Τελειομανία / Τελειομανή άτομα

MonaXoS

New member

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.
Η τελειομανία είναι ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκλίνουσες συμπεριφορές, όχι τόσο για τα κλινικά της συμπτώματα, όσο για το πόσα μπορεί να μας αποκαλύψει για τον ψυχισμό μας γενικότερα. Όλοι κυνηγάμε την επιτυχία σε διάφορους τομείς της ζωής μας και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό μέσα στα υπάρχοντα κοινωνικά δεδομένα. Τι γίνεται όμως όταν αυτό το κυνήγι καταντήσει εμμονή και κάθε μορφή αποτυχίας (έστω και αντικειμενικά ασήμαντης) αποτελεί πηγή τεράστιου άγχους για το άτομο;

Έχετε συναντήσει τελειομανή άτομα (διεγνωσμένα ή άτομα που υποψιάζεστε ότι είναι τελειομανή βάσει της συμπεριφοράς τους); Πιστεύετε ότι πολλά στοιχεία της συμπεριφοράς και των σκέψεων των τελειομανών οφείλονται στις σημερινές κοινωνίες όπου η πίεση για (κοινωνική κ οικονομική κυρίως) επιτυχία είναι( ; ) μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες εποχές; Μήπως δηλαδή όλοι κρύβουμε έναν μικρό τελειομανή εαυτό μέσα μας λόγω των κοινωνιών στις οποίες ζούμε; :hmm:

Ας εκφράσουμε εδώ κάποιες σκέψεις σχετικά με αυτή την πτυχή της (έστω αποκλίνουσας) ανθρώπινης συμπεριφοράς!

Παραθέτω κάποια γενικά στοιχεία για το κλινικό προφίλ της τελειομανίας (πηγή: ψυχολογείν)
Ορισμός: Η τελειομανία είναι ένας πολυδιάστατος τύπος προσωπικότητας που σχετίζεται με έναν αριθμό από ψυχολογικές, διαπροσωπικές και συσχετιζόμενες με την επίδοση δυσκολίες. Δεν είναι πρωτογενής διαταραχή από μόνη της, αλλά μπορεί να είναι ένδειξη διαταραχής και πιο συγκεκριμένα της Ψυχαναγκαστικής Διαταραχής. Γενικότερα είναι ένας παράγοντας που δημιουργεί προβλήματα σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά


Δεν πρέπει να συγχέουμε την τελειομανία με το υγιές κυνήγι της τελειότητας, το οποίο είναι θετικό γιατί συνήθως συνοδεύεται από μία αίσθηση ικανοποίησης και ολοκλήρωσης μετά από την επίτευξη ενός στόχου. Η τελειομανία ωστόσο δεν είναι μία τέτοια υγιής συμπεριφορά. Οι τελειομανείς θέτουν πολύ υψηλούς, πολλές φορές και άπιαστους στόχους τους οποίους είναι δύσκολο να πετύχουν με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ ευχαριστημένοι από την επίδοσή τους.

Ο Κύκλος της Τελειομανίας
 1. Τα άτομα αρχικά θέτουν υψηλούς και μη εύκολα επιτεύξιμους στόχους.
 2. Αποτυγχάνουν στην πραγματοποίησή τους γιατί δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.
 3. Η πίεση για την επίτευξη στόχου και η αναπόφευκτη συνεχής αποτυχία μειώνουν την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα του ατόμου.
 4. Αυτό οδηγεί τα άτομα να είναι αυστηρά με τον εαυτό τους και να αυτοκατηγορούνται, με αποτέλεσμα την χαμηλή αυτοεκτίμηση, το άγχος και την κατάθλιψη.
 5. Παρατούν ολοκληρωτικά τους στόχους τους και θέτουν καινούργιους με αποτέλεσμα ο κύκλος να ξαναρχίζει.
[...]

Πιθανά Αίτια Τελειομανίας
Υπάρχουν εισηγήσεις ότι οι αιτίες της τελειομανίας πηγάζουν στις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με μερική ή καθόλου αποδοχή (και δεν μαθαίνουν πως μπορούν να ικανοποιήσουν τους γονείς τους) αλλά και αυτοί που προέρχονται από οικογένειες με υπό όρους αποδοχή όπου οι γονείς επιβραβεύουν το παιδί τους μόνο σε περιπτώσεις πλήρους επιτυχίας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαγνωστούν με τελειομανία.


