Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την Ελλάδα

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Μας έχουν πιάσει πάλι βλέπω τελευταία οι γνωστοί ελληναρισμοί και το να τα φορτώνουμε όλα στους κακούς εταίρους. Η παλιά,η αιώνια γνωστή τακτική του νεοέλληνα που αφού κάνει μια σειρά από ανεύθυνες και απερίσκεπτες ωχαδελφιστικές μα@@@ιες στο τέλος λέει "εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, οι κακοί πολιτικοί μας και οι ξένοι τα φταινε όλα". 'Ηθελα να'ξερα απ'όλους αυτούς που σήμερα κλαίγονται ή μιλάνε για νέο έμμεσο ναζισμό και λένε όλα αυτά τα παχιά λόγια, πόσοι τόλμησαν να καταδικάσουν δια της ψήφου εξόφθαλμα λανθασμένες πολιτικές δεκαετίων. Δεν κοιτάμε λέω γω τα χάλια μας που τόσα χρόνια τους ψηφίζαμε - εσείς δηλαδή που σήμερα κλαίγεστε, όχι εγώ - τις ανεύθυνες κυβερνήσεις των λαοπλάνων δημαγωγών,τους κλέφτες πράσινους σοσια-ληστές αλλά και τους διαδόχους τους που εξέθεταν ανεπανόρθωτα τη χώρα με σειρά σκανδάλων επί σειρά ετών και που καταχρέωσαν την χώρα με τα δάνεια και την απραξία, οι ξένοι μας φταίνε πάλι ως συνήθως. Τότε καλοπερνούσαμε και σφυρίζαμε αδιάφορα, τί περιμένατε ; Καλύτερο μέλλον ; 'Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν γερμανικά ή όσων στάθηκαν μόνο στο εξώφυλλο και δεν έτυχε να διαβάσουν το άρθρο

κλικ1

επίσης ο Ελεύθερος τύπος έδωσε τη δική του απάντηση Κλικ2

:warning:
Έλα λάθος:
Το άρθρο είναι εδώ, οπότε φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι ο Boetig αλλά ο Klovovsky.
Ιδού και η μετάφραση.

Το κείμενο που πολλοί νόμισαν για μετάφραση είναι απόδοση ενός άρθρου του Focus on line για την Ελλάδα γενικότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Τότε καλοπερνούσαμε και σφυρίζαμε αδιάφορα, τί περιμένατε ; Καλύτερο μέλλον ; 'Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς.
συμφωνω.αλλα σε αηθεις επιθεσεις πρεπει να αντιδρουμε..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ZaVag

Νεοφερμένος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32 μηνύματα.
ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (OXI MONO ME LINK):

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 13:59

Ομόφωνα και ομόψυχα ο Σύλλογος Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Ακράτας με αίσθημα ευθύνης, όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και σε κάθε πνευματικό άνθρωπο , με ομόθυμη συμπαράσταση και των Μαθητικών Κοινοτήτων του Σχολείου,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τη βάναυση προσβολή που υφίσταται η πατρίδα μας Ελλάδα κατά πρώτον από τους επώνυμους πολιτικούς της των κομμάτων εξουσίας, που την οδήγησαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες στη σημερινή χρεοκοπία και κατά δεύτερον από τους νυν Ευρωπαίους «προστάτες» μας και πρώην κατακτητές και εξολοθρευτές μας, που χλευάζουν την Ιστορία μας και εκβιάζουν τη «σωτηρία» μας ζητώντας να τους πουλήσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά μας και κάθε ίχνος Εθνικής μας Αξιοπρέπειας.

Βάζουμε συμβολικά λουκέτο στο σχολείο στις 11 Μαρτίου συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία και ως δάσκαλοι των Νέων της Πατρίδας μας κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ αποκατάστασης της προσβεβλημένης εθνικής και προσωπικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ να ψεκάζεται με χημικά στο πρόσωπο ο άνθρωπος σύμβολο της Εθνικής Τιμής και της Ελευθερίας , ο 90χρονος Μανώλης Γλέζος. Οι υπεύθυνοι να στηθούν στο Σύνταγμα για να τους «ψεκάσει» με τα πτύελα της καταισχύνης ο Ελληνικός λαός.

ΝΤΡΟΠΗ να λεηλατείται ο εργασιακός μόχθος του μισθωτού και του συνταξιούχου και να καταδικάζεται σε μισθό πείνας τη στιγμή που οι μεγαλοκλέφτες του εθνικού μας πλούτου παραμένουν ανεύθυνοι και ατιμώρητοι. Οι κλέφτες πολιτικοί και παραπολιτικοί να επιστρέψουν αμέσως όλα τα κλεμμένα.
Προειδοποιούμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς οι μισθωτοί τις απατεωνιές των αρπακτικών της χώρας μας. Δεν θέλουμε πίσω μόνον τα υλικά αγαθά που μας κλέβετε ερήμην μας.

