Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να μην ταιριάξουν. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα νόμισμα , την ανασφάλεια και πολλές όψεις του ίδιου νομίσματος, οι συμπεριφορές δηλαδή και ορίσουμε κάποιες όπως
Αλαζόνας
Ηττοπαθές χαμομηλάκι
Χειριστικός
Ζηλιάρης
Εσωστρεφής
( εσωστρεφής για να μην γίνουν παρεξηγήσεις εννοώ αυτόν που δεν εκδηλώνει αυτά που νιώθει από ανασφάλεια)
Αν τους βάλεις μαζί , δυο ζηλιάρηδες ή δυο εσωστρεφείς δεν θα κάνουν χωριό . Στην πρώτη περίπτωση θα τσακώνονται στην δεύτερη περίπτωση ο ένας θα περιμένει τον άλλον για να κάνει ένα βήμα να έρθει πιο κοντά . Αν βάλεις ένα αλαζόνα με ένα ηττοπαθές χαμομηλάκι , το πιθανότερο είναι να προκύψει αμοιβαία αντιπάθεια παρά έλξη . Σε κάποιους άλλους συνδυασμούς ο ένας θα γίνει υποχείριο και θα χειροτερέψει και ο άλλος θα είναι ''ευτυχισμένος'' στο δικό του κόσμο. Κάποια άλλοι συνδυασμοί δείχνουν πιο ασφαλείς.
Και έτσι όπως βλέπουμε αυτούς τους χαρακτήρες αναλόγως και που κυμαίνεται ο κάθε ένας στην ίδια κλίμακα γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν είμαστε όλοι στο 5 σε μια κλίμακα 0-10 για όλα τα χαρακτηριστικά . Αν λοιπόν στην κλίμακα της αυτοπεποίθησης κάποιος είναι στο 7 και είναι ένα κλικ πιο αλαζόνας , θα έλκεται από τον αλαζόνα που θα είναι στο 10, παρά το χαμομηλάκι, που θα είναι στο 0. Κύλισε ο τέντζερης λέμε ...
Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχουν την ίδια βαθμολογία για το ίδιο χαρακτηριστικό/συμπεριφορά όταν ανήκουν στα άκρα, δυο δεκάρια ή δυο μηδενικά για την ίδια συμπεριφορά . Δεν μπορεί να είναι το ίδιο εγωιστές γιατί κάποιος πρέπει να ρίχνει τα μούτρα του και θα χωρίσουν αν δεν τα ρίχνει κανείς , δεν μπορεί να είναι το ίδιο νευρικοί γιατί το σπίτι θα γίνεται λαμπόγυαλο και θα χωρίσουν πάλι, δεν μπορεί να είναι το ίδιο εσωστρεφείς γιατί η σχέση θα μείνει πολύ ψυχρή και θα χωρίσουν κοκ
Εγώ θεωρητικά γράφω , πιστεύω ότι η
@Agaphbou έχει παραδείγματα από γνωστούς της και το λέει ότι αυτό μπορεί να λειτουργεί .