Άλλες πιθανές αιτίες της τελειομανίας είναι η αντιγραφή από πλευράς του παιδιού των προτύπων συμπεριφοράς των τελειομανών γονέων ή η προσπάθεια ανταγωνισμού των τελειομανών συγγενών του αλλά και η τάση των δασκάλων να επιζητούν την τελειότητα και να κριτικάρουν τις ατέλειες στα επιτεύγματα των παιδιών.

Μορφές Τελειομανίας
Το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας αναφέρεται σε τρεις πιθανές εκδοχές τελειομανίας και σύμφωνα με τον Καναδικό Σύνδεσμο Ψυχολογίας καθένα από αυτά τα είδη σχετίζεται με διαφορετικού τύπου προβλήματα
 1. Εσωτερικά κατευθυνόμενοι τελειομανείς: το άτομο τείνει να θέτει υψηλά προσωπικά πρότυπα επιτυχίας. θεωρείται ότι σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα κατάθλιψης και νευρική ανορεξία.
 2. Εξωτερικά κατευθυνόμενοι τελειομανείς: το άτομο αναμένει από τους άλλους να είναι τέλειοι στις εργασιακές τους επιδόσεις. θεωρείται ότι σχετίζονται με προβλήματα όπως ανικανοποίηση από το γάμο τους, τη σεξουαλική ζωή τους αλλά και θυμό.
 3. Κοινωνικά κατευθυνόμενοι τελειομανείς: το άτομο πιστεύει ότι τα άλλα άτομα αναμένουν την τελειότητα για τον εαυτό τους. θεωρείται ότι σχετίζονται με συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης, αλλά και με διατροφικές διαταραχές.
Υ.Γ. Μπορείτε να βρείτε πηγές για τις έρευνες στις οποίες αναφέρομαι στο σχετικό post του blog
 

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
OMG, Ορισμένα απο αυτά που αναφέρεις είναι λες και διαβάζω για μένα :blink: Να αρχίσω να φοβάμαι; :worry:
 

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.
The story of my life. :PΧαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι - ναι κυρίες και κύριοι - κάνω γραμμές κλάσματος με.... χαρακάκι. :teasing:Μην πω για το όταν έδινα εξεταστική στο σχέδιο που δεν πρόλαβα μισό θέμα γιατί σχεδίαζα αργά και προσεκτικά. :P
 

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.
Χε, Γιώργο μου, μάλλον εννοεί κάτι πιο βαθύ από αυτό, πιο... ψυχαναγκαστικό... ;)
 

MonaXoS

New member

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.
Εννοείται ότι μιλάμε για κάτι πιο βαθύ... Άλλωστε είπαμε, άλλο το υγιές κυνήγι της επιτυχίας και άλλο το ψυχαναγκαστικό. Για παράδειγμα τι θα συνέβαινε Γιώργο αν δεν είχες χάρακα την ώρα της εξέτασης και έπρεπε να λύσεις ασκήσεις κλασμάτων ή εσύ Μισέλ, αν έβλεπες ότι μειώθηκε η ζήτηση των πελατών για τις υπηρεσίες σου (web-desing/γραφιστικά); Και εγώ τείνω να θέτω όλο και υψηλότερους στόχους (συχνά άπιαστους) και να νιώθω μερικές φορές άσχημα όταν δεν τους πετυχαίνω, αλλά σίγουρα μπορώ να ζήσω και με την αποτυχία (γιατί το έχω ζήσει) :P
 

deadhead_pirate

New member

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,685 μηνύματα.
Μόνο εγώ είμαι τόσο πολύ στα ....... μου;
 

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
Για να καταλάβω, 1 τελειομανής άνθρωπος μπορεί σε βάθος χρόνου να πάθει ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή? Φαντάζομαι είναι σπάνιο ή όχι?

Εγώ θέλω να κάνω τα πάντα καλά, αλλά δεν θα πιέσω τον εαυτό μου σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό. Και μάλλον όταν λέω τα πάντα, εννοώ αυτά που με ενδιαφέρουν, στα μαθήματα ας πούμε που δεν μου άρεσαν δεν προσπαθούσα καθόλου και δεν αισθανόμουν πίεση ή ενοχές.
 