Πρωτίστως ΖΗΤΑΜΕ πίσω την κλεμμένη βίαια ηθική και πνευματική μας ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΚΡΑΤΑΣ

Μ Π Ρ Α Β Ο Σ Α Σ !!!! Μ Α Ζ Ι Σ Α Σ !!!!​
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Ο «Σύλλογος καθηγητών του Γενικού Λυκείου Ακράτας» και κάθε γενικού ή μη λυκείου ή γυμνασίου ή δημοτικού θα ήταν καλό να δείχνουν ευαισθησία όχι μόνο όταν είναι να χάσουν οι ίδιοι χρήματα, αλλά και για την κατάσταση που έχει περιέλθει η παιδεία τόσα χρόνια, για την Δραγώνα που ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών είναι Γενική γραμματέας ακόμα του Υπουργείου Παιδείας, για το ότι η ΟΛΜΕ ήταν στις εκδηλώσεις υπέρ του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους εποίκους. Αλλά βλέπεις, το μόνο πράγμα που «τσούζει» τους καθηγητές είναι αν θα χάσουν τα λεφτουδάκια τους...

Γιατί επτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται πρώτα σε νοοτροπίες οι οποίες ξεκίνησαν από τον χώρο του σχολείου και μετά διαχύθηκαν σε όλη την κοινωνία. Η αναρχία, η μετριοκρατεία, η ισοπεδωση όλων προς τα κάτω και τόσα άλλα κυοφορήθηκαν την δεκαετία του '80 από το «προοδευτικό» σύστημα της εκπαίδευσης... Ας μην ξεχνούμε ότι η παιδεία είναι η βάση μιας υγιούς κοινωνίας και οικονομίας κατ' επέκτασιν. Στο χέρι τους είναι (αν θέλουν) να κάνουυν κάτι μήπως και μαζευθούν λίγο τα ασυμμάζευτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
:warning:
Έλα λάθος:
Το άρθρο είναι εδώ, οπότε φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι ο Boetig αλλά ο Klovovsky.

Από το ιστολόγιο που παρέθεσες τη μετάφραση:

Ήθελα να δείξω πως δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι ίδιοι


Ο Γερμανός δημοσιογράφος Klaus Bötig, που το άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus συζητήθηκε πολύ απʼ όσους το διάβασαν (κακομεταφρασμένο) σε ελληνικά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα, έστειλε στην εφημερίδα “Πατρίς” του Ηρακλείου την επιστολή που θα διαβάσετε πιο κάτω. Ο άνθρωπος έχει γράψει δεκάδες βιβλία για την Ελλάδα (κάτι που είχε αναφέρει σε σχόλιό του ο Κώστας Αδαμόπουλος) και η επιστολή αυτή, όπως και το άρθρο του, είναι γραμμένη με αγάπη για την Ελλάδα. Καταδικάζει μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο το περιοδικό χρησιμοποίησε το άρθρο, δηλαδή την ένταξη στο αφιέρωμα με το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης.



Η επιστολή του Klaus Bötig:
“Αξιότιμε κύριε Ζωράκη, αγαπητοί φίλοι Κρητικοί, σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να πάρω θέση για ένα θέμα που πήρε για μένα απρόβλεπτες διαστάσεις. Δυστυχώς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχω σχέση με τον τίτλο, το πρωτοσέλιδο και τα κακοπροαίρετα άρθρα του περιοδικού Focus. Πρόκειται για σφάλμα. Έγραψα απλώς το άρθρο «Ποιος μπορεί να καταλάβει τους Έλληνες;», το οποίο επρόκειτο να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού στο πλαίσιο της σειράς «Πολιτιστικό σοκ».
Η σειρά αυτή, όπως μου εξήγησε τηλεφωνικά η υπεύθυνη συντάκτρια, αποσκοπεί στο να προβάλει με εύθυμο τρόπο τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών χωρών και λαών. Κατά τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είχε για παράδειγμα εμφανιστεί ένα άρθρο για τους Καναδούς. Αυτό που δεν μου εξήγησε ήταν πως σκόπευε το περιοδικό να χρησιμοποιήσει το άρθρο μου.
Αυτή ήταν η πρώτη και σίγουρα η τελευταία μου δουλειά για το “Focus”.
Διαβάζοντας κανείς το άρθρο έξω από το πλαίσιο της σειράς το θεωρεί ανθελληνικό. Η πραγματική μου πρόθεσή όμως ήταν να προβάλω τις ποικίλες πτυχές της Ελλάδας. Εδώ και 37 χρόνια γράφω σχεδόν αποκλειστικά για την Ελλάδα, πάνω από 40 βιβλία μου για τη χώρα σας βρίσκονται σε κάθε γερμανικό βιβλιοπωλείο. Πέντε από αυτά έχουν ως θέμα τους την Κρήτη, τις ομορφιές της, την τέχνη και την ιστορία της, τον ξεχωριστό χαρακτήρα των ανθρώπων της. Αναφέρομαι όμως και στα εγκλήματα των Γερμανών στο νησί.
Στο ηλεκτρονικό άρθρο του “Focus” ήθελα να δείξω πως, δόξα τω Θεώ, δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι ίδιοι. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα έθνη υποκλίνονται μπροστά στις Βρυξέλλες που θέλουν να εξαλείψουν τη διαφορά. Η Ελλάδα ξεχωρίζει σε αυτό το σημείο: οι Έλληνες θέλουν και έχουν κάθε δικαίωμα να παραμείνουν Έλληνες προστατεύοντας την εθνική τους ταυτότητα. Ακόμα και μεμονωμένα άτομα όπως ο κύριος Πετράκης έχουν τη δύναμη να πετύχουν πολλά! Το θαυμασμό αυτό τον έχω εκφράσει σε πολλά μου βιβλία.
Ήθελα να δώσω στους Γερμανούς να καταλάβουν πως οι Έλληνες μπορεί μεν να είναι διαφορετικοί από εμάς, αξίζουν όμως την αγάπη και το σεβασμό μας. Όμως μόνο ό,τι γνωρίζει κανείς μπορεί και να το σεβαστεί. Γιʼ αυτό και έγραψα αυτό το άρθρο ως υποστηρικτής της ιδιαιτερότητας και της διαφοράς των εθνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τυποποιημένος Ευρωπαίος όπως τον θέλουν οι Βρυξέλλες, δεν είναι όραμα!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Klaus Bötig”

