Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.205 μηνύματα.

04-08-24

13:30
Καλησπέρα σε όλους.
Δεν έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου.
Με καλούν κάποιοι "φασίστα" επειδή δε θέλω άντρες να γρονθοκοπούν γυναίκες στους ολυμπιακούς αγώνες.
Τι είναι όμως ο φασισμός;
Ευχαριστώ.
Με καλούν κάποιοι "φασίστα" επειδή δε θέλω άντρες να γρονθοκοπούν γυναίκες στους ολυμπιακούς αγώνες.
Ευχαριστώ.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

04-08-24

13:40
Yπαρχουν 2 ειδη φασιστων εν ετη 2024. Οι οριτζιναλ φασισμος που ειναι είναι η ριζοσπαστική ακροδεξιά υπερεθνικιστική ιδεολογία και πολιτική πρακτική που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών όρων, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Και δευτερον ο φασισμος των woke που με παρομοιο τροπο με τους απο πανω εχουν στοχο να εστερνιστουν την ατζεντα τους ολο και πιο πολλα ατομα. @giannhs2001 @Memetchi 2 παραδειγματα φασιστων που ανηκουν στα 2 ειδη που ανεφερα.
www.spectator.co.uk

Why wokeness really is like fascism
What’s the definition of woke? Some might argue that the term is so broad as to be meaningless, but that’s not quite right.

ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

04-08-24

13:45
Ο Φασισμός στην πραγματικότητα είναι η ιδεολογία που εφήρμοσε ο Μπενίτο Μουσολίνι. Μέχρι εκεί (για περισσότερα να μας πει ο ιστορικός μας, @giannhs2001.)Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ.
Στη σημερινή εποχή, η οποία πάσχει από το φαινόμενο του πολέμου των λέξεων και εννοιών (χρησιμοποιούμε μια έννοια για κάθε τι, μέχρι που χάνει τη σημασία της) αυτή η έννοια χρησιμοποιείται κυρίως από φανατικούς αριστερούς -οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι τελείως ακαλλιέργητοι- όταν διαφωνείς μαζί τους σε οτιδήποτε. Για παράδειγμα, μπορεί να σε αποκαλέσουν «φασίστα» αν είσαι Χριστιανός, αν αγαπάς την πατρίδα σου, αν δεν θες να ζεις κάθε μέρα με τον φόβο του να μην σε σκοτώσουν, αν λες ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων έχουν μεγαλύτερη ροπή προς τη βία και αν λες ότι υπάρχουν δύο φύλα. Α, επίσης αν διαβάζεις (και γουστάρεις) Πλάτωνα: https://worthypatterns.substack.com/p/plato-the-proto-fascist ...
...ή Τόλκιν: https://www.foxnews.com/world/cs-le...gers-far-right-extremism-anti-terrorism-group
Προσωπικό μου αγαπημένο, όμως, είναι εκείνο το κριντζιάρικο που ποστάριζαν πριν χρόνια όλα αυτά τα καλά παιδιά: «Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια» και που ήξερες αυτόματα ότι, τα άτομα που το έλεγαν, κατά 90% δεν είχαν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους (πέρα από σχολικά/ακαδημαϊκά.)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εν τω μεταξύ ο Γιάνναρος δεν θα το πάρει σαν προσβολήYπαρχουν 2 ειδη φασιστων εν ετη 2024. Οι οριτζιναλ φασισμος που ειναι είναι η ριζοσπαστική ακροδεξιά υπερεθνικιστική ιδεολογία και πολιτική πρακτική που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών όρων, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Και δευτερον ο φασισμος των woke που με παρομοιο τροπο με τους απο πανω εχουν στοχο να εστερνιστουν την ατζεντα τους ολο και πιο πολλα ατομα. @giannhs2001 @Memetchi 2 παραδειγματα φασιστων που ανηκουν στα 2 ειδη που ανεφερα.
![]()
What’s the definition of woke? Some might argue that the term is so broad as to be meaningless, but that’s not quite right.www.spectator.co.uk

