Τι είναι τελικά ομορφιά;

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Κανονική μου φαίνεται η μύτη της ...
Αυτό λέω κι εγώ, έχει μια «κανονική» μύτη (λίγο πιο μεγάλη, λίγο πιο πλατιά κ.λπ.) όπως οι περισσότερες απλές καθημερινές γυναίκες εκεί έξω...
Έστω για γυναίκες. Το ερώτημά μου είναι το ίδιο: Είναι ασχημούλες αυτές οι γυναίκες;
Όχι...είπα εγώ τέτοιο πράγμα;

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βασικά η ομορφιά δεν έχει να κάνει τόσο με τα χαρακτηριστικά αλλά με το πώς δένουν μεταξύ τους ... Μπορεί να έχεις ωραία μεμονωμένα χαρακτηριστικά αλλά συνολικά να μην δένουν τόσο αρμονικά (δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση) ή να μην είναι μεμονωμένα τόσο ωραία αλλά να δένουν όμορφα ...

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Βασικά η ομορφιά δεν έχει να κάνει τόσο με τα χαρακτηριστικά αλλά με το πώς δένουν μεταξύ τους ...
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά...τι να την κάνεις την αρμονία, τη συμμετρία κ.λπ. του προσώπου αν έχεις να «δέσεις» π.χ. μια μύτη σαν του Καραγκιόζη και δύο αυτιά σαν του Μπουλά;:rolleyes:

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά...τι να την κάνεις την αρμονία του προσώπου αν έχεις να «δέσεις» π.χ. μια μύτη σαν του Καραγκιόζη και δύο αυτιά σαν του Μπουλά;:rolleyes:
Εντάξει αυτό διορθώνεται εφόσον το θέλει κάποιος... Το αντίθετο όμως όχι ... Δηλαδή να μην έχεις κάτι άσχημο από μόνο του αλλά όλα μαζί να μην φαίνονται ωραία

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Εντάξει αυτό διορθώνεται εφόσον το θέλει κάποιος... Το αντίθετο όμως όχι ... Δηλαδή να μην έχεις κάτι άσχημο από μόνο του αλλά όλα μαζί να μην φαίνονται ωραία
Απ' αυτή την άποψη ναι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα το άλλο γιατί μύτες αυτιά χείλη κ.λπ. φτιάχνονται αλλά αν π.χ. το ένα μάτι απέχει καθέτως απ' το άλλο κι είσαι σαν το Sloth απ' τους Goonies τότε κάηκες!

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.
Όχι...είπα εγώ τέτοιο πράγμα;
Δεν το είπες.

Μίλησες όμως για αντικειμενικά εμφανισιακά χαρακτηριστικά που η Μαρία Κίτσου δεν τα έχει (όλα ή μερικά από αυτά). Μάλιστα, είπες πως μία μερίδα τυχαίων Ελλήνων, εάν δεν γνωρίζουν την ταυτότητα της Μαρίας Κίτσου, θα της έβαζαν κι αυτοί 5-6 αξιολογώντας μόνο τα «αντικειμενικά εμφανισιακά χαρακτηριστικά».

Εφόσον απάντησες «Όχι» στο ερώτημά μου «Είναι ασχημούλες αυτές οι γυναίκες», τότε γιατί βάζεις 5-6; Είναι ή δεν είναι;
τι να την κάνεις την αρμονία του προσώπου αν έχεις να «δέσεις» π.χ. μια μύτη σαν του Καραγκιόζη και δύο αυτιά σαν του Μπουλά;:rolleyes:
Άμα δεν κράξεις ό,τι βρίσκεις «απωθητικό», θα σκάσεις. Αυτό κι αν δεν είναι όμορφο.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ το βλέπω ως εξής:
«Δεκάρι» δεν είναι καμία και κανένας (γιατί 10/10 είναι το «τέλειο» κι αυτό δεν υπάρχει, ο πιο ωραίος άντρας κι η πιο ωραία γυναίκα όλο και κάποια ατέλεια έχουν), οπότε πρακτικά το «άριστα» είναι το 9 και το 7-8 είναι οι ωραίες-πολύ ωραίες γυναίκες...το 5-6 είναι το αμέσως επόμενο (δηλαδή το «άνω του μετρίου»)...
Οκ, αν και εγώ είμαι πιο λαρτζ στις βαθμολογίες, τη δέχομαι ως ορθή την άποψή σου.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Νομίζω από γυναίκες εν ζωή, μόνο η Μαρία μου αρέσει 100%🥺😂

Αλλιώς μετά μου αρέσουν εξίσου, η Ρίτα Χέιγουορθ και η Χέντι Λαμάρ.