Τελικά ποιο άρθρο είναι του Bötig και ποιο του Klovovsky;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ZaVag

Νεοφερμένος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32 μηνύματα.
...
Αλλά βλέπεις, το μόνο πράγμα που «τσούζει» τους καθηγητές είναι αν θα χάσουν τα λεφτουδάκια τους...

Δηλ. πιστεύεις ότι πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να ανέχονται να κλέβουν κάποιοι και να πληρώνουν ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπάλληλοι; Μήπως αυτοί τίναξαν το χρηματιστήριο, πήραν τις μεγάλες μίζες από Siemens Βατοπέδι κλπ κλπ;;;

Αν αυτοί φταίνε τότε ... οκ να πληρώσουν .... αλλιώς γιατί; Μήπως τα μέτρα που ακούσαμε θα είναι τα τελευταία; Περίμενε και θα δεις τι ντόμινο μέτρων έχουμε ακόμα να υποστούμε :( Και φυσικά οι κερδοσκόποι θα :clapup: :clapup: χτυπάνε παλαμάκια και θα :whistle: :whistle: αδιάφορα...
"Αυτοί που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι
κηρύττουν τη λιτότητα
" - (Μπρέχτ)


Γιατί επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται πρώτα σε νοοτροπίες οι οποίες ξεκίνησαν από τον χώρο του σχολείου και μετά διαχύθηκαν σε όλη την κοινωνία. Η αναρχία, η μετριοκρατεία, η ισοπεδωση όλων προς τα κάτω και τόσα άλλα κυοφορήθηκαν την δεκαετία του '80 από το «προοδευτικό» σύστημα της εκπαίδευσης... Ας μην ξεχνούμε ότι η παιδεία είναι η βάση μιας υγιούς κοινωνίας και οικονομίας κατ' επέκτασιν. Στο χέρι τους είναι (αν θέλουν) να κάνουυν κάτι μήπως και μαζευθούν λίγο τα ασυμμάζευτα...

Οι μαθητές έχουν και γονείς ... αναρρωτήθηκες ποτέ αν οι γονείς συμμετέχουν στις καταλήψεις;; Ρώτα και μένα που το βιώνω κάθε χρόνο (έχει γίνει πια "θεσμός")
Και αν τα κομματόσκυλα κάθε είδους ανακατεύονται μέσα στα σχολεία, Πανεπ/μια, ΤΕΙ ;; Ποιοι το επιτρέπουν αυτό;;

Μήπως είναι καλύτερα να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ";; Γιατί εγώ σαν μάχιμος εκπαιδευτικός αισθάνομαι ότι σήμερα σε όλη την κοινωνία ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία... ούτε ελευθερία.... ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ έχουμε ... και όλα είναι ισοπεδωμένα....

Άλλο όμως να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη σημερινή δημοκρατία και άλλο να την καταργήσουμε....

Τώρα αν πιστεύεις ότι η σημερινή "οικονομική κρίση" οφείλεται στους δασκάλους / καθηγητές / μαθητές .... τότε τι να πω εγώ;; Ή μήπως κατάλαβα λάθος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LAZARUS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΙΛΕΟΣ, ΙΛΕΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 65 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 135 μηνύματα.
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Η Γερμανία έθεσε στο τραπέζι την προμήθεια 60 Eurofighter για την ΠΑ



.fullpost{display:inline;} Το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα: Η Αθήνα χρειάζεται νέα συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Μάχονται οι δύο τώρα με την Αθήνα για το ευρώ ή το Eurofighter;

H Γερμανία και η Γαλλία ωθεί την ελληνική κυβέρνηση προς την αποκατάσταση του προϋπολογισμού σε στέρεες βάσεις. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί χρησιμοποίησαν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο και το Παρίσι, προκειμένου να εντυπωσιάσουν και πάλι με αυτόν: Ακόμα και αν τρίζουν και υποφέρουν οι Έλληνες, θα πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα, έτσι ώστε να καθησυχάσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και να πειστούν για τη σοβαρότητα του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

Αλλά πόσο αληθεύει αυτό που η Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοίνωσαν τον τελευταίο καιρό; Όχι και πολύ. Για το Βερολίνο και το Παρίσι υπάρχει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα: Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει έξι φρεγάτες στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle φλέρταρε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα με την επιλογή από την ελληνική πλευρά του ευρωμαχητικού για τις ανάγκες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του έγκυρου γερμανικού τύπου, ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle ανέφερε στους Ελληνες αξιωματούχους ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να περάσει στην αγορά έως και 60 Eurofighter. Το Βερολίνο έθεσε μετά από αρκετό καιρό για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την προμήθεια από την ελληνική πλευρά των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν, δηλαδή όχι μόνο την επιλογή του συγκεκριμένου μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και την προμήθεια 60 μονάδων.

