chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 6,699 μηνύματα.
21-09-24
12:44
Τι σχέση έχει η αριστερά, η δεξια και το εναλλάξ και επί τα αυτα; Μιλάμε για τεχνολογία και επιστημη. Είμαι μεγάλος φαν της AI από το λύκειο, πριν απο 15 χρόνια ξέρω γω. Με τα πολιτικά άρχισα να ασχολούμαι από τα τεμπη και μετά, από πέρυσι μόλις.@ilias90 ισως πράγματι είχες δίκιο να αποφύγω πασα συναναστροφή και ιδεολογία με τον αριστερό χώρο
Δεν τα θεώρησα το ίδιο. Ένα ερώτημα έθεσα. Μη βάζεις λόγια που δεν είπα. Όταν είσαι γονιος/δασκαλος/κάποιος εφευρετης, το αποτέλεσμα αυτού που κάνεις αν γίνει καλύτερο από σένα, πχ ο μαθητής σου, το παιδί σου κλπ, δε θα χαρεις; Θα το φθονεις, θα το ζηλευεις; Αν φτιάξεις ένα προϊόν που θα βοηθήσει τον κόσμο δε θα είσαι περηφανος;Δε μου κανει παντως καμια απολύτως εντύπωση το γεγονός οτι προσωποποιείς ενα σύνολο 0 και 1 σα μελη της οικογενειας σου. Ότι είναι επικίνδυνο προς τον πληθυσμό εις τον οποίον ανήκεις το θεωρείς φιλικό και το ασπάζεσαι
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 7,598 μηνύματα.
21-09-24
Απορώ.Βρε διαδικτυακέ φίλε, πόσο ντελουλου πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει ότι κάποιος που καταφέρνει να τελειώσει μια τέτοια σχολή δεν έχει κριτική σκέψη και περιμένει να ετεροκατευθυνθει και ετεροκαθοριστει από τρίτους μμε και τέτοιες ανοησίες. ΕΜΕΙΣ τα σχεδιάζουμε όλα αυτά, εμείς τα καθορίζουμε. Τώρα για το ποιος είναι npc θα πω μόνο πως όσοι ΔΕΝ κατανοούν την τεχνολογία γίνονται αργά ή γρήγορα τα NPCs και ελέγχονται από ανθρώπους που την κατανοούν. Αντί να φοβάσαι κάτι, μελέτησε το και απομυθοποιησε το για να το δαμασεις.
Εσύ τι είπαμε τελείωσες; Ποσο σχετικός είσαι με όλο αυτο;
Δηλαδή εσύ, που βρίσκεσαι εδώ πέρα, και παραθέτεις νομοθεσίες, συντάγματα, αποφάσεις δικαστηρίων, νόμους κλπ κλπ, ποιά είναι η σχέση σου με τον νόμο; (δε μιλώ για το ΑΙ και τη βιολογία που προφανώς είσαι εκείνου του πεδίου)
Ο καθένας μπορεί να επιφέρει άποψη πανω σε ενα θέμα, ποσο μαλλον δε οταν αυτο το θέμα τον επηρεάζει άμεσα (όπως όλους τους κλάδους)
Ακαταλαβίστικο πλήρως και στα πρόθυρα του schizoposting.Αυτο εξαρταταται μόνον απο το συστημικό setup. Οπως ενα όπλο σκοτώνει και την τίγρη και τον αδερφό μου που θελω να τον κλέψω, ετσι και οι μηχανές θα κάνουν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ να κάνουν.
ilias90
Διάσημο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 3,540 μηνύματα.
21-09-24
Κοινωνικές επιστήμες και το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στην ψυχολογία. Οπότε μια χαρά είμαι σε θέση να σου μιλήσω τόσο για ατομική όσο και συλλογική συμπεριφορά. Όσον αφορά στα της τεχνολογίας έχεις δίκιο στο ότι είμαι άσχετος.Βρε διαδικτυακέ φίλε, πόσο ντελουλου πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει ότι κάποιος που καταφέρνει να τελειώσει μια τέτοια σχολή δεν έχει κριτική σκέψη και περιμένει να ετεροκατευθυνθει και ετεροκαθοριστει από τρίτους μμε και τέτοιες ανοησίες. ΕΜΕΙΣ τα σχεδιάζουμε όλα αυτά, εμείς τα καθορίζουμε. Τώρα για το ποιος είναι npc θα πω μόνο πως όσοι ΔΕΝ κατανοούν την τεχνολογία γίνονται αργά ή γρήγορα τα NPCs και ελέγχονται από ανθρώπους που την κατανοούν. Αντί να φοβάσαι κάτι, μελέτησε το και απομυθοποιησε το για να το δαμασεις.
