Τι διώχνει την κατάθλιψη;

mixaelaaa

Νεοφερμένο μέλος

Η mixaelaaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
Τι διώχνει την καταθλιψη και φέρνει την ψυχική ευεξία από όσα γνωρίζετε εσείς

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.291 μηνύματα.
Ο φτερωτός θεός της αγάπης..

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.
1. καλή σωματική υγεία
2. φυσιολογικό σωματικό βάρος
3. καλή διατροφή
4. άσκηση
5. ψυχίατρος
6. καλύτερο περιβάλλον - άνθρωποι - δουλειά - καλύτερες συνθήκες ζωής
7. ένας καλύτερος κόσμος (αυτό δεν θα στο πει κανείς ψυχίατρος γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει σύντομα)

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η επαγγελματίας αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 114 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 213 μηνύματα.
ψυχιατρος + ασκηση και καλη διατροφη + βουπροπιονη ή εσκιταλοπραμη αν εισαι μερακλης

vasilagas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Τίποτα δεν τη διώχνει. Ίσως κάποια πράγματα την καθιστούν πιο υποφερτή, αλλά την κουβαλάς εφόρου ζωής και μαθαίνεις να ζεις με αυτήν.

mixaelaaa

Νεοφερμένο μέλος

Η mixaelaaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 77 μηνύματα.

vasilagas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Το βρήκα. Λοβοτομή. 😋

βεβαια αυτό μπορεί να διώξει και εσένα

vasilagas

Εκκολαπτόμενο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.
Η ερωτικη αγαπη με ανταποκτιση που ειπε και η aura
Η σιγουρια ... η αλλη η αγαπη ..η αληθεια.. το γελιο και η φυση, η επιβαιωση... η καλη παρεα ...το μοδατο ντυσιμο..και το καλο σεξ.
Το ελαφρύ φαγητο ,τα φρουτα.
Η ενασχοληση με τα χαρουμενα παιδια που παιζουν και δεν κανουν ερωτησεις.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.
Θα έλεγα πως ένα πρωτο βήμα είναι η αναγνώριση και αποδοχή του προβλήματος , καθώς πολλοί αρνούνται την κατάσταση και παιδευονται και οι ίδιοι και οι οικείοι τους. Ένα καλό υποστηρικτικό συναισθηματικά δίκτυο κοντινών ανθρώπων , οχι όμως παρεμβατικων , ελεγκτικών είναι σημαντικό.
Αγωγή για εξισορρόπηση της χημικής ισορροπίας του οργανισμού, σωματική άσκηση, αν είναι στη φύση που δρα ως αγχολυτικό ακόμη καλύτερα, κατάλληλη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες πχ του συμπλέγματος Β, αποφυγή καταχρήσεων επίσης βοηθά.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Εννοούμε την κατάθλιψη - κατάθλιψη, όπως την έχουν στο μυαλό τους και την περιέγραψαν οι υπόλοιποι ή έτσι όπως την εννοείς εσύ και την έχεις στο μυαλό σου ;

Αν κρίνω κι απ' την ηλικία σου, μου φαίνεται ότι εννοείς κάτι σαν "είμαι πεσμένη". "Καταθλιψούλα", δηλαδή. Φυσιολογική και της ηλικίας...
Δεν είναι παντοδύναμος. Ούτε έχει τη λύση για όλα...

Η κατάθλιψη θέλει, πρωτίστως, μέριμνα και αγωγή. Κι όλα τα υπόλοιπα έπονται. Διαφορετικά "κινδυνεύουν" κι άλλοι μαζί μ' εμάς. Να τους "τρελάνουμε", ας πούμε...

Τελευταία επεξεργασία:

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η επαγγελματίας αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 114 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 213 μηνύματα.
Τα αντικαταθλιπτικά έχουν μόνιμες παρενέργειες
το ίδιο και η κλινική κατάθλιψη. αστειευόμενη το ανέφερα κυρίως.
για να απαντήσω σοβαρά: ανάλογα με ποιόν τρόπο εννοείς τη λέξη κατάθλιψη. αν απλά είσαι ληθαργική και νιώθεις ατονία για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, θα πρότεινα να πας να κάνεις εξετάσεις αίματος μπας και σου λείπει καμία βιταμίνη B/D που ψιλογαμάει τη διάθεση αν δεν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. επίσης σε αυτή τη περίπτωση όντως βοηθάει η μεταρρύθμιση του τρόπου ζωής σου. εμένα πάντα με βοηθούσε το powerlifting και το ποδήλατο. :)

αν είναι κλινική κατάθλιψη σε επίπεδο αυτοκτονικού ιδεασμού, τότε δεν φεύγει με βολτίτσες στον ήλιο, ρομάντζα και γυμναστική. θέλει ψυχίατρο και πιθανώς ssris. σε τέτοια περίπτωση οι παρενέργειες των φαρμάκων νομίζω είναι λιγότερο σοβαρές από τις πιθανές παρενέργειες και συνέπειες της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής (κοτρώνα στον αστράγαλο και μακροβούτι σα να λέμε). αλλά αυτά θα στα πει γιατρός, όχι το 17χρονο στο ischool. ελπίζω να βοήθησα κάπως. 💪.

mixaelaaa

Νεοφερμένο μέλος

Έχετε να μου προτείνετε φυσικά αντικαταθλιπτικα ;

το ίδιο και η κλινική κατάθλιψη. αστειευόμενη το ανέφερα κυρίως.
για να απαντήσω σοβαρά: ανάλογα με ποιόν τρόπο εννοείς τη λέξη κατάθλιψη. αν απλά είσαι ληθαργική και νιώθεις ατονία για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, θα πρότεινα να πας να κάνεις εξετάσεις αίματος μπας και σου λείπει καμία βιταμίνη B/D που ψιλογαμάει τη διάθεση αν δεν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. επίσης σε αυτή τη περίπτωση όντως βοηθάει η μεταρρύθμιση του τρόπου ζωής σου. εμένα πάντα με βοηθούσε το powerlifting και το ποδήλατο. :)

αν είναι κλινική κατάθλιψη σε επίπεδο αυτοκτονικού ιδεασμού, τότε δεν φεύγει με βολτίτσες στον ήλιο, ρομάντζα και γυμναστική. θέλει ψυχίατρο και πιθανώς ssris. σε τέτοια περίπτωση οι παρενέργειες των φαρμάκων νομίζω είναι λιγότερο σοβαρές από τις πιθανές παρενέργειες και συνέπειες της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής (κοτρώνα στον αστράγαλο και μακροβούτι σα να λέμε). αλλά αυτά θα στα πει γιατρός, όχι το 17χρονο στο ischool. ελπίζω να βοήθησα κάπως. 💪.
Φυσικα αναφέρομαι σε κατάθλιψη κανονικη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εννοούμε την κατάθλιψη - κατάθλιψη, όπως την έχουν στο μυαλό τους και την περιέγραψαν οι υπόλοιποι ή έτσι όπως την εννοείς εσύ και την έχεις στο μυαλό σου ;

Αν κρίνω κι απ' την ηλικία σου, μου φαίνεται ότι εννοείς κάτι σαν "είμαι πεσμένη". "Καταθλιψούλα", δηλαδή. Φυσιολογική και της ηλικίας...

Δεν είναι παντοδύναμος. Ούτε έχει τη λύση για όλα...

Η κατάθλιψη θέλει, πρωτίστως, μέριμνα και αγωγή. Κι όλα τα υπόλοιπα έπονται. Διαφορετικά "κινδυνεύουν" κι άλλοι μαζί μ' εμάς. Να τους "τρελάνουμε", ας πούμε...
Δεν εννοώ είμαι πεσμένη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν υπάρχουν σήμερα ευκαιρίες

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.
Όλα τα παρακάτω βοηθάνε πολύ με το άγχος και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι παίζουν κρίσιμο ρόλο στην βελτιωση της διάθεσης :

-> Συζήτηση για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και γενικά να εκφράσεις σε κάποιον αυτά που νιώθεις ή που σε προβληματίζουν.
-> Μασάζ.
-> Σταυρόλεξα.
-> Τηλεόραση(ευχάριστα σόου όχι ειδήσεις).
-> Σεξ.
-> Γυμναστική.
-> Κλάμα.

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

έκθεση στον ήλιο, καλές πηγές καλίου (μπανάνες), μαύρη σοκολάτα, επίπονη γυμναστική
αντικαταθλιπτικά δεν είναι αλλά μπορούν με τον τρόπο τους να βελτιώσουν τη διάθεση ενός υγιούς ανθρώπου

αν έχεις όντως θέμα επισκέψου ψυχολόγο, δεν είναι ντροπή. και είσαι 18 οπότε αν δεν γουστάρουν οι γονείς σου, απλά μη τους το πεις

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.
αυτό
money.jpg

Angelica Vzl

Νεοφερμένο μέλος

Η Angelica Vzl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Θρακομακεδόνες (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
μία ισορροπημένη διατροφή, τακτική γυμναστική με τον τρόπο που σου αρέσει, η επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, η επαφή με την φύση και η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες που σε εκφράζουν. Θα πρόσθετα επίσης και την ανάπτυξη της σχέσης με τον Θεό (προσωπικά μιλώντας είναι το πιο σημαντικό) η οποία εξασφαλίζει μεταξύ άλλων ελπίδα, αγάπη, ανεκτικότητα, αίσθηση σκοπού, εσωτερική γαλήνη, μετάνοια, συγχώρεση

*[ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 8:38-39]*
*Κι είμαι πραγματικά βέβαιος πως ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε άλλες ουράνιες δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα ούτε κάτι άλλο είτε στον ουρανό είτε στον Άδη ούτε κανένα άλλο δημιούργημα θα μπορέσουν ποτέ να μας χωρίσουν από την αγάπη του Θεού μας, οπως αυτή φανερώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.*

*[ΗΣΑΪΑΣ 41:10]
*Εγώ είμαι μαζί σου, μη φοβάσαι. Εγώ είμαι ο Θεός σου, μην τρομάζεις. Θα σ’ ενισχύσω, θα σε βοηθήσω, θα σε στηρίξω με το δίκαιο χέρι μου, το δυνατό.*

*[ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β’, 1:3-4]*
*Ευλογημένος να ‘ναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, Πατέρας που μας ελεεί και Θεός που μας δίνει κάθε είδους ενίσχυση. Αυτός μας ενισχύει σε κάθε μας θλίψη. Έτσι με τον ίδιο τρόπο που μας ενισχύει ο Θεός, μπορούμε κι εμείς να ενθαρρύνουμε όσους περνούν κάθε είδους θλίψη.*

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
Τα λεφτά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια