truffinho
Πολύ δραστήριο μέλος

Ας δούμε τι λέει το λεξικό για το λήμμα "βοηθώ": Διευκολύνω κάποιον, πραγματοποιώντας μέρος της δουλειάς του, σε βαθμό μικρότερο από αυτόν της εργασίας του πρώτου, κύριου, ασκούντος.
Οπότε το να βοηθάς είναι ένα τίποτα, είναι μέθοδος για να ξεφεύγει κανείς πέφτοντας στα μαλακά.
Όχι, η λύση δεν είναι η βοήθεια. Η λύση είναι ο διαχωρισμός των σπιτικών εργασιών σε δύο ίσα μέρη.
Υ.Γ. Για το συγκεκριμένο θέμα είχα φάει πολύ βρίσιμο στο σχολείο (από τα άλλα αγόρια σαφώς)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pantazis
Εκκολαπτόμενο μέλος

οι περισσότεροι το κάνουν ενσυνείδητα και πολλοί άλλοι γιατί νομίζουν ότι έτσι πρέπει ...
στους δεύτερους απευθυνόμαστε ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος

Εγώ δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό!
εκτός του ότι τα παιδιά δλδ πως τα μεγαλώνει μόνη της...τα ποτίζει και ψηλώνουν?
Μακάρι οι γυναίκες να ξαναγύρναγαν στον φυσικό τους χώρο...το σπίτι!
Η κοινωνία μας θα γινόταν πολύ καλύτερη!
Όχι από θέμα μισογυνισμού (τράβα μωρη να πλύνεις κάνα πιάτο και τέτοια) αλλά από θέμα ανατροφής παιδιών,αξιών,ιδανικών κ.λπ.!
Μεγαλώνω τα παιδιά = τα φροντίζω, τα διαβάζω, τα πλένω και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Τα υπόλοιπα απλά τα αφήνω ασχολίαστα γιατί έχω αντίθετη άποψη.
Sarah_Fest
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

(ναι και τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να συμμετέχουν σιγά σιγά, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους).
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό!
Και πιστεύω ότι θα με είχε βοηθήσει πολύ αν οι γονείς μου πέρα από το να με μορφώσουν, ασχολιόντουσαν και λίγο με το να με μάθουν από μικρή να κάνω κάποια βασικά πράγματα στο σπίτι χωρίς να βαριέμαι τόσο. Δεν θα είχα γίνει τόσο ακατάστατη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

esperanza
Νεοφερμένο μέλος

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Σωστότατο..Μοιράζομαι συστηματικά τις δουλειές του σπιτιου σε ολες τις σχέσεις που ειχα απο τότε που εφυγα απο το σπιτι της οικογενείας μου. Δεν το βρίσκω πρόβλημα. Μάλιστα πιστεύω ότι για τον άντρα, το να ξέρει να μαγειρεύει καλά είναι μια δύναμη παράμιλλη μ'αυτή που ενοιωσαν οι γυναίκες όταν πρωτοάρχισαν να βγάζουν κάποια καλά λεφτά μόνες τους. Δεν τις έχει απαραίτητη ανάγκη![]()
Αλίμονο αν έπρεπε να σπιτώσουμε μια γυναίκα μόνο και μόνο για να μας μαγειρεύει...

fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

LaLuna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Την Καθαρή Δευτέρα, ανέβασαμε τον Χαρταετό μαζί με την κόρη μου, μόνες μας ανάμεσα σε κάμποσους πατεράδες που μας κοιτούσαν κάπως έκπληκτοι...
Να ανησυχήσω;

Αγόρια σας τρομάζω;

LaLuna
Εκκολαπτόμενο μέλος

αστειευομαι...εγω παλι ειμαι ψιλοαχρηστη...μια φορα οταν εμενα μονη μου επεσε ο γενικος και εμεινα στα σκοταδια μεχρι ν αποφασισω να φωναξω τον γειτονα

Αλλάζω λάμπες, (και τα φώτα σας αλλάζω άμα θέτε) αλλάζω και πρίζες, λύνω και δένω τον υπολογιστή μου μόνη μου (που να δεις άμα κάνω λάθος με τα τζαμπεράκια τι γίνεται...) χρησιμοποιώ πριόνια, τανάλιες, κατσαβίδια, επισκευάζω ξυπνητήρια (αυτό το έκανα από τα 11 μου..
)περνάω καλώδια (και τα στερεώνω με εκείνα τα κ@λαράκια, όπως τα λένε οι ηλεκτρολόγοι
) α! ...και φοράω και παντελόνια.
Την Καθαρή Δευτέρα, ανέβασαμε τον Χαρταετό μαζί με την κόρη μου, μόνες μας ανάμεσα σε κάμποσους πατεράδες που μας κοιτούσαν κάπως έκπληκτοι...
Να ανησυχήσω;![]()
Αγόρια σας τρομάζω;![]()
black&decker χρησιμοποιείς;;; Αν ναι σε παντερύομαι!!!

kedros
Νεοφερμένο μέλος

Δεν είναι ένα ακόμη θέμα περί ισότητας ούτε διαμάχης των δύο φύλων.
Είναι μια απλή (και ύπουλη) ερώτηση που μου κατέβηκε τώρα που ετοιμάζομαι να σφουγγαρίσω(βασικά για να το καθυστερήσω γιατί βαριέμαι
).
Εστω ότι έρχεται η στιγμή που συζείτε ή παντρευεστε καποιον/α και φυσικα το σπιτάκι σας δεν θα είναι αυτοκαθαριζόμενο και τα ψώνια δεν θα ερχονται μόνα τους απο το σούπερ μάρκετ, οπότε πως έχετε στο μυαλό σας να κατανεμηθούν οι δουλειές του σπιτιού;
Και μην σας φαίνεται τόσο απλο θεμα καμμια φορά είναι απαραίτητη συνθήκη για μια ομαλή συμβίωση![]()
Πολύ καλή ερώτηση ή θέμα προς συζήτηση.
Ας είμαστε λίγο ειλικρινείς και οι μεν και οι δε!! Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα έχει φορτωθεί πάρα πολύ. Εδώ όμως φταίτε κι εσείς ( με την καλή έννοια ) διότι σαν οντότητες ασφαλώς πρέπει να εξελίσσεστε και να ολοκληρώνεστε και κάπως έτσι κάποια στιγμή έπρεπε να διεκδικήσετε το δικαίωμα της ανεξαρτητοποίησης και της ελεύθερης βούλησης. Κακά τα ψέματα η γυναίκα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την διαμόρφωση τόσο του χαρακτήρα των παιδιών ( μας ) όσο και της εικόνας του σπιτιού, ενώ ο άντρας είναι υπεύθυνος για το μέρος εκείνο που αφορά την εξυπηρέτηση των όποιων αναγκών θεωρούνται πρώτες για την ευκατάστατη διαβίωση των μελών μιας οικογένειας με ότι επακόλουθα αυτό έχει. Με τον καιρό όμως και με τις αλλαγές στην ισορροπία μεταξύ των δυο φύλλων και με την πλάστιγγα να γέρνει κυρίως προς τις γυναίκες άρχησαν να αυξάνονται και οι υποχρεώσεις σας τόσο σε προσωπικό όσο και οικογενειακό επίπεδο. Για να μη σας κουράζω ο άντρας έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα έχει βγάλει την ουρά του σε πολλά θέματα που '' δεν τον αφορούν'' σχετικά με το σπίτι που όλοι βρίσκουμε σαν αποκούμπι να λέμε - οι δουλιές του σπιτιού είναι θέμα της γυναίκας - . Μπορεί να είναι θέμα της γυναίκας αλλά έχει κι εκείνη δικαιώματα, κι όταν βλέπει οτι ο άντρας τα έχει φορτώσει στον κόκορα κάποια στιγμή θα σκάσει και θα πεί - για βάστα ρε φίλε!! Επομένως κυρίες και κύριοι, πιστεύω οτι οι δουλιές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται και όχι με τρόπο του στυλ - δυο δικές σου , δυο δικές μου.... ΟΧΙ!! Βλέπεις τη γυναίκα σου και γίνεται χίλια κομμάτια ενώ εσύ βλέπεις τηλεόραση ή διαβάζεις την εφημερίδα σου ; Σήκω βοήθησε την, πλύνε τα πιάτα όταν εκείνη κάνει κάτι άλλο. Βοήθησε την!! Έτσι θα υπάρχει ισορροπία στην σχέση και στην ψυχή του ζευγαριού. Με τα έργα και την αλληλοστήριξη πηγαίνουν οι άνθρωποι μπροστά. Τα λόγια και το σ αγαπώ το λένε όλοι, στα έργα όμως είναι το θέμα. ΑΥΤΑ!!!! ( μετά απο ένα τέτοιο κείμενο λέω να ξεκουραστώ για κανένα μήνα - μην ενοχλείτε δεν είμαι εδώ

Nininaou
Διάσημο μέλος

Εσύ δεν ξέρω...
Θεωρητικά κι εγώ πιστεύω στην ισότητα στις "δουλειές", έλα όμως που δεν μπορώ να το εφαρμόσω. Το να συγυρίσω το σπίτι είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Να φανταστείς, δεν έχω στρώσει ποτέ το κρεβάτι μου και μια φορά που το έκανα πέρυσι η μαμά μου με ρώτησε τι έχω, αν είμαι καλά. Δεν ξέρω, ίσως αν μείνω μόνη μου σε δικό μου σπίτι ή συζήσω με κπ...

kedros
Νεοφερμένο μέλος

Kedros, σε παντρεύομαι!
Εσύ δεν ξέρω...
Θεωρητικά κι εγώ πιστεύω στην ισότητα στις "δουλειές", έλα όμως που δεν μπορώ να το εφαρμόσω. Το να συγυρίσω το σπίτι είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Να φανταστείς, δεν έχω στρώσει ποτέ το κρεβάτι μου και μια φορά που το έκανα πέρυσι η μαμά μου με ρώτησε τι έχω, αν είμαι καλά. Δεν ξέρω, ίσως αν μείνω μόνη μου σε δικό μου σπίτι ή συζήσω με κπ...![]()
Αν σκεφτείς οτι έχω ακριβώς τα διπλάσια χρόνια σου δεν θα θέλεις να με παντρευτείς, πίστεψε με.
Όσο για το πόσο σε απασχολεί που θα ήθελες να είσαι πιο επιρεπής στο συγύρισμα του δωματίου σου κούλαρε - είσαι μόλις 16 χρονών.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

Όσο για το πόσο σε απασχολεί που θα ήθελες να είσαι πιο επιρεπής στο συγύρισμα του δωματίου σου κούλαρε - είσαι μόλις 16 χρονών.
Ναι μωρέ, μην αγχώνεσαι... Είμαι της άποψης ότι όσο μένουμε με τους δικούς μας, αφού τουλάχιστον δεν απολαμβάνουμε την ανεξαρτησία μας, τουλάχιστον να κάνουμε κάποια πράγματα λιγότερα. Παρόλα αυτά όταν δημιουργηθεί οικογένεια πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουν εξίσου και οι δύο. Εγώ έχω αρχίσει την επιμόρφωση από τώρα: μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο τζαμιών, σιδέρωμα, βάψιμο τοίχων και ταβανιών. Όχι πώς τα κάνω σε καθημερινή βάση (δε σφάξανε

Isiliel
Επιφανές μέλος

Χα χα χα!!! Γέλασα πολύ μ'αυτό!χαχα..εισαι ο αντρας της ζωης σου!!!

black&decker χρησιμοποιείς;;; Αν ναι σε παντερύομαι!!!(και μάλλον θα τσακωθώ με τη Λαλούνα για τα μάτια σου!!!)

Βλέπεις τη γυναίκα σου και γίνεται χίλια κομμάτια ενώ εσύ βλέπεις τηλεόραση ή διαβάζεις την εφημερίδα σου ; Σήκω βοήθησε την, πλύνε τα πιάτα όταν εκείνη κάνει κάτι άλλο. Βοήθησε την!! Έτσι θα υπάρχει ισορροπία στην σχέση και στην ψυχή του ζευγαριού. Με τα έργα και την αλληλοστήριξη πηγαίνουν οι άνθρωποι μπροστά. Τα λόγια και το σ αγαπώ το λένε όλοι, στα έργα όμως είναι το θέμα.
Καλοσόρισες στο στέκι kedros!

stavros_
Δραστήριο μέλος

Αν έχουν και οι 2 ελεύθερο χρόνο, τότε η γυναίκα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 148 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Μήτσος10
- iren
- teacher_40
- Joji
- fourkaki
- A350
- Ryuzaki
- Scandal
- johnsala
- charmander
- thenutritionist
- Ilma
- Paragontas7000
- Libertus
- American Economist
- Kate1914
- taketrance
- rafaela11
- Luludaki
- Destiny3
- lugar
- Jack of Spades
- Appolon
- camil
- sofoula2430
- Sevasti
- giannhs2001
- Kassiopi
- Insertcoin
- Angelo27
- harry akritas
- iminspain
- Scott
- ag97
- Ariana2018
- Αντικειμενικός
- Viedo
- orchidea
- Memetchi
- jj!
- aggelosst9
- Nickx
- Mhtrogoal
- ΘανάσοςG4
- το κοριτσι του μαη
- Athens2002
- fockos
- hirasawayui
- nucomer
- apathier
- prinCess.
- jims
- kogba
- fmarulezkd
- Johnny15
- NightOwl
- louminis
- kauphy
- Εχέμυθη
- Βλα
- gwgw_5
- McManus
- Dimitris9
- fretoe
- Rene2004
- Meow
- athinouli
- Μάρκος Βασίλης
- Devina
- tslef8
- Mary Jane
- Μαυρίκιος
- uni77
- Κλημεντίνη
- tomicrotroll
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.