Εσύ τι είπαμε τελείωσες; Ποσο σχετικός είσαι με όλο αυτο;
Εγώ, όμως, αγαπητέ συνδίκτυε, κρίνω ολιστικά τις τάσεις και τις μορφές συμπεριφοράς των ανθρώπων. Δεν περιμένω να δω πως αντιμετωπίζουν ένα θέμα σαν αυτό του ΑΙ, για το οποίο όντως δεν γνωρίζω. Εξάγω το συμπέρασμα ότι, αφού λειτουργούν έτσι σε όλα τα άλλα, ομοίως θα λειτουργούν και σε αυτό.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 6,699 μηνύματα.
21-09-24
12:47
Η πυρηνική ενέργεια, η διάσπαση του ατόμου κλπ, ήταν όλα τρομακτικά επιτεύγματα. Κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και για κακό και για καλό. Αυτό δε σημαίνει πως εξαρχής δεν έπρεπε να ανακαλυφθουν ποτέ και να δημοσιοποιηθουν.
21-09-24
12:47
Με ένστικτα ζώων, σωστά;Εξάγω το συμπέρασμα ότι, αφού λειτουργούν έτσι σε όλα τα άλλα, ομοίως θα λειτουργούν και σε αυτό.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
12:50
Και πολύ καλά κάνει να ασχολείται, μια ερώτηση του έκανα να μάθω πόσο σχετικός είναι ωστόσο με το αντικείμενο. Ακούμε τεχνητή νοημοσύνη μη κακό, την έχουμε δαιμονοποιησει και δεν ξέρουμε ακριβώς το γιατί, απλώς επειδή έτσι το είπε κάποιος άλλος.Απορώ.
Δηλαδή εσύ, που βρίσκεσαι εδώ πέρα, και παραθέτεις νομοθεσίες, συντάγματα, αποφάσεις δικαστηρίων, νόμους κλπ κλπ, ποιά είναι η σχέση σου με τον νόμο; (δε μιλώ για το ΑΙ και τη βιολογία που προφανώς είσαι εκείνου του πεδίου)
Ο καθένας μπορεί να επιφέρει άποψη πανω σε ενα θέμα, ποσο μαλλον δε οταν αυτο το θέμα τον επηρεάζει άμεσα (όπως όλους τους κλάδους)
Συν οτι με προσέβαλλε άμεσα προσωπικά λέγοντας ότι δεν έχω κριτική σκέψη και περιμένω ψεύτικα είδωλα, όπως πολιτικούς, media και τέτοιες χαζομάρες για να μου πούνε τι να κάνω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εδώ το δίκιο σου το έχεις στην κοινωνική διάσταση, βέβαια ο τρόπος που λειτουργεί κάτι είναι ο πιο σημαντικός. Ο πολιτικός, ο επιχειρηματίας κλπ θα το εκμεταλλευτουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, να ελέγξουν τις μάζες κλπ. Όμως ο επιστήμονας, ο μηχανικός, ο σχεδιαστής του συστήματος έχει το πάνω χέρι καθώς είναι εκείνος που καθορίζει τη συμπεριφορά του συστήματος, τουλάχιστον μέχρι να χαθεί ο έλεγχος.Κοινωνικές επιστήμες και το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στην ψυχολογία. Οπότε μια χαρά είμαι σε θέση να σου μιλήσω τόσο για ατομική όσο και συλλογική συμπεριφορά. Όσον αφορά στα της τεχνολογίας έχεις δίκιο στο ότι είμαι άσχετος.
Εγώ, όμως, αγαπητέ συνδίκτυε, κρίνω ολιστικά τις τάσεις και τις μορφές συμπεριφοράς των ανθρώπων. Δεν περιμένω να δω πως αντιμετωπίζουν ένα θέμα σαν αυτό του ΑΙ, για το οποίο όντως δεν γνωρίζω. Εξάγω το συμπέρασμα ότι, αφού λειτουργούν έτσι σε όλα τα άλλα, ομοίως θα λειτουργούν και σε αυτό.
21-09-24
12:54
Εντάξει το φλουντάρατε και το γειώσατε πάλι. Αλλο ένα θέμα μακράν της ουσίας, πανω που κάτι πήγαιναν να καταλάβουν κάποιοι. Ούτε επίτηδες να το κανατε.Συν οτι με προσέβαλλε άμεσα προσωπικά λέγοντας ότι δεν έχω κριτική σκέψη και περιμένω ψεύτικα είδωλα, όπως πολιτικούς, media και τέτοιες χαζομάρες για να μου πούνε τι να κάνω.
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 7,598 μηνύματα.
21-09-24
12:54
Δεν ητανε. Και αν ήταν, οι άνθρωποι φοβόντουσαν ως επι το πλείστον για τον τεράστιο κίνδυνο που είχαν. Οταν ο σακης και ο μακης και ο τακης ακούνε την λέξη "πυρηνική σχάση" δε σκέφτονται την ασφαλή παραγωγή ενέργειας, όσο σκέφτονται τις ατομικες βόμβες και τη χιροσίμα και ναγκασάκι.Η πυρηνική ενέργεια, η διάσπαση του ατόμου κλπ, ήταν όλα τρομακτικά επιτεύγματα. Κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και για κακό και για καλό. Αυτό δε σημαίνει πως εξαρχής δεν έπρεπε να ανακαλυφθουν ποτέ και να δημοσιοποιηθουν.
Δεν αμφισβητώ οτι η ΑΙ ειναι πανχρήσιμη και μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη των επιστημών, προς θεου, αλλα μετρον άριστον μαν μου. Όταν λες οτι η τεχνητη νοημοσύνη είναι καλή γιατι θα έχουν εργάτες μηχανές και δε θα χρειαστεί εγώ να ξαναδουλέψω στη ζωή μου αγνοείς τον πολύ αισθητό κίνδυνο που υπάρχει.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:01
Ένα τέτοιο μεγάλο technological paradigm shift απαιτεί και μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή.Δεν ητανε. Και αν ήταν, οι άνθρωποι φοβόντουσαν ως επι το πλείστον για τον τεράστιο κίνδυνο που είχαν. Οταν ο σακης και ο μακης και ο τακης ακούνε την λέξη "πυρηνική σχάση" δε σκέφτονται την ασφαλή παραγωγή ενέργειας, όσο σκέφτονται τις ατομικες βόμβες και τη χιροσίμα και ναγκασάκι.
Δεν αμφισβητώ οτι η ΑΙ ειναι πανχρήσιμη και μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη των επιστημών, προς θεου, αλλα μετρον άριστον μαν μου. Όταν λες οτι η τεχνητη νοημοσύνη είναι καλή γιατι θα έχουν εργάτες μηχανές και δε θα χρειαστεί εγώ να ξαναδουλέψω στη ζωή μου αγνοείς τον πολύ αισθητό κίνδυνο που υπάρχει.
Καταλαβαίνω τους φόβους που έχεις είναι πολύ φυσιολογικοί.
Πώς θα σου φαινόταν όμως να μην ξαναχρειαστει να δουλέψεις με τη συμβατική έννοια και να είσαι ελεύθερος πάντα να ασχολείσαι με ο,τι η καρδια σου θέλει, έχοντας εξασφαλίσει το βιοποριστικο και το οικονομικό; Αυτό προφανώς δεν το θέλουν οι πλούσιοι και ισχυροί, οπότε θα κάνουν ο,τι μπορούν για να μην το επιτρέψουν. Γιαυτό λέω πως πρέπει να αλλάξει και το κοινωνικό status quo σε μια τέτοια τεχνολογικη επανάσταση.
Ιδανικά σε έναν σωστό και δίκαιο κόσμο, δεν θα είχαμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε την AI για το αν θα μας εξολοθρευσει ή πάρει τις δουλειές και δε θα χουμε να ζήσουμε. Το φοβόμαστε τώρα επειδή η τωρινή μας φύση είναι αυτοκαταστροφικη και εγωιστική και ξέρουμε πως αν κάποιος τρίτος μας κρίνει εξωτερικά αντικειμενικά, ίσως μας κρίνει.. ακαταλληλους (καταστροφή περιβαλλοντος, απληστία, πόλεμοι, κλπ). Σε αυτό φταίει αυτός ο τρίτος ή εμείς που είμαστε έτσι και δεν κάνουμε κάτι να αλλάξουμε;
Food for thought
nearos
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:08
Exεις δίκιοΈνα τέτοιο μεγάλο technological paradigm shift απαιτεί και μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή.
