Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

29-06-23

20:51
Καλησπέρα, έχω κλεισει 3 ηλεκτρονικά εισιτήρια όμως επειδή θα πάω από ένα νησί σε ένα άλλο με ένα μικρό πλοιο απ' ότι κατάλαβα δεν δέχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο, δηλαδή μου βγάζει αυτό . Στα υπόλοιπα δύο όμως το βγάζει κανονικά επειδή είναι με blue star . Το έχει πάθει κανένας άλλος ? .πρώτη φορά τα κλείνω ηλεκτρονικα
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

29-06-23

22:47
Απλά θα πας στο γκισέ στο λιμάνι να πεις ότι έχεις κλείσει ηλεκτρονικά εισητηρια και θα στο εκτυπώσουν για να μπεις στο καράβι.Καλησπέρα, έχω κλεισει 3 ηλεκτρονικά εισιτήρια όμως επειδή θα πάω από ένα νησί σε ένα άλλο με ένα μικρό πλοιο απ' ότι κατάλαβα δεν δέχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο, δηλαδή μου βγάζει αυτό . Στα υπόλοιπα δύο όμως το βγάζει κανονικά επειδή είναι με blue star . Το έχει πάθει κανένας άλλος ? .πρώτη φορά τα κλείνω ηλεκτρονικα View attachment 117771View attachment 117772
Guest 881237
Επισκέπτης

29-06-23

22:52
Ευχαριστώ πολύΑπλά θα πας στο γκισέ στο λιμάνι να πεις ότι έχεις κλείσει ηλεκτρονικά εισητηρια και θα στο εκτυπώσουν για να μπεις στο καράβι.
Μου γράφει να τα παραλάβω από ένα τουριστικό γραφείο στο λιμάνι
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

29-06-23

22:54
Ναι απλά μπορεί να μην δέχονται όλοι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ηλεκτρονικά εισητηρια. Ήδη με τη ΑΝΕΚ που βλέπω μέσα στη Ελλάδα δέχεται ηλεκτρονικό εισητηριο ενώ στη γραμμή για Ιταλία θέλει μόνο χάρτινο εισητηριο. Οπότε κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πολιτικήΕυχαριστώ πολύ
Μου γράφει να τα παραλάβω από ένα τουριστικό γραφείο στο λιμάνι
Guest 881237
Επισκέπτης

29-06-23

22:59
Κατά τις 12 θα το πάρω το μεσημέρι άρα θα είναι σίγουρα ανοιχτό το γραφείοΝαι απλά μπορεί να μην δέχονται όλοι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ηλεκτρονικά εισητηρια. Ήδη με τη ΑΝΕΚ που βλέπω μέσα στη Ελλάδα δέχεται ηλεκτρονικό εισητηριο ενώ στη γραμμή για Ιταλία θέλει μόνο χάρτινο εισητηριο. Οπότε κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική
Αν κάποιος όμως πχ ταξιδεύει αργά το βράδυ ?
Skiyo
Διάσημο μέλος

29-06-23

23:03
Υποθετω απλά φροντίζουν να είναι ανοικτό το κιοσκι στο λιμάνι μπροστά από το πλοίο αργά το βράδυ για να μπορεί να αγοράσει κάποιος εισητηριο.Κατά τις 12 θα το πάρω το μεσημέρι άρα θα είναι σίγουρα ανοιχτό το γραφείο
Αν κάποιος όμως πχ ταξιδεύει αργά το βράδυ ?
Guest 881237
Επισκέπτης

30-06-23

22:56
Αν κάποιος θέλει να κοιμηθεί κ δεν έχει κλεισει καμπίνα τι μπορεί να κάνει για να έχει ασφαλή τα πράγματα του (κυρίως κινητό λεφτά κλπ ) ?
Skiyo
Διάσημο μέλος

30-06-23

23:17
Στη γραμμή για Κρήτη υπάρχουν πολλοί που αφήνουν αφύλακτες τις τσάντες, βαλίτσες στους καναπέδες για να πάνε να φάνε στο σελφ εστιατόριο ή να φορτίζουν το κινητό τους σε μια πρίζα χωρίς να βρίσκεται εκεί ο ιδιοκτήτης του κινητού,το έχω κάνει και εγώ όταν ήθελα να πάω να φάω αλλά να μην παίρνω τη τσάντα με λάπτοπ μου και το βρήκα εκεί όταν γύρισα. Με κόσμο γύρω ποιος θα πάει να κλέψει, συνήθως υπάρχει ένας σεβασμός με τα πράγματα των άλλων στα πλοία αλλά βέβαια δεν συμβαίνει σε όλους το ίδιο.Αν κάποιος θέλει να κοιμηθεί κ δεν έχει κλεισει καμπίνα τι μπορεί να κάνει για να έχει ασφαλή τα πράγματα του (κυρίως κινητό λεφτά κλπ ) ?
Απλά να μην είναι σε φανερά σημεία τα λεφτά και το κινητό σου όταν θες να κοιμηθείς. Αλλά δύσκολα θα κοιμάσαι αν δεν είσαι άνετα και θα ξυπνάς κάθε τόσο επειδή σε ενοχλεί το φως ή διάφορα πραγματα.
Guest 881237
Επισκέπτης

30-06-23

23:20
Den έχω θέμα με αυτό καθόλου , απλά φοβάμαι για τα πράγματαΑπλά να μην είναι σε φανερά σημεία τα λεφτά και το κινητό σου όταν θες να κοιμηθείς. Αλλά δύσκολα θα κοιμάσαι αν δεν είσαι άνετα και θα ξυπνάς κάθε τόσο επειδή σε ενοχλεί το φως ή διάφορα πραγματα.
Υπάρχει κάποια υπηρεσία που τα προσέχει στο πλοίο ?
Skiyo
Διάσημο μέλος

30-06-23

23:33
Ανάλογα με το πλοίο ( προσοχή εγώ λέω για Κρήτη για άλλα νησιά δεν ξέρω τι γίνεται) , κάποια πλοία έχουν μια νταλίκα και πριν επιβιβαστείς στο πλοίο αφήνεις τις βαλίτσες στον ναύτη που βρίσκεται στη νταλίκα και κανείς άλλος δεν μπορεί να μπει στη νταλίκα όσο ταξιδεύει το πλοίο απλά ούτε εσύ δεν θα έχεις πρόσβαση αν θες να πάρεις πράγματα επειδή ξέχασες κτλ. Παίρνεις τη βαλίτσα από τη νταλικα όταν φτάσεις στο λιμάνι απλά έχει λίγη αναμονή.Υπάρχει κάποια υπηρεσία που τα προσέχει στο πλοίο ?
Σε άλλα πλοία υπαρχει ένας χώρος με ράφια μέσα στο γκαράζ για να αφήσεις βαλίτσες. Πάνω στο πλοίο δεν ξέρω αν προσέχουν πράγματα
Panagiotis849
Δραστήριο μέλος
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 686 μηνύματα.

01-07-23

00:38
Ακριβώς όπως τα λέει ο @Skiyo είναι για την νταλίκα και τα ράφια στο γκαράζ. Απλά στα ράφια στο γκαράζ σε πλοία πλην της Κρήτης, υπάρχει το μειονέκτημα ότι όταν πραγματοποιείται προσέγγιση σε λιμάνι, είναι αφύλακτα και μπορεί κάποιος (άθελα ή μη) να πάρει άλλη αποσκευή. Μόνο κατά το ταξίδι δεν έχουν πρόσβαση οι επιβάτες στα ράφια με τις αποσκευές.
Πάνω στο πλοίο μπορείς να δώσεις για φύλαξη μόνο τιμαλφή κυρίως και όχι για παράδειγμα βαλίτσες, τσάντες κλπ. Στα περισσότερα πλοία παραδίδεις τα τιμαλφή στην ρεσεψιόν ή το λογιστήριο.
Πάνω στο πλοίο μπορείς να δώσεις για φύλαξη μόνο τιμαλφή κυρίως και όχι για παράδειγμα βαλίτσες, τσάντες κλπ. Στα περισσότερα πλοία παραδίδεις τα τιμαλφή στην ρεσεψιόν ή το λογιστήριο.
Guest 881237
Επισκέπτης

01-07-23

00:47
Θα έχω τις αποσκευές μαζί μου . Για να πάρεις πίσω τα τιμαλφή δεν πρέπει να έχεις μια ταυτότητα/ κάτι για να δείξεις ποιος είσαι κ να πάρεις το δικό σου αντικείμενο κι όχι κάποιο άλλο ?Ακριβώς όπως τα λέει ο @Skiyo είναι για την νταλίκα και τα ράφια στο γκαράζ. Απλά στα ράφια στο γκαράζ σε πλοία πλην της Κρήτης, υπάρχει το μειονέκτημα ότι όταν πραγματοποιείται προσέγγιση σε λιμάνι, είναι αφύλακτα και μπορεί κάποιος (άθελα ή μη) να πάρει άλλη αποσκευή. Μόνο κατά το ταξίδι δεν έχουν πρόσβαση οι επιβάτες στα ράφια με τις αποσκευές.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.

