


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vkey
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vkey
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος



Που λες…θέλω τη συνταγή για τους πατατοκροκέτες-μπαλάκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


λογικο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες σπιτικές έχουν 13 γραμμάτια λίπος!
100 γραμμάρια κατεψυγμένες, έχουν 5 γρ. λίπος...
https://health.in.gr/tools/CalcNutritive.asp?Food=446&Quantity=100
https://health.in.gr/tools/CalcNutritive.asp?Food=470&Quantity=100

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


και με αυτοβασικα δεν διαβασα ολο το τοπικ, καταληξαμε ομως στο ποσο λαδι κρατανε οι πατατες? Εγω σκεφτικα οτι μπορουμε να τις κανουμε deep fry ωστε να μην εχουμε σημαντικες απολειες λογο εξαερωσης/βρασμου κτλ πχ σε φριτεζα, και να ζηγησουμε το λαδι πριν και μετα.
λογικο?
ήθελα να ρωτήσω λοιπόν....100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες σπιτικές έχουν 13 γραμμάτια λίπος!
100 γραμμάρια κατεψυγμένες, έχουν 5 γρ. λίπος...
https://health.in.gr/tools/CalcNutritive.asp?Food=446&Quantity=100
https://health.in.gr/tools/CalcNutritive.asp?Food=470&Quantity=100
αλλά αυτο δε σημαίνει αυτοματα ότι εχουν υποστεί και μεγαλη επεξεργασία ώστε να είναι γεματες με συντηρητικά και Ε?
αυτο αυτοματα δεν μας οδηγεί ότι είναι καλύτερα να πάρεις τα επιπλέον 8γρ λίπους απ τα Ε?
νικαταλάβατε?![]()

θα το δοκιμάσω κι εγω αυτο!Ξύδι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος


Ναι, τώρα διάβαζα σε ένα περιοδικό με συνταγές και κόλπα νοικοκυριού, ότι αν βουτήξεις τις πατάτες πριν σε ξύδι και αλάτι, κάνουν κρούστα απ' έξω και δε "μπαίνει" πολύ λάδι!!!
To είχα γράψει λίγο πιο κάτω καλό μου, για το ξίδι.
Το αλάτι τώρα δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο καθώς μπορεί να τις κάνει και λίγο λύσσα.
Πάντως και μόνο με ξύδι για κανένα 10 λεπτό πρίν το τηγάνισμα είσαι οκ και μετά βάζει όσο αλάτι θέλεις.
Άσε που όχι μόνο δεν κρατάνε λάδι αλλα δεν πετάγετε ούτε σταγόνα λάδι στον τηγάνισμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος


Η γεύση παίρνει έστω και λίγο από το ξύδι? είναι σημαντικό. Συγχαίνομαι το ξύδι γιαυτό.
nope! δεν την καταλαβένεις καθόλου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


είναι λέει πολύ καλή, τηγανίζεις με μόνο μία κουταλιά λάδι.
Την έχει δοκιμάσει κανείς άλλος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Μου έλεγαν για αυτή τη φριτέζα (οκ, μπορεί κάποια άλλη παρόμοια, τότε που μιλούσαν για μία που παρουσίασε/προώθησε ο Μαμαλάκης)...
είναι λέει πολύ καλή, τηγανίζεις με μόνο μία κουταλιά λάδι.
Την έχει δοκιμάσει κανείς άλλος;
Μπορεί επίσης κάποιος να εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η τεχνολογία;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


οκ, ας περιγράψει κάποιος άλλος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος


είναι λέει πολύ καλή, τηγανίζεις με μόνο μία κουταλιά λάδι.
Σιγά το κατόρθωμα, αυτή η τεχνογνωσία υπάρχει εδώ και χρόνια στα γυράδικα,
τηγανίζουν με μια κουταλιά αγνό λάδι και μισό βαρέλι χημικό κατακάθι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος


Μαθηματικός με γνώσεις χημικού μηχανικού? Που είσαι ρε καζανόβα, ελπίζω να μη πουλάς παράνομα cd στην ΓερανίουΣιγά το κατόρθωμα, αυτή η τεχνογνωσία υπάρχει εδώ και χρόνια στα γυράδικα,
τηγανίζουν με μια κουταλιά αγνό λάδι και μισό βαρέλι χημικό κατακάθι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.