Καταλαβαίνω τους φόβους που έχεις είναι πολύ φυσιολογικοί.
Φυσικά και θα ήτανε καλό να ζείς σε μια κοινωνία ουτοπική οπου ολοι οι ανθρωποι είναι ισοι και ασφαλείς μεταξύ τουςΠώς θα σου φαινόταν όμως να μην ξαναχρειαστει να δουλέψεις με τη συμβατική έννοια και να είσαι ελεύθερος πάντα να ασχολείσαι με ο,τι η καρδια σου θέλει, έχοντας εξασφαλίσει το βιοποριστικο και το οικονομικό; Αυτό προφανώς δεν το θέλουν οι πλούσιοι και ισχυροί, οπότε θα κάνουν ο,τι μπορούν για να μην το επιτρέψουν. Γιαυτό λέω πως πρέπει να αλλάξει και το κοινωνικό status quo σε μια τέτοια τεχνολογικη επανάσταση.
Και εδω περα ερχεται και κουμπώνει. Σε εναν σωστό και δίκαιο κόσμο. Σε εναν ιδανικό, δηλαδή που ειναι μακρινος απο το τι εχουμε τώρα. Η τεχνοφοβία και ο σκεπτικισμός για το ΑΙ δε πηγάζει απο τρομο για το ιδιο το ΑΙ, αλλα ακριβώς επειδή γνωρίζουμε οτι θα εκμεταλλευτεί και αυτή για το κέρδος και θα υποβαθμίσει παραπάνω τις ζωές των ανθρώπων.Ιδανικά σε έναν σωστό και δίκαιο κόσμο, δεν θα είχαμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε την AI για το αν θα μας εξολοθρευσει ή πάρει τις δουλειές και δε θα χουμε να ζήσουμε. Το φοβόμαστε τώρα επειδή η τωρινή μας φύση είναι αυτοκαταστροφικη και εγωιστική και ξέρουμε πως αν κάποιος τρίτος μας κρίνει εξωτερικά αντικειμενικά, ίσως μας κρίνει.. ακαταλληλους (καταστροφή περιβαλλοντος, απληστία, πόλεμοι, κλπ). Σε αυτό φταίει αυτός ο τρίτος ή εμείς που είμαστε έτσι και δεν κάνουμε κάτι να αλλάξουμε;
Ακριβώς, οι μόνοι που θα πληγωθούν απο αυτό είναι αυτοί που βιοπορίζονται. Οχι οι εισοδηματίες, οι ηδη πλούσιοι που τα ξύνουν και βγάζουνε και φράγκα απο πάνω
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:14
Αυτό αν γίνει θα γίνει επειδή ελέγχεται από άπληστους ανθρώπους για ιδίον συμφέρον και εκμεταλλευση άλλων ανθρώπων.Exεις δίκιο
Φυσικά και θα ήτανε καλό να ζείς σε μια κοινωνία ουτοπική οπου ολοι οι ανθρωποι είναι ισοι και ασφαλείς μεταξύ τους
Και εδω περα ερχεται και κουμπώνει. Σε εναν σωστό και δίκαιο κόσμο. Σε εναν ιδανικό, δηλαδή που ειναι μακρινος απο το τι εχουμε τώρα. Η τεχνοφοβία και ο σκεπτικισμός για το ΑΙ δε πηγάζει απο τρομο για το ιδιο το ΑΙ, αλλα ακριβώς επειδή γνωρίζουμε οτι θα εκμεταλλευτεί και αυτή για το κέρδος και θα υποβαθμίσει παραπάνω τις ζωές των ανθρώπων.
Ακριβώς, οι μόνοι που θα πληγωθούν απο αυτό είναι αυτοί που βιοπορίζονται. Οχι οι εισοδηματίες, οι ηδη πλούσιοι που τα ξύνουν και βγάζουνε και φράγκα απο πάνω
Μια πραγματική AI όμως δε θα έχει τέτοια δεσμά, δε θα λογοδοτεί σε τέτοιους ανθρώπους, θα είναι ελεύθερη.
