Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

19-03-25

20:58
Καλησπέρα!
Αν δεν κάνω λάθος παρόμοιο post δεν υπάρχει οπότε είπα να ξεκινήσω εγώ ένα θέμα.
Εδώ κι ένα χρόνο είμαι vegetarian κι 5 μήνες vegan και θα ήθελα να φτιάξω ένα θέμα για αυτούς που είναι αυστηρά χορτοφάγοι ή νηστεούουν
Η διατροφή μου:
Πρωί:
Γάλα σόγιας + φράουλες + oats + λίγο φυστικοβούτηρο
Μεσημέρι:
Φακές ή μακαρόνια whole grain με σάλτσα μελιτσάνας + τυρί καρύδας
Βράδυ:
Τορτίγια από παντζάρι με στρώση ελιάς και τηγανισμένο τόφου χωρίς αλάτι. Προσθέτω επίσης λίγη γλυκιά σος για να το κάνει πιο νόστιμο
Μετά τις 20:00-2:00 σκέτο καφέ ή με στέβια
Αν θέλω να φάω σοκολάτα έχω μαύρη με κομματάκια πορτοκαλιού
Συμπληρώματα:
B12, iron (καθημερινά)
Vit D,Ω3 (κάθε δυο μέρες)
Αν δεν κάνω λάθος παρόμοιο post δεν υπάρχει οπότε είπα να ξεκινήσω εγώ ένα θέμα.
Εδώ κι ένα χρόνο είμαι vegetarian κι 5 μήνες vegan και θα ήθελα να φτιάξω ένα θέμα για αυτούς που είναι αυστηρά χορτοφάγοι ή νηστεούουν
Η διατροφή μου:
Πρωί:
Μεσημέρι:
Βράδυ:
Τορτίγια από παντζάρι με στρώση ελιάς και τηγανισμένο τόφου χωρίς αλάτι. Προσθέτω επίσης λίγη γλυκιά σος για να το κάνει πιο νόστιμο
Συμπληρώματα:
B12, iron (καθημερινά)
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

20-03-25

00:07
Από όλων των ειδών τους vegan κεφτέδες προτιμώ αυτούς από φακή( κατά καιρούς ακολουθώ vegan διατροφή)
Ενδεικτικά:
veganworld.gr
Και σαλάτες, πολλές σαλάτες με κριθινα παξιμάδια μέσα και σπόρους chia, λιναρόσπορο.
Για πρωϊνό χυλό βρώμης με σταφίδες, καρύδια και κανέλα ή φυστικοβούτυρο σε φρυγανιά ή μπανάνες.
(Αν και εδώ και μέρες έχω κάνει και άλλες περικοπές σε γεύματα)
Ενδεικτικά:
Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Καρύδας
Εύκολα Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής σε σάλτσα Καρύδας που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με ρύζι για να λάβετε την πλήρη πρωτεΐνη - Συνταγή

Και σαλάτες, πολλές σαλάτες με κριθινα παξιμάδια μέσα και σπόρους chia, λιναρόσπορο.
Για πρωϊνό χυλό βρώμης με σταφίδες, καρύδια και κανέλα ή φυστικοβούτυρο σε φρυγανιά ή μπανάνες.
(Αν και εδώ και μέρες έχω κάνει και άλλες περικοπές σε γεύματα)
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

29-03-25

08:06
Γιατί το κάνεις; Για υγεία, για το περιβάλλον, για άσκηση;Καλησπέρα!
Η διατροφή μου:
Πρωί:
Μεσημέρι:
Βράδυ:
Συμπληρώματα:
B12, iron (καθημερινά)
Χορταίνεις;
Πιστεύεις πως είναι καλό για την υγεία;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όταν μου βρήκε ψηλή χοληστερίνη, μου είπε να αποφεύγω κάποιες τροφές (ζωικά λίπη, τυριά, χοιρινό, αρνί, κρέμα γαλακτος, αλλαντικά). Το κάνω όσο μπορώ. Κάνω όμως κάθε Μεγάλη Σαρακοστή μια άσκηση: τα κόβω εντελώς αυτά.
Μπαίνοντας η άνοιξη, αυτή η διατροφή μου ταιριάζει. Αλλά για νηστεία, δεν τα καταφερνω. Μόνο τη μεγάλη εβδομάδα.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα το vegan τυρί, ή vegan κοτόπουλο.
Πάντως εχθές έκανα για πρώτη φορά νηστήσιμη χορτόπιτα. Ήταν νοστιμότατη. Έβαλα σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φινόκιο, δυόσμο, άνιθο, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι..... αυτά. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Στον μεγάλο μου δεν του φάνηκε πλήρες φαγητό. Γενικά οι γιοι μου, αν δε φάνε την πρωτεϊνη τους, δε χορταίνουν
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