-Gleichzeitig warb Bundesaußenminister Guido Westerwelle bei seinem Besuch in Athen darum, Griechenland möge doch endlich den Kauf von bis zu 60 Eurofightern absegnen, über den bereits länger verhandelt wird (Handelsblatt 08.03.2010)-

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την προμήθεια από την ελληνική κυβέρνηση 60 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, σύμφωνα πάντα με τις γερμανικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προμήθεια 60 τελικά ευρωμαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία, διαπραγματεύεται εδώ και καιρό μεταξύ των δύο πλευρών.

Φυσικά, μόνο κακόβουλοι παρατηρητές αντιλαμβάνονται την ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια γραμμής διασύνδεσης των επιδοτήσεων από το Παρίσι και το Βερολίνο με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι η προμήθεια 60 μαχητικών του τύπου πρόκειται να κοστίσει περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα έχει κληθεί για μία φορά ακόμη να διασφαλίσει θέσεις εργασίας τρίτων χωρών, του γαλλικού ναυπηγικού τομέα και του γερμανικού αεροναυπηγικού τομέα. Η κοινοπραξία Eurofighter σχεδιάζει να εξάγει 300 μαχητικά αεροσκάφη μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Η ελληνική αγορά αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι των μελλοντικών εξαγωγικών σχεδιασμών.
_____________
Το παραπάνω κείμενο συντάχθηκε με αποκλειστικές πληροφορίες από την μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, το Handelsblatt (08.03.2010)








Read more: https://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/60-eurofighter.html#ixzz0hf603CSx
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.

Αν αυτο ειναι τελικα το αρθρο ο τυπος δεν λεει και πολλα ψεμματα..Εκτος καποιων υπερβολων,σε γενικες γραμμες δυστυχως αυτο ειναι το προφιλ του νεοελληνα..

Οσο για το θεμα με τους Γερμανους δεν γινεται να βγαζουμε συμπερασματα για ολους απο μια προταση κατι γραφικων βουλευτων που περσυ εκαναν παρομοια προτασης αγορας της Μαγιορκας και απο 1-2 ηλιθια αρθρα χωρις καμια σοβαρη αναλυση..

Το θεμα ειναι τι νιωθει ο μεσος Γερμανος..Θα πω αυτο που αποκομισα εγω την μια εβδομαδα μου στη Γερμανια..Αποκομισα οτι ο Γερμανος σε γενικες γραμμες δεν εχει την πονηρια μεσα του και σε εμπιστευεται ευκολα..Αν ομως καταλαβει οτι τον κοροιδεψες γυριζουν τα μυαλα του..Αυτος ο μεσος λοιπον γερμανος ηξερε οτι ενας μερος της φορολογιας που πληρωνει κανονικα στο κρατος εφευγε απο τη χωρα του και πηγαινε σε αλλες χωρες,ωστε αυτες να αναπτυχθουν και να φτασουν το επιπεδο της χωρας του.Μια τετοια χωρα ειναι και η Ελλαδα.Και μια μερα ο Γερμανος μαθαινει οτι αυτη η χωρα τα τελευταια 30 χρονια αντι να αναπτυχθει,βλατωνει και τα λεφτα εχουν κατασπαταληθει και ληστευτει..Επισης βλεπει οτι ενω εχουν σκασει ενα σωρο σκανδαλο κανεις απο τους υπευθυνους δεν ειναι οχι στη φυλακη,ουτε καν σε δικη.Και μιλαμε για το Γερμανο που πληρωνει κανονικα την φορολογια του,γιατι ζει σε ενα κρατος που αυτο θα παρει τα λεφτα του και θα τα του τα δωσει πισω σε μορφη εργων.Πχ πολυ καλα μμε,ποδηλατοδρομοι,παρκα κλπ κλπ..Θα τα παρει το κρατος και θα κανει τους καλυτερους αυτοκινητοδρομους της Ευρωπης και δεν θα βαλει κανενα διοδιο..

Αυτος λοιπον μαθαινει οτι οι ελληνικες κυβερνησεις τον κοροιδευαν..Πως να αντιδρασει?

Ας βαλουμε για μια στιγμη υποθετικα στη θεση του Γερμανου τον Ελληνα και στη θεση του Ελληνα τον Βουλγαρο πχ..Εμεις οχι σκιτσα θα καναμε,πολεμο θα ζητουσαμε..