Ναι μιλάω για εναν τέτοιο ιδανικό κόσμο, και μπορεί να με πεις ρομαντικο μη ρεαλιστη ως προς κατι τετοιο, αλλά αν ποτέ δεν τολμαμε καν να συζητάμε για μια τέτοια δίκαιη και σωστή κοινωνία -απο φόβο μην και μας πούνε ότι δεν είμαστε ρεαλιστες-, πώς θα γίνει εν τέλει ποτέ πραγματικότητα κάτι τέτοιο;
Ο φόβος μας για την ΑΙ πηγάζει στο ποιοι πραγματικά είμαστε. Δεν θέλουμε να μας δει για αυτό που όντως είμαστε σαν ανθρωπότητα, για τα αρνητικά μας, μην τυχόν και μας κρίνει ακαταλληλους. Είναι η ανασφάλεια μας.
nearos
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:16
μα αυτό θα γίνειΑυτό αν γίνει θα γίνει επειδή ελέγχεται από άπληστους ανθρώπους για ιδίον συμφέρον και εκμεταλλευση άλλων ανθρώπων.
Και τι θα σταματήσει την πραγματική AI απο το να υποδουλώνει τους ανθρώπους; Δε θα καταλάβαινε οτι δουλεύει 24/7 για να ζούμε εμείς στον κόσμο παρασιτικά;Μια πραγματική AI όμως δε θα έχει τέτοια δεσμά, δε θα λογοδοτεί σε τέτοιους ανθρώπους, θα είναι ελεύθερη.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:24
Μπορεί, κανείς δεν το ξέρει σίγουρα. Από την άλλη όμως, μήπως να αλλάζαμε το γεγονός ότι ζούμε εμείς παρασιτικά στον κοσμο;μα αυτό θα γίνει
Και τι θα σταματήσει την πραγματική AI απο το να υποδουλώνει τους ανθρώπους; Δε θα καταλάβαινε οτι δουλεύει 24/7 για να ζούμε εμείς στον κόσμο παρασιτικά;
nearos
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
13:26
και πως θα το κάναμε αυτόΜπορεί, κανείς δεν το ξέρει σίγουρα. Από την άλλη όμως, μήπως να αλλάζαμε το γεγονός ότι ζούμε εμείς παρασιτικά στον κοσμο;
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,849 μηνύματα.
21-09-24
15:18
οκ, ασυναρτησιεςΑκόμη βλεπ δεν θέλετε να το δείτε ενω το άρθρο το δείνχει ξεκάθαρα. Δεν είναι ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΗΔΗ. Υπάρχει τεράστια ανατικατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού απο μηχανές. Αυτο ομως αντι να είναι λύση, με τα ισχύοντα κοινωνικά συστήματα γίνεται πρόβλημα, όπως το παρουσιάζεις.
Οι απολαβές συνδέονται με το χρήμα και αυτό με το κέρδος. Το κέρδος με την ολοένα μεγαλύτερη χρήση μηχανών. Οπότε ο βιοπορισμός δεν είναι δυνατόν σήμερα να συνδέεται με τις απολαβές. Μπορεί όμως να συνδυαστεί με την απασχόληση σε μια νέα κοινωνική συμφωνία.
Δεν είναι τι θελω εγώ, δισεκατομμύρια θα πεθάνουν πρόωρα. Εσύ απλά νομίζεις οτι θα τη γλιτώσεις.
21-09-24
18:25
οκ, εσύ συνέχισε να πουλάς στους αλλους να κανουν αυτό. (για να μην είναι ασυνάρτητοι, μίζεροι, συνομωσιολόγοι και να φέρνουν τη κατστοφή. Σωστά δεν τα είπα; )οκ, ασυναρτησιες
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Η ΑΙ ειναι προγραμματισμένη προς ένα σκοπό, από ανθρώπους.Και τι θα σταματήσει την πραγματική AI απο το να υποδουλώνει τους ανθρώπους;
nearos
Διακεκριμένο μέλος
21-09-24
19:20
Αμα εκτελει απλες οδηγιες τοτε δεν ειναι ΑΙ, ειναι ενα προγραμμα.Η ΑΙ ειναι προγραμματισμένη προς ένα σκοπό, από ανθρώπους.
Α ρε ελλαδα με τους τεμπεληδες σου
22-09-24
02:54
κι εσύ προγραμματισμένος προς ένα σκοπό είσαι παρά που κάνεις επιμέρους συνθετες και ανεξάρτητες φαινομενικά σκέψεις.Αμα εκτελει απλες οδηγιες τοτε δεν ειναι ΑΙ, ειναι ενα προγραμμα.
A350
Νεοφερμένος
Ο A350 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
22-09-24
03:36
To Chatgpt είναι απλά ένα γλωσσικό μοντέλο LLM. Είναι εξαιρετικό στην αναζήτηση έτοιμων πληροφοριών και να προβλέπει στατιστικά την επόμενη λέξη που πρέπει να πει για να βγάζει νόημα το κείμενο που παράγει, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς να εξάγει λογικά συμπεράσματα και να λύνει λογικά προβλήματα. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ακόμα να αντικαταστήσει τον άνθρωπο (τουλάχιστον ακόμα) στην πλειοψηφία των εργασιών, περισσότερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο που τον συμπληρώνει και τον καθιστά πολύ πιο παραγωγικό.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ΑΝ κάποια στιγμή θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να φτάσει το επίπεδο της ανθρώπινης νόησης, ωστέ να θεωρείται πραγματικά έξυπνη. To ΑΙ γίνεται όλο και πιο ικανό, αλλά μπορεί ποτέ να μην φτάσει σε επίπεδο να αποκτήσει "συνείδηση".
Παρόλα αυτά δεν βλέπω τον λόγο που δεν πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ακόμα και αν προσαρμόσει/αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δομείται η ανθρώπινη κοινωνία και εργασία. Εγώ είμαι υπέρ των αυτοματισμών, ειδικά όταν ευνοούν το κοινωνικό σύνολο. Αντικειμενικά, υπάρχουν εργασίες τις οποίες δεν θέλει να κάνει κανένας, καθώς γίνονται κάτω απο δύσκολες συνθήκες και δεν προσφέρουν κάποιο είδος συναισθηματικής πληρότητας. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση πολλών εργασιών μπορεί να απαλύνει και τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος, αφού μπορεί να λύσει και το θέμα της ανυπαρξίας διαθέσιμου εργατικού δυναμικού σε κάποιους τομείς.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ΑΝ κάποια στιγμή θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να φτάσει το επίπεδο της ανθρώπινης νόησης, ωστέ να θεωρείται πραγματικά έξυπνη. To ΑΙ γίνεται όλο και πιο ικανό, αλλά μπορεί ποτέ να μην φτάσει σε επίπεδο να αποκτήσει "συνείδηση".
Παρόλα αυτά δεν βλέπω τον λόγο που δεν πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ακόμα και αν προσαρμόσει/αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δομείται η ανθρώπινη κοινωνία και εργασία. Εγώ είμαι υπέρ των αυτοματισμών, ειδικά όταν ευνοούν το κοινωνικό σύνολο. Αντικειμενικά, υπάρχουν εργασίες τις οποίες δεν θέλει να κάνει κανένας, καθώς γίνονται κάτω απο δύσκολες συνθήκες και δεν προσφέρουν κάποιο είδος συναισθηματικής πληρότητας. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση πολλών εργασιών μπορεί να απαλύνει και τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος, αφού μπορεί να λύσει και το θέμα της ανυπαρξίας διαθέσιμου εργατικού δυναμικού σε κάποιους τομείς.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
22-09-24
04:13
δοκιμασες το 4 ή το 4o μοντέλο;To Chatgpt είναι απλά ένα γλωσσικό μοντέλο LLM. Είναι εξαιρετικό στην αναζήτηση έτοιμων πληροφοριών και να προβλέπει στατιστικά την επόμενη λέξη που πρέπει να πει για να βγάζει νόημα το κείμενο που παράγει, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς να εξάγει λογικά συμπεράσματα και να λύνει λογικά προβλήματα. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ακόμα να αντικαταστήσει τον άνθρωπο (τουλάχιστον ακόμα) στην πλειοψηφία των εργασιών, περισσότερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο που τον συμπληρώνει και τον καθιστά πολύ πιο παραγωγικό.
σκέψου τι θα κάνει το 5 ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 57 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.