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

04-08-24

13:47
μα δεν το ειπα για προσβολη ρε ηλια. Τον παω τον γιαννη αν και διαφωνουμε σε πολλα. Τουλαχιστον αυτος εχει τα κακαλα να τα λεει εξω απο τα δοντιαΟ Φασισμός στην πραγματικότητα είναι η ιδεολογία που εφήρμοσε ο Μπενίτο Μουσολίνι. Μέχρι εκεί (για περισσότερα να μας πει ο ιστορικός μας, @giannhs2001.)
Στη σημερινή εποχή, η οποία πάσχει από το φαινόμενο του πολέμου των λέξεων και εννοιών (χρησιμοποιούμε μια έννοια για κάθε τι, μέχρι που χάνει τη σημασία της) αυτή η έννοια χρησιμοποιείται κυρίως από φανατικούς αριστερούς -οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι τελείως ακαλλιέργητοι- όταν διαφωνείς μαζί τους σε οτιδήποτε. Για παράδειγμα, μπορεί να σε αποκαλέσουν «φασίστα» αν είσαι Χριστιανός, αν αγαπάς την πατρίδα σου, αν δεν θες να ζεις κάθε μέρα με τον φόβο του να μην σε σκοτώσουν, αν λες ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων έχουν μεγαλύτερη ροπή προς τη βία και αν λες ότι υπάρχουν δύο φύλα. Α, επίσης αν διαβάζεις (και γουστάρεις) Πλάτωνα: https://worthypatterns.substack.com/p/plato-the-proto-fascist ...
...ή Τόλκιν: https://www.foxnews.com/world/cs-le...gers-far-right-extremism-anti-terrorism-group
Προσωπικό μου αγαπημένο, όμως, είναι εκείνο το κριντζιάρικο που ποστάριζαν πριν χρόνια όλα αυτά τα καλά παιδιά: «Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια» και που ήξερες αυτόματα ότι, τα άτομα που το έλεγαν, κατά 90% δεν είχαν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους (πέρα από σχολικά/ακαδημαϊκά.)
Εν τω μεταξύ ο Γιάνναρος δεν θα το πάρει σαν προσβολή![]()

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

04-08-24

14:00
Φασισμός είναι ξεκάθαρα όταν δεν συμφωνεί όλος ο κόσμος με μια άποψη που εχω εγώ (πχ να επικροτω τη γενοκτονία στη Γάζα)
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.205 μηνύματα.

04-08-24

14:03
Άραγε όσοι με λένε φασίστα, είναι φασίστες!Φασισμός είναι ξεκάθαρα όταν δεν συμφωνεί όλος ο κόσμος με μια άποψη που εχω εγώ (πχ να επικροτω τη γενοκτονία στη Γάζα)
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

04-08-24

14:07
Ακριβώς .Άραγε όσοι με λένε φασίστα, είναι φασίστες!
Κομμουνιστή φασίστα Νεάντερταλ, αντισημίτη , άνθρωπο των σπηλαίων, είναι συνώνυμα για αυτούς

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

04-08-24

14:13
Πάνω που διάβαζα ήρεμα την αυτοβιογραφία του Άγγλου φασίστα Sir Oswald Mosley είδα από κινητό αυτό το θέμα και ευθύς άνοιξα τον υπολογιστή μου 
Το τι πρέσβευε αυτή η ιδεολογία κυρίως το βρίσκεις από το βιβλίο το δόγμα του φασισμού το οποίο κυκλοφορεί και στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις Νέα Γενεά. Έρχονταν σε αντίθεση με την Γαλλική επανάσταση που το πνεύμα της κυριαρχούσε και τότε και τώρα στον δυτικό κόσμο αλλά αρνούνταν τον όρο συντηρητικοί. Δεν ήθελαν ούτε να γυρίσουν στη προ της Γαλλικής επανάστασης εποχή. Ήταν ένα ριζοσπαστικό κίνημα που αποστασιοποιούνταν από συντηρητικούς και εθνικιστές της εποχής (ο Μουσσολίνι κάνει σαφή διάκριση του εθνικιστή από τον φασίστα στο βιβλίο του).
Έδιναν σημασία στη συντεχνιακή/κορπορατιστική δομή του κράτους. Και εδώ έρχεται η αντίθεση του με τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ. Όπως σωστά παρατηρεί και ο Έλλην εθνικιστής πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτριος Βεζανής, ο φασισμός πίστευε πως μέσω του Κράτους θα σωθεί το Έθνος ενώ αντιθέτως ο Χίτλερ εστίαζε στο Έθνος ως κινητήριο μοχλό του Κράτους. Ο φασισμός δεν αναγνώριζε τόσο την φυλετική ιδεολογία του Χίτλερ. Δεν εξέφρασε αντισημιτικές τάσεις ούτε απόψεις ανωτερότητας.

