giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.054 μηνύματα.

17-11-24

20:49
Όχι ακριβώς. Γιατί υπάρχουμε και εμείς που δεν αποζητούμε απλά μια καλή μάσα και ευρύτερη ικανοποίηση των υλιστικών αναγκών από ένα κράτος. Το Κράτος έχει τον άνωθεν ιερό σκοπό να επιτελέσει που ανέφερα. Δεν είναι καθόλου αυθαίρετες έννοιες αυτές. Από εκεί και έπειτα σαφώς πρέπει οι πολίτες να απολαμβάνουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο όπως αξίζουν αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο το κράτος είναι αυτό που θα το παρέχει. Απορρίπτω σίγουρα τον καπιταλισμό αλλά είμαι επιφυλακτικός και προς τον κρατισμό.Ο σκοπός είναι η ευημερία η δική μας βασικά. Αν θα έρθει μέσω της προστασίας του έθνους και της φυλής άντε να το δεχτούμε σαν σκέψη , αλλά όχι θα θυσιαστούμε εμείς ή ελευθερία μας ή δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το ''όλα''...για να σωθεί μια αυθαίρετη έννοια .

17-11-24

21:05
Μα δεν είναι μόνο μάσα και ύλη , μπορεί να θέλω ελευθερία σκέψης και λόγου, να είμαι αντικαθεστωτικός, μπορω ή θα κλειστώ σε κάνα ξερονήσι να θυσιαστώ για να σωθούν έννοιες οι οποίες θα έπρεπε να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο;Όχι ακριβώς. Γιατί υπάρχουμε και εμείς που δεν αποζητούμε απλά μια καλή μάσα και ευρύτερη ικανοποίηση των υλιστικών αναγκών από ένα κράτος. Το Κράτος έχει τον άνωθεν ιερό σκοπό να επιτελέσει που ανέφερα. Δεν είναι καθόλου αυθαίρετες έννοιες αυτές. Από εκεί και έπειτα σαφώς πρέπει οι πολίτες να απολαμβάνουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο όπως αξίζουν αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο το κράτος είναι αυτό που θα το παρέχει. Απορρίπτω σίγουρα τον καπιταλισμό αλλά είμαι επιφυλακτικός και προς τον κρατισμό.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.054 μηνύματα.

17-11-24

21:09
Δεν τέθηκε πουθενά ζήτημα ελευθερίας λόγου. Είμαι οριζοντίως και καθέτως προσωπικά κατά της λογοκρισίας, ακόμα και όταν αφορά φωνές που απεχθάνομαι δεόντως. Τώρα εν καιρώ πολέμου ή κρίσης ναι στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας εάν είσαι επικίνδυνος θα υπάρχουν σίγουρα κυρώσεις (αυτό έχει συμβεί σε όλων των ειδών τα καθεστώτα έως σήμερα).Μα δεν είναι μόνο μάσα και ύλη , μπορεί να θέλω ελευθερία σκέψης και λόγου, να είμαι αντικαθεστωτικός, μπορω ή θα κλειστώ σε κάνα ξερονήσι να θυσιαστώ για να σωθούν έννοιες οι οποίες θα έπρεπε να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο;

17-11-24

21:32
Ένα παράδειγμα είπα, στο όλα που είπες ότι θα θυσιαστούν για τη φυλή.Δεν τέθηκε πουθενά ζήτημα ελευθερίας λόγου. Είμαι οριζοντίως και καθέτως προσωπικά κατά της λογοκρισίας, ακόμα και όταν αφορά φωνές που απεχθάνομαι δεόντως. Τώρα εν καιρώ πολέμου ή κρίσης ναι στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας εάν είσαι επικίνδυνος θα υπάρχουν σίγουρα κυρώσεις (αυτό έχει συμβεί σε όλων των ειδών τα καθεστώτα έως σήμερα).
Και ήρωας να είσαι , πεθαίνεις για τη ''πατρίδα'' ή την ''ελευθερία'' σαν έννοιες η πεθαίνεις για να ζήσουν κάποιοι καλύτερα..
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

17-11-24

21:58
Δεν "εχει" αυτο το καθηκον, ειναι μια προσωπικη (αυθαιρετη) προτεραιοτητα σου, οπως αλλοι ανθρωποι εχουν τις δικες του προτεραιοτητες και θελουν να τις επιβαλλουν σε αλλουςΤο Κράτος έχει τον άνωθεν ιερό σκοπό να επιτελέσει που ανέφερα. Δεν είναι καθόλου αυθαίρετες έννοιες αυτές
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...