epote, αν σε όσα λες είχες δίκιο, τότε θα έπρεπε να είχα γεννηθεί ...άντρας!
Έχω ακριβώς όσα χαρακτηριστικά προσπάπτεις στους άνδρες, και απουσιάζουν παντελώς όσα προσάπτεις στις γυναίκες!
Ναι φυσικα συμβαινει, οπως επισις πολλες φορες συμβαινει αντρες να εχουν θυλικα χαρακτηριστικα (οπως εγω πχ) - μιλαμε παντα για ενα μεσο ορο...
Και κοβω το χερι μου οτι αν κανεις ενδοκρινολογικες εξετασεις το ορμονικο σου προφιλ θα ειναι πιο κοντα στο αντρικο *η* οταν ησουν βρεφος θα ειχες εκτεθει σε περισοτερη τεστοστερονη. Γενικος οι γυναικες με αντρικα χαρακτηριστικα (οχι απαραιτητα εξωτερικα αν και υπαρχει καποιος συσχετισμος πχ τριχοφυια πιο εντονη) εχουν μικροτερη αναλογια τεστοστερονης/οιστρογονων, λιγοτερη προλακτινη, μικροτερες διακυμανσεις στην προγεστερονη κτλ
guess what! δε μας αρέσει, απλά αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ευθύνη κι υποχρέωση όσων ζουν κάτω από μία στέγη να μην την αφήσουν να σκουλικιάσει
ακριβως! για τους αντρες ΔΕΝ ισχυει αυτο

Oχι τοσο πολυ δηλαδη. Παραδειγμα: το τυπικο γυναικιο σπιτι ειναι καθαρο και ΣΧΕΤΙΚΑ ευκαταστατο (παρακαλω αφηστε τα φοιτητικα χρονια απεξω) το τυπικο αντρικο σπιτι ειναι ανω κατω. Και αυτο ενισχυεται πολυ περισοτερο οταν συμβιωνουν τα αντιθετα φυλα. Οι γυναικες κυνηγανε τους αντρες τους να μαζευουν τις καλτσες και αυτοι πεισματικα αρνουντε να το κανουν. Γιατι? Γιατι ετσι ειναι τα πραγματα, δεν ειναι κακοι τροποι η λαθος ανατροφη, απλα ετσι ειναι τα φυλα. Αιωνες τωρα υπαρχει αυτο το προβλημα.
Η διάθεση σου λείπει γιατί είσαι βολεμένος
Mηπως θα επρεπε να τα λες στον αντρα σου αυτα και οχι σε εμας?
Σου ζητω να παραθεσεις καποιο αρθρο που να υποστηριζει το παραπανω σχολιο σου και εσυ ανταπαντας:
Αrthur Miller "the mating mind" ισως το πιο σημαντικο συγγραμα στην ανθρωπινη εξελικτικη ψυχολογια.
Και ειναι και λιγακι προφανες, δεν θελει μελετες για να καταλαβεις οτι το θυλικο πρεπει να εινα πιο οργανοτικο και με καλυτερη αισθηση της καθαριοτητας και της ταξης στην φωλια του. Το θυλικο πρεπει να γεννησει, για να γεννησει πρεπει να το κανει καπου καθαρα και με ταξη, για να μην ψωφισει απο μολυνσεις, για να μην χασει το παιδι, για να μπορει να το μεγαλωσει και να του προσφερει ασφαλεια και φροντιδα. Επισις 9 μηνες εγγυμοσυνη και αλλα 3-4 χρονια με το βρεφος στερουν τελειως την ικανοτητα του θυλικου να κυνηγησει και να παρει θεσεις εξουσιας και ισχυος.
Το προβλημα ειναι η αντιλιψη μας για το τι ειναι καλο και τι κακο. Η μεταφεμινιστικη κοινωνια (που φυσικα ηρθε ως αντιδραση στην ανδροκρατουμενη φαλοκρατικη) θεωρει τους τυπικα γυναικιους ρολους αδυναμους και δουλικους.
Αυτα ειναι μαλακιες, δεν πρεπει ολοι να ειμαστε αντρες, αν ειμασταν ολοι αντρες δεν θα ειχε επιβιωσει ουτε βακτηριδιο σε αυτη τη γη.