dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

16-06-24

23:32
όταν η πίστη στο θείο δεν είναι άδολη και αφελής, εντελώς παιδική και πάει πακέτο με άλλα και κόντρα σε άλλους (άπιστους, άπλυτους, διαφορετικούς κλπ), κάτι δεν πάει καλά.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.

17-06-24

00:06
Εε ναι, είναι εντελώς ισοδύναμο και Δημοκρατικό το να κρίνεις κάποιον για ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννήθηκε και δεν βλάπτει κανέναν, με το να κρίνεις κάποιον που έχει επιλέξει συνειδητά να ασπάζεται ιδεολογίες τοξικές ,βίαιες και περιοριστικές προς τον άνθρωπο και τις ελευθερίες που δικαιούται.Η αθεΐα δεν είναι μόνο πιο εξαπλωμενη στην Δύση, αλλά θεωρείται και πιο φυσιολογική, ενώ η εκκλησία κοιτάει την δουλειά της ( και την μπιζνα της). Δεν επηρεάζει ούτε κάνει προπαγάνδα σε βαθμό κρατικό όπως στην Ελλάδα η όπως γίνεται στην μέση Ανατολή.
Όλα θα πρέπει να κριτικάρονται.
Αν θέλετε δημοκρατία, τότε για όλους. Όχι επιλεκτικές ευαισθησίες και προπαγάνδα από την αντίθετη πλευρά.
+Πούστηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Οι υπόλοιποι στους οποίους αναφέρεσαι λέγονται ομοφυλόφιλοι.
Είπαμε δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε τον προοδευτισμό, αλλά δεν χρειάζεται ούτε ο οπισθοδρομισμός.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

17-06-24

00:18
Η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται κατά κύριο λόγο στη λαθρομετανάστευση και στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της. Δευτερευόντως, οφείλεται στην ασυδοσία όσον αφορά στις επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού και, αντίθετα, στη φίμωση των φωνών κατά του Ισλάμ. Δύο μέτρα, δύο σταθμά.θεωρείς ότι η άνοδος της -ακρο-δεξιάς είναι απόρροια προάσπισης του χριστιανισμού από τον λαό ;
Δεν με απασχολεί ο εαυτός μου και η «αναστάτωσή» μου, αλλά τα ιερά και όσια της θρησκείας μου. Το ξέρω ότι θα συνεχίσετε να προσβάλετε, κάνοντας ταυτόχρονα μούχτι τα αντίστοιχα του Ισλάμ, επειδή εκεί αν ασκήσεις λίγο παραπάνω κριτική, μπορεί να σταματήσεις να θεωρείσαι προοδευτικός. Σεις ακόμα δεν έχετε κατανοήσει τη μαζική αντίδραση που έρχεται.Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε.
Δημιουργείς μια φούσκα μέσα στην οποία ζεις άνετα βαπτίζοντας αυθαίρετα συγκεκριμένες εικόνες και εμπειρίες, οι οποίες έχουν καθαρά ανθρωπογενή προέλευση, ως ιερές. Εφόσον σου φέρνει ψυχική γαλήνη it's fine by me, αλλά δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι θα κάμψουν την δική τους πραγματικότητα υπέρ των δικών σου πεποιθήσεων για να μην αναστατώνεσαι.
