Τι είναι τέχνη για εσάς;

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Δεν υπαρχει πουθενα το απολυτο κενο ηχου στο συμπαν.Νομιζω καπου στην αμερικη φτιαξαν ένα σουντιο και προσπαθησαν να το καταφερουν αλλα το πλησιασαν.

Το νόημα του 4'33" δεν είναι να δημιουργήσει τον κενό ήχο - όπως θα ήταν π.χ. αν εξέδιδε ένα βιβλίο με λευκές σελίδες - αλλά να αναδείξει την καθημερινή μουσική των ανθρώπων, της φύσης (η πρεμιέρα του ήταν σε ανοικτό θέατρο) και γενικά, τη μουσική γύρω μας. Επίσης, κάτι πιο εσωτερικό και πιο σημαντικό, κατ' εμέ, είναι ότι, κατά τον ίδιο τον J. Cage, το 4'33" είναι μία συνειδητή προσπάθεια να αποσυνδεθεί το εγώ του ίδιου του καλλιτέχνη από το έργο του και, ίσως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ακριβώς αυτό που έκανε.

Σίγουρα, πάντως, δεν αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει το απόλυτο ηχητικό κενό. :Ρ
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top