Υ.Γ.1 Ενα ενδιαφερον αρθρο του Νικου Δημου για την νοοτροπια του Γερμανου που εγραφα..
https://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=45&time_id=620&cat_id=45
Υ.Γ.2 Ας μην συνεχισουμε να ειμαστε τοσο κολολαος που παλι τα βαζουμε με τους κακους ξενους που εχουν βαλει την ελλαδιτσα μας στο ματι..Για μια φορα ας κοιταχτουμε στον καθρεφτη,ας ευχηθουμε ο ενας στον αλλον καλη τυχη και ας ελπισουμε τουλαχιστον να σωσουμε τον κοσμο μας για την επομενη γενια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Υ.Γ.2 Ας μην συνεχισουμε να ειμαστε τοσο κολολαος που παλι τα βαζουμε με τους κακους ξενους που εχουν βαλει την ελλαδιτσα μας στο ματι..Για μια φορα ας κοιταχτουμε στον καθρεφτη,ας ευχηθουμε ο ενας στον αλλον καλη τυχη και ας ελπισουμε τουλαχιστον να σωσουμε τον κοσμο μας για την επομενη γενια..

Oι περισσότεροι 'Ελληνες μοιάζουν πολύ με τους Εβραίους σ'αυτό, φέρονται σαν κακομαθημένες πριμαντόνες που έχουν την εντύπωση ότι αιωνίως θα τις χαιδεύουν οι ξένοι, όλοι είναι υποχρεωμένοι να μας χειροκροτάνε και όλος ο κόσμος μας χρωστάει. Οι περιούσιοι λαοί της γης. Εμείς όταν τα παλαμάκια τελειώσουν και αρχίσουν να πέφτουν οι μούτζες αρχίζουμε να το ρίχνουμε στη συνωμοσιολογία ή βγαίνουμε στους δρόμους με επαναστατικά λάβαρα. Οι ίδιοι που έθρεψαν αυτό το τέρας της πολιτικής ασυδοσίας και ωχαδελφισμού τόσα χρόνια. Αν εξαιρέσεις μια μειοψηφία αριστερών, που δεν κυβέρνησε ποτέ, -ίσως μόνο εκείνο το φεγγάρι της συγκυβέρνησης του 89' - όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι, ολόκληρες μάζες βολεψάκηδων πρασινοφρουρών νεόπλουτων, αλλά και οι άλλοι, οι γαλαζοαίματοι, είχαν καταπιεί τη μιλιά τους τόσες δεκαετίες ή τους είχε κοπεί το χέρι να μαυρίσουν τις δήθεν πατριωτικές κυβερνήσεις της εθνικής κυριαρχίας ; Τώρα που χρεωκοπήσαμε ξύπνησαν ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Μια ενδιαφέρουσα άποψη του Χαρίδημος Τσούκας στο e-rooster

Θύμωσαν οι εγχώριοι πολιτικάντηδες για το εθνικώς προσβλητικό εξώφυλλο και το συναφές άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus. Περίεργο: αυτοί που θάπρεπε αιδημόνως να σιωπούν, υψηλόφωνα διαμαρτύρονται! Οι πολιτικοί που απάλλαξαν τον Παυλίδη, συναλλάχθηκαν επί χρόνια με τον Χριστοφοράκο, και οδήγησαν την πολιτική στην έσχατη ανυποληψία (και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού), ανακάλυψαν ότι η χώρα που εκπροσωπούν έχει τιμή! Είναι να γελάς και να κλαις μαζί…Ξεχνούν ότι χωρίς τη δική τους άθλια διαχείριση, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δεν θα υπήρχαν προσβλητικά εξώφυλλα για τη χώρα σήμερα.

Είναι κωμικοτραγικό να υπερασπίζεται κουτσαβάκικα την τιμή της χώρας το πολιτικό-μιντιακό-συνδικαλιστικό σύμπλεγμα – οι κατʼ εξοχήν υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας. Οι άνθρωποι δεν έχουν τη διανοητική εκλέπτυνση να εκφέρουν έναν διαφορετικού τύπου πολιτικό λόγο. Παλινωδούν μεταξύ «μαγκιάς», που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, και θυματοποιητικού λαϊκισμού, που φαντασιώνεται παντού εχθρούς.

Τι ενοχλεί στα επιχειρήματά τους; Πολλά, αλλά θα σταθώ σε δύο.

Πρώτον, συγχέουν αυτο-εξυπηρετικά ένα δημοσίευμα λαϊκού γερμανικού εντύπου (γραμμένο να διαβάζεται σε μπυραρίες) με την επίσημη Γερμανική άποψη. Όπως οι φανατικοί ισλαμιστές δεν κατανοούν τον ακαταμάχητο πλουραλισμό των φιλελεύθερων δημοκρατιών, έτσι και οι εγχώριοι εθνολαϊκιστές εκλαμβάνουν την άποψη ενός περιοδικού ως την άποψη μιας χώρας ή του πληθυσμού της. Μιντιακές πριμαντόνες διατείνονται εν συγχύσει ότι, «δεν μπορούν [οι Γερμανοί] να μας εγκαλούν σε τέτοιου είδους ζητήματα όταν μέσω της Siemens έχουν λαδώσει καμιά 15 χώρες παγκοσμίως». Μικρή λεπτομέρεια: δεν λάδωναν οι Γερμανοί αλλά η Siemens, όπως δεν επιτέθηκε στους Δίδυμους Πύργους η Σαουδική Αραβία αλλά (κυρίως) Σαουδάραβες τρομοκράτες. Στοιχειώδες κυρία Τρέμη!