Το τι πρέσβευε αυτή η ιδεολογία κυρίως το βρίσκεις από το βιβλίο το δόγμα του φασισμού το οποίο κυκλοφορεί και στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις Νέα Γενεά. Έρχονταν σε αντίθεση με την Γαλλική επανάσταση που το πνεύμα της κυριαρχούσε και τότε και τώρα στον δυτικό κόσμο αλλά αρνούνταν τον όρο συντηρητικοί. Δεν ήθελαν ούτε να γυρίσουν στη προ της Γαλλικής επανάστασης εποχή. Ήταν ένα ριζοσπαστικό κίνημα που αποστασιοποιούνταν από συντηρητικούς και εθνικιστές της εποχής (ο Μουσσολίνι κάνει σαφή διάκριση του εθνικιστή από τον φασίστα στο βιβλίο του).
Έδιναν σημασία στη συντεχνιακή/κορπορατιστική δομή του κράτους. Και εδώ έρχεται η αντίθεση του με τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ. Όπως σωστά παρατηρεί και ο Έλλην εθνικιστής πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτριος Βεζανής, ο φασισμός πίστευε πως μέσω του Κράτους θα σωθεί το Έθνος ενώ αντιθέτως ο Χίτλερ εστίαζε στο Έθνος ως κινητήριο μοχλό του Κράτους. Ο φασισμός δεν αναγνώριζε τόσο την φυλετική ιδεολογία του Χίτλερ. Δεν εξέφρασε αντισημιτικές τάσεις ούτε απόψεις ανωτερότητας.
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.304 μηνύματα.

04-08-24

14:55
Και τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια και για μένα, μαζευτείτε για ένα γρήγορο στορι ταιμ με τον συν-φασίστα Γιάννη την τελευταία φορά που βγήκαμε. Περπατούσαμε ανέμελα και συζητάγαμε πολιτισμένα μέχρι που στον δρόμο μας βλέπουμε έναν τύπο να τραμπουκίζει έναν μετανάστη. Αμέσως τρέχουμε και πιάνουμε δουλειά, πιάνω εγώ τον ρατσιστή, πιάνει ο Γιάννης τον μετανάστη και τους τουλουμιάζουμε στο ξύλο. Αφού σιγουρευτήκαμε ότι ο καθένας είχε αυτόν που μισεί στο πάτωμα συνεχίσαμε την όμορφη βόλτα μας για να μου δείξει την επόμενη μελαμψή οπτασία που θα του κέντριζε το ενδιαφέρον.Yπαρχουν 2 ειδη φασιστων εν ετη 2024. Οι οριτζιναλ φασισμος που ειναι είναι η ριζοσπαστική ακροδεξιά υπερεθνικιστική ιδεολογία και πολιτική πρακτική που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών όρων, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Και δευτερον ο φασισμος των woke που με παρομοιο τροπο με τους απο πανω εχουν στοχο να εστερνιστουν την ατζεντα τους ολο και πιο πολλα ατομα. @giannhs2001 @Memetchi 2 παραδειγματα φασιστων που ανηκουν στα 2 ειδη που ανεφερα.
![]()
What’s the definition of woke? Some might argue that the term is so broad as to be meaningless, but that’s not quite right.www.spectator.co.uk
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

04-08-24

15:02
Και τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια και για μένα, μαζευτείτε για ένα γρήγορο στορι ταιμ με τον συν-φασίστα Γιάννη την τελευταία φορά που βγήκαμε. Περπατούσαμε ανέμελα και συζητάγαμε πολιτισμένα μέχρι που στον δρόμο μας βλέπουμε έναν τύπο να τραμπουκίζει έναν μετανάστη. Αμέσως τρέχουμε και πιάνουμε δουλειά, πιάνω εγώ τον ρατσιστή, πιάνει ο Γιάννης τον μετανάστη και τους τουλουμιάζουμε στο ξύλο. Αφού σιγουρευτήκαμε ότι ο καθένας είχε αυτόν που μισεί στο πάτωμα συνεχίσαμε την όμορφη βόλτα μας για να μου δείξει την επόμενη μελαμψή οπτασία που θα του κέντριζε το ενδιαφέρον.
τελετη εναρξης ολυμπιακων αγωνων 1936 και η φετινη.Η ιστορια επαναλαμβανεται. Συνεχισε την ειρωνεια εσυ αγαπη

ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

04-08-24

15:12
Καλά, φασίστες δεν είναι (γιατί ο φασίστας είναι κάτι συγκεκριμένο), αλλά σίγουρα χρησιμοποιούν τις ίδιες (και εξελιγμένες) μορφές προπαγάνδας, προσπαθούν (και το καταφέρνουν) να επηρεάσουν την επίσημη επιστήμη, ακυρώνουν και τελειώνουν όποιον λέει τα αυτονόητα και τους αντιτίθεται, τους στηρίζουν σχεδόν όλες οι πολυεθνικές κοκ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους σιχαθεί τελείως ο κόσμος (ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.)View attachment 136289View attachment 136291
τελετη εναρξης ολυμπιακων αγωνων 1936 και η φετινη.Η ιστορια επαναλαμβανεται. Συνεχισε την ειρωνεια εσυ αγαπη![]()
nearos
Επιφανές μέλος

04-08-24

15:13
The history book on the shelf is always repeating itselfΚαλά, φασίστες δεν είναι (γιατί ο φασίστας είναι κάτι συγκεκριμένο), αλλά σίγουρα χρησιμοποιούν τις ίδιες (και εξελιγμένες) μορφές προπαγάνδας, προσπαθούν (και το καταφέρνουν) να επηρεάσουν την επίσημη επιστήμη, ακυρώνουν και τελειώνουν όποιον λέει τα αυτονόητα και τους αντιτίθεται, τους στηρίζουν σχεδόν όλες οι πολυεθνικές κοκ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους σιχαθεί τελείως ο κόσμος (ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.)

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

04-08-24

15:14
H προπαγανδα και οι πρακτικες τους ειναι ολοιδια με του οριτζιναλ φασισμου. Ο πρωτος ηττηθηκε πανηγυρικα και το ιδιο θα συμβει και με αυτον το μονο σιγουρο. Παντα ο φασισμος χανει. Η ιστορια κανει κυκλους και ποτε δεν κανει λαθος ηλια.Καλά, φασίστες δεν είναι (γιατί ο φασίστας είναι κάτι συγκεκριμένο), αλλά σίγουρα χρησιμοποιούν τις ίδιες (και εξελιγμένες) μορφές προπαγάνδας, προσπαθούν (και το καταφέρνουν) να επηρεάσουν την επίσημη επιστήμη, ακυρώνουν και τελειώνουν όποιον λέει τα αυτονόητα και τους αντιτίθεται, τους στηρίζουν σχεδόν όλες οι πολυεθνικές κοκ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους σιχαθεί τελείως ο κόσμος (ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.)
The history book on the shelf is always repeating itself![]()

Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.304 μηνύματα.