Τι λες ρε φίλε, θα μου κάνεις και μάθημα για τον Χριστιανισμό; Διάβασες Καινή και Παλαιά Διαθήκη, επιστολές, πράξεις Αποστόλων και Αποκάλυψη (τα ιερά μας βιβλία, που σε αυτά -Καινή Διαθήκη- βρίσκεται και ο λόγος του Χριστού; ) Διάβασες Αυγουστίνο και τους υπόλοιπους Πατέρες (οι οποίοι διαμόρφωσαν το Δόγμα; ) Βάσει αυτών βαδίζω και προφανώς δεν εκπροσωπώ τον Χριστιανισμό, θα ήταν βέβηλο να πω κάτι τέτοιο.Δεν με νοιάζει καν ο Χριστιανισμός tbh, δεν ξέρω απο που και ως που το σκέφτηκες αυτό. Αλλά εσάς που σας νοιάζει, θα ήταν καλό να σκεφτείτε τα inconsistencies του και να έχετε υπόψιν πως, που και πότε εφαρμόζετε λάθος τις αρχές του. Αυτή την στιγμή δεν εκπροσωπείς κανέναν Χριστιανισμό. Εκπροσωπείς κυρίως κάποιες απόψεις που άλλοι σου έχουν περάσει, και ενοχλείσαι γιατί νιώθεις οτι αμφισβητούνται πράγματα που θεωρούσες παγιωμένα και σίγουρα.
Παρόλο που δεν ωφελεί σε κάτι όλο αυτό, μιας και αντιπαθείς τον Χριστιανισμό (το έχεις δείξει πολλές φορές), οπότε δεν αναζητάς σοβαρή συζήτηση, θα σου απαντήσω. Στο έχω ξαναπεί, ο Χριστιανός πιστεύει σε μια υπερβατική αιτιοκρατία και όχι στην χαώδη τυχαιότητα. Πιστεύει στο ότι υπάρχει ένα ανώτερο νόημα στον κόσμο και αυτό είναι το να ακολουθήσεις τον δρόμο του Ιησού, να ταπεινωθείς μπροστά στον Θεό, να κηρύττεις τον λόγο του για να φτάσεις στη Θέωση μετά θάνατον.Θα ήταν κάποια στιγμή καλό και για εσένα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκέφτεσαι αυτά που λες πάντως. Μακροπρόθεσμα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο το να παραδέχεσαι που είσαι λάθος. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά. Εκτός εαν πιστεύεις οτι ο Χριστιανισμός ουδέποτε έκανε λάθη...Γιατί τότε πολύς κόσμος που σφαγιάστηκε και γυναίκες που έκαψαν και έπνιξαν ως μάγισσες, θα έχουν διαφορετική άποψη.
Δεν είπα πουθενά ότι ο Χριστιανισμός δεν έκανε λάθη, άλλωστε οι εκπρόσωποί του ήταν άνθρωποι με πάθη και αμαρτίες. Λέω όμως ότι ο Χριστός και ο Θεός είναι αλάνθαστοι, γιατί αυτό μου λέει η Βίβλος και έτσι πορεύομαι. Επίσης, μιλάω για το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών που κάνετε απέναντι σε όσους θέλουν να ζουν βάσει αυτών των πιστεύω.
Λάθος συμπεράσματα (ουδέποτε είπα ότι είμαι αλάνθαστος) εξαγόμενα από αυθαίρετη (και κακοπροαίρετη) συλλογιστική. Το τι είμαι και τι δεν είμαι δεν θα το μάθω από εσένα ούτε από κανέναν προοδευτικό κριτή, γιατί ο μοναδικός κριτής για εμένα είναι ο Θεός. Και η ηθική του κρίση είναι αμετάβλητη, δεν αλλάζει βάσει της εποχής, πόσο μάλλον μιας ανήθικης και ξεφτιλισμένης εποχής (ηθικά και κοινωνικά) σαν τη δική μας.Δεν το έμαθες απο εμένα αλλά όποιος τον εαυτό του αλάνθαστο βαφτίζει, και τις τακτικές του υπεράνω κριτικής θεωρεί, είναι σίγουρο οτι τίποτα το αγνό και καλό δεν αντιπροσωπεύει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν μπαίνουμε ρε φίλε σε διαλεκτική για αυτά τα θέματα, τελειώσαν αυτά, πως το λένε. Δεν με απασχολεί καν το θέμα όταν έχουμε να κάνουμε με Χριστιανισμό. Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω, έχουμε καταλάβει πάνω κάτω τι πρεσβεύει ο καθένας και τέλος.Ε ναι συμφωνω. Αυτη ηταν η αποψη, περι αδυναμιας οριοθετησης της τεχνης. Ακομα και αυτα που ανεβασε ο νεαρος καλλιστα θεωρουνται τεχνη, και ας ειναι πιο προβοκατορικο απο αυτο που ανεβασε η Αμαρελια (η εικονα οχι το τι εγραψε)
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.

17-06-24

00:57
Ο λόγος που δεν αναφέρομαι στις ακραίες εκφάνσεις του Ισλάμ είναι οτι δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε σε αυτή την περίπτωση. Αυτούς τους θεωρώ beyond repair, γιατί εαν ο άλλος είναι ικανός να διαπράξει το έγκλημα του φόνου ή της σοβαρής σωματικής βλάβης στο όνομα της θρησκείας του, τότε έχει μεγάλο και σοβαρό ψυχικό πρόβλημα.Δεν με απασχολεί ο εαυτός μου και η «αναστάτωσή» μου, αλλά τα ιερά και όσια της θρησκείας μου. Το ξέρω ότι θα συνεχίσετε να προσβάλετε, κάνοντας ταυτόχρονα μούχτι τα αντίστοιχα του Ισλάμ, επειδή εκεί αν ασκήσεις λίγο παραπάνω κριτική, μπορεί να σταματήσεις να θεωρείσαι προοδευτικός. Σεις ακόμα δεν έχετε κατανοήσει τη μαζική αντίδραση που έρχεται.
Σε ποιο απο αυτά αναφερόταν οτι πρέπει να κάτσεις να αναλώνεσαι για τα σύμβολα της πίστης και πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας ; Δηλαδή εαν εγώ ζωγραφίσω την Παναγία λίγο διαφορετικά απο οτι μας την παρουσίασες πριν λίγο είμαι βέβηλος ;Τι λες ρε φίλε, θα μου κάνεις και μάθημα για τον Χριστιανισμό; Διάβασες Καινή και Παλαιά Διαθήκη, επιστολές, πράξεις Αποστόλων και Αποκάλυψη (τα ιερά μας βιβλία, που σε αυτά -Καινή Διαθήκη- βρίσκεται και ο λόγος του Χριστού; ) Διάβασες Αυγουστίνο και τους υπόλοιπους Πατέρες (οι οποίοι διαμόρφωσαν το Δόγμα; ) Βάσει αυτών βαδίζω και προφανώς δεν εκπροσωπώ τον Χριστιανισμό, θα ήταν βέβηλο να πω κάτι τέτοιο.
Δεν ξέρω απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι αντιπαθώ τον Χριστιανισμό.Παρόλο που δεν ωφελεί σε κάτι όλο αυτό, μιας και αντιπαθείς τον Χριστιανισμό (το έχεις δείξει πολλές φορές), οπότε δεν αναζητάς σοβαρή συζήτηση, θα σου απαντήσω. Στο έχω ξαναπεί, ο Χριστιανός πιστεύει σε μια υπερβατική αιτιοκρατία και όχι στην χαώδη τυχαιότητα. Πιστεύει στο ότι υπάρχει ένα ανώτερο νόημα στον κόσμο και αυτό είναι το να ακολουθήσεις τον δρόμο του Ιησού, να ταπεινωθείς μπροστά στον Θεό, να κηρύττεις τον λόγο του για να φτάσεις στη Θέωση μετά θάνατον.
Δεν είπα πουθενά ότι ο Χριστιανισμός δεν έκανε λάθη, άλλωστε οι εκπρόσωποί του ήταν άνθρωποι με πάθη και αμαρτίες. Λέω όμως ότι ο Χριστός και ο Θεός είναι αλάνθαστοι, γιατί αυτό μου λέει η Βίβλος και έτσι πορεύομαι. Επίσης, μιλάω για το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών που κάνετε απέναντι σε όσους θέλουν να ζουν βάσει αυτών των πιστεύω.
Είπα απλώς οτι στην παρούσα φάση μου είναι κάπως αδιάφορος. Πάρα αυτά εξακολουθώ να είμαι και θα είμαι υπέρ του δικαιώματος οποιουδήποτε ανθρώπου να πιστεύει όπου θέλει και να γίνονται σεβαστά αυτά που θεωρεί ιερά. Στο μέτρο πάντα που αφορά την ελευθερία του καθενός όμως, και που οι επιλογές του δεν θα επηρεάζουν αρνητικά τους υπόλοιπους.
Καθόλου κακοπροαίρετη, ούτε αυθαίρετη συλλογιστική. Προσπαθώ να σου πω πως οτιδήποτε είναι αμετάβλητο στον χρόνο, είναι και νεκρό. Υπάρχουν και μεταβολές προς το χειρότερο, αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να υπομείνουμε δυστυχώς ώστε να απολαμβάνουμε και τις μεταβολές και προς το καλύτερο. Και μια αλλαγή προς το καλύτερο στην προκειμένη είναι η αποδοχή των ομοφυλόφιλων απο την εκκλησία...εαν θέλει να είναι εκκλησία του Θεού που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους τουλάχιστον.Λάθος συμπεράσματα (ουδέποτε είπα ότι είμαι αλάνθαστος) εξαγόμενα από αυθαίρετη (και κακοπροαίρετη) συλλογιστική. Το τι είμαι και τι δεν είμαι δεν θα το μάθω από εσένα ούτε από κανέναν προοδευτικό κριτή, γιατί ο μοναδικός κριτής για εμένα είναι ο Θεός. Και η ηθική του κρίση είναι αμετάβλητη, δεν αλλάζει βάσει της εποχής, πόσο μάλλον μιας ανήθικης και ξεφτιλισμένης εποχής (ηθικά και κοινωνικά) σαν τη δική μας.
Ξέρω οτι δεν θα συμφωνήσεις, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να βασίζομαι τυφλά σε κανόνες που έγραψαν γέροντες πριν δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό για να μην αλλοιώσω την θρησκεία και την παράδοση. Εαν κάτι το αισθάνομαι λάθος ή βλέπω οτι θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς, θα το αμφισβητήσω, ακόμα και εαν θεωρείται ιεροσυλία για τα δεδομένα σου, γιατί έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Εαν ο Θεός ήθελε πρόβατα-πιστούς που δεν θα ζήταγαν εξηγήσεις και δεν θα αμφισβητούσαν, ας μην μας έδινε σκεπτόμενο μυαλό στην τελική. Απο την στιγμή που μας το έδωσε όμως, είναι στην φύση μας να κάνουμε ερωτήσεις και να αμφισβητούμε. Ακόμα και εαν αυτό περιλαμβάνει τον ίδιο τον δημιουργό μας, απο την δική σου σκοπιά.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

