που και οι δύο έχουν μουλαρώσει κι αδυνατούν να βρουν μια λύση, όμως θέλουν να συνεχίσουν να είναι μαζί και δεν τους έχει τελειώσει ο έρωτας..![]()
Εγω παλι σκεφτομαι και αναρωτιεμαι..
Αν συμβαινει αυτο, ποιος μπορει να πει με σιγουρια οτι αυτο ΔΕΝ θα ξανα συμβει οποτε δεν θα ξανα χρειαστει να επισκεφθουν συμβουλο γαμου?

Δηλαδη, ναι μεν θεωρω οτι μπορει να τους βοηθησει -δεν ξερω, υποθεσεις κανω- αλλα για ποσο?

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Και αυτό το λέω γιατί είναι φοβερό πόση αλληλεπίδραση ασκεί ο ένας στον άλλον σε μια ερωτική σχέση. Θυμάμαι φάσεις με τον πρώην μου, πολύ τεταμένες, στις οποίες μια απειροελάχιστη δική μου αλλαγή συμπεριφοράς, βελτίωνε τόσο τα πράγματα που δεν το πίστευα!

evouli
Διάσημο μέλος

γενικα, αυτη η αναδρομη του παρελθοντος ΠΟΛΥ μου τη δινει..

Εννοείται αυτό. Εγώ θεωρώ δεδομένο πως όποιος κάνει μαζί μου σχέση ή που θα είναι ο ίδιος ψυχίατρος ή που δεν θα 'χει πρόβλημα με δαύτους, γιατί βλέπω να χρειάζομαι έναν σύντομα!![]()

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Και αυτό το λέω γιατί είναι φοβερό πόση αλληλεπίδραση ασκεί ο ένας στον άλλον σε μια ερωτική σχέση. Θυμάμαι φάσεις με τον πρώην μου, πολύ τεταμένες, στις οποίες μια απειροελάχιστη δική μου αλλαγή συμπεριφοράς, βελτίωνε τόσο τα πράγματα που δεν το πίστευα!![]()
Σε αυτην την περιπτωση ομως δεν μιλαμε για το "και οι δύο έχουν μουλαρώσει κι αδυνατούν να βρουν μια λύση".

evouli
Διάσημο μέλος

γιατι οσο να'ναι, αν υποχωρεις μονο εσυ, υποχωρεις μια, υποχωρεις δυο, υποχωρεις τρεις, ε στο τελος λες αντε και γ*μησου και μουλαρωνεις και εσυ..
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Οτι αν δηλαδη καποια στιγμη μουλαρωσουν ΚΑΙ οι δυο, και σε συμβουλο γαμου να πανε ισως ναι, να τους βοηθησει αλλα δεν θα ειναι προσωρινο? Προφανως..
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Διαβολίνα δεν υποχωρούσα ακριβώς, απλά άλλαζα απειροελάχιστα. Τεσπά, δεν ήταν και πολύ πετυχημένο το παράδειγμα αφού τελικά χωρίσαμε, αλλά λέμε!

evouli
Διάσημο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

evouli
Διάσημο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Επίσης για μένα το να αποφασίσει 1 ζευγάρι να πάει σε σύμβουλο είναι πολύ πιο πολυσύνδετο από το να πάει 1 μεμονωμένο άτομο. Το ζευγάρι που θα πάρει την απόφαση δείχνει συνεργασία, παραδοχή του ότι κάτι δεν είναι λειτουργικό στην σχέση (πολλοί δεν το παραδέχονται ούτε στον εαυτό τους) και βεβαίως προθυμία για καλύτερη σχέση.

Και γενικά συμφωνώ με το να πάει ένα ζευγάρι σε σύμβουλο γάμου!
Για μένα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το πόσο καιρό είναι μαζί.
Μερικές φορές τρώμε κάποια κολλήματα με το σύντροφό μας, που δε συνειδητοποιούμε... Μερικές φορές φτάνουμε τη σχέση στον κορεσμό με βλακείες.
Ένας τρίτος, που θα μπει για λίγο μέσα στη σχέση, θα την αποκωδικοποιήσει, θα εντοπίσει τα καλά, τα κακά της, τα προβλήματα του καθενός, κι αφού βοηθήσει θα εξαφανιστεί... ακούγεται καλή ιδέα!

Giovanna
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.