Phoebe

New member

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 1,483 μηνύματα.

princess

New member

Η princess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Για την τελειομανία που μπορεί να γίνει διαταραχή δεν ξέρω, για τη φυσιολογική όμως τελειομανία έχω κάποια εμπειρία, συζητώντας ιδίως με άλλους. Ξέρω πολλά άτομα που είναι τελειομανή, παλιότερα για κάποιο διάστημα ίσως να ήμουν και εγώ λιγάκι.
Πλέον όμως πιστεύω ότι ένας τελειομανής μακροπρόθεσμα δεν αντέχει. Καταβάλλει συνέχεια μια υπερπροσπάθεια και είναι μόνιμα σε ένα καθεστώς εσωτερικής-συνήθως- πίεσης. Κάποια στιγμή μπορεί να νιώσεις ότι εκρήγνυσαι, ότι έχεις φτάσει στα όρια σου και είσαι αγανακτισμένος με τα πάντα και τους πάντες , με τον ίδιο σου τον εαυτό. Θεωρώ πιο υγιή τη στάση των ατόμων που ανέφεραν παραπάνω ότι τα "γράφουν" όλα και δεν τους απασχολεί τίποτα. :)
 

C.M.

New member

Η C.M. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 253 μηνύματα.
Δεν είμαι τελειομανής, δεν θέλω να είναι όλα στην εντέλεια αλλά κάτι με πιάνει όταν μου πει ο άλλος πως κάπου έκανα λάθος. Εκεί δεν νιώθω ούτε φέρομαι φυσιολογικά. Έχω λαθοφοβία :P
 

Neraida

New member

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.
Αν είστε τελειομανής, είναι πολύ πιθανό να μάθατε νωρίς στη ζωή σας ότι η αξία σας βρίσκεται στα επιτεύγματά σας. Μάθατε δηλαδή να αξιολογείτε τον εαυτό σας θετικά, μόνο εφόσον οι άλλοι εγκρίνουν τις ενέργειές σας. Σε αυτήν την περίπτωση η αυτοεκτίμησή σας βασίστηκε στους άλλους και είναι πολύ λογικό να νιώθετε ευάλωτοι απέναντι στη γνώμη και την κριτική τους. Στην προσπάθεια σας να προστατευθείτε από την κριτική, το να γίνετε τέλειοι αποτελεί τη μοναδική σας άμυνα.

Ο φαύλος κύκλος της τελειομανίας

Οι τελειομανείς υιοθετούν ανέφικτους στόχους με επακόλουθο η αποτυχία τους να είναι αναπόφευκτη. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνονται η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητά τους.
Τότε έρχεται και η πολύ αυστηρή κριτική στον εαυτό τους που μειώνει την αυτοεκτίμησή τους και τους οδηγεί σε κατάθλιψη. Πολύ πιθανό μάλιστα να εγκαταλείψουν τους στόχους τους και να τους αντικαταστήσουν με άλλους, εξίσου μη ρεαλιστικούς, σκεπτόμενοι ότι αν προσπαθήσουν πιο σκληρά θα τα καταφέρουν. Με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν για άλλη μια φορά τον φαύλο κύκλο τους.

Αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις που σχετίζονται με την τελειομανία
# Ο φόβος της αποτυχίας. Για τους τελειομανείς συνήθως η αποτυχία είναι συνώνυμο της αναξιότητας.
# Ο φόβος να κάνετε λάθη. Όταν δίνει κανείς ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποφυγή λαθών, χάνει την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα.
# Ο φόβος της αποδοκιμασίας. Για τους ανθρώπους που σκέφτονται κατʼ αυτόν τον τρόπο, η προοπτική οι άλλοι να ανακαλύψουν τα ελαττώματα τους ταυτίζεται με την απόρριψη.
# Σκεπτικό του «όλα ή τίποτα». Οι τελειομανείς δυσκολεύονται να δουν τις καταστάσεις στην προοπτική τους διάσταση. Αν τα επιτεύγματά τους δεν είναι τέλεια, θεωρούν τον εαυτό τους ανάξιο.
# Υπερβολική έμφαση στα «πρέπει». Η ζωή του τελειομανή είναι δομημένη πάνω σε έναν ατελείωτο κατάλογο από «πρέπει» από τον οποίο βέβαια απουσιάζουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες.
# Η πεποίθηση ότι οι άλλοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους με ελάχιστη προσπάθεια, λάθη και άγχος. Αντιθέτως οι τελειομανείς αξιολογούν τις δικές τους προσπάθειες σαν ατέρμονες και ανεπαρκείς.

