Τι είναι τέχνη για εσάς;

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Δεν υπαρχει πουθενα το απολυτο κενο ηχου στο συμπαν.Νομιζω καπου στην αμερικη φτιαξαν ένα σουντιο και προσπαθησαν να το καταφερουν αλλα το πλησιασαν.

Το νόημα του 4'33" δεν είναι να δημιουργήσει τον κενό ήχο - όπως θα ήταν π.χ. αν εξέδιδε ένα βιβλίο με λευκές σελίδες - αλλά να αναδείξει την καθημερινή μουσική των ανθρώπων, της φύσης (η πρεμιέρα του ήταν σε ανοικτό θέατρο) και γενικά, τη μουσική γύρω μας. Επίσης, κάτι πιο εσωτερικό και πιο σημαντικό, κατ' εμέ, είναι ότι, κατά τον ίδιο τον J. Cage, το 4'33" είναι μία συνειδητή προσπάθεια να αποσυνδεθεί το εγώ του ίδιου του καλλιτέχνη από το έργο του και, ίσως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ακριβώς αυτό που έκανε.

Σίγουρα, πάντως, δεν αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει το απόλυτο ηχητικό κενό. :Ρ
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Τέχνη για μένα είναι κάτι, ένα πράμα που μιλάει στη ψυχή σου. Σε αγγίζει.
 

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,817 μηνύματα.
william-shakespeare-quote-the-object-of-art-is-to-give-life.gif
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top