Οι εθνολαϊκιστές δεν επικρίνουν απλώς ένα περιοδικό αλλά μια χώρα. Το μέρος συνεκδοχικά θεωρείται ότι εκπροσωπεί το όλον. Με αυτή τη ρητορική δραματοποιούν το συγκεκριμένο συμβάν, μεγαλοποιώντας τις δύο πλευρές («Γερμανία» έναντι «Ελλάδας»). Αποκτούν, εξ αντιδιαστολής, και οι ίδιοι υπόσταση, αντιπαρατιθέμενοι στον «ισχυρό» αντίπαλο. Πως θα δικαιολογήσει το ρόλο του ως εκπρόσωπος της ΝΔ ο κ.Παναγιωτόπουλος; Πως θα αποσπάσει πολύτιμη δημοσιότητα (δημοτικές εκλογές έρχονται…) ο αυτάρεσκος δήμαρχος της Αθήνας κ.Κακλαμάνης; Πως θα επιδείξει «εθνικό» έργο ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ.Πετσάλνικος; Οι ηγετικές μετριότητες πάντοτε επιλέγουν τον εύκολο δρόμο.

Δεύτερο, και σημαντικότερο, η εθνολαϊκιστική ρητορική μετατοπίζει το πρόβλημα από το παρόν στο παρελθόν. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στα τωρινά συμφραζόμενά του (η εντυπωσιοθηρία ενός ΜΜΕ και η τρέχουσα αναξιοπιστία της Ελλάδας), αλλά το ανασυνθέτει με ιστορικά φορτισμένους όρους• έτσι, το πρόβλημα μεταλλάσσεται. Η συζήτηση τώρα δεν επικεντρώνεται στο φλέγον ερώτημα «γιατί μας θεωρούν τόσο αναξιόπιστους διεθνώς;» (ή, πιο ωμά, «γιατί μας θεωρούν τους απατεώνες της ΕΕ;»), αλλά στο μεταλλαγμένο: «δικαιούνται να μιλάνε οι απόγονοι των Ναζί απαξιωτικά για μας;».

Οι κάμερες πηγαίνουν στο Δίστομο, η ναζιστική θηριωδία επανασυζητείται, ο κ.Γλέζος υποδύεται για μια ακόμη φορά τον προσφιλή του αντιστασιακό ρόλο ως η μάστιγα των Γερμανών, άνθρωποι των γραμμάτων συμπεριφέρονται ως καθεστωτικοί διανοούμενοι. Έχοντας θέσει το ερώτημα με τέτοιους όρους, η απάντηση έχει ήδη προδιαγραφεί: «οι Γερμανοί δεν δικαιούνται να μας επικρίνουν». Εφόσον απώλεσαν το ηθικό δικαίωμα να ασκούν κριτική, εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να αγνοούμε ο,τιδήποτε επικριτικό εκστομίζουν για τη χώρα μας. Νάτη πάλι η αυτοεπιβεβαιωτική ελλαδική εσωστρέφεια! Το καυτό ερώτημα – «γιατί μας θεωρούν τόσο αναξιόπιστους διεθνώς;» – βολικά παρακάμπτεται. Μας αρέσει να ζούμε στο αυτοεπιβεβαιωτικό παρελθόν, παίζοντας είτε τον μεγαλεπήβολο ρόλο του εκπολιτιστή της ανθρωπότητας, είτε το ρόλο του αθώου θύματος των ισχυρών. Σε κάθε περίπτωση, ο εθνικός ναρκισσισμός μας δεν κινδυνεύει…Απωθούμε τα οδυνηρά ερωτήματα, δεν μαθαίνουμε, δεν εξελισσόμαστε…

Γιατί μας ενόχλησε τόσο πολύ το δημοσίευμα του Focus; Διότι, αν παραμερίσουμε το προκλητικό ύφος γραφής, ξέρουμε ότι, επί της ουσίας, έχει δίκιο. Από γραφικοί ζορμπάδες εξελιχθήκαμε σε προκλητικούς λαθρεπιβάτες. Φοροδιαφεύγουμε εκτεταμένα, κλέβουμε το κράτος ασύστολα, καταπατούμε δημόσια γη, χτίζουμε αυθαίρετα, παίρνουμε και δίνουμε μίζες, δεν σεβόμαστε νόμους και κανόνες, εξαπατούμε τους εταίρους μας, μεταχειριζόμαστε το κράτος σαν κομματικό λάφυρο, θέτουμε τους πολιτικούς πάνω από το νόμο, δεν τιμωρούμε τους μεγαλόσχημους παραβάτες, μεταθέτουμε ευδαιμονιστικά τα προβλήματά μας στο μέλλον• έχουμε μάθει να απαιτούμε διαρκώς επιδοτήσεις και δανεικά. «Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, νάχαμε τώρα κι ένα δάνειο για το λογαριασμό», λέει αυτάρεσκα ο πονηρός έλληνας στη γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου. Τι παραπάνω λέει ο ξένος Τύπος;