01-07-23

00:47
Κινητό και πορτοφόλι πάντα τα έχεις μαζί σου. Την βαλίτσα άφησε την εκεί που εισαι και ρώτα κάποιον δίπλα να την προσέχει όσο θα λείπεις. Εγώ είχα κοιμηθεί (ο θεός να τον κάνει ύπνο) και είχα την βαλίτσα δίπλα μου. Απλά δεν κοιμάσαι. Δεν μπορείς να βολευτεις.
Guest 881237
Επισκέπτης

01-07-23

00:49
Αν τα πάρει κάποιος όσο κοιμάμαι ?Κινητό και πορτοφόλι πάντα τα έχεις μαζί σου. Την βαλίτσα άφησε την εκεί που εισαι και ρώτα κάποιον δίπλα να την προσέχει όσο θα λείπεις. Εγώ είχα κοιμηθεί (ο θεός να τον κάνει ύπνο) και είχα την βαλίτσα δίπλα μου. Απλά δεν κοιμάσαι. Δεν μπορείς να βολευτεις.
Skiyo
Διάσημο μέλος

01-07-23

01:58
Δεν θα πάρουν βαλίτσα τυχαίου ατόμου, είπα ότι πολλοί τα αφήνουν κιόλας αφύλακτα στους καναπέδες και τα βρίσκουν μετά στη ίδια θέση. Απλά πόση ώρα είναι το ταξίδι και θες να κοιμηθείς; Θα κοιμηθείς Μαξ 2--3 ώρες με το ζόρι και τη υπόλοιπη ώρα θα είσαι ξύπνια αν δεν έχεις συνηθίσει τα πλοιαΑν τα πάρει κάποιος όσο κοιμάμαι ?
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.

01-07-23

09:04
Πώς θα πάρουν τα λεφτά από πάνω σου; Επίσης κάνει κρύο μέσα, φόρα φούτερ ή ζακέτα με τσέπες. Για τις βαλίτσες τι να σου πω. Ποιος κλέβει ρούχα; Στην τελική πάρε ένα λουρί και δέσε την στο χέρι σου ή στο πόδι σου όταν κοιμάσαι. Απορώ κιόλας που θα κοιμηθείς. Εγώ δεν είχα βρει καμπίνα και στην business δεν βρήκα καναπέ ελεύθερο και κοιμήθηκα πάνω σε 2 πολυθρόνες με την βαλίτσα ανάμεσα στις 2.Αν τα πάρει κάποιος όσο κοιμάμαι ?

01-07-23

09:38
Κι αν την ώρα που κοιμάται κι έχει ζωστεί με εκρηκτικά για να μην της κλέψουν τις κιλότες στείλει κάποιος από το πλοίο ένα drone και με περίτεχνο τρόπο της πάρει την καδένα από το λαιμό; 

Guest 881237
Επισκέπτης

01-07-23

09:44
Το ξέρω ότι φοβάμαι πολύ αλλά κοντινό μου πρόσωπο το είχαν κλέψει στον ηλεκτρικό την ώρα που κοιμόταν . Του πήραν την βαλίτσα με τα ρούχα (κι άλλα σημαντικά πράγματα εκτός από κινητό κ πορτοφόλι που ήταν πάνω του )!!!! Κι από τότε φοβάμαι να κοιμηθώ οπουδήποτεΚι αν την ώρα που κοιμάται κι έχει ζωστεί με εκρηκτικά για να μην της κλέψουν τις κιλότες στείλει κάποιος από το πλοίο ένα drone και με περίτεχνο τρόπο της πάρει την καδένα από το λαιμό;![]()

01-07-23

09:46
Ναι μωρέ απλά τύλιξε ένα σκοινακι γύρω από το χερούλι της βαλίτσας και την άλλη άκρη στο χέρι σου. Έτσι κι αλλιώς στο καράβι θα λαγοκοιμάσαι, δε θα κάνεις βαθύ ύπνο. Και φυσικά ντύσου πολύ καλά, εγώ μέχρι και σκούφο φορούσα γιατί έχει παγωνιά.Το ξέρω ότι φοβάμαι πολύ αλλά κοντινό μου πρόσωπο το είχαν κλέψει στον ηλεκτρικό την ώρα που κοιμόταν . Του πήραν την βαλίτσα με τα ρούχα !!!! Κι από τότε φοβάμαι να κοιμηθώ οπουδήποτε![]()
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

01-07-23

17:14
Πάρε μια κακής ποιότητας βαλίτσα ή σακο, ώτσε να μην προκαλεί. Επίσης φόρα φτηνιάρικα ρούχα, για να μην γίνεις στόχος κλεφτών.
Εγώ ταξιδεύω 40 χρόνια με πλοία και ποτέ δε μου πήραν πράμα.
Τα λεφτά, ταυτότητες, κάρτες τα έχω σε επαφή με το σώμα. Τα ρούχα, βιβλία κλπ τα έχω στο σάκο, κάπου κοντά μου.
Μην ανησυχείς. Γενικά στη θάλασσα, ισχύουν πολύ καλύτεροι κανόνες από τη στεριά. Θα διαπιστώσεις πως οι άνθρωποι είναι πιο εξυπηρετικοί, αλληλοβοηθιούνται.
Αν δεν έχεις καμπίνα, μπες σχετικά νωρίς στο καράβι και πιάσε έναν μικρό καναπέ. Βέβαια, αν γεμίσει το καράβι, υπάρχει περίπτωση να σου πουν να μαζευτείς και να πιάσεις μια θέση.
Επίσης, αν δεν έχεις χοντρά ρούχα, σου συστηνω να πιάσεις έξω πάγκο, γιατί το ερκοντίσιον είναι αρκετά δυνατό. Αλλά μπορείς να μπεις σε πολλούς χωρους και να επιλέξεις κάποιον που σου είναι ευχαριστη η θερμοκρασία.
Εδώ είναι το υπέροχο κρεβάτι μου πέρυσι στην επιστροφή από Λήμνο! Άκουγα όλη νύχτα το κύμα στο καραβι και έβλεπα τ αστέρια. Αν κοιμήθηκα λέει; Τουλάχιστο 6 ώρες. Με πήρε ο ύπνος μετά τον ΑηΣτράτη και ξυπνησα
Καλό ταξίδι
στη Μακρόνησο
Εγώ ταξιδεύω 40 χρόνια με πλοία και ποτέ δε μου πήραν πράμα.
Τα λεφτά, ταυτότητες, κάρτες τα έχω σε επαφή με το σώμα. Τα ρούχα, βιβλία κλπ τα έχω στο σάκο, κάπου κοντά μου.
Μην ανησυχείς. Γενικά στη θάλασσα, ισχύουν πολύ καλύτεροι κανόνες από τη στεριά. Θα διαπιστώσεις πως οι άνθρωποι είναι πιο εξυπηρετικοί, αλληλοβοηθιούνται.
Αν δεν έχεις καμπίνα, μπες σχετικά νωρίς στο καράβι και πιάσε έναν μικρό καναπέ. Βέβαια, αν γεμίσει το καράβι, υπάρχει περίπτωση να σου πουν να μαζευτείς και να πιάσεις μια θέση.
Επίσης, αν δεν έχεις χοντρά ρούχα, σου συστηνω να πιάσεις έξω πάγκο, γιατί το ερκοντίσιον είναι αρκετά δυνατό. Αλλά μπορείς να μπεις σε πολλούς χωρους και να επιλέξεις κάποιον που σου είναι ευχαριστη η θερμοκρασία.
Εδώ είναι το υπέροχο κρεβάτι μου πέρυσι στην επιστροφή από Λήμνο! Άκουγα όλη νύχτα το κύμα στο καραβι και έβλεπα τ αστέρια. Αν κοιμήθηκα λέει; Τουλάχιστο 6 ώρες. Με πήρε ο ύπνος μετά τον ΑηΣτράτη και ξυπνησα
Καλό ταξίδι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.