Τι είναι και τι θέλει η woke κουλτούρα;

Christiiina03

Νεοφερμένο μέλος

Η Christiiina03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Τους εαυτούς σας μπορείτε να τους αποκαλείτε όπως γουστάρετε. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι άντρες και γυναίκες και δεν θα τους αποκαλείτε εσείς cis, για να νιώθετε καλά με τους εαυτούς σας. Έλεος πια με τον φασισμό της γουόκ κουλτούρας.
Ναι, ως μέλος του "woke φασισμού" σου παίρνω τα δικαιώματα με αυτή την λέξη.
Και η πλειοψηφία των τρανς ατόμων είναι άντρες και γυναίκες, δεν βλέπω το πρόβλημα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Τους εαυτούς σας μπορείτε να τους αποκαλείτε όπως γουστάρετε. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι άντρες και γυναίκες και δεν θα τους αποκαλείτε εσείς cis, για να νιώθετε καλά με τους εαυτούς σας. Έλεος πια με τον φασισμό της γουόκ κουλτούρας.
Πρόσεξε λίγο εδω τι παίζει.

Εαν εγω πω την τρανς που μου αρέσει προβοσκιδάρα, είναι δικός μου χαρακτηρισμός, θαυμασμού γιατί μου αρέσουν τα προσόντα της.

Όταν συζητήσουμε, θα πω "η τρανς" ή "η κοπέλα" στοργικά, αφου ξέρω ότι έτσι θέλει να την βλέπουν, άσχετα αν ξέρω οτι βιολογικά είναι πρώην άντρας.

Αυτό το CIS, ποιός μας το φόρτωσε ή ποιά;

Τόσα χρόνια δεν κάνουμε κουβέντα για να μην υποθέτουμε το φύλο ή τις προσωπικές αντωνυμίες των ανθρώπων;

Εγω επιθυμώ να αποκαλούμαι άνδρας, ασχέτως σταθερότητας ρευστότητας περιέργειας, οτι θέλεις μπορείς να μου φορτώσεις σε θέμα προτίμησης, αυτό είναι δικό μου θέμα.

Αλλά δεν επιθυμώ να με αποκαλούν cis male.

Και η πλειοψηφία των τρανς ατόμων είναι άντρες και γυναίκες, δεν βλέπω το πρόβλημα.
Η μειοψηφία τι είναι;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.
Τα τρανς άτομα ναι, είναι άντρες ή γυναίκες που έκαναν αλλαγή φύλου ή είναι άντρες που φοράνε γυναικεία ρούχα και λένε ότι είναι γυναίκες.
Τέλος πάντων, για εσάς μπορείτε να εφεύρετε ένα σωρό περίεργες και καινούργιες έννοιες για να εμπλουτιστεί το LGBBTQIISLDLS***@gmail.com, τους κανονικούς άντρες και γυναίκες παρακαλώ αφήστε μας έξω.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.066 μηνύματα.
Την βλέπω και την συμμερίζομαι.

Θα μας βρουν απέναντι. Ο σοβαρος ιδεολογος καθαρίζει την ιδεολογία του απο όσους την καπηλεύονται ή την διαστρέφουν.

Το ίδιο δηλαδη για το οποίο εγκαλούσα και τους προοδευτικούς ("πεταξτε τους τρελούς έξω")

ΥΓ: Εντωμεταξυ αυτη τη σταση μου την πληρωνω με καχυποψία έως και αντιπάθεια κι απο τις δυο πλευρές ενίοτε. Αλλά δεν με νοιάζει.
Τι κι αν σας βρουν απέναντι;
Εφόσον το anti-woke κίνημα πήρε τέτοιες διαστάσεις, θα αλλοιωθεί γιατί σε αυτό θα βρουν καταφύγιο και οι πραγματικά ρατσιστές. Γίνεται ήδη αν ανοίξεις ένα social. Ρατσιστές, που αποκαλούν τους γκει ανώμαλους και ότι θα πέσει φωτιά να μας κάψει, μιλάνε για τον "φασισμό των woke".
Δεν είστε μαξ 150 άτομα που λέει και η θεωρία, ώστε να συνεννοηθείτε.

Πρόβλεψή μου είναι ότι ακόμα και το anti-woke θα κάνει τον κύκλο του (όπου anti-woke θα θεωρούνται οι ρατσιστές και οι φασίστες) και θα εφευρεθεί κάτι άλλο μετά.

Όπως το "πετάξτε έξω τους τρελούς" δεν έγινε ούτε με το φεμινισμό (όπου εισέβαλαν ακραία στοιχεία), ούτε με το αρχικό woke κίνημα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε αυτά, κίνημα το ένα και κίνημα και το άλλο, έτσι κινείται ο κόσμος.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Εφόσον το anti-woke κίνημα πήρε τέτοιες διαστάσεις, θα αλλοιωθεί γιατί σε αυτό θα βρουν καταφύγιο και οι πραγματικά ρατσιστές. Γίνεται ήδη αν ανοίξεις ένα social. Ρατσιστές, που αποκαλούν τους γκει ανώμαλους και ότι θα πέσει φωτιά να μας κάψει, μιλάνε για τον "φασισμό των woke".