17-06-24

02:44
Προσπάθησα νωριτερα να κανω μια ανάρτηση, αλλά ήταν φλογισμένη και αποφάσισα να μην την κάνω.
Θέλω για αλλαγή να είμαι λακωνικός, σαφής, κάθετος μεν αλλά και συμφιλιωτικός.
Ομολογώ δημοσίως και χωρίς φόβο, την πίστη μου και την ευγνωμοσύνη μου, προς τον Θεο, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους που είτε κατ επικλήσεώς μου, είτε άνευ, αισθάνθηκα να με βοηθούν.
Το αν αυτό συνέβη, δε συνέβη, υπάρχει, δεν υπάρχει, είναι μια συζήτηση πιο πολύ φιλοσοφικής συζήτησης.
Εγω πιστεύω πια.
Θέλω να πιστευουν και οι άλλοι; Ευχάριστο θα μου ήταν, αν και πράγματι αν θέλουμε να ομιλούμε για την πίστη, θα πρέπει να ξεχωρίζουμε την ομολογία αυτής, από την πράξη αυτής. Που και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, απαραίτητη όμως.
Τώρα, το "χωριαταραίοι" της αρχικής ανάρτησης της αμαρέλια, θεωρω πως ήταν αχρείαστα προκλητικό. Δεν εχει να κανει με την εικόνα, προσωπικά ψάχνω πολύ απόκρυφα κειμενα και γνωστικισμό, γενικά δηλαδή ειμαι μεν Ορθόδοξος του Ανατολικού δόγματος, αλλά δεν είμαι μαλλον και πολύ καλό παιδι για το ιερατείο καθώς ακολουθώ τη λογική του Χριστού να ρωτάω, να αμφισβητώ το υπάρχον, να αναρωτιέμαι για το νεο, το βελτιωτικο, την αναζήτηση της Αλήθειας.
Οπότε, αν μου πεις, έλα να ακουσεις κι αυτη την άποψη, θα την ακούσω, αρκει η πρόθεσή της να ειναι οντως διερευνητική και όχι χλευαστική.
Κάποιοι θα μπορούσαν να με πουν και αιρετικό, βλάσφημο ίσως.
Θεωρω όμως ότι, περισσεύουν οι προκλήσεις του τυπου χωριαταραίοι, σε μια κοινότητα η οποία θέλει να διαπνέεται από ένα κλίμα σεβασμού, ειδικότερα δε όταν γνωρίζουμε ότι κάποια μέλη πιστεύουν (και ίσως και γι αυτο έγινε με τον τρόπο και τη διατύπωση που έγινε η πρόκληση).
Υπάρχουν και ωραιοτεροι τρόποι για να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος/θέμα περι τέχνης και θρησκευτικών συμβόλων, και σίγουρα ο συγκεκριμένος τρόπος οχι μονο δεν κολακεύει την γράφουσα το αρχικό ποστ, αλλά δείχνει μάλλον και ένα άσχημο πρόσωπό της, σε επίπεδο ενσυναίσθησης για το διαφορετικό, ίσως και ευφυίας μιας και μπορεί πολύ καλύτερα, που με απογοητευει πολύ.
Πραγματικά, κρίμα.
ΥΓ: Σε αυτό το σημειο να συμπληρώσω, την εξής παρομία που λεει πανω κατω: Τον χωριάτη απο το χωριό μπορείς να τον βγάλεις. Το χωριό από τον χωριάτη, ποτέ.
Οπότε, ποιός είναι ο πραγματικός χωριαταραίος βάσει συμπεριφοράς άραγε;
Θέλω για αλλαγή να είμαι λακωνικός, σαφής, κάθετος μεν αλλά και συμφιλιωτικός.
Ομολογώ δημοσίως και χωρίς φόβο, την πίστη μου και την ευγνωμοσύνη μου, προς τον Θεο, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους που είτε κατ επικλήσεώς μου, είτε άνευ, αισθάνθηκα να με βοηθούν.
Το αν αυτό συνέβη, δε συνέβη, υπάρχει, δεν υπάρχει, είναι μια συζήτηση πιο πολύ φιλοσοφικής συζήτησης.
Εγω πιστεύω πια.
Θέλω να πιστευουν και οι άλλοι; Ευχάριστο θα μου ήταν, αν και πράγματι αν θέλουμε να ομιλούμε για την πίστη, θα πρέπει να ξεχωρίζουμε την ομολογία αυτής, από την πράξη αυτής. Που και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, απαραίτητη όμως.
Τώρα, το "χωριαταραίοι" της αρχικής ανάρτησης της αμαρέλια, θεωρω πως ήταν αχρείαστα προκλητικό. Δεν εχει να κανει με την εικόνα, προσωπικά ψάχνω πολύ απόκρυφα κειμενα και γνωστικισμό, γενικά δηλαδή ειμαι μεν Ορθόδοξος του Ανατολικού δόγματος, αλλά δεν είμαι μαλλον και πολύ καλό παιδι για το ιερατείο καθώς ακολουθώ τη λογική του Χριστού να ρωτάω, να αμφισβητώ το υπάρχον, να αναρωτιέμαι για το νεο, το βελτιωτικο, την αναζήτηση της Αλήθειας.
Οπότε, αν μου πεις, έλα να ακουσεις κι αυτη την άποψη, θα την ακούσω, αρκει η πρόθεσή της να ειναι οντως διερευνητική και όχι χλευαστική.
Κάποιοι θα μπορούσαν να με πουν και αιρετικό, βλάσφημο ίσως.
Θεωρω όμως ότι, περισσεύουν οι προκλήσεις του τυπου χωριαταραίοι, σε μια κοινότητα η οποία θέλει να διαπνέεται από ένα κλίμα σεβασμού, ειδικότερα δε όταν γνωρίζουμε ότι κάποια μέλη πιστεύουν (και ίσως και γι αυτο έγινε με τον τρόπο και τη διατύπωση που έγινε η πρόκληση).
Υπάρχουν και ωραιοτεροι τρόποι για να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος/θέμα περι τέχνης και θρησκευτικών συμβόλων, και σίγουρα ο συγκεκριμένος τρόπος οχι μονο δεν κολακεύει την γράφουσα το αρχικό ποστ, αλλά δείχνει μάλλον και ένα άσχημο πρόσωπό της, σε επίπεδο ενσυναίσθησης για το διαφορετικό, ίσως και ευφυίας μιας και μπορεί πολύ καλύτερα, που με απογοητευει πολύ.
Πραγματικά, κρίμα.
ΥΓ: Σε αυτό το σημειο να συμπληρώσω, την εξής παρομία που λεει πανω κατω: Τον χωριάτη απο το χωριό μπορείς να τον βγάλεις. Το χωριό από τον χωριάτη, ποτέ.
Οπότε, ποιός είναι ο πραγματικός χωριαταραίος βάσει συμπεριφοράς άραγε;
Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.

