PYLH
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

" Εκτίμησε τα απλά πράγματα, με όλες σου τις αισθήσεις: τη μυρωδιά του γιασεμιού τα βράδια του καλοκαιριού αλλά και του χώματος μετά την μπόρα, την αίσθηση του δροσερού γρασιδιού κάτω απ' τα πόδια σου, τον πρώτο ήλιο της άνοιξης, το χαμόγελο ενός νεογέννητου μωρού, το "σ' αγαπώ", το κρυφό χάδι, τη γεύση του σπιτικού φαγητού, την αλμύρα της θάλασσας, τη μυρωδιά των φρεσκολουσμένων μαλλιών και των φρεσκοπλυμένων ρούχων, τη "συγγνώμη", την κίνηση των χεριών μιάς χορεύτριας, τη γεύση του πρώτου πρωινού καφέ, την πανσέληνο, την αγκαλιά, τις Αλκυονίδες Μέρες, το χαρταετό στον ουρανό της Καθαράς Δευτέρας, τη ζέστη του τζακιού το χειμώνα ..........αγάπησε "εσένα" γι' αυτό που είσαι..."
Πολύ ποιητικά αυτά και πολύ όμορφα?Αλλά πόσο εφικτά είναι στον σημερινό χαώδη τρόπο ζωής?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Α κι επισης να προσθεσω οτι μου τη σπαει το νεο σλογκαν της Wind "οσα και να εχεις θελεις παντα περισσοτερα" γιατι μου θυμιζει ποσο λιγοι ειναι οι ανθρωποι που μπορουν να ειναι ευτυχισμενοι..
*marouli*
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν υπαρχει πραγματικη ευτυχια στη ζωη. Μονο στιγμες ευτυχιας, η προσμονη τους και η αναμνηση τους.
Συμφωνώ..Η ευτυχία είναι στιγμές....Τελικά...

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν υπαρχει πραγματικη ευτυχια στη ζωη. Μονο στιγμες ευτυχιας, η προσμονη τους και η αναμνηση τους.
Α κι επισης να προσθεσω οτι μου τη σπαει το νεο σλογκαν της Wind "οσα και να εχεις θελεις παντα περισσοτερα" γιατι μου θυμιζει ποσο λιγοι ειναι οι ανθρωποι που μπορουν να ειναι ευτυχισμενοι..
Δεν νομίζεις ότι η πρώτη παράγραφος αναιρεί την δεύτερη;
hamsteraki
Δραστήριο μέλος

Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Οχι, καθολου. Ειπα οτι πιστευω πως δεν μπορεις να εισαι μονιμα ευτυχισμενος, αλλα να βιωνεις καποιες στιγμες ευτυχιας. Οι ανικανοποιητοι ανθρωποι δεν βιωνουν ουτε αυτες, ειτε τεσπα εχουν πιο ψηλα τον πηχυ.Δεν νομίζεις ότι η πρώτη παράγραφος αναιρεί την δεύτερη;
misslittledevil
Επιφανές μέλος

+1
(δευτερη φορα σημερα..)
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

PYLH
Δραστήριο μέλος

αυτό που κάνεις βρίσκονται σε αρμονία..."
Αριστοτέλης
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Οι στιγμές που νοιώθεις να είσαι ολοκληρωμένος, από άποψη επαγγελματικών και/ή προσωπικής ζωής.
Μεγάλη σημασία έχει επίσης... το ταξίδι προς αυτήν (κατά τον Καβάφη).
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

SoulRain84
Νεοφερμένο μέλος

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Η ευτυχία είναι συγκρίσιμο μέγεθος και εντελως προσωπικό μάλιστα. Δηλαδη άν ένας φτωχος δεν έχει να φάει και του δώσεις ενα χαμπουργκερ, για κάποιο διάστημα, καποια λεπτά, ώρες (ευχόμαστε να μήν είναι μέρες) θα ειναι πανευτυχής. Αν δώσουμε αντίστοιχα ένα ολοκληρο αεροπλάνο ή μία στρατιά γκόμενες στον Χιου Χεφνερ δεν θα καταλαβει τίπότα. Ο κάθε ένας πρέπει λοιπόν να κάνει διαφορετικά πράγματα για να κερδίσει την ευτυχία.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι πραγματική ευτυχία είναι η ικανοποίηση απο μία προσωπική κατάκτηση - επίτευγμα.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Η ευτυχία εξαρτάται και από υλικά και από άυλα αγαθά κατά τη γνώμη μου. Πχ γίνεται να είσαι ευτυχισμένος όταν σε πονάει το στομάχι σου από την πείνα και δεν έχεις λεφτά να φας;Απο ποτε η ευτυχια προκυπτει απο ενα προσωπικο επιτευγμα, που δινει ικανοποιηση μονο?
Ποιος ειπε, οτι το να νοιωθει κανεις ευτυχισμενος ειναι αρρητα συνδεδεμενο με το ποσα υλικα αγαθα εχεις κανεις?
Και για ποια συνεχη εστω και φαινομενικα, οπως ειπωθηκε ευτυχια μιλαμε?!
Δεν υπαρχει καμμια συνεχη, παρα μονο στιγμες ευτυχιας, οπως π.χ η στιγμη που θα ξυπνησω το πρωι και με τη σκεψη και μονο του ανθρωπου μου, θα νοιωσω ετσι....
Neraida
Επιφανές μέλος

«Είναι τόσο σπάνιες οι ευτυχισμένες στιγμές;
ρώτησε κείνο το βράδυ τʼ αστέρι.
Το δέντρο μόλις είχε κλείσει τα βλέφαρά του να ξεκουραστεί.
Κούνησε τα κλαδιά του κι αποκρίθηκε λίγο νυσταγμένα.
- Όχι… Όχι. Δεν είναι τόσο σπάνιες. Μόνο που …
Να οι άνθρωποι κυνηγούν αυτές τις στιγμές με το
μυαλό τους. Κι αυτό είναι, πώς να στο πω, υπόθεση καρδιάς.
- Πες μου κάποιες ευτυχισμένες στιγμές.
- Άσε με τώρα, νυστάζω.
- Πες μου, επέμενε το αστέρι. Πες μου μερικές.
- Ένα παξιμαδάκι κανέλας στα ζαρωμένα χέρια της γιαγιάς.
Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κάτω από το κρεβάτι του Φώτη.
Ένα κοχύλι στα όνειρα της Αγγελικής…
Ένα φιογκάκι στο χρώμα του φεγγαριού…
Καληνύχτα. Νυστάζω πολύ απόψε.
- Πες μου ακόμα μια ευτυχισμένη στιγμή και ύστερα
θα σʼ αφήσω να κοιμηθείς.
- Σʼ αγαπώ, πολύ!
- Καληνύχτα! Είπε τʼ αστέρι τρισευτυχισμένο
κι έδωσε μια βουτιά και πιάστηκε από το ματόκλαδο του φεγγαριού…»
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nininaou
Διάσημο μέλος

Αυτό πιστεύω κι εγώ. ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει η ευτυχία. Στις στιγμές και στις αναμνήσεις και στις εικόνες και στις αναπνοές. Δεν τίθεται θέμα διάρκειας, ούτε κατάκτησής της. Η ζωή μας είναι μια γάτα κι εμείς κυνηγάμε την ευτυχία, όπως θα κυνηγούσαμε τη σκιά της ουράς της. Ακόμα κι αν ταϊζουμε συνέχεια τη γάτα, για να μην πολυκουνιέται, η ουρά δε θα σταματήσει. Κι όσο πιο ευχαριστημένη είναι η γάτα τόσο πιο πολύ θα την κουνάει την ουρά και θα μας δυσκολεύει να την πιάσουμε. Ακόμα κι αν φτιάξουμε το τέλειο σχέδιο για να ακινητοποιήσουμε την ουρά, ακόμα κι αν το καταφέρουμε, θα έχουμε χάσει, απασχολημένοι, τόσες στιγμές- ευκαιρίες να την πετύχουμε ακίνητη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.