Πρόβλεψή μου είναι ότι ακόμα και το anti-woke θα κάνει τον κύκλο του (όπου anti-woke θα θεωρούνται οι ρατσιστές και οι φασίστες) και θα εφευρεθεί κάτι άλλο μετά.

Όπως το "πετάξτε έξω τους τρελούς" δεν έγινε ούτε με το φεμινισμό (όπου εισέβαλαν ακραία στοιχεία), ούτε με το αρχικό woke κίνημα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε αυτά, κίνημα το ένα και κίνημα και το άλλο, έτσι κινείται ο κόσμος.
Όλα τα κινήματα νοθεύονται και καταλήγουν σε ακραιότητες, για αυτό και εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι εκτός του φιλελεύθερου συντηρητικού

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.066 μηνύματα.
Όλα τα κινήματα νοθεύονται και καταλήγουν σε ακραιότητες, για αυτό και εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι εκτός του φιλελεύθερου συντηρητικού
Κι εγώ δεν ασχολούμαι με woke και anti-woke (λες και μας απασχολούν αυτά στην ελλαδίτσα, από την Αμερική ήρθαν που εκεί είναι μουρλοί :lol: ).
Πλέον με τη διάδοση της πληροφορίας, όλα αλλοιώνονται και μπαίνουμε σε κύκλους.
Το 2035 θα ασχολούμαστε με άλλους χαρακτηρισμούς και άλλα culture wars.

Christiiina03

Νεοφερμένο μέλος

Η Christiiina03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Τα τρανς άτομα ναι, είναι άντρες ή γυναίκες που έκαναν αλλαγή φύλου ή είναι άντρες που φοράνε γυναικεία ρούχα και λένε ότι είναι γυναίκες.
Τέλος πάντων, για εσάς μπορείτε να εφευρέσετε ένα σωρό περίεργες και καινούργιες έννοιες για να εμπλουτιστεί το LGBBTQIISLDLS***@gmail.com, τους κανονικούς άντρες και γυναίκες παρακαλώ αφήστε μας έξω.
Και τα cis και τα τρανς άτομα είναι κανονικά. Χρησιμοποιώ των όρο cis γιατί είναι λίγο γελοίο να λέω μη-τρανς συνέχεια. Δεν είναι προσβολή. Δύστυχος πολλοί τριγκαρίζονται από αυτό επειδή αυτό τους βάζει σε ίδιο επίπεδο με τα τρανς άτομα, θέλουν να το βλέπουν ως "εμείς είμαστε οι κανονικοί, αυτοί είναι οι ανώμαλοι".
Όταν συζητήσουμε, θα πω "η τρανς" ή "η κοπέλα" στοργικά, αφου ξέρω ότι έτσι θέλει να την βλέπουν

...

Τόσα χρόνια δεν κάνουμε κουβέντα για να μην υποθέτουμε το φύλο ή τις προσωπικές αντωνυμίες των ανθρώπων;
Οι τρανς κοπέλες δεν θέλουν να τις βλέπουν ως "τρανς", θέλουν να τις βλέπουν απλά ως κοπέλες.
Μπορείς να υποθέτεις το φύλο και τις προσωπικές αντωνυμίες των ανθρώπων, απλά αν σε διορθώσει κανείς να το σεβαστείς.
Η μειοψηφία τι είναι;
Μια μειοψηφία αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary. Δεν είμαι non-binary και δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα αλλά σέβομαι την ταυτότητα τους. Θα πρότεινα να μιλίσεις σε ένα non-binary άτομο αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Κι εγώ δεν ασχολούμαι με woke και anti-woke (λες και μας απασχολούν αυτά στην ελλαδίτσα, από την Αμερική ήρθαν που εκεί είναι μουρλοί :lol: ).
Nα ενα καλό υποθέτω που η ελλάδα είναι τοσο οπισθοδρομική και μεσαιωνική :P

ilias90

Περιβόητο μέλος

Μα ελάχιστοι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως "antiwoke." Άλλο να είσαι κατά της γουόκ και άλλο να χρησιμοποιείς την αντίθεσή σου αυτή ως ταυτότητα, είπαμε. Είναι τελείως αυτοπεριοριστικό. Εγώ πχ είμαι Χριστιανός, υπερσυντηρητικός και αγαπάω το Έθνος και τη φυλή μου. Αυτά είναι που με εκφράζουν πραγματικά, όχι ότι είμαι κατά της γουόκ.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

Εαν το εννοείς ότι θα κάνει τον κυκλο του μετα την αλλοίωση από τους πραγματικά ομοφοβικούς ή ρατσιστές ή ότι γευση κουβαλάει ο καθείς στην καρκάλα του, γιατί κάποιοι από εμας θα θελήσουν να διασπαστούν ως πιο καθαροί ιδεολογοι άνευ προκαταλήψεων προς τα άτομα, μπορώ ήδη να το δω να συμβαίνει.