χμμμ....αυτα τα τελευταια σαν κατι να μου λενε....:eek:

Πηγή: https://www.psychognosia.gr/koina provlimata_teleiomania.htm

 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

MonaXoS

New member

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.
Για να καταλάβω, 1 τελειομανής άνθρωπος μπορεί σε βάθος χρόνου να πάθει ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή? Φαντάζομαι είναι σπάνιο ή όχι?
όχι ακριβώς... Βασικά η τελειομανία δεν είναι διαταραχή από μόνη της, αλλά χαρακτηριστικό άλλων διαταραχών και κυρίως της ιδιοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος βρεθεί ότι έχει τα κλινικά συμπτώματα της τελειομανίας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και κάποια διαταραχή. Δηλαδή δεν "παθαίνεις" τελειομανία και μετά σου έρχεται η ψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά πάνε πακέτο εξ'αρχής
 

Niyia

New member

Η Niyia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Χορευτής . Έχει γράψει 842 μηνύματα.
Όταν ξεκίνησα να περνάω από διάφορες συνεντεύξεις για δουλειά, κ πάντα με ρωτούσαν να πω 3 θετικά κ 3 αρνητικά στοιχεία του εαυτού μου, εγώ έκρινα (τότε) να αναφέρω πάντα ως θετικό κ την τελειομανία μου (δε ξέρω αν είναι τελειομανία, έχω όμως κάποιες υπερβολικές εμμονές). Από τη στιγμή που το ανέφερα λοιπόν κ μετά, η συζήτηση επικεντρωνόταν αποκλειστικά κ μόνο σε αυτό το "απίθανο" (για εμένα) θετικό στοιχείο. Με ρωτούσαν πόση ώρα μου παίρνει να τελειώσω μια δουλειά/project/κτλ, τι θα έκανα αν έπρεπε να παραδώσω ένα project σε πολύ στενά όρια χρόνου, πως ειναι οι σχέσεις μου με συναδέλφους που δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό δουλειάς με εμένα, πως συνεργάζομαι γενικά, κ.α. παρόμοιες ερωτήσεις οι οποίες ορισμένες φορές με ξένιζαν.

Η αλήθεια είναι ότι ναι, όταν καταπιάνομαι με κάτι θέλω να το "περιποιηθώ" μέχρι τελείας, κ ακόμα κ αν το έχω ολοκληρώσει θα το ξαναδιαβάσω κ θα βρω πάντα κάτι που θα θέλω να διορθώσω (το οποίο ενδεχομένως να το βλέπω μόνο εγώ κ να αποτελεί ανεπαίσθητη διαφορά για τους άλλους). Είμαι παραγωγική αλλά ορισμένες φορές είμαι ικανή να κολλήσω σε λεπτομέρειες ανούσιες για το αποτέλεσμα μιας δουλειάς κ να καθυστερήσω γτ πολύ απλά η τελευταία σελίδα δεν τελείωσε στο τέλος αλλά στη μέση :wacko:.

Στο μεταπτυχιακό μου π.χ., όταν μας έβαζαν ομαδικές εργασίες κ τύχαινε να ενώσω εγώ τα κομμάτια των συμφοιτητών μου (πράγμα πολύ συχνό:/:) με εκνεύριζε υπερβολικά να ενώνω ανόμοια κεφάλαια, τσατιζόμουν με την προχειρότητα των άλλων κ τελικά καθόμουν κ τα διόρθωνα μόνη μου (αν χρειαζόταν πρόσθετα ακόμη στα κομμάτια των άλλων).

Αν βάλω π.χ. έναν στόχο με συγκεκριμένο χρόνο κ βγω εκτός χρονου, θεωρώ ότι έχω αποτύχει. Αν οι συναδελφοί μου στη δουλειά δεν ολοκληρώνουν μία εργασία με την ίδια ταχύτητα κ ακρίβεια που την κάνω εγώ, εκνευρίζομαι. Αν κάνω λάθος, πέφτω σε κατάθλιψη γτ δεν συγχωρώ στον εαυτό μου λάθη (τι? είμαι καταπιεσμένη? μα γτ το λέτε αυτό?:P). Κ άλλα πολλά...

Για να μη μακρυγορώ... τελικά κατάλαβα ότι ίσως να μην είναι κ τόσο θετικό να αναφέρω τουλάχιστον στις συνεντεύξεις την τελειομανία μου (ή ότι αυτή η συμπεριφορά δηλώνει πως είμαι), κ έτσι το έκοψα. Έκοψα να το αναφέρω εννοώ. Προσπαθώ να το κόψω κ γενικά δλδ...αλλά δύσκολα τα πράγματα, το μόνο που έχω καταφέρει είναι απλά να κάνω τα στραβά μάτια...Υ.γ. : Είναι η τελειομανία είναι μια μορφή καταπίεσης?
 

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Δεν φαντάζεσαι Niyia πόσο σε καταλαβαίνω! Αυτό που περιγράφεις είναι η καθημερινότητα μου (αν εξαιρέσεις τις συντεντεύξεις :P). :/:
Κάποιες φορές πάντως μου βγαίνει σε καλό. :)
Κάποιες άλλες καταφέρνω και ξεφεύγω απο την τελειομανία μου. :)

Συμφωνώ ότι είναι μια μορφή καταπίεσης, αν και εγώ μάλλον θα το έλεγα μια μορφή ψυχαναγκασμού. Πχ αν δεν έχω αρκετό χρόνο για να τελειώσω κάτι εντός deadline όπως το θέλω εγώ, είμαι ικανή να παρατήσω τα πάντα, να ξενυχτήσω για να το κάνω όπως θέλω και όχι τσαπατσούλικα. Πχ στις εργασίες μου για το Πανεπιστήμιο, μου παίρνει η εμφάνιση τους σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το περιεχόμενο τους και τις παραδίδω πάντα λίιιγο πριν τελειώσει το deadline, γιατί όλο κάτι βρίσκω να διορθώσω.
Πάντως παρά τα αρνητικά του, μου αρέσει η τελειομανία μου και δεν θα ήθελα να την εξαλείψω (τελείως). Αυτό που δεν μου αρέσει είναι το πόσο αυστηρά με οδηγεί να κρίνω τη δουλειά των άλλων με τους οποίους συνεργάζομαι, αυτό θα προτιμούσα να μην υπήρχε διότι με φθείρει ψυχολογικά να εκνευρίζομαι συνέχεια επειδή πιστεύω ότι δεν πρόσεξαν κάτι αρκετά.

Πάντως έχω δει και πιο τελειομανείς απο εμένα. Και γενικά βλέπω ότι ο καθένας είναι τελειομανής σε διαφορετικά πράγματα (πχ όταν καθαρίζω το σπίτι μου μόνο τελειομανή δεν θα με έλεγα :P).
 

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.
Σωστό για το τελευταίο. Πλέον όταν παραδίδω εργασία σε ΣΕΜΦίτη δεν νοιάζομαι αν θα 'ναι εντελώς καθαρογραμμένη. :P


Ενώ για εργασίες σε C θα δώσω κάτι παραπάνω σε χρόνο. :D
 

Lorien

New member

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,331 μηνύματα.
Michelle θέλει διόρθωση το ποστ σου.

Το "Πανεπιστήμιο" δε θέλει κεφαλαίο, και στο :

"Αυτό που δεν μου αρέσει είναι το πόσο αυστηρά με οδηγεί να κρίνω τη δουλειά των άλλων με τους οποίους συνεργάζομαι, αυτό θα προτιμούσα να μην υπήρχε διότι με φθείρει ψυχολογικά να εκνευρίζομαι συνέχεια επειδή πιστεύω ότι δεν πρόσεξαν κάτι αρκετά",


θέλει τελεία στο "συνεργάζομαι" και κόμμα στο "συνέχεια".

Με απογοήτευσες πάρα πολύ με αυτά τα λάθη ! Απορώ πως επιτρέπεις στον εαυτό σου αυτήν την προχειρότητα ! τς,τς,τς.....
 

alis

New member

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Εχω γνωρισει καποια ατομα που υποψιαζομαι οτι ειναι τελειομανη αν και δεν ειμαι απολυτη στα συμπερασματα μου...Νομιζω οτι σε μικρο βαθμο δεν ειναι τοσο αρνητικο,αλλα σε μεγαλο βαθμο ειναι πραγματικα απαισιο..Προσωπικα,νομιζω οτι ειμαι τελειομανης σε καποια θεματα πραγμα που μου δημιουργει μεγαλο αγχος μερικες φορες...Επισης μια τελειομανης κοπελα που ηξερα ηταν υπερβολικα ανταγωνιστικη και μερικες φορες γινοταν σκληρη με αποτελεσμα οι αλλο να μη τη συμπαθουν καθολου...Γενικα σε μεγαλο βαθμο η τελειομανια ειναι σιγουρα παρα πολυ αρνητικη...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
 • Φορτώνει...
Top