17-06-24

02:57
Καλά κάνουν, μακάρι χωριαταρέοι για πάντα. Αρκετό βόθρο διάβασα στις 6 σελίδες αυτού του θέματος.Δεν τρόλαρα, μίλησα σοβαρά.
Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι χωριό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες γιατί οταν βγαίνεις έξω και βλέπεις πράγματα που είναι εντελώς φυσικά εδώ να ξεσηκώνονται σταυροφορίες, δεν μπορείς παρά να το αποδώσεις στους ανθρώπους και να πείς πως κατ’επέκταση είναι χωριαταρέοι.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

17-06-24

10:08
Αυτό που κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε έχει πολύ πλάκα. Επικεντρώνεσαι εκεί ενώ όλοι γράφουμε ότι το θέμα μας είναι η εν γένει στάση των άθεων και γενικά του συναφιού σας απέναντι στα σύμβολά μας και το ότι αυτοί οι βλάσφημοι «καλλιτέχνες» τα χρησιμοποιούν (τα σύμβολά μας) για να προκαλέσουν και να γίνουν γνωστοί. Οπότε ξεκάθαρα το συγκεκριμένο πηγαίνει στη δεύτερη εντολή: «Ου λήψει το όνομα του Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.»Σε ποιο απο αυτά αναφερόταν οτι πρέπει να κάτσεις να αναλώνεσαι για τα σύμβολα της πίστης και πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας ; Δηλαδή εαν εγώ ζωγραφίσω την Παναγία λίγο διαφορετικά απο οτι μας την παρουσίασες πριν λίγο είμαι βέβηλος ;
Και μία τελευταία φορά να γράψω, ότι για τη συγκεκριμένη παράσταση, το θέμα είναι ότι πραγματεύεται ένα βλάσφημο Ευαγγέλιο, το Ευαγγέλιο της Μαρίας της Μαγδαληνής ή της Βηθανίας. Όχι της Παναγίας, οπότε δεν μιλάμε για την Παναγία.
Από την εν γένει παρουσία μου στο στέκι και από την παρατήρηση. Σε έχω διαβάσει αρκετές φορές περί θρησκευτικών θεμάτων, ο λόγος σου μονίμως είναι αντιχριστιανικός και ειρωνικός.Δεν ξέρω απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι αντιπαθώ τον Χριστιανισμό.
Γενικά, δεν είμαστε τόσο φελλοί όσο πιστεύετε. Όλους τους καταλαβαίνουμε, κι αυτόν που υποκρίνεται άδολο ενδιαφέρον για συζήτηση ενώ στην πραγματικότητα θέλει να χλευάσει, κι αυτόν που παριστάνει τον τρολά αλλά συνήθως οι ειρωνείες πηγαίνουν προς συγκεκριμένο κοινό και αυτόν που πετάει σπόντες και υπονοούμενα για συγκεκριμένα άτομα χωρίς καν να τα παραθέσει (έλεος, πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφουμε)
Μου αρέσει που πάντα η συζήτηση πάει προς τους ομοφυλόφιλους, γιατί είναι το πιο δημοφιλές θέμα. Μάθε ότι ο σωστός Χριστιανός είναι γενικότερα κατά της λαγνείας (ομοφυλόφιλη και ετεροφυλόφιλη) και θεωρεί την προσήλωση στην ύλη αμαρτία.Καθόλου κακοπροαίρετη, ούτε αυθαίρετη συλλογιστική. Προσπαθώ να σου πω πως οτιδήποτε είναι αμετάβλητο στον χρόνο, είναι και νεκρό. Υπάρχουν και μεταβολές προς το χειρότερο, αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να υπομείνουμε δυστυχώς ώστε να απολαμβάνουμε και τις μεταβολές και προς το καλύτερο. Και μια αλλαγή προς το καλύτερο στην προκειμένη είναι η αποδοχή των ομοφυλόφιλων απο την εκκλησία...εαν θέλει να είναι εκκλησία του Θεού που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους τουλάχιστον.
Όσο για το άλλο, αυτή είναι η φύση του Χριστιανισμού και η αντίθεσή του με όλους εσάς τους νιχιλιστές. Πιστεύει σε έναν Θεό αιώνιο και σε σταθερές που κρατάν και θα κρατάν για πάντα. Αλίμονο αν αλλάζαμε τα ιερά μας κείμενα γιατί πληγώνουν τον καθένα. Ο άνθρωπος πρέπει να σκύψει το κεφάλι, να ζητήσει συγγνώμη και να πλησιάσει τον Θεό. Όπως και να έχει, ο Χριστιανισμός δεν ζητιανεύει την πίστη ούτε υπάρχει περίπτωση να προσαρμοστεί για να μαζέψει κόσμο. Δεν είναι πολιτικό κόμμα. Κι αν μείνει ένας Χριστιανός μόνο στον κόσμο, ο Θεός και ο Χριστός θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Στον Χριστιανισμό όλες αυτές οι αμφιβολίες που γράφεις είναι γεννήματα του Διαβόλου και ο άνθρωπος πρέπει να τα υπερκεράσει και να θέσει εαυτόν στα χέρια του Θεού, χωρίς αμφιβολίες. Αυτό συμβολίζει και η τριπλή άρνηση του Ιησού στους 3 πειρασμούς του Διαβόλου. Αυτό σημαίνει και το «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.»Εαν ο Θεός ήθελε πρόβατα-πιστούς που δεν θα ζήταγαν εξηγήσεις και δεν θα αμφισβητούσαν, ας μην μας έδινε σκεπτόμενο μυαλό στην τελική. Απο την στιγμή που μας το έδωσε όμως, είναι στην φύση μας να κάνουμε ερωτήσεις και να αμφισβητούμε. Ακόμα και εαν αυτό περιλαμβάνει τον ίδιο τον δημιουργό μας, απο την δική σου σκοπιά.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

