Guest 875331
Επισκέπτης

Τότε ή είχες ήπια περίοδο, ή απλά έχεις δίκιο - ό,τι κι αν ισχύει δε θα το μάθουμε ποτέ :Ρ
Οι άντρες που μπαίνουν σε κύκλους τεστοστερόνης και άλλων αυξητικών ορμόνων, περνάνε κάλλιστα περιόδους ορμονικών ανισορροπιών σχεδόν ακριβώς σαν περίοδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Αυτό το παυσίπονο το έχεις δοκιμάσει? Εγώ το παίρνω από μικρός και κάνει θαύματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Τόσο πολύ ρε συ?Ίσως απλά έχεις χαμηλό pain tolerance. Γενικά πονόμετρο δεν υπάρχει οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο πολύ πονάει ο καθένας.
Αυτό το παυσίπονο το έχεις δοκιμάσει? Εγώ το παίρνω από μικρός και κάνει θαύματα.
![]()
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΆΝΕΣΑΙ
ΥΓ: Τι να σου πω, δε μου έχουν συμβεί και πολλά, αλλά γενικά δε θεωρώ ότι έχω χαμηλή αντοχή στον πόνο. Μέχρι και τον πονοδοντο από φρονιμίτη τον έχω παλέψει κάποιες ώρες χωρίς παυσίπονο. Μια άλλη φορά είχα πατήσει σπασμένα γυαλιά, επίσης το είχα πάρει πολύ ψύχραιμα. Δεν ξέρω τι φάση.
Guest 209912
Επισκέπτης

ΥΓ: Τι να σου πω, δε μου έχουν συμβεί και πολλά, αλλά γενικά δε θεωρώ ότι έχω χαμηλή αντοχή στον πόνο. Μέχρι και τον πονοδοντο από φρονιμίτη τον έχω παλέψει κάποιες ώρες χωρίς παυσίπονο. Μια άλλη φορά είχα πατήσει σπασμένα γυαλιά, επίσης το είχα πάρει πολύ ψύχραιμα. Δεν ξέρω τι φάση.
Σχεδόν εντυπωσιάστηκα!
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Σχεδόν εντυπωσιάστηκα!
Εγω έχω πατήσει και φρονιμίτη και μετά τα γυαλιά ήθελαν παυσίπονο για να μασηθούν.

Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Σχεδόν εντυπωσιάστηκα!
Κουβέντα να γίνεται, δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω κανέναν.
Guest 209912
Επισκέπτης

Valder
Τιμώμενο Μέλος

it was a joke
Ελληνικά εν Χριστώ αδελφέ Χακέριε!

_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

konstantinantia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όλοι γνωρίζουμε, ότι ριγεί κανείς πρώτʼ απʼ όλα, εξαιτίας του ψύχους(ετερογενή). Όμως ριγεί επίσης και κάποιος, από κάποια «εσώτερη» αφορμή, π.χ. όπως από συγκινησιακές φορτίσεις.
Στην εμπειρία του ρίγους είναι διακριτές οι παρουσίες της συνείδησης και της νόησης, συνεργαζόμενες ως ένα σύστημα, ανοικτό προς τα «έξω». Λέμε, αναριγώ από δέος, θαυμασμό, συγκίνηση και «αισθανόμαστε», όπως με το ψύχος.
ῥῖγος =ψύχος < Fρίγος < ῥιγέω =ανατριχιάζω από το κρύο
Και εκ παρομοιώσεως της κινήσεως αυτής του σώματός μας, σημαίνει και <<ανατριχιάζω>> . Σιγά-σιγά, παρατηρώντας το πώς αντιδρά ο οργανισμός στον ενδόμυχο φόβο εξελίχθηκε να σημαίνει ότι και σήμερα, το αίσθημα του να παθαίνεις φρίκη.
Και για την ιστορία:
Εξού και τα αντίστοιχα <<ριγώ>> στις αλλοδαπές ως thrill, frissoner, frösteln, enfriar, fremere κλπ
Για να περιγράψουν επίσης το ψυχικό ρίγος οι αλλοδαποί δανείστηκαν από άλλα ελληνικά λήμματα, που δηλώνουν το αντίστοιχο συναίσθημα της ανατριχίλας από φόβο.
Π.χ εκ του ὀρρωδέω =τρέμω, ζαρώνω απ’τον φόβο μου, έφτιαξαν τα horror, horrible που είναι το ίδιο - ή ελαχίστως παρηλλαγμένο- στις ευρέως ομιλούμενες ευρωπαϊκές γλώσσες, εκτός της γερμανικής. Αυτή δανείστηκε από το εξίσου ελληνικό <<κρυόεις>> = φρικτός και δημιούργησε το grausen όπως όμως έκαναν και οι υπόλοιπες (βλ. cruel).

Το ιδιο μπορει να γινει και μετα απο την ενεργοποιηση του MnPO απο αλλες ορμονες (προσταγλαδινες στον πυρετο πχ) οπως η αδρεναλινη, η οποια προκαλει τρεμουλο για να προετημασει το σωμα για να χρησημοποιησει τους μυς στα πλαισια του flight or fight responce. Ητοι τρεμεις για να ζεσταθεις και να τρεξεις η να πολεμησεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.