Anthrax69
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ο κομμουνισμος δεν ειναι εταιρια ωστε να την εχει ιδρυση καποιος. Αν δεν κανω λαθος σαν ιδεα ξεκινισε απο τον Marx, αλλα δεν ειμαι και απολυτος σε αυτον.
Απο εκει και περα ειναι μια ολοκληρη ιδεαολογια, μπορεις να καταλαβεις καποια βασικα πραγματα μεσα απο μια συζητηση, αλλα για να καταλαβεις εις βαθος και να κατασταλαξεις αν σε εκφραζει η οχι θα πρεπει να ασχολιθεις πολυ παραπανω.
Anthrax69
Νεοφερμένο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Καλητερα να ασχολιθεις λιγο παραπανω και να περιμενεις μια πιο αναλυτηκη απαντιση απο καποιον
Anthrax69
Νεοφερμένο μέλος

Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

Αγαπη για ελευθερια και προταγμα για ισοτητα ειναι ( με τα πιο λιγα λογια που μπορω να σκεφτω), αλλα θα σου προτεινα περα απο συζητησεις , να ασχοληθεις με βιβλια και να μελετησεις γενικοτερα ..Αυτό περιμένω. Το internet είναι μια άβυσσος, οπότε περιμένω κάποιον που απλά γνωρίζει τα βασικά (καλά όμως) για να τα γράψει αν θέλει.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Γενικα, αν θες την δικη μου ερμηνεια, χωρις λέπτομεριες προκειτε για εναν εντελος διαφορετικο τροπο διακυβερνησης απο οτι εχουμε γνωρισει μεχρι στηγμης (οχι, οι κομμοουνιστικες χωρες προσπαθησαν να το πλησιασουν, δεν εφτασαν ομως ποτε εκει) οπου δεν υπαρχουν αφεντικα και εργατες, αλλα ολα ανοικουν εξισου σε ολους, εργαζονται και αμοιβονται με οσα εχουν αναγκη.
Τα περι "δικτατοριας" δεν αφορουν μια δικτατορια οπως την εχεις στο μυαλο σου απο την Ελληνικη χουντα πχ και αφορουν σε κατι καθρα τεχνικο στην πορεια προς την κομμουνιστικη κοινωνια.
Περιμενε τον exc, ειναι μαλλον ο καταλληλοτερος για να σου αναλυσει τον κομμουνισμο!

Μην περνεις ομως τιποτα ακριβος οπως στο λενε! Στην πολιτικη σου σκεψη να εισαι πολυ κριτικος, να εχεις την δικη σου αναζητηση και τις δικες σου αποψης! Μην τρως μασιμενο φαγητο!
Anthrax69
Νεοφερμένο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

DrHouse
Διάσημο μέλος

Γειά σας! Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει (ναι, το ξέρω ότι φαάνεται γελοίο) την ιδεολογία του κομμουνισμού, ποιος τον ίδρυσε και τη γνώμη του. Έψαξα στην wikipedia αλλά δεν κατάλαβα. Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Ευχαριστώ.
Ο MrCrowley θα στα πει ολα

rootbreaker
Τυχερό μέλος 2014

(τι καλα που υπαρχουν παντα τετοια θεματα για να κρατιεται αμειωτο το ενδιαφερον στους στεκιτες)
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

βεβαια νταξει μη νομιζεις οτι ενα βιντεακι θα σου δωσει και κριτικη σκεψη αλλα αφου δε σ αρεσει το διαβασμα..
εδιτ: ο dr house από την άλλη εβαλε αρνητική πριν καν δει το βιντεακι! εξαιρετικα