17-06-24

11:20
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πιστεύω. Και οδηγούν τη συζήτηση σε άλλα μονοπάτια και χάνεται το νόημα.Δεν ξέρω απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι αντιπαθώ τον Χριστιανισμό.
Είπα απλώς οτι στην παρούσα φάση μου είναι κάπως αδιάφορος. Πάρα αυτά εξακολουθώ να είμαι και θα είμαι υπέρ του δικαιώματος οποιουδήποτε ανθρώπου να πιστεύει όπου θέλει και να γίνονται σεβαστά αυτά που θεωρεί ιερά. Στο μέτρο πάντα που αφορά την ελευθερία του καθενός όμως, και που οι επιλογές του δεν θα επηρεάζουν αρνητικά τους υπόλοιπους.
Ας μην πιστεύει κάποιος/α. Δεν υποχρεούται. Δεν είναι με το ζόρι. Απόλυτα σεβαστό. Στο λέω έντιμα.
Τα παρατράγουδα (κάπως έτσι ξεκίνησε και το όλο θέμα - και - χθες...), ξεκινούν από τη στιγμή που αυτοί/ες που δεν πιστεύουν προκαλούν με τα λεγόμενά τους. Δείχνουν ασέβεια. Δηλαδή, φαίνεται. Πώς να το κάνουμε ; Και αυτό δεν έχει γίνει μία και δυο και τρεις. Αλλά γίνεται πολύ συχνά και με κάθε ευκαιρία. Και σκοπό δεν έχει την ανταλλαγή απόψεων, αλλά την πρόκληση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Εκτός αν δε θέλει να δει...
Αν εγώ μπω σε ένα νήμα και γράψω την λέξη πούστης, αντί ομοφυλόφιλος, δε θα ξέρω τί θύελλα αντιδράσεων θα προκαλέσω ; Θα ξέρω. Αν "τρώγομαι με τα ρούχα μου" θα το γράψω. Γιατί ; Γιατί εν γνώσει μου θα προκαλέσω και το γνωρίζω. Κάτι αντίστοιχο, λοιπόν, συνέβη και εδώ. Και με το απαξιωτικό "χωριαταρέοι". Η λέξη θα έβρισκε στόχο. Και αυτό ήταν το ζητούμενο. Ναι, αλλά αυτό μόνο σεβασμό δε δείχνει. Και σαν κερασάκι, όλου αυτού, έρχεται να προστεθεί και η τάχα σύνδεση με την τέχνη. Να μην αναφέρω και την εκ των υστέρων - ατυχέστατη - προσπάθεια να "τα γυρίσω αλλιώς"...
Πολύ απλά είναι τα πράγματα. Προσέχουμε τί λέμε και πώς. Σεβασμός στη διαφορετικότητα, λοιπόν. Αλλά αυτό να αφορά στα πάντα, έτσι ; Κι όχι ό,τι μας συμφέρει...
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