Ναι, συμφωνώ, δεν είμαστε όλοι έτσι, αλλά είμαστε τόσοι πολλοί όσοι χρειάζονται για να γίνουμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης. Το Focus δεν μας είπε κάτι που δεν ξέραμε, ούτε μας έδειξε μια χειρονομία που εμείς, οι κατʼ εξοχήν δημοσίως αγενείς, δεν κάνουμε. Μας θύμισε απλώς κάτι που θα θέλαμε οι «ξένοι» να αγνοούν ή τουλάχιστον να μη μιλάνε γι αυτό. Ως γνήσιοι ανατολίτες, ενδιαφερόμαστε κυρίως για την εικόνα μας, όχι για την ουσία. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»…
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Μη βάζεις τέτοια άρθρα Exposed Bone θα σε πουν ανθέλληνα όπως και τον κύριο Τσούκα. Ήταν τόσο απλό όταν μιλούσαμε για αποζημιώσεις από το Β' παγκόσμιο πόλεμο σαν λύση για να βγούμε από τη προβληματική κατάσταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.


αναφορά και στην Ελλάδα στο 1:03
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάζουμε και αυτοί που μας "υπερασπίζονται" ποιοί είναι, με ποιό τρόπο το κάνουν, και κυρίως ΓΙΑΤΙ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
μακρια απο τις Εγγλεζες σουπιες...μακρια απο αυτα που λενε...
μην αντιδρουμε τοσο ασχημα στην ευρωπαικη αυστηροτητα..
καμια φορα ο ποιο αυστηρος γονιος ειναι καλυτερος για ενα παιδι..και ενας μαλαγανας γλυφτης ξενος μπορει να εχει πολυ χειροτερες προθεσεις στο τελος..

μακαρι να επιλεξουν τα ευρωπαικα κρατη να χασουν καποια κυριαρχαι και και να εκλεξει στο μελλον η ευρωπαικη βουλη τον προεδρο..ετσι θα εχουμε μια πραγματικα ενωμενη ευρωπη που θα ψηφιζουμε τον ηγετη μας ως Ευρωπαιοι..και οι Αγγλοσαξωνες τοτε μπορουν να πανε απλως να μπιιιμπ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Αποδείχθηκε με τα τελευταία γεγονότα, πως η (Ευρώπη) μας, δέν είναι ούτε μας, αλλά δέν ενεργεί ούτε και ώς κρατος.
Είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και σαφώς όχι δύο αλλά πολλαπλών ταχυτήτων. Μας έχουν τυλίξει σε μιά συνθήκη που απλά πιστέψαμε πως θα ήταν δυνατό να αποτελούμε κράτος δίπλα στην Γαλία και την Γερμανία. Τα αποτελέσματα ήρθαν και είναι καταστροφικά.
Ένας απο τους καλύτερους πελάτες σε στρατιωτικό υλικό της Γαλίας - Γερμανίας αλλά και της Αμερικής είναι σαφέστατα η χώρα μας.
Η στήριξη λοιπόν είναι δεδομένη. Μένει μόνο να δούμε τους όρους που θα ακολουθήσουν την στήριξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Αποδείχθηκε με τα τελευταία γεγονότα, πως η (Ευρώπη) μας, δέν είναι ούτε μας, αλλά δέν ενεργεί ούτε και ώς κρατος.
μα δεν θα μας αφησουν να καταρευσουμε..αλα δεν μα το λενε οτι θα μας βοηθησουνε γιατι ειμαστε τετοια λαμογια που θα παρουμε το χρημα και θα κανουμε παλι τα ιδια μη αλλαζοντας τιποτα..
και αρχισε η συζητηση και σχεδιο για Ευρωπαικο νομισματικο ταμειο,κοινη κεντρικη οικονομικη πολιτικη ελεγχο κλπ..
δειχνουν καλη πορεια για την Ευρωπη αυτα..

τοσα χρονια παντως παιρνουμε περισσοτερο Αμερικανικα οπλα ,αεροπλανα κλπ..καλα κανουμε να παρουμε Ευρωπαικα και να πιεσουμε και για Ευρωστρατο ακομα που οι Γαλλογερμανοι το θελουν..
αυτο θα ριξει τα εξοπλιστικα εξοδα.. και ειδκκα τωρα με την πτωση της Αμερικης νατο,,ο Ευρωστρατος μια χαρα ταιριαζει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Η Γερμανία έθεσε στο τραπέζι την προμήθεια 60 Eurofighter για την ΠΑ


Το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα: Η Αθήνα χρειάζεται νέα συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Μάχονται οι δύο τώρα με την Αθήνα για το ευρώ ή το Eurofighter;

H Γερμανία και η Γαλλία ωθεί την ελληνική κυβέρνηση προς την αποκατάσταση του προϋπολογισμού σε στέρεες βάσεις. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί χρησιμοποίησαν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο και το Παρίσι, προκειμένου να εντυπωσιάσουν και πάλι με αυτόν: Ακόμα και αν τρίζουν και υποφέρουν οι Έλληνες, θα πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα, έτσι ώστε να καθησυχάσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και να πειστούν για τη σοβαρότητα του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.



Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την προμήθεια από την ελληνική κυβέρνηση 60 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, σύμφωνα πάντα με τις γερμανικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προμήθεια 60 τελικά ευρωμαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία, διαπραγματεύεται εδώ και καιρό μεταξύ των δύο πλευρών.

Φυσικά, μόνο κακόβουλοι παρατηρητές αντιλαμβάνονται την ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια γραμμής διασύνδεσης των επιδοτήσεων από το Παρίσι και το Βερολίνο με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι η προμήθεια 60 μαχητικών του τύπου πρόκειται να κοστίσει περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Έχω διαβάσει και αλλού για τις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανική κυβέρνηση, γιατί ενώ στη Γερμανία υπάρχει νόμος περί της πώλησης όπλων μόνο σε χώρες των οποίων τα οικονομικά το επιτρέπουν, οι πωλήσεις όπλων της ίδιας χώρας έχουν αυξηθεί, ενώ η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο πελάτη της.

Τελικά ποιοι ακριβώς είναι οι "Απατεώνες της Ευρωοικογένειας"; Πώς συνάδει η οικονομική κρίση της χώρας μας με τον χωρό των δις ευρώ, για την προμήθεια όπλων; Πώς θα πληρωθούν αυτά; Μήπως θα δανειστούμε με επαχθείς όρους, προκειμένου να "προστατέψουμε την πατρίδα" (από ποιους άραγε, αφού η Τουρκία είναι εξίσου ή και καλύτερος πελάτης της Γερμανικής βιομηχανίας όπλων; ) και μετά από λίγα χρόνια θα μας κόψουν και τον 11ο μισθό για να ξεπληρώσουμε τα δανεικά; Μήπως ακριβώς αυτό ονομάζεται πλιάτσικο; Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
μα δεν θα μας αφησουν να καταρευσουμε..
..καλα κανουμε να παρουμε Ευρωπαικα και να πιεσουμε και για Ευρωστρατο ακομα που οι Γαλλογερμανοι το θελουν..
αυτο θα ριξει τα εξοπλιστικα εξοδα.. και ειδκκα τωρα με την πτωση της Αμερικης νατο,,ο Ευρωστρατος μια χαρα ταιριαζει..
Το παιχνίδι έχει τρανέψει πάρα πολύ.
Συμπερασματικά μόνο μπορούμε να αντιληφθούμε την κατεύθυνσή του.
Οι εξοπλισμοί, ο υπερβολικός δανεισμός (κρατών και πολιτών), είναι εργαλεία που δείχνουν πως πάνω απο τα κράτη πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο που ενεργεί και επειρεάζει την ζωή μας, αυξομειώνοντας την αγοραστική μας δύναμη.
Μία σειρά κρατών ( Ρουμανία, Λετονία, Τουρκία, Βουλγαρία), έχουν προβεί σε μέτρα ανάλογα με τα δικά μας.
Συμπερασματικά μπορούμε να αντιληφθούμε πως το πρόβλημα διαφοροποιείται και αποκτά διαστάσεις άλλες απο αυτές που τράβηξαν την προσοχή μας.
Οι κρουνοί παροχής του χρήματος έχουν αρχίσει να κλείνουν όχι μόνο για την χώρα μας αλλά στοχευμένα θα έλεγα και για άλλες χώρες.
Στην Ευρώπη όμως, θα περιμέναμε να φαίνεται σήμερα η προσπάθεια δημιουργίας κράτους.
Συμπεραίνει κανείς πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση;
Εγώ δυσκολεύομαι να βρώ στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό έστω και συμπερασματικά.
Δέν βλέπω να υπάρχει ένας οργανισμός που να δείχνει την αλληλεγγύη ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη.
Έδωσαν χρήματα για επενδύσεις, για επιδοτήσεις, αλλά ο έλεγγχος αξιοποίησής τους αποδείχθηκε, θλιβερά για την χώρα μας, αναποτελεσματικός.
Να υποθέσω πως οι Βρυξέλες δέν διαθέτουν τα μέσα; Όπως είχαν τη δύναμη να δημιουργήσουν την Ενωμένη, συγνώμη την Ε.Ο.Κ. ήθελα να πώ, έτσι όφειλαν να δημιουργήσουν και τους μηχανισμούς εκείνους που να κατοχυρώνουν την ουσιαστική ένωση σε ένα κυρίαρχο κράτος, με νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που να μήν αφήνει παρερμηνίες.
Εϊναι αυτονόητη και προϋπόθεση η δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατού, καθώς και κεντρικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού που να φροντίζει την απόσβεση κραδασμών στο Ευρωπαϊκό μονέλο.
Πλήν όμως η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων ειναι σημερα στο προσκήνιο. Όποιος δέν την βλέπει, απλά δέν θέλει να την δεί.
Όσον αφορά την Αμερική, δέν βλέπω να ανησυχεί. Είναι ο πρωταγωνιστής στα παγκόσμια δρώμενα και αυτό δέν πρόκειται να αλλάξει. Τουλάχιστον όχι στο άμμεσο μέλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Μη βάζεις τέτοια άρθρα Exposed Bone θα σε πουν ανθέλληνα όπως και τον κύριο Τσούκα...

Το δημοσίευμα, όπως και να το δούμε, είναι ανθελληνικό!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top