Subject to change
e-steki.gr Founder
Το πόσο λάδι απορροφούν οι τηγανητές πατάτες ανάλογα με το σχήμα, τίνος συνάρτηση είναι; Σίγουρα μετράει η ώρα που βρίσκοντα στο τηγάνι αλλά πέρα απο αυτό; Μετράει ο όγκος, η επιφάνεια, τι; Και κατα ποιόν τρόπο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος
Εσείς (και όταν λέω εσείς εννοώ τα παιδιά που είστε σε σχολές με βασικό αντικείμενο τα μαθηματικά), έχετε τέτοια τρέλα που στο τέλος θα βγάλετε κανένα τύπο "λάδι=εμβαδό πατάτας*χρόνος*θερμοκρασία τηγανίσματος*α/όγκος πατάτας, όπου α=συντελεστής για την ποιότητα της πατάτας".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Για παραδειγμα, ενα κομματι χαρτι κουζινας αποροφα χ ποσοτητα νερου, το διπλασιο κομματι χαρτι (φανταζομαι) οτι αποροφα 2χ νερου.
Γιατι να μην συμβενει το ιδιο και με την πατατα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος
Εγώ πιστεύς οτι όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανέφερα πρίν είναι ανάλογοι με την ποσότητα που απορροφά μια πατάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Μηπως ομως συμβαινει αυτο που λεω εγω υπο την θερμανση και μονο;Αρχική Δημοσίευση από adespoto:Αν συνέβαινε το ίδιο τότε οι πατάτες θα απορροφούσαν την ίδια ποσότητα λαδιού είτε ήταν υπό θέρμανση είτε όχι. Πράγμα το οποίο δε συμβαίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Μηπως ομως συμβαινει αυτο που λεω εγω υπο την θερμανση και μονο;
To σχημα εχει επισης σημασια. Δεδομενου του ογκου (μαζας δηλ της πατατας, αφου η πατατα εχει σταθερη πυκνοτητα) το σχημα και αρα η επιφανεια, παιζει ρολο ! Αλλο το πατατακι (αυτα σε σακουλακια, τα chips δηλ) που ειναι flat και εχουν μεγαλη επιφανεια, και αλλα το η ιδια ποσοτητα πατατας (ογκος/μαζα) σε σχημα παραδοσιακης τηγανιτης πατατας (μακοστενη δηλ). Εχει μικροτερη επιφανεια. Αρα [πρεπει] να αποροφα λιγοτερο λαδι (με τις υπολοιπες μεταβλητες σταθερες - λαδι που την βαζουμε μεσα, θερμοκρασια του λαδιου, χρονος τηγανισματος κλπ) .....
πχ σε σφαιρκα σχηματα (για να παρουμε την απλη περιπτωση, αλλα το ιδιο ισχυει για οποιδηποτε σχημα), αρα πατατα στρογγυλη, εχουμε μια πατατα (κομματι της, κομμενο σε στρογγυλο, σφαιρα δηλ) αμα διπλασιασουμε την πατατα (διπλασιασουμε τον ογκο, δηλ 2 πατατες σε μια), η επιφανεια (μεσω της οποιας αποροφα λαδι) δεν διπλασιαζεται (αυξανεται μεν, αλλα ειναι λιγοτερο απο διπλασια. ο ογκος αυξανεται κατα r^3.η επιφανεια κατα r^2 μονο) Αρα αποροφα λιγοτερο λαδι... (μπορει να μας βγει αψητη στο μεση, για αυτο και τις κοβουμε σχετικα λεπτες...)
ps. και εγω συμφωνω, καλυτερα στις φυσικες επιστημες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)
Εγώ πιστεύω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η πυκνότητα! Και το αναλύω:
(στην παρακάτω μελέτη θεωρούμε σταθερές την θερμοκρασία του λαδιού, την ποιότητά του και το χρόνο τηγανίσματος)
Αν η πυκνότητα της πατάτας είναι πολύ μικρή, ναι μεν θα απορροφήσει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αλλά μόλις τη βγάλουμε από το τηγάνι, το λάδι θα φύγει(φανταστείτε το σαν ένα σφουγγάρι που το βγάζουμε από το νερό... το νερό πέφτει ανάλοφα με την πυκνότητα του σφουγγαριού).
Αν πάλι η πυκνότητα είναι πολύ μεγάλη, δεν θα απορροφήσει πολύ λάδι (πιθανώς δε θα ψηθεί και καλά).
έτσι μπορούμε να καταλλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα του λαδιού που έχει μια πατάτα μετά το τηγάνισμα, σε σχέση με την πυκνότητά της έχει ένα μέγιστο σε μια μέση πυκνότητα, για την οποία η πατάτα απορροφά αρκετό λάδι κατά το τηγάνισμα και δεν το αφήνει να πέσει μόλις βγει από το τηγάνι!
Όσο αφορά στην επιφάνεια της πατάτας, η απορρόφηση του λαδιού είναι, προφανώς, ευθέως ανάλογη αυτής! (όσο μεγαλώνει η επιφάνεια, τόσο περισσότερο χώρο έχει το λάδι για να εισχωρήσει στην πατάτα)
Ο όγκος παίζει κι αυτός ρόλο, αλλά κυρίως ως προς τον ορισμό της μέγιστης ποσότητας λαδιού που μπορεί να απορροφηθεί, και όχι τόσο ως προς το πόσο θα απορροφηθεί τελικά.
Τελικά καταλλήγουμε σε ένα τύπο για την απορρόφηση του λαδιού:
V_λαδιού= J * t_τηγανίσματος * Θ_λαδιού * Εμβαδό_πατάτας * (R - πυκνότητα_πατάτας^2)
όπου R σταθερά για όλες τις πατάτες και J σταθερά που εξαρτάται από το λάδι.
Αυτά από μένα!
Πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τώρα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Τώρα ο faithplus1 θα το πάθει το εγκεφαλικό
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν πάτε καλά.....Αρχική Δημοσίευση από Michelle:respect γίος!
Τώρα ο faithplus1 θα το πάθει το εγκεφαλικό
Πρέπει να ομολογήσω πάντως, ότι συμφωνώ με το σκεπτικό του giostauΑρχική Δημοσίευση από giostau:Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)
Τώρα το μόνο που λείπει είναι η γραφική παράσταση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Εγω γιατι νομιζω οτι εχει να κανει απλως με τον ογκο;
Για παραδειγμα, ενα κομματι χαρτι κουζινας αποροφα χ ποσοτητα νερου, το διπλασιο κομματι χαρτι (φανταζομαι) οτι αποροφα 2χ νερου.
Γιατι να μην συμβενει το ιδιο και με την πατατα;
Εχεις δικιο, αλλα εχει σχεση, η σχεση ογκου/επιφανειας. Για αυτο το χαρτι κουζινας (που θελουμε να αποραφαει πολυ) ειναι εντελως flat κατα το δυνατο... (ο συγκεκριμενος ογκος, το δυνατον πλακε για να αποραφαει το δυνατον περισοτερο.. )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από giostau:Είμαι που είμαι καμμένος, ας καώ λίγο παραπάνω...
Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)
Πολυ σωστα μας ενδιαφερει ποσο λαδι εχει μενει στην πατατα με το που την βαζουμε στο στομα μας, το οποιο με την σειρα εξαρταται απο το ποσο λαδι εχει προλαβει να αποροφησει, και ποσο απο αυτο εχει συγκρατησει.
Σωστα, αλλα η πυκνοτητα της πατατας ειναι πανω κατω δεδομενη (κυμαινεται αναμεσα σε καποια συγκεκριμενα οριο αναλογα την ποικιλια της πατατας και καποια αλλα πραγματα, αλλα η πατατα ειναι πατατα ) και δεν μπορουμε να την στιψουμε μετα οπως το σφουγγαρι. (μπορουμε να την στιψουμε λιγο μονο) Αρα συγκρατει το μεγαλυτερο μερος απο αυτο που προλαβε να αποροφησει. Εχει σημασια και το στιψιμο (στραγγισμα αν θελετε) αλλα και το τι προλαβε να απορροφησει μεχερι εκεινη τη στιγμη..Αρχική Δημοσίευση από giostau:Εγώ πιστεύω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η πυκνότητα! Και το αναλύω:
(στην παρακάτω μελέτη θεωρούμε σταθερές την θερμοκρασία του λαδιού, την ποιότητά του και το χρόνο τηγανίσματος)
Αν η πυκνότητα της πατάτας είναι πολύ μικρή, ναι μεν θα απορροφήσει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αλλά μόλις τη βγάλουμε από το τηγάνι, το λάδι θα φύγει(φανταστείτε το σαν ένα σφουγγάρι που το βγάζουμε από το νερό... το νερό πέφτει ανάλοφα με την πυκνότητα του σφουγγαριού).
Αν πάλι η πυκνότητα είναι πολύ μεγάλη, δεν θα απορροφήσει πολύ λάδι (πιθανώς δε θα ψηθεί και καλά).
Αρχική Δημοσίευση από giostau:έτσι μπορούμε να καταλλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα του λαδιού που έχει μια πατάτα μετά το τηγάνισμα, σε σχέση με την πυκνότητά της έχει ένα μέγιστο σε μια μέση πυκνότητα, για την οποία η πατάτα απορροφά αρκετό λάδι κατά το τηγάνισμα και δεν το αφήνει να πέσει μόλις βγει από το τηγάνι!
Όσο αφορά στην επιφάνεια της πατάτας, η απορρόφηση του λαδιού είναι, προφανώς, ευθέως ανάλογη αυτής! (όσο μεγαλώνει η επιφάνεια, τόσο περισσότερο χώρο έχει το λάδι για να εισχωρήσει στην πατάτα)
Ο όγκος παίζει κι αυτός ρόλο, αλλά κυρίως ως προς τον ορισμό της μέγιστης ποσότητας λαδιού που μπορεί να απορροφηθεί, και όχι τόσο ως προς το πόσο θα απορροφηθεί τελικά.
Τελικά καταλλήγουμε σε ένα τύπο για την απορρόφηση του λαδιού:
V_λαδιού= J * t_τηγανίσματος * Θ_λαδιού * Εμβαδό_πατάτας * (R - πυκνότητα_πατάτας^2)
όπου R σταθερά για όλες τις πατάτες και J σταθερά που εξαρτάται από το λάδι.
Αυτά από μένα!
Πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τώρα....
Γιατι? μια χαρα σοβαρη δουλεια ειναι και η αναλυση της πατατας και την κανεις πολυ καλα μαλιστα. Αρα ασε τις αλλες δουλειες και πες μου τι εννοεις εμβαδο (επιφανεια ή ογκος?) στην πραπανω εξισωση, που ομολογουμενως ειναι καταπληκτικη
Παντως κε ειδικε επι πατατας επιμενω στην λεπτομερεια οτι την ιδια πατατα (πριν την κοψουμε, αρα ιδια πυκνοτητα), στο συγκεκριμενο λαδι, στο συγκεκριμενο χρονο, στη συγκεκριμενη θερμοκρασια, εχει σημασια σε ποσα κομματια την κοψαμε (και αρα τα σχηματα τους). Αμα την κοψουμε σε μεγαλα (μη flat κομματια) δεν θα προλαβουν να αποροφησουν την ιδια ποσοτητα λαδιου. (θα πρεπει να περιμενεουμε περισσοτερο, και θα μας καει το απ'εξω.. επιφανεια) Γιατι αποροφουν λαδι με μικροτερο ρυθμο (constraining factor η επιφανεια αποροφησης). Για αυτο και την κοβουμε και δεν την πεταμε οπως ειναι μεσα (η ποσοτητα, ογκος/μαζα, λαδι θερμοκρασια και χρονος που ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε ειναι τα ιδια.. Ομως την κοβουμε (και οχι απλως στα δυο) για να μπορεσει να ψηθει (μεχρι μεσα - και 'το μεσα το παμε εξω' το δυνατον κανοντας την flat..αυξανοντας την επιφανεια του δεδομενου ογκου, επιμενω ) Και καψτε με τωρα, οσο θελετε (Στην πυρα , στην πυρα.. !)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:Πολυ σωστα μας ενδιαφερει ποσο λαδι εχει μενει στην πατατα με το που την βαζουμε στο στομα μας, το οποιο με την σειρα εξαρταται απο το ποσο λαδι εχει προλαβει να αποροφησει, και ποσο απο αυτο εχει συγκρατησει.
Το ίδιο πάνω κάτω λέμε... με το που βγάλεις την πατάτα από το λάδι δε στάζει; Ακόμα και όταν τη βάλεις στο πιάτο μέχρι να τη φας χάνει κάποιο λάδι....
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:Σωστα, αλλα η πυκνοτητα της πατατας ειναι πανω κατω δεδομενη (κυμαινεται αναμεσα σε καποια συγκεκριμενα οριο αναλογα την ποικιλια της πατατας και καποια αλλα πραγματα, αλλα η πατατα ειναι πατατα ) και δεν μπορουμε να την στιψουμε μετα οπως το σφουγγαρι. (μπορουμε να την στιψουμε λιγο μονο) Αρα συγκρατει το μεγαλυτερο μερος απο αυτο που προλαβε να αποροφησει. Εχει σημασια και το στιψιμο (στραγγισμα αν θελετε) αλλα και το τι προλαβε να απορροφησει μεχερι εκεινη τη στιγμη..
Σαφώς! Δεν είπα πουθενά το αντίθετο!
Απλά άλλη πυκνότητα έχει η πατάτα Καλαμάτας και άλλη αυτή της Ισπανίας... (προφανώς τα όρια διακύμανσης της πυκνότητας είναι σχετικά μικρά)
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:Παντως κε ειδικε επι πατατας επιμενω στην λεπτομερεια οτι την ιδια πατατα (πριν την κοψουμε, αρα ιδια πυκνοτητα), στο συγκεκριμενο λαδι, στο συγκεκριμενο χρονο, στη συγκεκριμενη θερμοκρασια, εχει σημασια σε ποσα κομματια την κοψαμε (και αρα τα σχηματα τους). Αμα την κοψουμε σε μεγαλα (μη flat κομματια) δεν θα προλαβουν να αποροφησουν την ιδια ποσοτητα λαδιου. (θα πρεπει να περιμενεουμε περισσοτερο, και θα μας καει το απ'εξω.. επιφανεια) Γιατι αποροφουν λαδι με μικροτερο ρυθμο (constraining factor η επιφανεια αποροφησης). Για αυτο και την κοβουμε και δεν την πεταμε οπως ειναι μεσα (η ποσοτητα, ογκος/μαζα, λαδι θερμοκρασια και χρονος που ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε ειναι τα ιδια.. Ομως την κοβουμε (και οχι απλως στα δυο) για να μπορεσει να ψηθει (μεχρι μεσα - και 'το μεσα το παμε εξω' το δυνατον κανοντας την flat..αυξανοντας την επιφανεια του δεδομενου ογκου, επιμενω ) Και καψτε με τωρα, οσο θελετε (Στην πυρα , στην πυρα.. !)
Μα πετώντας την πατάτα ολόκληρη στο λάδι, και πετώντας την σε κομμάτια, το μόνο που αλλάζει είναι η συνολική επιφάνεια(εμβαδό)!!!
Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;
Στο επόμενο μάθημα έχει φασολάδα!!!!
ΥΓ>Γ@μώτο γιατί να μην μπορώ να γράψω με τον ίδιο οίστρο και τη διπλωματική μου;;
Εδώ και μια ώρα έχω κολλήσει σε ένα κεφάλαιο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από giostau:Το ίδιο πάνω κάτω λέμε... με το που βγάλεις την πατάτα από το λάδι δε στάζει; Ακόμα και όταν τη βάλεις στο πιάτο μέχρι να τη φας χάνει κάποιο λάδι....
ολο δεν βγαινει ομως οσo και να περιμενουμε (στραγγισουμε). Αν εβγαινε ολο, θα ξε-ψηνοταν η πατατα ...
Αρχική Δημοσίευση από giostau:Σαφώς! Δεν είπα πουθενά το αντίθετο!
Απλά άλλη πυκνότητα έχει η πατάτα Καλαμάτας και άλλη αυτή της Ισπανίας... (προφανώς τα όρια διακύμανσης της πυκνότητας είναι σχετικά μικρά)
οντως, οπως ειπες, τα ιδια λεμε..
Αχα ! Μου λυνεις εμεσως την απορια μου περι εμβαδου (δεν θυμαμαι καλα τι εμαθα στο σχολειο και καπως το συνδυαζα στο μυαλο μου με 2 διαστασεις μονο.. και δεν ηξερα τι εννoουσες για την 3D πατατα.. Τι παθαινει κανεις οταν γερναει... )Αρχική Δημοσίευση από giostau:Μα πετώντας την πατάτα ολόκληρη στο λάδι, και πετώντας την σε κομμάτια, το μόνο που αλλάζει είναι η συνολική επιφάνεια(εμβαδό)!!!
Αυτο ειπα! (η τελος παντων προσπαθησα, αλλα καπως δεν μου βγηκε σωστα φαινεται..Αρχική Δημοσίευση από giostau:Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
η ιδια ποσοτητα πατατας θα ηταν, ναι. Δεν θα ψηνοταν ομως το ιδιο... Θα ψηνοταν πιο ομοιομορφα (και καλυτερα, σε λιγοτερο χρονο. Η ολοκληρη πατατα, στον ιδιο χρονο θα ειχε ψηθει μονο απ'εξω, μονο η επιφανεια της (που ειναι μικροτερη απο την επιφανεια της [ισομαζης] 'πατατας ζυμης' ))Αρχική Δημοσίευση από giostau:Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;
Δεν μπορεις να διαλεξεις θεμα διπλωματικης ? (κατι ενδιαφερον πχ πατατες ή οτιδηποτε αλλο σου αρεσει, και ειναι οιστροφορο)Αρχική Δημοσίευση από giostau:Στο επόμενο μάθημα έχει φασολάδα!!!!
ΥΓ>Γ@μώτο γιατί να μην μπορώ να γράψω με τον ίδιο οίστρο και τη διπλωματική μου;;
Εδώ και μια ώρα έχω κολλήσει σε ένα κεφάλαιο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου ηρθε εμπευση ξανα-διαβαζοντας το. Εννοεις συγκρινουμε την πατατα-ζυμη με την κομενη πατατα, και οχι την ολοληρη. (Οπως το καταλαβα εγω). Αρα το παιρνω πισω οτι εγραψα, και παω πασο τοτε. (Και μαλιστα ειναι ακριβως το ιδιο οταν οταν ειναι ισα -η πατατα ζυμη και τα κομματακια της ολοκληρης- ως προς την συγκεριμενη διασταση. πχ φαρδος 2cm απλωσαμε την ολκληρη πατατα αλα ζυμη, φαρδος 2cm κοψαμε τα κομματακια, θα αποροφησουν το ιδιο λαδι ακριβως (με τις αλλες μεταβλητες σταθερες). [και σας βγαζω το καπελο]. Και μαλιστα θα στραγγιζονται με ακριβως τον ιδιο ρυθμο. Αρα ειναι ακρβως το ιδιο πραγμα... Και νομιζω μια διπλωματικη περι τηγανισματος πατατας επιβαλλεται...Αρχική Δημοσίευση από giostau:Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Leviathan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Ωραια ολα αυτα ρε παιδια, αλλα να ειχα εγω το τηγανι το λαδι και της πατατες (καθαρισμενες και κομμενες, αλιως δεν προκιτε να βρουν πατατες, μαλλον τρημενο τυρι θα βγουν) και τι με νοιαζει η εξισωση για το ποσο λαδι εχει μια πατατα; Στο κατω κατω Ελληνικης παραγωγης ειναι, ας κανουμε μεγαλη καταναλωση να ανεβουν ακαι τα οικονομικα της χωρας...
Οτι παραγωγης θες χρησιμοποιεις (πχ ελληνικης). Απλως το συμπερασμα ειναι, οτι ΕΑΝ σε ενδιαφερει το ποσο λαδι θα φας μαζι με την πατατα, να προτιμας τις χοντροκομμενες... (Απο τις ετοιμες κομμενες. Και αν τις κοβεις εσυ, μην τις κοβεις πολυ λεπτες. Και καλυτερα πατατες τηγανιτες παρα τσιπς). Παντα ως προ το λαδι. Αν δεν σε ενδιαφερει το λαδι, αγνοεις τους εδω συλλογισμους και εξισωσεις, και τρως οτι [πατατα] θες....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.