Τι θεωρείτε εξυπνάδα;

christinelle

New member

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.
Είδα το θέμα με την σχέση της ως προς την γνώση και θυμήθηκα πως ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το τι είναι η εξυπνάδα...
 

ο άσκοπος

New member

Ο ο άσκοπος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 253 μηνύματα.
Εγω ξερω πως ο καθένας διαθετει εξυπνάδα χωρίς εξαιρεση.Απο την στιγμή που έχουμε την ικανότητα του λόγου και την λογική ικανότητα ωστε να εχουμε την αισθηση του Σωστού και του λάθους νομίζω πως δεν υπαρχει άνθρωπος που να μην είναι έξυπνος.Η εξυπνάδα δεδομενου ότι οφείλεται σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες παρόλα αυτα εχει αποδειχθει και απο επιστημονικές έρευνες πως η εξυπνάδα αναλογα με την δυσκολια ενος καθημερινού προβλήματος και με την συναισθηματικη δυσφορία μπορεί η εξυπνάδα να παρουσίασει μια αυξομείωση.Αυξομείωση εξαιτίας ενος προσβλήματος σε καθημερινή βάση και εξαιτίας της συναισθηματικής και πνευματικής και νοητικής Αναστάτωσης που προκαλεί ένα πρόβλημα.

Η εξυπνάδα μπορεί να φανει και στο θέμα του Ηθους.Οταν κάποιος Ανθρωπος συνανταει σε ένα εργασιακο περιβάλλον επιθετικούς και προσβλητικούς χαρακτηρες μπορεί η Αδιαφορία και η Ευγένεια που θα δείξει με ειρωνικο τρόπο φυσικά να αποδειχθεί ενα ισχυρο όπλο Εξυπνάδας και να αποφύγει μια κατασταση που αν δεν ειχε την Ευγένεια και την ειρωνία να μην μπορούσε ορισμένους Ανθρώπους να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και το αποτέλεσμα να ηταν η συναισθηματική Αναστάτωση.Η εξυπνη αντιμετώπιση και η επιλογη μιας ηθικής Αρετής ως το σωστο πρότυπο συμπεριφοράς μπορεί να ενδυναμώσει εναν Ανθρωπο όταν περιτριγυρίζεται απο μια κατασταση επιθετικοτητας και απο απαξιωτικούς Ανθρώπους και να καταφερει να ξεπεράσει τα εμποδια τα οποία υπο άλλες συνθήκες αν δεν ηξερε να τα διαχειριστεί με την κατάλληλη αντιδραση να μην μπορουσε να διατηρήσει την αυτοπεποίηθηση και να έπεφτε θύμα τετοιων επιθετικών και απαξιωτικών αντιδράσεων.

Η εξυπναδα αυτή ονομαζεται Ηθική εξυπνάδα και είναι μια απο τις μορφές εξυπναδας όπου καταφερνεις με τα χαρίσματα και τις ικανότητες της Αρετης να αποφευγεις Ασεβεις και προκλητικούς Ανθρώπους και γενικά ασχημες και τραγικές καταστάσεις χωρίς να μπαινεις στην διαδικασία της επιθετικότητας.

Αλλος μπορεί να εχει ταλέντο στην μουσική και άλλος μπορεί να εχει ταλέντο στην φιλοσοφία.Εξαρτάται απο τις ικανοτητες που διαθετει ο Ανθρωπος και σε ποιο κλαδο μουσικής,αθλητισμού ή και επιστήμης μπορεί να έχει καλύτερη ανταπόκριση και να αποκτά με αρκετή ευκολία τις όποιες ικανότητες και γνώσεις. :) :D
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top