04-08-24

18:22
Καλά, όταν μάθεις τι είναι ο φασισμός έλα να μας ξαναπείς. Προώθηση νέων ιδεών υπήρχαν πάντα μα πάντα στην ανθρώπινη ιστορία και πάντα ήταν αντίθετες από τις προηγούμενες. Κάθε ιστορική περίοδος ειδικά στην έκφραση της τέχνης, όπως αυτά που και καλά εδώ είναι φασιστικά, κάποιος τα βάζει με τις υπάρχουσες νόρμες, έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δε, πάντα έστελναν ενωτικό-ειρηνικό μήνυμα, σε κάθε εποχή αλλάζει απλά η αντίληψη της ενότητας. Όταν μιλάτε για κριτική σκέψη είναι καλό που και που να χρησιμοποιείτε και τη δίκη σας και να μη στέκεστε μόνο σε άρθρα του σωρού. Αν θες να κατακρίνεις αυτούς που μέσα στην αντίληψη τους περί ηθικής τους ανωτερότητας φτάνουν να κάνουν αυτά που μισούν, καντο, όμως καταλαβε πρώτα τι κατακρίνεις και μη τελειώνεις τη σκέψη στο «η κακιά φασιστική γουοκ» χωρίς να γνωρίζεις καν από που και γιατί ξεκίνησε αυτή η λέξη. Μέχρι πριν λίγο καιρό παπαγαλίζατε την πολιτική ορθότητα, τώρα είναι το γουοκ. Όσο βέβαια γίνεται πιο μεινστριμ η χρήση της τόσο περισσότερο χάνει οποιαδήποτε νόημα της και όπως με όλες αυτές τις λέξεις καταλήγουν στο «ειναι γουοκ ο,τι δεν μου αρέσει» όπως ήταν το είσαι φασίστας πριν κάποιο καιρό από την αντίθετη μεριά και τότε το κορόιδευαν οι ίδιοι που σήμερα έχουν κάνει το είσαι γουοκ ψωμοτύρι. Αλλά εντάξει, ξέρω πως όλοι θέλουν να νιώσουν λίγο θύματα στο μυαλό τους, παρότι που τόσα χρόνια όλοι αυτοί αυτούς που ήταν πραγματικά αδικημένοι τους έλεγαν κάτι που σήμερα τους προσδιορίζει περίφημα. Οι λεγόμενοι σνοουφλεικς.View attachment 136289View attachment 136291
τελετη εναρξης ολυμπιακων αγωνων 1936 και η φετινη.Η ιστορια επαναλαμβανεται. Συνεχισε την ειρωνεια εσυ αγαπη![]()
Παρεπιπτόντως, με τον τρόπο που γράφεις για το Παλαιστινιακό, άνετα κάποιοι θα σε χαρακτήριζαν «γουοκ»
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

04-08-24

18:24
Αντιλαμβάνεσαι πως ακριβώς όσα λες για το "γουοκ" γίνονται ήδη με τη λέξη "φασίστας";Καλά, όταν μάθεις τι είναι ο φασισμός έλα να μας ξαναπείς. Προώθηση νέων ιδεών υπήρχαν πάντα μα πάντα στην ανθρώπινη ιστορία και πάντα ήταν αντίθετες από τις προηγούμενες. Κάθε ιστορική περίοδος ειδικά στην έκφραση της τέχνης, όπως αυτά που και καλά εδώ είναι φασιστικά, κάποιος τα βάζει με τις υπάρχουσες νόρμες, έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δε, πάντα έστελναν ενωτικό-ειρηνικό μήνυμα, σε κάθε εποχή αλλάζει απλά η αντίληψη της ενότητας. Όταν μιλάτε για κριτική σκέψη είναι καλό που και που να χρησιμοποιείτε και τη δίκη σας και να μη στέκεστε μόνο σε άρθρα του σωρού. Αν θες να κατακρίνεις αυτούς που μέσα στην αντίληψη τους περί ηθικής τους ανωτερότητας φτάνουν να κάνουν αυτά που μισούν, καντο, όμως καταλαβε πρώτα τι κατακρίνεις και μη τελειώνεις τη σκέψη στο «η κακιά φασιστική γουοκ» χωρίς να γνωρίζεις καν από που και γιατί ξεκίνησε αυτή η λέξη. Μέχρι πριν λίγο καιρό παπαγαλίζατε την πολιτική ορθότητα, τώρα είναι το γουοκ. Όσο βέβαια γίνεται πιο μεινστριμ η χρήση της τόσο περισσότερο χάνει οποιαδήποτε νόημα της και όπως με όλες αυτές τις λέξεις καταλήγουν στο «ειναι γουοκ ο,τι δεν μου αρέσει» όπως ήταν το είσαι φασίστας πριν κάποιο καιρό από την αντίθετη μεριά και τότε το κορόιδευαν οι ίδιοι που σήμερα έχουν κάνει το είσαι γουοκ ψωμοτύρι. Αλλά εντάξει, ξέρω πως όλοι θέλουν να νιώσουν λίγο θύματα στο μυαλό τους, παρότι που τόσα χρόνια όλοι αυτοί αυτούς που ήταν πραγματικά αδικημένοι τους έλεγαν κάτι που σήμερα τους προσδιορίζει περίφημα. Οι λεγόμενοι σνοουφλεικς.
Παρεπιπτόντως, με τον τρόπο που γράφεις για το Παλαιστινιακό, άνετα κάποιοι θα σε χαρακτήριζαν «γουοκ»
Υποπέφτεις σε αντιφάσεις...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

