Τι πιστεύει η σημερινή νεολαία για το Λύκειο;

Dimitri1234

Νεοφερμένος

Ο Dimitri1234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Σπουδάζω στην Αυστραλία (Σίδνεϊ). Η αλήθεια είναι πως όσα πέτυχα στη ζωή μου μέχρι στιγμής απο άποψη σπουδών τα πέτυχα χάρη στους εξαιρετικούς καθηγητές που είχα στο φροντιστήριο. Δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια έδωσα βαρύτητα στο φροντιστήριο και άφησα το Λύκειο. Πιστεύω πως και οι περισσότεροι νέοι έτσι σκέφτονται. Σε λίγο καιρό τα λύκεια θα έχουν "πεθάνει". Φυσικα εννοείται πως πάνω από όλα είναι προσωπική προσπάθεια. Αλλά εγώ θυμάμαι με πόσο όρεξη πηγαίναμε στο φροντιστήριο και πόσο βαρετά ήταν στο Λύκειο. Και αυτό διότι στα φροντιστήρια το μάθημα γίνεται πολύ πιο χαλαρά, δηλαδή θα κάνουμε και χαβαλέ θα πιούμε και κανένα καφέ θα μας δώσουν και τον κωδικό του ίντερνετ. Και το σημαντικότερο είναι ότι επειδή είναι λίγα παιδιά θα υπάρξει αυτό οικογενειακό κλίμα μεταξύ καθηγητή και μαθητών που δεν υπάρχει στο Λύκειο που είναι 25 παιδιά σε ένα τμήμα
 

Rene2004

Νεοφερμένος

Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μου δίνουν βάση στα φροντιστήρια.Βαριουνται το σχολείο.Μαλιστα αυτές τις μέρες κάνουν κατάληψη δήθεν για τις μάσκες και για τα πολλά άτομα στις ταξεις.Ομως ξέρω πολύ καλά ότι βαριουνται να μπουν να κάνουν μαθημα.Δικαιολογημένα εν μέρη καθώς οι ιδιοι οι καθηγητές έρχονται μουντοι και δίχως όρεξη στο σχολείο.Το μάθημα είναι ξερο και δεν υπάρχει αλληλεπίδραση.Ενω στο φροντιστήριο είμαστε λίγα άτομα οι καθηγητές ενδιαφέρονται να κάνουν σωστά την δουλειά τους και φυσικά υπάρχει άλλη σχέση μεταξύ καθηγητών και μαθητων.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Παιδιά, ίσως το βλέπετε λίγο μονόπλευρα το θέμα, αλλά και στο σχολείο μπορεί να υπάρξει καλό κλίμα μέσα στην τάξη, δραστηριότητες που να εμπλέξουν περισσότερα παιδιά στη μαθησιακή διαδικασία κ.λπ..
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Το πρόβλημα με το λύκειο είναι ότι είναι στενά συνδεδεμένο με τις πανελλήνιες και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια. Κανονικά θα έπρεπε να είναι αποδεσμευμένο από όλη αυτή την κατάσταση και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει οι υποψήφιοι να δίνουν πανελλήνιες ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση τους. Δηλαδή κάποιος που θα τελειώσει τη γ λυκείου το 2020, θα δώσει εισαγωγικές (σε 4 ή 5 μαθήματα που θα επιλέγουν οι σχολές) το 2021, ώστε με ηρεμία να προετοιμαστεί χωρίς να έχει το βάρος του σχολείου. Το ξέρω βέβαια ότι πολλοί θα μου πουν ότι θα χάνουν ένα χρόνο τα παιδιά. Το πρόβλημα αυτό λύνεται κόβοντας μία τάξη από το δημοτικό, δηλαδή από έξι να πάμε σε πέντε τάξεις. Ελπίζω να μην εφαρμόσουν το σύστημα της προσμέτρησης του βαθμού και των 3 τάξεων του λυκείου γιατί αυτό θα δυσχεράνει την κατάσταση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top