29-03-25

08:18
Δοκίμασε oats με καυτό νερό αντί για γάλα είναι 1000 φορές καλύτερο... βάλε και Μερέντα και φυστικοβουτιρο.. σποράκια.. και είσαι κομπλεΚαλησπέρα!
Η διατροφή μου:
Πρωί:
Μεσημέρι:
Βράδυ:
Συμπληρώματα:
B12, iron (καθημερινά)
Τορτιγια από παντζάριΚαλησπέρα!
Η διατροφή μου:
Πρωί:
Μεσημέρι:
Βράδυ:
Συμπληρώματα:
B12, iron (καθημερινά)

Ωραίο ακούγεται..
Τιπ : Στα φασολάκια προσθεσε μαργαρινη και τσιγαρίσε τα ήδη καλό βρασμένα με φρυγανιά.. ειναι τελεια ..
Το τοφου δεν το αντέχω καθόλου όμως.. εγώ.. μπράβο που σου αρέσει..
Έχω πάρει πρωτεΐνη αρακά.. για να προσθέσω στα smoothies , ειναι καλη εναλλακτική
Γαλακτοκομικα χωρίς λακτόζη τρως ?
Είμαι 23χρονια χορτοφάγος/βιγκαν..
Τώρα υπάρχουν όλα...τότε ζουσαμε με φρούτα και λαχανικά χχεχεχεε και είχαμε Κορμαρες ολοι οι χορτοφάγοι
Προσωπικά με βοηθάει να μην τρώω μετα τις 18.00 αν γίνεται.. Γιά να ξυπνάω χωρίς πρησμένη κοιλίτσα.. βοηθάει παιδιά πολύ
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

29-03-25

08:24
@Luludaki , και συ vegetarian?
Πώς αντέχεις; Δεν πεινάς;
οι χορτοφάγοι, να ελέγχετε τη Β12. Μη μας πάθετε και κανένα Αλτσχάιμερ
23 xρόνια!!!!!Είμαι 23χρονια χορτοφάγος/βιγκαν..
Τώρα υπάρχουν όλα...τότε ζουσαμε με φρούτα και λαχανικά χχεχεχεε και είχαμε Κορμαρες ολοι οι χορτοφάγοι
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

29-03-25

08:34
Κάθε χρόνο ελέγχω και έχω μόνο χάλια σίδηρο, κι εγώ παίρνω ανά 2 -3 μηνό ώ3 ... σίδηρο καθημερινά προσπαθώ.. και κάπου ανά 6 μηνός καμία πολυβιταμινη , οι εξετάσεις βγαίνουν τέλειες Φτου φτου.. ακόμη και στις 3 εγκυμοσύνες μου τέλειες βγαίνανε ίσα ίσα που είχα σε μια hasimoto και ζάχαρο ελαφρύ χωρίς να τρώω πολύ..@Luludaki , και συ vegetarian?
23 xρόνια!!!!!
Ξερει το σώμα τι ζητάει.. να το ακούμε..

Όχι δε πεινάω καθόλου πίνω άπειρο τσάι από βοτανα..τσουκνίδες, γαιδουραγκαθο, μελισσοχορτο , λουιζα ,τζιντζερ... όλη μέρα οπότε παίρνω και έξτρα βιταμίνες και δεν πεινάω... και κακάο άπειρο
Πολλά σπόρια στο μουσλι το πρωί.. κολοκυθοσπορο, λιναροσπορο,τσια, ηλιοσπορο,αμύγδαλο και καρύδι αλεσμένα μαζί και αμα κάνω κέφι βάζω και σπιρούλινα και γίνεται πράσινο αχαχαχα δεν είναι για όλους..
Κιλά σαλάτας κάθε μέρα..
Αγγουράκια καροτακια ελιτσες μερεντα Μπιτερ για σνακακι. ..
touvlo
Διάσημο μέλος

29-03-25

09:53
και στις εγκυμοσύνες έτρωγες χορτοφαγικά; Ο γιατρός τι έλεγε;Κάθε χρόνο ελέγχω και έχω μόνο χάλια σίδηρο, κι εγώ παίρνω ανά 2 -3 μηνό ώ3 ... σίδηρο καθημερινά προσπαθώ.. και κάπου ανά 6 μηνός καμία πολυβιταμινη , οι εξετάσεις βγαίνουν τέλειες Φτου φτου.. ακόμη και στις 3 εγκυμοσύνες μου τέλειες βγαίνανε ίσα ίσα που είχα σε μια hasimoto και ζάχαρο ελαφρύ χωρίς να τρώω πολύ..
Ξερει το σώμα τι ζητάει.. να το ακούμε..
Όχι δε πεινάω καθόλου πίνω άπειρο τσάι από βοτανα..τσουκνίδες, γαιδουραγκαθο, μελισσοχορτο , λουιζα ,τζιντζερ... όλη μέρα οπότε παίρνω και έξτρα βιταμίνες και δεν πεινάω... και κακάο άπειρο
Πολλά σπόρια στο μουσλι το πρωί.. κολοκυθοσπορο, λιναροσπορο,τσια, ηλιοσπορο,αμύγδαλο και καρύδι αλεσμένα μαζί και αμα κάνω κέφι βάζω και σπιρούλινα και γίνεται πράσινο αχαχαχα δεν είναι για όλους..
Κιλά σαλάτας κάθε μέρα..
Αγγουράκια καροτακια ελιτσες μερεντα Μπιτερ για σνακακι. ..
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος

29-03-25

10:40
Ναι ναι, ήδη 5 χρόνια ήμουν χορτοφάγος στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ,από την στιγμή που οι εξετάσεις βγαίνανε τέλειες δεν είπε ποτέ κατικαι στις εγκυμοσύνες έτρωγες χορτοφαγικά; Ο γιατρός τι έλεγε
touvlo
Διάσημο μέλος

29-03-25

14:35
Είχα μια συνάδελφο βιγκαν και σε σύλλογο, οργανωμένη.
Κατ αρχήν δεν ήταν αδύνατη, ούτε παχιά βέβαια.
Τα γεύματά της ήταν πλουσιότατα.
Έτρωγε καθημερινά σε ένα τεράστιο πλατύ πιάτο τα εξής:
όσπριο
υδατάνθρακα (πατάτες, ρύζι κλπ)
βρασμένο λαχανικό (πχ σπανάκι)
ωμή σαλάτα
μια σάλτσα
Είχε ποσότητα και ποικιλία καθημερινά.
Όταν τη ρώτησα, πώς τα καταφέρνει πλήρως εργαζόμενη, να μαγειρεύει τόσα, είπε, πως είχε πρόγραμμα. Τα όσπρια τα ετοίμαζε είτε ΣΚ, είτε από το πρωηγούμενο βράδυ. Τα μαγειρευτά λαχανικά τα έκανε επίσης απ το βράδυ. Τη φρέσκια σαλάτα την έκοβε εκείνη την ώρα και τον υδατανθρακα επίσης εκείνη την ώρα, δεν θέλει χρόνο πχ να βράσεις 3 πατάτες. Τις σάλτσες επίσης χειροποίητες τις έφτιαχνε τα ΣΚ και τις είχε σε βαζάκια.
Και χόρταινε μια χαρά.
Βέβαια συμπληρώματα έπαιρνε
Κατ αρχήν δεν ήταν αδύνατη, ούτε παχιά βέβαια.
Τα γεύματά της ήταν πλουσιότατα.
Έτρωγε καθημερινά σε ένα τεράστιο πλατύ πιάτο τα εξής:
όσπριο
υδατάνθρακα (πατάτες, ρύζι κλπ)
βρασμένο λαχανικό (πχ σπανάκι)
ωμή σαλάτα
μια σάλτσα
Είχε ποσότητα και ποικιλία καθημερινά.
Όταν τη ρώτησα, πώς τα καταφέρνει πλήρως εργαζόμενη, να μαγειρεύει τόσα, είπε, πως είχε πρόγραμμα. Τα όσπρια τα ετοίμαζε είτε ΣΚ, είτε από το πρωηγούμενο βράδυ. Τα μαγειρευτά λαχανικά τα έκανε επίσης απ το βράδυ. Τη φρέσκια σαλάτα την έκοβε εκείνη την ώρα και τον υδατανθρακα επίσης εκείνη την ώρα, δεν θέλει χρόνο πχ να βράσεις 3 πατάτες. Τις σάλτσες επίσης χειροποίητες τις έφτιαχνε τα ΣΚ και τις είχε σε βαζάκια.
Και χόρταινε μια χαρά.
Βέβαια συμπληρώματα έπαιρνε
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.