Συμφωνώ απόλυτα ότι η απόφαση του να υιοθετήσεις ένα ζωάκι, οποιοδήποτε, θα πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένη, απλώς μην είμαστε και τόσο υπερβολικοί σε κάποιες διατυπώσεις μας. Ναι ο σκύλος λειτουργεί (από τη φύση του τις περισσότερες φορές) σαν φύλακας κι αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον συν στο να αποφασίσει κάποιος να πάρει σκύλο, δεν το βρίσκω κθ κακό, όπως επίσης επειδή χρειάζεται τις βόλτες του είναι πολύ θετικό ότι σε κινητοποιεί περισσότερο και σε κάνει πιο εξωστρεφή. Επιπλέον οι γάτες εκ φύσεως θα κυνηγήσουν φίδια, ποντίκια κλπ., κι επίσης δε το βρίσκω μεμπτό να αποφασίσει κανείς να πάρει γάτα και γι' αυτό το λόγο, ειλικρινά όλα αυτά δε τα θεωρώ "εκδούλευση" αγαπητή Πουπουλίνα. Το λέω επειδή έχω και σκύλους και γάτες και είναι όλα τους απίθανη παρέα, από την άλλη όμως μου αρέσει πολύ που τα σκυλιά μου με ειδοποιούν για το οτιδήποτε και που κάνουμε μαζί τις βολτίτσες μας, αλλά και όσον αφορά στις γάτες επίσης χαίρομαι που δεν αφήνουν να πλησιάσει στην αυλή ούτε φίδι, αλλά ούτε μια κατσαρίδα...έτσι το βλέπω. Αλίμονο βέβαια να αποφασίζει κανείς να παίρνει ένα ζωάκι μόνο για τους παραπάνω λόγους, εννοείται αυτό, αλλά τι να λέμε εδώ ζούμε σ΄έναν κόσμο που αποφασίζει να κάνει παιδιά πολλές φορές μόνο επειδή το "επιβάλλουν" τα κοινωνικά στερεότυπα ή για να έχει την κατάλληλη φροντίδα στα γεράματα, οπότε δυστυχώς θεωρώ ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας γενικότερα ως προς το να αποκτήσουμε μια ηθική αντιμετώπιση απέναντι στα ζώα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.