Περιμενε τον exc, ειναι μαλλον ο καταλληλοτερος για να σου αναλυσει τον κομμουνισμο!![]()
Φτάνει πια με τις «αυθεντίες»!Ο MrCrowley θα στα πει ολα![]()
Άδικο έχει; Αφού κάνει μπαμ ότι μεροληπτεί εναντίον του Κομμουνισμού...εδιτ: ο dr house από την άλλη εβαλε αρνητική πριν καν δει το βιντεακι! εξαιρετικα![]()
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Φτάνει πια με τις «αυθεντίες»!
Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να σε χαρακτηρισω αυθεντια! Απλα πιστευω πως οταν θες να παρουσιασεις κατι, πρεπει και να πιστευεις σε αυτο! Τιποτα παραπανω!
boss.
Δραστήριο μέλος

Γειά σας! Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει (ναι, το ξέρω ότι φαάνεται γελοίο) την ιδεολογία του κομμουνισμού, ποιος τον ίδρυσε και τη γνώμη του. Έψαξα στην wikipedia αλλά δεν κατάλαβα. Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Ευχαριστώ.
εκτος απο ολα οσα θα σου πουν γενικα, να εχεις στο μυαλο σου, πως ο κουμουνισμος εδω στην ελλαδα, δεν εκφραζετε μονο μεσω το κκε!
και δεν ειναι οτι λεει και κανει το κκε κουμουνισμος!
τωρα εκτος απο τις διαδικτυακες συζητησεις, που ναι οκ κομπλε ειναι , θα ηταν πολυ καλυτερα να διαβασεις μονος σου βιβλια!

gregory nub
Διάσημο μέλος

Ψάξε μόνος σου βιβλία (και φυσικά να ψάχνεις και το βιογραφικό του συγγραφέα, για να καταλάβεις πριν αρχήσεις το διάβασμα, τι θα προωθήσει και να είσαι λιγότερο ευάλωτος στο brainwashing)
ΥΓ: Για παράδειγμα, το βίντεο της Ciela, ακούγοντάς το μόνο 5 δευτερόλεπτα, μπορείς να καταλάβεις πως το έφτιαξε Αμερικάνος. Οι Αμερικάνοι ανέκαθεν ήταν αρνητικοί στον κομμουνισμό (οχι πως είναι απαραίτητα κακό αυτό) οπότε τα συμπεράσματα δικά σου.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Ψάξε μόνος σου βιβλία (και φυσικά να ψάχνεις και το βιογραφικό του συγγραφέα, για να καταλάβεις πριν αρχήσεις το διάβασμα
Ο,τι πιο αναλαφρο για την παραλια το φετινο καλοκαιρι.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μαρξ ανέλυσε όλες τις κοινωνίες (φιλόσοφος ήταν) από την πρωτόγονη μέχρι την τότε εποχή που τελείωνε η φεουδαρχία και ερχόταν ο καπιταλισμός, και την ανέλυσε σαν το επόμενο βήμα, όπου δεν θα υπήρχε εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο γιατί όλα τα μέσα παραγωγής θα περνούσαν στην κοινωνία και θα υπήρχε ισότητα.
Και επειδή μετά την κομμούνα των Παρισίων, όπου οι καπιταλιστές έσφαξαν τους προλετάριους γιατί επαναστάτησαν, έγραψε για την δικτατορία του προλεταριάτου, δηλαδή την δικτατορία των πολλών (προλεταρίων - δλδ μισθωτών σκλάβων) εναντίων των λίγων, δλδ των αφεντικών (του κεφαλαίου)
Από αυτά θα περνούσε η κοινωνία στο επόμενο βήμα, στον σοσιαλισμό, και μετά στο ανώτερο και τέλειο, υποτίθεται, στον κομμουνισμό, σαν την τέλεια δηλαδή κοινωνία.
Όλα αυτά βέβαια στην θεωρία, γιατί στην πράξη όπως είπε και ο Διον. Σαββόπουλος:
"και εμείς που αριστερίσαμε, ποιο τάχα ήταν το λάθος;
Εφιάλτης ήταν το είδωλο, αλήθεια όμως το πάθος"
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Ακριβως το ιδιο σκεφτομουν κι εγω τοσα χρονια αλλα ντρεπομουν να ρωτησω!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.