Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Επειδή ζητήθηκε, ιδού η συνταγή:

Τιραμισού

Υλικά


  • 3 κουτιά τυρί μασκαρπόνε (στον Βασιλόπουλο μόνο, σε ένα μπλε κουτι)
  • 3 αυγά ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ (γιατί μπαίνουν ωμά), χωριστά ασπράδια και κρόκοι
  • Μία μεγάλη κούπα γαλλικό καφέ, βαρύ
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη (εγώ το προτιμώ άγλυκο, μπορείτε να βάλετε και δύο όμως)
  • 1/4 της κούπας Kahlua
  • 1 κουτί μπισκότα σαβαγιαρ (στον Βασιλόπουλο τα έχει, ρωτήστε) ή σφολιατίνια
  • Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση

  • Φτιάχνετε τον καφέ και τον αναμειγνύετε με το καλούα.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα τυριά και μόλις ανακατευτούν καλά (σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, μη νερουλιάσουν) ρίχνετε και περίπου μισή κούπα καφέ με καλούα. Κάντε δοκιμές, πρέπει να έχει έντονη γεύση καφέ η κρέμα.
  • Ρίχνετε τέλος τη μαρέγκα (που επαναλαμβάνω πρέπει να είναι ΠΟΛΥ σφιχτή) και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Παίρνετε ένα ένα μπισκότο και το βουτάτε στον καφέ με καλούα που έχει περισσέψει. Όχι πολύ ώρα μη σας θρυμματιστεί. Το βάζετε στο ταψάκι κάτω κάτω (εγώ χρησιμοποιώ μια φόρμα για κέικ από εκείνες τις παραλληλόγραμμες) και συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να στρώσετε όλη την επιφάνεια με μπισκότα.
  • Ρίχνετε την μισή κρέμα περίπου.
  • Ξαναστρώνετε με μπισκότα που έχετε βουτήξει στον καφέ με το καλούα.
  • Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα (θα είναι μάλλον αρκετά ρευστή, αλλά όχι σούπα) και την ισιώνετε πάνω πάνω.
  • Το βάζετε στο ψυγείο.
  • Δεν το καταναλώνετε πριν περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες να πήξει.
  • Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με κακάο, όχι πριν. Αν δεν έχετε σκοπο να το καταναλώσετε όλο αμέσως, πασπαλίζετε μόνο όσο θα φάτε (εκτός κι αν έχετε τραπέζι :P).
  • Πίνετε όσο καφέ με καλούα έμεινε και έρχεστε να μου πείτε πως σας φάνηκε.. :P
ΥΓ1: Δεν παίρνει πάνω από 20 λεπτά.
ΥΓ2: Με τυρί philadelphia βγαίνει μάπα, μη ρωτήσετε :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Imadlak

Τιμώμενο Μέλος

Η Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Χημικός. Έχει γράψει 6,231 μηνύματα.
Το αγαπημενο μου γλυκο!!!!!! Ειναι απλα τελειο,αλλα λιγακι δυσκολο πιστευω....Ομως θα κανω μια προσπαθεια!!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Είναι πανεύκολο, αν το δοκιμάσεις, θα δεις! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Imadlak

Τιμώμενο Μέλος

Η Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Χημικός. Έχει γράψει 6,231 μηνύματα.
Είναι πανεύκολο, αν το δοκιμάσεις, θα δεις! :)
Ωραια τοτε,θα το δοκιμασω!!!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
<3 it.
Θα το φτιάξω με την αδελφή μου. :redface:

Νόμιζα ότι ήταν πιο δύσκολο btw. :P


P.S.:
Αυτές τις μέρες πρόσεξα πόσο γαμάτες συνταγές υπάρχουν στο section της μαγειρικής.
Σας ευχαριστούμε πολύ. =)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 869 μηνύματα.
Μιας και το'φερε η κουβέντα... είτε ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ είτε ΟΛΟΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ είναι τα αυγά, δεν έχει σημασία... αν είναι μολυσμένα με σαλμονέλλα είναι απ΄την κότα και τον "κώλο" της κότας. Τα αυγά τα πλένουμε πολύ καλά αν πρόκειται να τα φάμε ωμά, τα τρώμε όσο πιο έγκαιρα γίνεται και κατά προτίμηση απλά ΔΕΝ τα τρώμε ωμά...

(γιατί συνήθως μαζί με το κέλυφος είναι και μολυσμένο το περιεχόμενο του αυγού, μιας και είναι δημιούργημα της μολυσμένης κότας)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Για να μειώσεις τις πιθανότητες, υποθέτω είναι καλό να προτιμάς τα βιολογικά, αν είναι να τα αφήσεις άψητα (χωρίς να είμαι σίγουρη το λέω, το εικάζω..)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top