Έχω συγκεκριμένο γούστο που δεν αλλάζει.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Ρε παιδιά μόνο εμένα ένας άνθρωπος δεν μου φαίνεται άσχημος έτσι όπως το λέτε ;

επίσης οριακά κάνω εμετό με το να βάλω βαθμολογία τους ανθρώπους

είναι 5 είναι 8… αι καλά δηλαδή 😂

Είναι άνθρωποι που σε ελκύουν και άνθρωποι που δεν σε ελκύουν. Όμως όχι άσχημοι, είναι άδικο γιατί οι ίδιοι άνθρωποι είναι όμορφοι για κάποιους άλλους. Είναι υποκειμενικό αν θα σου κάνει αίσθηση.

Φυσικά και η αρμονία των χαρακτηριστικών κάνει έναν άνθρωπο πραγματικά εκθαμβωτικό, αλλά και αυτό παίζεται, πάλι μπορεί κάποιος να βρεθεί και να πει εμένα δεν με τρελαίνει.

ένας άνθρωπος θα πέσει στα μάτια μου από τον χαρακτήρα του , όχι αν έχει στραβή μύτη

υπάρχουν άνθρωποι με μη αρμονικά χαρακτηριστικά που από το ταπεραμέντο τους και την αυτοπεποίθηση τους έχουν κάψει καρδιές.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
Είναι άνθρωποι που σε ελκύουν και άνθρωποι που δεν σε ελκύουν. Όμως όχι άσχημοι, είναι άδικο γιατί οι ίδιοι άνθρωποι είναι όμορφοι για κάποιους άλλους.
Όχι, δεν είναι έτσι, Ραφαέλα. Μπερδεύτε την έννοια της ομορφιάς με αυτή της έλξης. Για παράδειγμα, θα δω και θα θαυμάσω έναν όμορφο άντρα ή ένα όμορφο άλογο, δεν θα θέλω να κάνω κάτι μαζί τους.
Ένας που δεν είναι όμορφος, μπορεί να έχει χίλια δυο άλλα προσόντα και οι γυναίκες να τρέχουν από πίσω του, ας πούμε. Ε, δεν τον κάνει όμορφο όμως αυτό.
Μιλάμε για την ομορφιά με την κλασσική της έννοια, δηλαδή συμμετρία και γωνίες στο πρόσωπο, καθαρό πρόσωπο, σαρκώδη χείλη, καμπυλωτό σώμα για γυναίκες και γυμνασμένο για άντρες. Τέτοια πράγματα.
Κατάλαβες;

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Όχι, δεν είναι έτσι, Ραφαέλα. Μπερδεύτε την έννοια της ομορφιάς με αυτή της έλξης. Για παράδειγμα, θα δω και θα θαυμάσω έναν όμορφο άντρα ή ένα όμορφο άλογο, δεν θα θέλω να κάνω κάτι μαζί τους.
Ένας που δεν είναι όμορφος, μπορεί να έχει χίλια δυο άλλα προσόντα και οι γυναίκες να τρέχουν από πίσω του, ας πούμε. Ε, δεν τον κάνει όμορφο όμως αυτό.
Μιλάμε για την ομορφιά με την κλασσική της έννοια, δηλαδή συμμετρία και γωνίες στο πρόσωπο, καθαρό πρόσωπο, σαρκώδη χείλη, καμπυλωτό σώμα για γυναίκες και γυμνασμένο για άντρες. Τέτοια πράγματα.
Κατάλαβες;
Ναι υπάρχουν οι αντικειμενικά όμορφοι όμως αυτό που λέω εγώ, είναι ότι δεν μπορώ να δω άνθρωπο άσχημο έτσι οπως τα λέτε στα μάτια μου

αυτά δηλαδή που κρίνετε τόσο σκληρά εδώ πέρα με βαθμολογίες και ανοησίες .
Και δεν είναι η λέξη που κάνει τη ντροπή ας πούμε, αλλά ο τρόπος σκέψης αυτής της κοινωνίας.

Η ομορφιά έχει μια διαφορετική έννοια στο κεφάλι μου

Οκευ ας είναι ο άλλος γυμνασμένος και με γωνίες και θεληματικό πηγούνι

έχω δει τέτοιους στο δρόμο άπειρους. Δεν σταμάτησα και να τους χαζέψω όμως. Είναι αντικειμενικά όμορφοι.. και μέχρι εκεί.

αλλού είναι η πραγματική ομορφιά για εμένα, και δεν έχει να κάνει με γυμναστήρια και γωνίες.

και πείτε με ρομαντική και ο,τι θέλετε.

Έχω δει εκθαμβωτικές γυναίκες από όλο τον κόσμο με το κουτάλι, για αυτές δουλεύω εξάλλου. Έχω δει αντικειμενικά όμορφες που σαν άνθρωποι όμως έχουν χάσει πάσα ιδέα, και πιο ταπεινές που ο τρόπος τους αμέσως τις έκανε υπέροχες .

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Ναι υπάρχουν οι αντικειμενικά όμορφοι όμως αυτό που λέω εγώ, είναι ότι δεν μπορώ να δω άνθρωπο άσχημο έτσι οπως τα λέτε στα μάτια μου

αυτά δηλαδή που κρίνετε τόσο σκληρά εδώ πέρα με βαθμολογίες και ανοησίες .
Και δεν είναι η λέξη που κάνει τη ντροπή ας πούμε, αλλά ο τρόπος σκέψης αυτής της κοινωνίας.

Η ομορφιά έχει μια διαφορετική έννοια στο κεφάλι μου

Οκευ ας είναι ο άλλος γυμνασμένος και με γωνίες και θεληματικό πηγούνι

έχω δει τέτοιους στο δρόμο άπειρους. Δεν σταμάτησα και να τους χαζέψω όμως. Είναι αντικειμενικά όμορφοι.. και μέχρι εκεί.

αλλού είναι η πραγματική ομορφιά για εμένα, και δεν έχει να κάνει με γυμναστήρια και γωνίες.

και πείτε με ρομαντική και ο,τι θέλετε.

Έχω δει εκθαμβωτικές γυναίκες από όλο τον κόσμο με το κουτάλι, για αυτές δουλεύω εξάλλου. Έχω δει αντικειμενικά όμορφες που σαν άνθρωποι όμως έχουν χάσει πάσα ιδέα, και πιο ταπεινές που ο τρόπος τους αμέσως τις έκανε υπέροχες .
Βασικά εγώ αυτό το βλέπω και λίγο πιο συμπεριφορικά. Πχ ενας αντικειμενικά όμορφος να φέρεται άγαρμπα ή παιδιάστικα τέρμα ξενέρα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Για να δούμε αυστηρά με κριτήρια συμμετρίας κάποιον άνθρωπο πρέπει να αποστασιοποιηθουμε τελείως από την προσωπική μας εντύπωση για το ανθρώπινο αυτό τύπο συνολικά .
Ωστόσο, αυτό που παρατηρώ είναι πως ακόμα και ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο, κορμί μπορεί να φαντάζει ψυχρό και απωθητικό για κάποιο λόγο, ενώ η ασυμμετρία σε ορισμένους να βγάζει μια γλυκύτητα και κάνει όμορφο το πρόσωπο.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Βασικά εγώ αυτό το βλέπω και λίγο πιο συμπεριφορικά. Πχ ενας αντικειμενικά όμορφος να φέρεται άγαρμπα ή παιδιάστικα τέρμα ξενέρα.
Συμφωνώ !!
Για να δούμε αυστηρά με κριτήρια συμμετρίας κάποιον άνθρωπο πρέπει να αποστασιοποιηθουμε τελείως από την προσωπική μας εντύπωση για το ανθρώπινο αυτό τύπο συνολικά .
Ωστόσο, αυτό που παρατηρώ είναι πως ακόμα και ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο, κορμί μπορεί να φαντάζει ψυχρό και απωθητικό για κάποιο λόγο, ενώ η ασυμμετρία σε ορισμένους να βγάζει μια γλυκύτητα και κάνει όμορφο το πρόσωπο.
Συμφωνώ !!

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Εγω το θεωρώ ειλικρίνεια που δεν έχουν οι άνθρωποι . Πχ το ότι η άλλη χτυπιέται στο γυμναστήριο να φτιάξει σώμα, θα το ισοπεδώσω λέγοντας ότι η ομορφιά είναι η καλή ψυχή , ότι όλοι είμαστε όμορφοι με το δικό μας τρόπο και τρίχες κατσαρές. Μπορεί από τη μια να είναι ρομαντικό, από την άλλη μπορεί να κρύβει μια έπαρση, να μη μπορώ να παραδεχτώ ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από μένα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια