nikos kant
Νεοφερμένο μέλος

γιατι ??
Στον εαυτο σου..
τι θα αλλαζες..??
Γιατι...??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
granita
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orient.
Πολύ δραστήριο μέλος

Μετά απο πολύ σκέψη κατέληξα οτι όλοι για κάποιο λόγο είμαστε έτσι...Για να ταιριάζουμε με κάποιους και για να μην ταιριάζουμε με κάποιους άλλους...Λοιπόν, δεν θα άλλαζα τίποτα στον εαυτό μου ούτε στους ανθρώπους γύρω μου επειδή δεν μπορώ (ούτε θέλω) να φανταστώ ζωή μου αλλιώς. Μπορεί να γκρινιάζω μερικές φορές για τις δυσκολίες του "τώρα" αλλά συμβιβάζομαι και βγαίνω δυνατότερη (και πιο "μυαλομένη") μέσα απο κάποιες καταστάσεις όπου είτε εγώ δεν συμπεριθέρθηκα σωστά είτε οι άλλοι.

nikos kant
Νεοφερμένο μέλος

θα άλλαζα όλο αυτό το αίσθημα πλεονεξίας, απληστίας και εγωισμού που διακατέχει τους σημερινούς ανθρώπους....ο ένας προσπαθεί να μειώσει τον άλλον και οι περισσότεροι είναι ικανοί να πατήσουν επί πτωμάτων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους, μιας και κάθε είδους ευαισθησία και σεβασμός έχουν εξαφανιστεί...θα τους έκανα πιο ανοιχτόμυαλους, χωρίς κόμπλεξ και προκαταλήψεις. και τέλος αυτό που θα άλλαζα σε μένα, αλλά και στους περισσότερους είναι αυτό το συνεχές άγχος που μας βασανίζει για το τι θα φέρει το μέλλον και πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μικρές στιγμές με φίλους ή με την οικογένεια, τις οποίες λόγω των παραπάνω δεν υπολογίζουμε πολλές φορές, είναι αυτές που μετράνε...![]()
Μηπως η πλεονεξία και ο εγωισμος μας ,
ειναι και αυτο που δημιουργει το πολυ τρεξιμο και αγχος..?

Μηπως η αναισθησία ειναι κρυμμένη άμυνα..?

Δεν ειναι περίεργο ,
πως ενα χαμόγελο καλμάρει καθε επιθετικη συμπεριφορά ?

Τελικα μηπως παιρνουμε οτι..προσφερουμε ?

Σε τι θα εκανες ανοιχτομυαλους τους ανθρώπους ,
και ποιες προκαταλήψεις και κομπλεξ θα εβαζες στοπ ?
Οι στιγμες που αφηνουμε να φυγουν,
δυστηχως ειναι οι σημαντικοτερες (οπως σωστα γραφεις),
χανουμε το σημερα αναζητωντας το αυριο μα...
για καθε μερα υπαρχει ενα αυριο που κυνηγαμε..

Μετά απο πολύ σκέψη κατέληξα οτι όλοι για κάποιο λόγο είμαστε έτσι...Για να ταιριάζουμε με κάποιους και για να μην ταιριάζουμε με κάποιους άλλους..
Υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι (ισως οι περισσοτεροι ),
που παντα θελουν να αλλαξουν.
Την ζωη τους ,
την σχεση τους ,
την εργασια τους .
Μηπως ο λογος που μας κρατάει πισω,
ειναι ο εγωισμός του "σε όποιον αρέσουμε" ?

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

granita
Δραστήριο μέλος

Δεν ειναι περίεργο ,
συμφωνώ ότι είναι ένα είδος άμυνας...άμυνα για την τρομακτική τροπή που μπορεί να πάρει η σημερινή κοινωνία, όχι μόνο για τους άγνωστους προς εμάς ανθρώπους, αλλά ακόμα και για τους γνωστούς( με τους περισσότερους από τους οποίους οι σχέσεις είναι επιδερμικές), και τις πράξεις στις οποίες ενδέχεται να προβούν....είναι πολλά απ'τα οποία οφείλει και θέλει να προστατευτεί ο σύγχρονος άνθρωπος....
κι όσον αφορά το ως προς τι θα έκανα ανοιχτόμυαλους τους ανθρώπους, πιστεύω ο προβληματισμός έγκειται στο γιατί να μην μπορεί να εξαλειφθεί π.χ. ο ρατσισμός ή οι διακρίσεις που άμεσα ή έμμεσα γίνονται ακόμα και σήμερα κατά των γυναικών....γιατί να έχουν περισσότερα προνόμια οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις κτλ![]()
Orient.
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ειναι περίεργο ,
Υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι (ισως οι περισσοτεροι ),
που παντα θελουν να αλλαξουν.
Την ζωη τους ,
την σχεση τους ,
την εργασια τους .
Μηπως ο λογος που μας κρατάει πισω,
ειναι ο εγωισμός του "σε όποιον αρέσουμε" ?![]()
Καταλαβαίνω τι εννοείς. Το "σε όποιον αρέσουμε" σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μόνο εγωισμό. Μπορεί να σημαινει οτι τα έχουμε πολύ καλά με τον ευατό μας και δεν θέλουμε να αλλάξουμε για κανέναν (εφόσον δεν είμαστε κακεντρεχείς ε). Σε αυτη την περίπτωση δεν συμβιβάζεσαι μόνο με τον εαυτο σου αλλα και με τους γύρω σου. Βέβαια εντάξει, κάποιες φορές το "σε όποιον αρέσουμε" γίνεται καραμέλα και χάνει ολοκληρώτικα κάθε νόημα ύπαρξης...
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑνεξαρτητηΛεμε
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το ότι φοβούνται να εκφράσουν τα αισθήματά τους
Το ότι εστιάζουν μόνο στο εξωτερικό
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης

Προσωπικά... αρχικά θα προσπαθήσω να γίνω πιο οργανωμένο άτομο (

Dalian
Περιβόητο μέλος

Προσωπικά έχω βάλει στόχο κάθε μέρα να εισπράττω τουλάχιστον 1 θετικό στοιχείο από όσα βλέπω όλη την ημέρα

mirto.dr
Εκκολαπτόμενο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Το πιστεύω αυτό και στην ουσία το ίδιο υποστηρίζουν Osho & KrishnamurtiTο μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Αυτό προέρχεται μόνο μέσω της γνώσης του κόσμου και της αυτογνωσίας.
Αλλά είναι δύσκολη αλλαγή. Δεν είναι;
Ωραίος στόχοςΠροσωπικά έχω βάλει στόχο κάθε μέρα να εισπράττω τουλάχιστον 1 θετικό στοιχείο από όσα βλέπω όλη την ημέρα![]()

Ο φόβος η μεγαλύτερη αδυναμία του ανθρώπου.Αν μπορουσα επισης θα προσπαθουσα να τους απαλλαξω απο τον φοβο και τις αμφιβολιες που εχουν,οι οποιες αν και δεν καταστρεφουν τιποτα συχνα ''μολυνουν'' τα παντα...
Όταν φοβόμαστε απλά δεν λειτουργούμε.
Mea Culpa
Νεοφερμένο μέλος

Σ'εμένα...αν μπορούσα θα μου έδινα λίγη αυτοπεποίθηση και λιγότερη ζήλια.
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Αυτό ειναι αδυνατον οπότε :-P :
Όσον αφορά τον εαυτό μου θα ήθελα να μπορούσα να μετριάσω την ευαισθησία μου. Να έχω περισσότερο σθένος για να έχω τη δυνατότητα να τα καταφέρνω μόνη μου.
Να μην υποκύπτω σε μικροπρέπειες τύπου να σχολιάσω άσχημα κάποιον που μου φέρθηκε καπως ή ειναι γενικά σκαρτο άτομο .
Να ήμουν πιο σταθερός χαρακτήρας. Θέλω να με γνωρίσω καλα και να καταλάβω τις πραγματικές μου επιθυμίες και απόψεις που αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τα συναισθήματα μου και τις επιρροές μου. Ώρες ώρες ειναι λες και ειμαι φτερό στον άνεμο. Μια από δω μια άπο κει.
Πιστεύω οτι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε ειναι αυτογνωσία κ κατανόηση στους γύρω μας. Να είμαστε προσγειωμένοι...
Και κατι που προσωπικά θα ήθελα να έχουν όλοι ειναι ευγένεια..Ειδικά προς τους αγνώστους.
Οταν συναναστρέφομαστε με τους άλλους έστω κ για λίγο εχει μεγάλη αξία η ειλικρινής ευγένεια κ οχι η τυποποιημενη...
Σκάστε ένα χαμόγελο και ίσως βοηθήσετε κάποιον να δει την μέρα πιο αισιόδοξα.

edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Το βλέπω παντού να συμβαίνει!Παρατηρώ γενικά γύρω μου ανθρώπους και το εντοπίζω πάρα πολλές φορές!Κανείς δε παρέχει τη βοήθειά του σε κάποιον που τυχαία είδε στο δρόμο, όλοι φοβούνται και στη τελική αδιαφορούν και λοξοκοιτάζουν τον άλλον που βρίσκεται σε ανάγκη..αλλά δε του δίνουν το χέρι τους, απλά ''γελάνε'' ή αηδιάζουν και ''ενοχλούνται''.Τραγικό!

Απλά θα ήθελα να μπορούσα κάποια στιγμή να επέμβω στον ανθρώπινο εγκέφαλο (ειδικά του Έλληνα) και να το εξαλείψω!
όνειρο θερινής νυκτός!
Gate4
Επιφανές μέλος

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους!
Nicole1987
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.