17-06-24

11:54
Φυσιολογική και ορθολογική θεωρείται αν ρωτήσεις τον Dawkins ή τον μακαρίτη Daniel Bennet. Αν ρωτήσεις έναν Ιμάμη ή έναν καθολικό, θα σου πει ότι φυσιολογικό είναι το να πιστεύεις στον Θεό.
Εξαρτάται την χώρα. Αν μιλάμε για Ολλανδία και Γαλλία, η εκκλησία έχει περιορισμένο λόγο και επιρροή στα ζητήματα της πολιτικής. Αν μιλάμε για Ελλάδα, έχουμε θρησκευτικά, πρωινή προσευχή και ο παππάς είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή τον πληρώνεις είτε είσαι χριστιανός είτε δεν είσαι. Η Ελλάδα θυμίζει πολύ περισσότερο μεσο ανατολική χώρα παρά ευρωπαϊκή βόρεια χώρα.
Τι ακριβώς θα κριτικάρεις σε εναν που έχει μαύρο χρώμα δέρματος ή για έναν που δε γεννήθηκε στρ8 ? Ότι ας πούμε, θα πρέπει να προσπαθήσουν να μην είναι...μαύρος και λοατκι αντίστοιχα ?
Γεννήθηκαν έτσι, δεν το επέλεξαν.
Αντίθετα, η θρησκεία σαν ένα σύνολο ιδεών, πρέπει να υποβάλλεται σε κριτική όπως υποβάλλεται κάθε σύστημα είτε μιλάμε για μαρξισμό, φιλελευθερισμό είτε για θετικές επιστήμες στις οποίες κάθε νέα θεωρία ή ιδέα δέχεται κρητική και αξιολόγηση έτσι ώστε να δούμε αν ευσταθεί.
Άλλο πράγμα τα άτομα και άλλο οι θεσμοί, εξουσία, ιδέες και επιστημονικές θεωρίες.
Δημοκρατία δεν είναι το να κάνεις bullying σε έναν πούστη (ομοφυλόφιλος είναι το σωστό, το πούστης είναι κακοποιητική λέξη ) ή σε έναν που είναι χοντρός ή σε έναν μαύρο. Αυτό το λες εκφοβισμό και δημιουργεί προβλήματα στα άτομα που το δέχονται.
Όλα μπορούν να περνάν από κριτική ή να αποτελούν αντικείμενο χιούμορ και εμπαιγμού. Αρκεί αυτό να γίνεται με υγιή τρόπο και με καλοπροαίρετη διάθεση .
Η στοχοποίηση , η κακεντρέχεια , η υποτίμηση και η ασέβεια, δεν αποτελούν κριτική, αλλά στοχευμένη επιθετική διάθεση με σκοπό τον εξευτελισμού του άλλου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εε ναι, είναι εντελώς ισοδύναμο και Δημοκρατικό το να κρίνεις κάποιον για ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννήθηκε και δεν βλάπτει κανέναν, με το να κρίνεις κάποιον που έχει επιλέξει συνειδητά να ασπάζεται ιδεολογίες τοξικές ,βίαιες και περιοριστικές προς τον άνθρωπο και τις ελευθερίες που δικαιούται.
+Πούστηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Οι υπόλοιποι στους οποίους αναφέρεσαι λέγονται ομοφυλόφιλοι.
Είπαμε δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε τον προοδευτισμό, αλλά δεν χρειάζεται ούτε ο οπισθοδρομισμός.
Αν θεωρείς ότι ο χριστιανός, μουσουλμάνος η οποιοσδήποτε ένθεος είναι εξ ορισμού τοξικός, βίαιος και περιοριστικός , είσαι βαθιά νυχτωμένος. Μάλλον, βαθιά μισαλλόδοξος.
Προοδευτισμος και κριτική δεν σημαίνει ότι εξευτελίζω τον άλλον και να τον φιμώνω, να τον πατάω με τα πόδια ώσπου να τον αποτελειώσω . Και την ίδια στιγμή , να προστατεύω κάποιες άλλες ομάδες και να τις βάζω στο απυρόβλητο από τον φόβο μην χαρακτηριστώ κάπως η μην υποστώ αντίποινα.
Προοδευτισμός πραγματικός σημαίνει δημοκρατία, ισότητα και ίση μεταχείριση όλων. Οι αρχαίοι τραγικοί και κωμικοί ποιητές στηλιτεύαν όχι μόνο τον καθημερινό αδύναμο πολίτη, αλλά και την άρχουσα τάξη, τον ξένο, τον ανώτερο , τον κατώτερο, τον οποιοδήποτε, ανεξάρτητα των συνεπειών. Η σημερινή παρωδία που συντελείται στον χώρο της τέχνης, των ΜΜΕ, των πανεπιστημίων κλπ. δεν αποτελεί προοδευτισμό πραγματικό, αλλά απολυταρχικό περιορισμό των γνωμών που δεν μας αρέσουν με την χρήση φασιστικών μεθόδων. Να τον χαίρεστε, αυτό τον δυτικό «προοδευτισμό».
ilias90
Περιβόητο μέλος

17-06-24

12:09
Τι λες ρε μάγκα, αποκαλείς τους πιστούς των θρησκειών τοξικούς και βίαιους; Ρε πως το λένε και οι γαύροι «ό,τι σας έρθει να μην το βαρεθείτε.»Εε ναι, είναι εντελώς ισοδύναμο και Δημοκρατικό το να κρίνεις κάποιον για ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννήθηκε και δεν βλάπτει κανέναν, με το να κρίνεις κάποιον που έχει επιλέξει συνειδητά να ασπάζεται ιδεολογίες τοξικές ,βίαιες και περιοριστικές προς τον άνθρωπο και τις ελευθερίες που δικαιούται.
Υ.Γ.: Αυτοί είναι στην πραγματικότητα οι άθεοι που ασχολούνται με τη θρησκεία. Δεν τραβάνε κανένα νταλκά για την ελεύθερη έκφραση και όλα όσα υποτίθεται πως πιστεύουν, αυτό που τους νοιάζει είναι να επιτεθούν στον Χριστιανισμό και από κάτι τέτοια προδίδονται.
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

17-06-24

12:13
Αν δεν ενοχλούσατε το κόσμο, απλά τα αναμασούσατε μεταξύ σας και live and let live, κανείς δε θα είχε την ανάγκη να σας πει χωριαταρέους.Ας μην πιστεύει κάποιος/α. Δεν υποχρεούται. Δεν είναι με το ζόρι. Απόλυτα σεβαστό. Στο λέω έντιμα.
Έχει κάποια δουλειά η Λούκα ας πούμε στο pride; Μασκότ έχει καταντήσει, κάθε χρόνο τα ίδια. Βλέπετε κανέναν άθεο στους επιτάφιους; Η Λούκα και κατ'επέκταση και μέλη εδώ μέσα που μπαίνουν και κράζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τους gay, ή και όλο το "προοδευτικό" φάσμα τέλος πάντων για να μη μένουμε μόνο εκεί και κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε τι εννοούμε, γιατί το κάνετε; Τι παριστάνετε; Να σώσετε κανέναν δε θέλετε, απλά πολύ "έντιμα" θέλετε να επιβάλλετε το δικό σας γιατί δεν αντέχετε την διαφορετικότητα. Get a life
ilias90
Περιβόητο μέλος

17-06-24

12:26
Εσείς ενοχλείτε τους Χριστιανούς, εσείς μονίμως ασχολείστε με το τι κάνουμε, τι δηλώσεις έκανε ο κάθε μητροπολίτης και ο κάθε άκυρος Παππάς, τι βγήκε για λαϊκό προσκύνημα κοκ και τα «Χριστιανοταλιμπάν» φεύγουν από το στοματάκι σας (που δεν προκαλεί) σαν ρουκέτες της αγαπημένης σας Χαμάς.Αν δεν ενοχλούσατε το κόσμο, απλά τα αναμασούσατε μεταξύ σας και live and let live, κανείς δε θα είχε την ανάγκη να σας πει χωριαταρέους.
Έχουν κάποια δουλειά οι άθεοι να κάνουν «δείπνο αθέων» Μεγάλη Παρασκευή; Έχουν κάποια δουλειά στα pride τους να χλευάζουν τα ιερά και τα όσιά μας; Έχει κάποια δουλειά ο κάθε προοδευτικός να ασχολείται με τη θρησκεία μας; Επίσης, φοβερό επιχείρημα να εξισώνεις τη Λουκά με τους υπόλοιπους Χριστιανούς.Έχει κάποια δουλειά η Λούκα ας πούμε στο pride; Μασκότ έχει καταντήσει, κάθε χρόνο τα ίδια. Βλέπετε κανέναν άθεο στους επιτάφιους; Η Λούκα και κατ'επέκταση και μέλη εδώ μέσα που μπαίνουν και κράζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τους gay, ή και όλο το "προοδευτικό" φάσμα τέλος πάντων για να μη μένουμε μόνο εκεί και κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε τι εννοούμε
Γιατί έτσι γουστάρουμε, σε ρώτησε κανείς εσένα γιατί κάθεσαι και προπαγανδίζεις τις φεμιναζί θεωρίες σου; Ρε άντε κάνε μας κι εσύ τη χάρη.γιατί το κάνετε; Τι παριστάνετε; Να σώσετε κανέναν δε θέλετε, απλά πολύ "έντιμα" θέλετε να επιβάλλετε το δικό σας γιατί δεν αντέχετε την διαφορετικότητα. Get a life
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

17-06-24

12:32
Δε θα μπω καν στον κόπο να πω πολλά. Ευτυχώς μπορώ να διακρίνω αυτούς/ες που ψάχνονται για καβγάδες. Με πρόφαση, κάποιες φορές, τον υγιή διάλογο...Τι παριστάνετε; Να σώσετε κανέναν δε θέλετε, απλά πολύ "έντιμα" θέλετε να επιβάλλετε το δικό σας γιατί δεν αντέχετε την διαφορετικότητα. Get a life
Αναφορικά με τη Λουκά, πήγαινε ρώτησέ την. Δεν είμαι εκπρόσωπος της. Ούτε μιλώ εκ μέρους όλων των Χριστιανών, ούτε τους εκπροσωπώ, αλλά ούτε και θα το ήθελα. Δε θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς...
Δε μου αρέσει το υφάκι. Συγγνώμη. Και τα όσα λες και ο τρόπος που τα λες (η αναίδεια περισσεύει και δεν γνωριζόμαστε κι από χθες...)...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.