Υπάρχει μια αρχετυπική εικόνα για κάθε ιερό πρόσωπο, έτσι τη μάθαμε στην Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία και έτσι θα παραμείνει.
Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε.
Δημιουργείς μια φούσκα μέσα στην οποία ζεις άνετα βαπτίζοντας αυθαίρετα συγκεκριμένες εικόνες και εμπειρίες, οι οποίες έχουν καθαρά ανθρωπογενή προέλευση, ως ιερές. Εφόσον σου φέρνει ψυχική γαλήνη it's fine by me, αλλά δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι θα κάμψουν την δική τους πραγματικότητα υπέρ των δικών σου πεποιθήσεων για να μην αναστατώνεσαι.
Βέβαια, αυτό ισχύει. Και η ουσία είναι ότι εδώ συντελείται κανονικότατη επίθεση σε μια θρησκεία και εσύ επιλέγεις να μην το δεις αυτό, παριστάνοντας υποκριτικά ότι σε νοιάζει η ουσία του Χριστιανισμού.
Δεν με νοιάζει καν ο Χριστιανισμός tbh, δεν ξέρω απο που και ως που το σκέφτηκες αυτό. Αλλά εσάς που σας νοιάζει, θα ήταν καλό να σκεφτείτε τα inconsistencies του και να έχετε υπόψιν πως, που και πότε εφαρμόζετε λάθος τις αρχές του. Αυτή την στιγμή δεν εκπροσωπείς κανέναν Χριστιανισμό. Εκπροσωπείς κυρίως κάποιες απόψεις που άλλοι σου έχουν περάσει, και ενοχλείσαι γιατί νιώθεις οτι αμφισβητούνται πράγματα που θεωρούσες παγιωμένα και σίγουρα.
Α, και μια που μιλήσαμε για υποκρισία. Συνεχίζεις να θες να ρίξει πυρηνικά το Ισραήλ στην Παλαιστίνη ή τώρα που είδες τις απόψεις των προοδευτικών επί του θέματος άλλαξες γνώμη, μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν κιόλας;
Όχι δεν θέλω. Αλλά η αλλαγή της άποψης μου σχετίζεται με τις εικόνες των νεκρών παιδιών και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που αναγκάζονται να υπομένουν αυτοί οι άνθρωποι για να επιβιώσουν, εξαιτίας της εργαλειοποίησης τους ως ασπίδες απο την χαμας, και της αδιαφορίας του Ισραήλ να χτυπήσουν οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο τους. Και όχι με τις απόψεις που γράφονται στο steki...Εαν ανατρέξεις μάλιστα στο σχετικό θέμα έχω ανακαλέσει, εαν θυμάμαι καλά, και ζητήσει συγγνώμη για την ακραία άποψη που είχα εκφράσει. Δεν είναι όλα για θέαμα, συμπάθεια και ψήφους believe it or not.
Θα ήταν κάποια στιγμή καλό και για εσένα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκέφτεσαι αυτά που λες πάντως. Μακροπρόθεσμα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο το να παραδέχεσαι που είσαι λάθος. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά. Εκτός εαν πιστεύεις οτι ο Χριστιανισμός ουδέποτε έκανε λάθη...Γιατί τότε πολύς κόσμος που σφαγιάστηκε και γυναίκες που έκαψαν και έπνιξαν ως μάγισσες, θα έχουν διαφορετική άποψη.
Δεν το έμαθες απο εμένα αλλά όποιος τον εαυτό του αλάνθαστο βαφτίζει, και τις τακτικές του υπεράνω κριτικής θεωρεί, είναι σίγουρο οτι τίποτα το αγνό και καλό δεν αντιπροσωπεύει

.