Αυτό είναι
το νόημα (1) . Να πρέπει να δουλέψεις και λίγο τις επαφές σου με τους άλλους ανθρώπους και να καταλάβεις ποιός είναι τι, πέρα από τις επιφανειακές εντυπώσεις. Είτε καλές, είτε κακές. Να επενδύσεις ένα κομμάτι της προσοχής σου, να δεσμεύσεις ένα κομμάτι του χρόνου σου και να οξύνεις την αντιληπτική σου ικανότητα, πράγμα που στην τελική εσένα θα βοηθήσει να καταλάβεις τι κάνεις, που πας, που μιλάς, που κινδυνεύεις, που είναι καλά και που άσχημα.
Εγω το γουστάρω το να ανακαλύπτω τους συνομιλητές μου στο γραπτό λόγο, είναι σαν διαπραγμάτευση, σαν σκάκι. Κι αν είναι κανείς να με παρεξηγήσει από την πρώτη μου ατάκα, πρώτον είναι red-flag γιατί δεν κάνει invest και τους επιφανειακούς (γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι σε κανέναν από το στέκι) που δεν κάνουν invest δε θέλω ούτε να τους ξέρω, και δεύτερον
not my problem(2) , 7 δις στον κόσμο, μια γωνία δρόμο είμαστε όλοι από τον επόμενο φίλο ή εχθρό. Ατελείωτη προσφορά ανθρώπων.
Κι όσον αφορά τους
άσχημους τρόπους (3) , η ιστορία το χει πει:
Spoiler
Ενα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Εκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε έναν μεγάλο αγρό. Ενώ έτρεμε εκεί, ήρθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του. Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε. Η κοπριά το ξεπάγωσε. Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδάει. Μια περαστική γάτα άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προερχόταν. Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στη στοίβα της κοπριάς και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε
Ηθικά διδάγματα της ιστορίας:
(1) Οποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
(2) Οποιος σε βγάζει από τα σκατά δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
(3) Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό.