Τηλεφωνική σφυγμομέτρηση

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Με πηρε χτες βραδυ μια κοπελλα τηλεφωνο για σφυγμομετρηση εκ μερους μιας απο τις μεγαλυτερες εταιρειες της Γαλλιας και για λογαριασμο της τραπεζας μου που ειναι επισης μια απο τις μεγαλυτερες της χωρας. Ηταν η δευτερη φορα, γιατι την πρωτη ημουν απασχολημενος και της ειχα πει να με ξαναπαρει. Μου ειπε οτι θα κρατουσε ενα τεταρτο και παρολο που ημουν καπως κουρασμενος δεχτηκα.

Απο ενα σημειο και μετα αρχισε να γινεται ανυποφορο. Οι ερωτησεις φαινονταν ατελειωτες κι εμοιαζαν η μια με την αλλη. Τα αξιολογικα κριτηρια δεν ηταν τα ιδια. Αλλοτε επρεπε να βαθμολογησεις απο το 1 ως το 10, αλλοτε Πολυ καλα, Καλα, Μετρια..., αλλοτε Ικανοποιημενος, Δυσαρεστημενος κλπ. κι αυτο μπερδευε και κουραζε. Ειχα φτασει σε σημειο ζαλαδας και ηταν τετοια η αγαναχτηση μου που θα μπορουσα να απανταω ο,τιδηποτε για να τελειωνει το μαρτυριο.

Δεν το εκανα ομως για τους εξης λογους: Ηταν για την τραπεζα μου που εριξε λεφτα επειδη ηθελε να βελτιωθει κι αρα ειχα εμμεσα οφελος. Ηταν γιατι δεν θα εχω μετα δικαιωμα να παραπονιεμαι για το κοινωνικο χαλι, οταν ρωτανε τη γνωμη μου και το παιζω αδιαφορος. Ηταν για την κοπελλιτσα που πληρωνεται με τη σφυγμομετρηση και μπορει να της ειχαν κλεισει το τηλεφωνο καταμουτρα οταν ελεγε οτι κραταει ενα τεταρτο και ισως να μην εβγαλε τιποτα αυτη τη μερα.

Αναρρωτιεμαι ομως πόσο επαγγελματιες ειναι αυτοι που φτιαχνουν τις σφυγμομετρησεις και δουλευουν σε τοσο μεγαλες εταιρειες. Υπο τετοιες συνθηκες μια σφυγμομετρηση μπορει να βγαλει εντελως αναξιοπιστα αποτελεσματα. Δεν τα λαμβανουν ολα αυτα υποψιν; Προκειται για μια εταιρεια που κανει και πολιτικες σφυγμομετρησεις κι αρα επηρεαζει πολιτες, δηλ εμμεσα την πορεια της χωρας. Πώς πρεπει να αντιμετωπιζουμε σφυγμομετρησεις κοινωνικου ενδιαφεροντος; Ποια ειναι η γνωμη σας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι πολιτικές σφυγμομετρήσεις έχει αποδειχθεί πλέον πως δεν έχουν σκοπό την αποτύπωση της κοινής γνώμης, αλλά της χειραγώγηση της. Στις τελευταίες τρεις εκλογές οι σφυγμομετρήσεις στην Ελλάδα έπεφταν συνεχώς έξω στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ή του δημοψηφίσματος. Τόσο έξω μάλιστα που ή αυτές οι εταιρίες είναι τελείως άχρηστες ή είναι στρατευμένες.

Γενικώς δεν απαντώ σε σφυγμομετρήσεις γιατί είχα κι εγώ μια τέτοια ανάλογη εμπειρία. Τους λέω ότι οδηγώ και δεν μπορώ να μιλήσω και το κλείνουν. Ερωτηματολόγια με πάνω από 10 ερωτήσεις είναι αίσχος για μένα γιατί και κουράζουν και ο άλλος απαντά ότι νάνε για να τελειώνει. Τα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια νομίζω πως είναι πιο αποτελεσματικά καθώς μπορείς να τα συμπληρώσεις σε λιγότερο χρόνο. Τώρα για το ποιοι τα φτιάχνουν δεν ξέρω, δεν θα με εξέπληττε αν ήταν τίποτα τελειωμένα στελέχη με απόψεις 1990 για το μάρκετινγκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Ερωτηματολόγια με πάνω από 10 ερωτήσεις είναι αίσχος για μένα γιατί και κουράζουν και ο άλλος απαντά ότι νάνε για να τελειώνει.
Εν τω μεταξυ εστειλα ενα email στην τραπεζα με κοινοποιηση (Cc) στη εταιρεια σφυγμομετρησης. Εχεις δικιο, 10 ερωτησεις αρκουν, αλλα δεν μου ηρθε στο μυαλο. Προτεινα τελικα το ερωτηματολογιο να μην κραταει πανω απο 5 λεπτα, να υπαρχει ερωτηση «τι άλλο εχετε να προσθεσετε», καθως και μια ερωτηση αν η σφυγμομετρηση ηταν ικανοποιητικη.
Τα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια νομίζω πως είναι πιο αποτελεσματικά καθώς μπορείς να τα συμπληρώσεις σε λιγότερο χρόνο.
Πραγματι λαμβανω και τετοια και ειναι ζητημα ολιγων λεπτων. Νομιζω ομως οτι ο λογος που καποιοι προτιμουν τα τηλεφωνικα ειναι οτι τα ηλεκτρονικα τα κανεις αμεσως delete, ενω απο το τηλεφωνο σε παιρνουν πολλες φορες, αν δεν τους το ξεκοβεις αμεσως και δινεις διαφορες δικαιολογιες (πραγμα που κανουν οι περισσοτεροι). Δηλαδη αν τους ελεγα οτι οδηγω, θα με ξαναπαιρναν. Επισης ισως πονταρουν και στο ψυχολογικο, οτι επειδη σε παιρνει καποιο ατομο που θελει να βγαλει κι αυτο το ψωμι του ισως δειξεις κατανοηση κι αφιερωσεις λιγο χρονο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Κατ' εμέ δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά, ούτε οι δημοσκοπήσεις.
Ξέρουμε όλοι μας ότι επηρεάζονται λίγο πολύ από κάποιους, και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον κόσμο να ψηφίσει αυτά που πλασάρουν και μόνο.

Φανταστείτε κάποιος που θέλει να ψηφίσει ένα κόμμα ας πούμε, να βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι δεν μπαίνει, και λογικό για μερικούς να σκέφτονται, "εε αφού δεν θα μπει, γιατί να πάει τζάμπα η ψήφος. Ρίξτο σε κάποιο που θα μπει"...

Τα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια είναι ωραία, συμφωνώ με αυτά.

Θυμάμαι μικρός είχαν πάρει στο σταθερό του σπιτιού και μου είπαν για σφυγμομέτρηση πως λέγετε, αλλά για άλλα πράγματα ήθελε να ρωτήσει. Εγώ δεν κατάλαβα καν τι είναι και της το έκλεισα της καημένης :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top