Το εχω δει και στην Ανδρόσφαιρα, αν θυμασαι κάποτε μιλούσα για red pill. Και σε μια χρονική περίοδο, εξέφραζε πολύ βάσιμες απόψεις και ανησυχίες. Όταν άρχισε να γίνεται όργανο οργής κατα των γυναικών, αλλά και συγκεντρωτικος χώρος για τον καθε πικραμένο που του πουλάγανε "πως να Χ, πως να Ψ" εκει υπήρξε διάσπαση.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Και τα cis και τα τρανς άτομα είναι κανονικά. Χρησιμοποιώ των όρο cis γιατί είναι λίγο γελοίο να λέω μη-τρανς συνέχεια.
Αποκαλείς με γελοίους όρους τα άτομα, χωρίς να τα ρωτήσεις καν, ώστε να νιώθουν καλά όλοι οι άνθρωποι της αλφαβήτου. Ωραία, να με αποκαλείς cis, όπως και εγώ θα αποκαλώ άντρα αυτόν που μια μέρα ξύπνησε και αποφάσισε ότι είναι γυναίκα.

Ακριβώς για αυτές τις λογικές σας ο Τραμπ και η ακροδεξιά θα θριαμβεύουν παντού. Ο κόσμος σας αντιπαθεί <3

nearos

Επιφανές μέλος

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.906 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Μα ελάχιστοι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως "antiwoke." Άλλο να είσαι κατά της γουόκ και άλλο να χρησιμοποιείς την αντίθεσή σου αυτή ως ταυτότητα, είπαμε. Είναι τελείως αυτοπεριοριστικό. Εγώ πχ είμαι Χριστιανός, υπερσυντηρητικός και αγαπάω το Έθνος και τη φυλή μου. Αυτά είναι που με εκφράζουν πραγματικά, όχι ότι είμαι κατά της γουόκ.
Το να είσαι woke ή anti-woke δεν σε αυτοπεριορίζει απαραίτητα. Μπορεί να είσαι woke και anti-woke μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς σου. Αλλά όταν μπαίνεις μέσα στον πυρήνα των culture wars με το να αντιτίθεσαι είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη, δεν θεωρείς ότι αυτομάτως αποκτάς και τον χαρακτηρισμό;

nearos

Επιφανές μέλος

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Αυτά τα άτομα δεν είναι τρανς, είναι drag queens από ότι ξέρω.
Αν είναι φυσιολογικό για τα cis άτομα να κάνουν κάτι τότε είναι φυσιολογικό και για τρανς άτομα να κάνουν το ίδιο. Δυστυχώς έχουν υπάρξει ήδη περιπτώσεις στην Ελλάδα που έχουν διώξει τρανς εκπαιδευτικούς από νηπιαγωγεία και σχολεία μόνο και μόνο επειδή μαθεύτηκε ότι είναι τρανς.

Μιλάμε γενικότερα για ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Τα δικαιώματα για τα τρανς άτομα για παράδειγμα ακόμα είναι στον πάτο,. Αλλά μιας και λες συγκεκριμένα για τους ομοφυλόφιλους, δες https://gr.boell.org/el/2022/05/25/ta-loatki-dikaiomata-stin-ellada, έχουν γραφτεί πολλά ακόμα από τότε. Θα έλεγα πως ένα ακόμα θέμα για τους ομοφυλόφιλους είναι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα (πχ: παρένθετη) που έχουν ήδη τα cis straight ζευγάρια. Και φυσικά υπάρχει το θέμα της κοινωνίας, το να μπορείς να πας στο μετρό χωρίς να σε φωνάζει ο άλλος ΛΟΥΥΥΥΥΓΚΡΑΑΑΑ.

Δεν ισχύει καθόλου αυτό. Ο πραγματικός κόσμος δεν είναι σαν το twitter. Ακόμα και στην Αμερική να το κάνεις αυτό θα έχεις θέμα με πολύ κόσμο.
Το να προσπαθείς να διδάξεις ότι είναι κακό να είσαι ΛΟΑΤΚΙ σε ένα παιδί είναι κακοποιητικό και θα έπρεπε να είναι κατακριτέο κοινωνικά αλλά δυστυχώς δεν είναι - πάρα πολλοί γονείς το κάνουν αυτό. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό παιδιών (μια τεράστια πλειοψηφία θα έλεγα) που φοβούνται να πουν στους γονείς τους για την σεξουαλικότητα τους ή το ότι είναι τρανς. Είναι υγιές αυτό;

Αυτό κατάλαβες από αυτό το τραγούδι;

Όχι δεν είναι φυσιολογικό να διαβάζουν drag queens παραμύθια σε παιδιά. Case closed

Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Για να το συνοψίζουμε:
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι άντρες και γυναίκες. Είτε είναι στρέιτ είτε είναι γκέι/λεσβίες κ.λπ. Υπάρχει μία μικρή μειοψηφία ανθρώπων που εκ γενετής δεν συμβαδίζουν με το φύλο που γεννήθηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι υπό κανονικές συνθήκες και με την εξέλιξη που έχει ο κόσμος κάποια στιγμή θα αντιμετωπίζονταν με σεβασμό.
Όμως, αυτοί οι άνθρωποι, παρέα με τρανς και σκληροπυρηνικούς ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές έκαναν κυριολεκτικά highjacking σε κόμματα όπως οι δημοκρατικοί των ΗΠΑ, οι παρανοϊκοί του Τρουντώ στον Καναντά και πάει λέγοντας, και προσπάθησαν να επιβάλουν τα θέλω τους επάνω στην πλειοψηφία, με το να επιβάλλουν συστημικοί ακαδημαϊκοί τρελές θεωρίες για ρευστότητες φύλων, κοινωνικά φύλα, να αποκαλούν τις γυναίκες «άτομα με κόλπο», να τραμπουκίζουν άτομα που έλεγαν την αλήθεια, ότι δηλαδή οι τρανς γυναίκες δεν είναι πραγματικές γυναίκες κοκ.
Επειδή όλο αυτό ήταν μία πραγματικά παρανοϊκή συνθήκη, η κρίσιμη μάζα του κόσμου άρχισε να τους απεχθάνεται και η μπάλα -είναι η αλήθεια- έκαψε και χλωρά μαζί με τα ξερά. Αυτή η μειοψηφία κόντεψε, είναι η αλήθεια, να κυριαρχήσει με αυταρχικό τρόπο ιδεολογικά στον κόσμο, ευτυχώς όμως την τελευταία στιγμή βρέθηκε ο πορτοκαλί σωτήρας και γλύτωσε τον κόσμο λίγο πριν την καταστροφή.

Christiiina03

Νεοφερμένο μέλος

Αποκαλείς με γελοίους όρους τα άτομα, χωρίς να τα ρωτήσεις καν, ώστε να νιώθουν καλά όλοι οι άνθρωποι της αλφαβήτου.
Δεν αποκάλεσα τίποτα εσένα προσωπικά. Γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ;
Για πες μου, πως θα προτιμούσες να αναφέρομε σε cis άτομα; Πως θα έγραφες αυτο που είπα ποιο πριν;
Αν είναι φυσιολογικό για τα cis άτομα να κάνουν κάτι τότε είναι φυσιολογικό και για τρανς άτομα να κάνουν το ίδιο.

Ωραία, να με αποκαλείς cis, όπως και εγώ θα αποκαλώ άντρα αυτόν που μια μέρα ξύπνησε και αποφάσισε ότι είναι γυναίκα.
Πάντως το να γκρινιάζεις για το cis όταν φέρεσαι έτσι στα τρανς άτομα είναι για τα γέλια. Είναι ακριβός όπως είπα και στο άλλο μήνυμα μου.
Δεν λειτουργεί έτσι όπως το περιγράφεις το πράγμα πάντως, δεν ξυπνάς μία μέρα και "αποφασίζεις ότι είσαι γυναίκα".
Ακριβώς για αυτές τις λογικές σας ο Τραμπ και η ακροδεξιά θα θριαμβεύουν παντού.
Ο Τραμπ και η ακροδεξιά θριαμβεύουν επειδή κάποιο άτομο είπε την λέξη cis; Δεν νομίζω. Αν με κάτι τόσο απλό όλοι τριγκαρίζονται τότε δεν θα άντεχαν το μίσος που δέχονται σε καθημερινή βάση τα τρανς άτομα από τους ίδιους μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν. Όλο αυτό είναι κάτι τύπου "Εγώ μπορώ να σε χτυπώ αλλά εσύ δεν μπορείς ούτε καν να με κοιτάξεις".
Ο κόσμος σας αντιπαθεί <3
Ο κόσμος πάντα αντιπαθούσε τα τρανς άτομα. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό, και ούτε είναι κάτι που εύκολα θα σταματήσει. Ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με 20+ χρόνια πριν.

Όχι δεν είναι φυσιολογικό. Case closed
Τα τρανς άτομα έχουν το ίδιο δικαίωμα που έχεις και εσύ στην κοινωνική ζωή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια