Θεωρω λαθος να επιβαλλουμε με το ετσι θελω τα δικα μας προτυπα και ηθη. Ειναι βαρβαρα και απανθρωπα αυτα τα εθιμα αλλα αυτες οι φυλες ετσι εχουν μαθει να ζουν χρονια τωρα. Αν θελουμε να αλλαξει κατι σε αυτες τις κοινωνιες, η εκπαιδευση και η μορφωση ειναι μονοδρομος. Πρεπει να καταλαβουν απο μονοι τους οτι τετοιου ειδους εθιμα ειναι απανθρωπα και αχρηστα.
Δες τι γινεται στην Μ. Ανατολη τωρα μετα απο τοσες επεμβασεις του δυτικου κοσμου...
Εγω ειπα για επεμβαση πολεμικη;
Πιστεύετε ότι η διεθνης κοινότητα πρέπει ή δεν πρέπει να επέμβει σε όλα αυτά;
Επεμβαση δεν ταυτιζεται παντα με πολεμο η με την βια.Επεμβαση ειναι να νοιαστει η διεθνης κοινοτητα και να κανει βηματα ωτε να λυθει ενα προβλημα.Και η λυση η μακροχρονια,ειναι η μορφωση ,η εκπαιδευση και οχι να τους εχουμε σαν ανθρωπους των σπηλαιων γιατι αυτο βολευει τον δυτικο κοσμο.
Απο μονοι τους αν δεν μορφωθουν πως θα καταλαβουν;Η επιφωτιση του αγιου πνευματος θα τους ερθει;Απλα αδιαφορουμε και ας το παραδεχτουμε.Δεν μας νοιαζει διοτι δεν μας αγγιζει.
Εγω εδω για μορφωση και εκπαιδευση δεν μιλαω;Δεν λεω οτι δεν θα επιβαλλουμε τα δικα μας εθιμα;Ειμαι εντελως κατα των εθιμων ουτως η αλλως,ανθρωποι και ζωα να μην υποφερουν θελω και να μην παραβιαζονται τα δικαιωματα τους.Εδω πλεον δεν μιλαμε για δικα αμς προτυπα και εθιμα.Μιλαμε για βασανισμο ανθρωπων και απλα
να υπαρχει σεβασμος στα ανθρωπινα δικαιωματα.Μην τα βαφτιζουμε ως εθιμα αυτα πληζ.
Κανενας δεν μιλησε για αφομοιωση η εξολοθρευση..αν ειναι δυνατον!
Επισης ουτε για προσηλυτισμο στις δικιες μας θρησκειες,η στα δικα αμς εθιμα.
Την μορφωση καλε μου ξεχασμενε την ξερεις;Την εκπαιδευση;Την παιδεια;Το να συνηδειτοποιησουν την αξια της ζωης και του σεβασμου στην αξιοπρεπεια ολων των ανθρωπων;
Ή μηπως τους αφηνουν επιτηδες ετσι,ωστε βεβαια να εκμεταλευονται την γη τους,και οτι μπορουν να εκμεταλευτουν απο αυτους;
Οταν λοιπον εγω μιλαω για επεμβαση,ακριβως αυτο εννοω.
Επισης εδω δεν μιλαμε γενικα για τα εθιμα.Προσεξτε λιγο για τι μιλαμε.Οχι για ολα τα εθιμα.Μιλαμε για τελετες
ενηλικιωσης,τουτεστην για
ΑΝΗΛΙΚΑ παιδια.
Τα δικαιωματα τους προστατευονται διεθνως .
Για αμεσες ενεργειες τωρα.
Δεν πρεπει να γινονται σεβαστες οι αποφασεις αυτες;
Δεν πρεπει τα κρατη να σεβονται και να φροντιζου
ν να τηρουνται αυτες οι αποφασεις και τα δικαιωματα αυτα;Αυτες οι φυλες,οταν προκειται για φυλες...δεν ανηκουν σε καποια κρατη;Γιατι η διεθνης κοινοτητα επιβαλλει καποιες αποφασεις σε κρατη,οταν προκειται για μεγαλοσυμφερονται και δεν επιβαλλει και τον σεβασμο στα ανθρωπινα δικαιωματα,ποσο μαλλον για παιδια;
Για μενα δυο ειναι οι λυσεις.
Η πιο σημαντικη αλλα με μακροπροθεσμα αποτελεσματα,ο δυτικος κοσμος να
αφησει και να βοηθησει αυτους τους λαους να μορφωθουν,και να σταματησει να τους εχει μεσα στην εξαθλιωση,και η αμεση λυση,να αποκτησουν μεγαλυτερη δυναμη οι Ανθρωπιστικοι θεσμοι,βλεπε διεθνης αμνηστια,ΟΗΕ κλπ...και οπως το ΔΝΤ επιβαλλει στα κρατη ολα αυτα που επιβαλλει,οταν θιγονται τα οικονομικα συμφεροντα καποιων,ετσι και μια ανωτατη Ανθρωπιστικη αρχη να επιβαλλει στα κρατη να σεβονται τα βασικα δικαιωματα των πολιτων τους,αλλιως να εχουν κυρωσεις.Δεν μιλαμε για επιβολλη εθιμων ,θρησκειας η δικων μας προτυπων,μιλαμε για επιβολλη των αυτονοητων ανθρωπινων δικαιωματων που ειναι ψηφισμενα και αποφασισμενα απο ολα τα κρατη ή σχεδον ολα τα κρατη.