Αν δεν κανω λαθος,
μιλησες για προληψη.
Και αυτο που λεω ως μεγεθος της καταστροφης ειναι οτι:
τετοια καταστροφη εχει να δει η Ελλαδα 150 χρονια.
Ειναι κατανοητο?
Να προετοιμαστουμε και για πολεμο?
Απιθανο ειναι?
Εδιτ:Κατα ενα περιεργο λογο οι ενεργειακες κινησεις απεξαρτησης της Ελλαδας από παραδοσιακα ενεργειακα καναλια προβαλονται ως πιθανη αιτια στο σημερινο πρωτοσελιδο της Μακεδονιας.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.... πρέπει να έχουμε 90 ή 100 μέτωπα για να έχουμε πρόληψη για ένα φαινόμενο που μας απασχολεί ΚΑΘΕ καλοκαίρι?
Δλδ επειδή είναι "ΜΟΝΟ" μία ή δύο οι φωτιές κάθε χρόνο παύει να είναι σοβαρό πρόβλημα?
Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες?
Δε θα μπορούσε να υπήρχε ο ανάλογος αριθμός προσωπικού χωρίς ελλείψεις? (οι πυροσβέστες δεν είναι μόνο για τις φωτιές... είναι και για τις πλημμύρες και για τους σεισμούς και για τους απεγκλωβισμούς στα ατυχήματα και για το ασανσέρ που κλειστηκες μέσα και για όλες τις σκατοκαταστάσεις! Δεν ισχύει για αυτούς το "παρτους μωρέ κι αχρείαστοι να είναι" γιατί χρειάζονται πολλοί!}
Δε θα μπορούσαν το καλοκαίρι να υπάρχουν οργανωμένες περιπολίες και δεξαμενές γεμάτες νερό σε καίρια σημεία ώστε να μην υπάρχει έλλειψη νερού?
Δε θα μπορούσε να υπάρχει πολεοδομικός νόμος ώστε να μην μπορεί να χτιστεί ΚΑΝΕΝΑ σπίτι σε απόσταση 100 μέτρων απ το δάσος? Η πολεοδομία είναι μόνο για να μην τυχών και φτιάξουμε στην ταράτσα μας κανα μπάρμπεκιου και θεωρηθεί μόνιμη κατασκευή ώστε να μπορεί να μας καταγγείλει ο γείτονας?
Δε θα μπορούσαμε να έχουμε προσλάβει τους Ελληνες δασοκομάντος που πληρώσαμε σαν κράτος την εκπαίδευση τους ώστε να μην χρειαζόμαστε μετά από 3 μέρες τους Γάλλους και τους Κύπριους?
Όλα αυτά είναι ΠΡΟΛΗΨΗ
Και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που θα μπορούσαν να είναι πρόληψη που εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν είμαι ειδική!
Κι όλα αυτά θα ήταν καλό να υπάρχουν ακόμα κι αν μιλάγαμε για μια φωτιά στα δύο χρόνια! Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι έχουμε μια κυβέρνηση οικολογικού χαρακτήρα που αγαπάει τη φύση, που ενδιαφέρεται ποιος θα χτίσει στην Πάρνηθα, που νοιάζεται για το τι οξυγόνο θα αναπνέει η Ελλάδα σε 100 χρόνια!