04-08-24

18:38
Ο φασισμός έχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο το οποίο ανέλυσα εν συντομία άνωθεν. Δεν υπάρχει ούτε κόκκινος φασισμός ούτε woke φασισμός. Αυτά κυρίως είναι λέξεις των boomers ισαποστάκηδων που γουστάρουν να παρομοιάζουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό ξεπλένοντας (χωρίς να το καταλαβαίνουν μάλλον) τον κομμουνισμό. Αφού έμμεσα λένε, η καταπίεση στο ανατολικό μπλοκ δεν είναι επειδή φταίει ο κομμουνισμός, δεν εφαρμόστηκε κομμουνισμός αλλά μία αριστεροκόκκινη εκδοχή του φασισμού. Ρίχνοντας τα πάλι όλα στον φασισμό. Δεν πάει έτσι, κάθε ιδεολογία είναι συγκεκριμμένη σε αυτά που πρεσβεύει, που στοχεύει κ.λπ.
ilias90
Περιβόητο μέλος

04-08-24

18:39
Με εσένα προσωπικά δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση, είμαι αναγκασμένος όμως να παραθέσω τα (πολλά) ψέματά σου, γι' αυτό γράφω.
Ναι, έτσι αλλάζουν και οι κοινωνίες, άλλωστε. Αυτή η «αλλαγή», όμως, δεν είναι καθόλου αυθόρμητη και καθόλου αθώα. Είναι υποκινούμενη από πολυεθνικές και θεσμούς σε όλον τον Δυτικό κόσμο. Σε τόσο μεγάλη ένταση, που όντως θυμίζει Χίτλερ στην προπαγάνδα, όπως είπε ο Παράγοντας.Προώθηση νέων ιδεών υπήρχαν πάντα μα πάντα στην ανθρώπινη ιστορία και πάντα ήταν αντίθετες από τις προηγούμενες. Κάθε ιστορική περίοδος ειδικά στην έκφραση της τέχνης, όπως αυτά που και καλά εδώ είναι φασιστικά, κάποιος τα βάζει με τις υπάρχουσες νόρμες, έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες.
Εάν με το ενότητα εννοείς να κάνουμε ψυχολογικό πόλεμο και επίδειξη δύναμης στους Χριστιανούς (και εν γένει συντηρητικούς ανά τον κόσμο), μάλλον βρήκες μία νέα σημασία για τη λέξη η οποία αποτελεί το ακριβώς αντίθετό της.Οι Ολυμπιακοί αγώνες δε, πάντα έστελναν ενωτικό-ειρηνικό μήνυμα, σε κάθε εποχή αλλάζει απλά η αντίληψη της ενότητας.
Ποιος σου είπε ότι δεν γνωρίζει/γνωρίζουμε; Από τους μαύρους δεν προήλθε; Και; Τι να κάνουμε; Θα ξες, φαντάζομαι, ότι οι λέξεις είναι έννοιες δυναμικές. Συνδυάστηκε με λοβοτομημένους social justice warriors και τις παλαβές τους θεωρίες (που τώρα επιχειρούν να καταστήσουν και σαν αλήθειες), οπότε μοιραία απόκτησε αρνητική έννοια, από τη στιγμή που συνδέθηκε με κλόουν.Αν θες να κατακρίνεις αυτούς που μέσα στην αντίληψη τους περί ηθικής τους ανωτερότητας φτάνουν να κάνουν αυτά που μισούν, καντο, όμως καταλαβε πρώτα τι κατακρίνεις και μη τελειώνεις τη σκέψη στο «η κακιά φασιστική γουοκ» χωρίς να γνωρίζεις καν από που και γιατί ξεκίνησε αυτή η λέξη.
Ναι, επειδή εσείς το φέρατε στη μόδα. Εσείς αυτοπροσδιοριζόσασταν έτσι, για να δείξετε (όπως πάντα) την ηθική σας ανωτερότητα (η οποία, παρεμπιπτόντως, μόνο στα μυαλά σας βρίσκεται, απέχετε έτη φωτός από την ηθική.) Ε, αφού μας τα ζαλίσατε, καθίστε να τα λουστείτε.Μέχρι πριν λίγο καιρό παπαγαλίζατε την πολιτική ορθότητα, τώρα είναι το γουοκ.
Σνόουφλεϊκς ήσασταν, είστε και θα είστε εσείς και αυτό δεν θα αλλάξει. Άτομα με μπλε/πράσινα/τιρκουάζ μαλλιά που πιστεύουν σε παρανοϊκές θεωρίες για άπειρα φύλα και προσωπικές αντωνυμίες ze/zim/zer (και άλλες παλαβομάρες) βλέπω να κλαίνε (κυριολεκτικά όμως) που δεν πέθανε ο Τραμπ, που τους καταδυναστεύει ακόμα η λευκή πατριαρχία και ο Χριστιανισμός, που πρέπει να δουλεύουν κ.λπ.Αλλά εντάξει, ξέρω πως όλοι θέλουν να νιώσουν λίγο θύματα στο μυαλό τους, παρότι που τόσα χρόνια όλοι αυτοί αυτούς που ήταν πραγματικά αδικημένοι τους έλεγαν κάτι που σήμερα τους προσδιορίζει περίφημα. Οι λεγόμενοι σνοουφλεικς.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

04-08-24

18:50
Εντρύφησε περισσότερο αν μπορείς σε αυτό.Έδιναν σημασία στη συντεχνιακή/κορπορατιστική δομή του κράτους. Και εδώ έρχεται η αντίθεση του με τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ. Όπως σωστά παρατηρεί και ο Έλλην εθνικιστής πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτριος Βεζανής, ο φασισμός πίστευε πως μέσω του Κράτους θα σωθεί το Έθνος ενώ αντιθέτως ο Χίτλερ εστίαζε στο Έθνος ως κινητήριο μοχλό του Κράτους. Ο φασισμός δεν αναγνώριζε τόσο την φυλετική ιδεολογία του Χίτλερ. Δεν εξέφρασε αντισημιτικές τάσεις ούτε απόψεις ανωτερότητας.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

04-08-24

19:29
Αφού ανέφερα την άποψη του Βεζανή τότε θα χρησιμοποιήσω μία παράθεση από τον ίδιο και μία από το Mein Kampf.Εντρύφησε περισσότερο αν μπορείς σε αυτό.
Αναφέρομαι στο βιβλίο του Βεζανή «Ελληνικός Εθνικισμός» των εκδόσεων Πελασγός. «Σκοπός του κράτους δεν δύναται να είναι τίποτα άλλο από την διατήρησιν και την ανάπτυξιν της φυλής». «Εις τον σκοπόν αυτόν δέον να θυσιασθούν τα πάντα. Εις το σημείον αυτό διακρίνεται ριζικώς ο Εθνικοσοσιαλισμός από του Φασισμού, διότι κηρύσσει την προτεραιότητα του Έθνους έναντι του Κράτους». «Αντιθέτως δια τον φασισμόν το Κράτος είναι εκείνο το οποίον δημιουργεί το Έθνος».
Στο Mein Kampf βρίσκουμε αυτό στα ελληνικά: «Το κράτος είναι ένα μέσο για τον σκοπό. Σκοπός του είναι να διατηρήσει και να προωθήσει μια κοινότητα σωματικά και ψυχικά παρόμοιων πλασμάτων».
Αντίθετα αν διαβάσει κανείς το δόγμα του φασισμού βλέπει πως όλα γυρίζουν γύρω από το Κράτος. Τα έγραψα αυτά για να βγάλεις μόνος σου κάποιο συμπέρασμα μιας που και εγώ μπορεί να κάνω λάθος. Εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Εθνικοσοσιαλισμός απλά θέλει να χρησιμοποιήσει το Κράτος προς εφαρμογή της φυλετικής θεωρίας. Ουσιαστικά το έθνος, μέσω της φυλής, προϋπάρχει του κράτους ή ζει και χωρίς αυτό και σκοπός είναι το κράτος να βοηθάει απλά στη διατήρηση και στην εξάπλωση του. Αντιθέτως ο φασισμός (που εμπειρικά γνωρίζουμε πως δεν ασχολούνταν τόσο με τις φυλετικές ιδέες) θεωρούσε πως μόνο εντός μίας κρατικής οντότητας μπορεί μόνο να γεννηθεί και να υπάρχει η εθνική ιδέα. Εσύ που καταλήγεις;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

04-08-24

19:38
Τώρα μπορώ να το αντιληφθώ καλύτερα ομολογώ και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Αφού ανέφερα την άποψη του Βεζανή τότε θα χρησιμοποιήσω μία παράθεση από τον ίδιο και μία από το Mein Kampf.
Αναφέρομαι στο βιβλίο του Βεζανή «Ελληνικός Εθνικισμός» των εκδόσεων Πελασγός. «Σκοπός του κράτους δεν δύναται να είναι τίποτα άλλο από την διατήρησιν και την ανάπτυξιν της φυλής». «Εις τον σκοπόν αυτόν δέον να θυσιασθούν τα πάντα. Εις το σημείον αυτό διακρίνεται ριζικώς ο Εθνικοσοσιαλισμός από του Φασισμού, διότι κηρύσσει την προτεραιότητα του Έθνους έναντι του Κράτους». «Αντιθέτως δια τον φασισμόν το Κράτος είναι εκείνο το οποίον δημιουργεί το Έθνος».
Στο Mein Kampf βρίσκουμε αυτό στα ελληνικά: «Το κράτος είναι ένα μέσο για τον σκοπό. Σκοπός του είναι να διατηρήσει και να προωθήσει μια κοινότητα σωματικά και ψυχικά παρόμοιων πλασμάτων».
Αντίθετα αν διαβάσει κανείς το δόγμα του φασισμού βλέπει πως όλα γυρίζουν γύρω από το Κράτος. Τα έγραψα αυτά για να βγάλεις μόνος σου κάποιο συμπέρασμα μιας που και εγώ μπορεί να κάνω λάθος. Εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Εθνικοσοσιαλισμός απλά θέλει να χρησιμοποιήσει το Κράτος προς εφαρμογή της φυλετικής θεωρίας. Ουσιαστικά το έθνος, μέσω της φυλής, προϋπάρχει του κράτους ή ζει και χωρίς αυτό και σκοπός είναι το κράτος να βοηθάει απλά στη διατήρηση και στην εξάπλωση του. Αντιθέτως ο φασισμός (που εμπειρικά γνωρίζουμε πως δεν ασχολούνταν τόσο με τις φυλετικές ιδέες) θεωρούσε πως μόνο εντός μίας κρατικής οντότητας μπορεί μόνο να γεννηθεί και να υπάρχει η εθνική ιδέα. Εσύ που καταλήγεις;
Βάσει της τελευταίας σου γραμμής, και μόνο αυτής, ο Εθνικοσοσιαλισμός το έχει πιάσει πιο σωστά το νόημα. Εχω μια ένσταση βέβαια στη ζωή του Έθνους χωρίς Κράτος και ειχαμε ξαναφιλονικήσει γι αυτό.
Και το πιστευω ακόμα πως ειναι απολύτως απαραιτητη η κρατική υπόσταση. Όχι όμως με την έννοια του Φασισμού, διότι ουσιαστικά με κάνει να πιστεύω πως δημιουργεί κράτη οπως ακριβως η Ιταλία ή οι ΗΠΑ ή η Τουρκία και αυτή η Γερμανία ακόμα, που ειναι αρκετα ετεροκλητα στοιχεια μαζι, δημιουργούν ένα κράτος και ξαφνικά το λεμε έθνος, οχι όχι δεν παει ετσι στο μυαλο μου. Το Έθνος προυπάρχει του κράτους και μόνος σκοπός του Κράτους είναι να οφελεί και να δυναμώνει το Έθνος. Εαν αποτύχει, οφειλει να γιατρευτεί, δεν συναινω σε καμία κατάργηση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 45 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.