Τι πρέπει να γίνει αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα;

Τί πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα?

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 35)
  • Τίποτα απολύτως. Δικαιούται να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία

    Ψήφοι: 20 57.1%
  • Οικονομικό εμπάργκο

    Ψήφοι: 10 28.6%
  • Οικ. εμπάργκο και αεροπορικές επιδρομές από Η.Π.Α - Συμμάχους, εναντίον των Πυρ. εγκαταστάσεών του.

    Ψήφοι: 1 2.9%
  • Οικ. εμπάργκο, αεροπορικ. επιδρομές εναντίων πυρην εγκαταστ. και στρατιωτικών στόχων

    Ψήφοι: 2 5.7%
  • Εισβολή και κατοχή της χώρας από τους συμμάχους - όπως στο Ιράκ

    Ψήφοι: 2 5.7%
  • Πυρηνική επίθεση από Η.Π.Α - Συμμάχους.

    Ψήφοι: 0 0.0%

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:
Αν δεν ήταν το πυρηνικό πρόγραμμα θα ήταν κάτι άλλο η αφορμή για την προγραμματισμένη επίθεση που θα γίνει.
Πάντως έχει πλάκα, χώρες που έχουν πυρηνικά και μάλιστα και η μοναδική που τα έχει χρησομοποιήσει, να κρίνουν μια άλλη χώρα για το ίδιο ακριβώς πράγμα.Αλλά είπαμε, μια απλή αφορμή έψαχναν εδώ και καιρό.Άτιμο πράγμα το πετρέλαιο...

Σταμάτα να διαβάζεις την σκέψη μου απλα :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
1.
3. Θα στο θεσω αλλιως, τι θα προτιμουσες να μην υπηρχει ... το ιραν ή η αμερικη ...

Δεν λεω οτι ειναι αγιοι δεν λεω οτι πρεπει να τους προσκυναμε ... Απλως εγω αναγνωριζω αυτα που μου εχουν προσφερει και αυτα που προσφεραν στην κοινωνια σαν συνολο

Αναγνωριζω τον φανατισμο μου για την ανατολη κυριως για καθε τι μουσουλμανικο ... αυτο κυριως επειδη ειναι τοσο φανατικοι απεναντη στην ευρωπη και αμερικη και δεν δεχονται τπτ απο ολα αυτα που εχει κανει η ευρωπη και η αμερικη για να διατηρισουν ειρηνη. Αλλα ο κυριοτερος λογος ειναι δεν εχουν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ στον κοσμο

Θα σε στεναχωρήσω εχρ αλλά θα προτιμούσα να μην υπήρχαν οι ΗΠΑ (όχι όλη η Αμερική ας πούμε την Κούβα την λατρεύω:clapup: ).Τι έχουν προσφέρει οι μουσουλμάνοι στον κόσμο;Σε σύγκριση με τα επιστημονικά επιτεύγματα της Ευρωπης,των ΗΠΑ,της Ιαπωνίας τίποτα.Και οι Αιθίοπες δεν έχουν προσφέρει τίποτα να τους αφανίσουμε και αυτούς;Κι εδώ που τα λέμε στην σύγχρονη ιστορία και η Ελλάδα δεν έχει προσφέρει τίποτα:( Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την ειρήνη;:confused: Μα ειδικά οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη οπλοβιομηχανία στον κόσμο αν διατηρήσει την ειρήνη θα φαλιρίσει την εθνική της οικονομία και μην μου πεις πως θα την συντηρήσει η microsoft και η coca-cola ή τα άλλα εμπορικά σήματα που εξάγει γιατί τα ποσά που εισφέρουν είναι ψίχουλα μπροστά στην Νο1 βαριά βιομηχανία των ΗΠΑ δλδ την παραγωγή όπλων(όλων των ειδων απο πυρηνικά έως μαχητικά αεροσκάφη).:whistle: Αναλογίσου μόνος σου σε πόσους πόλεμους έχουν εμπλακεί (φανερα ή μη) οι ΗΠΑ.Θυμίσου τι συνέβη στην Σερβία όπου την χρησιμοποίησαν για να δοκιμάσουν τα νέα τους(τότε) πυρηνικά όπλα:( Ή μήπως δεν ήταν υπευθυνοι για την εισαγωγή του νέου είδους πολέμου με την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας;Να κάνουμε και λίγη γεωγραφία για να δούμε πόσο κοντα στις ΗΠΑ βρίσκονται οι χώρες που γίνεται χρήση πυρηνικών όπλων.Χμ,σε αποσταση ασφαλείας ώστε οι παρενέργειες τους που θα διαρκέσουν 3 και 4 μετέπειτα γενιές να είναι έναν ωκεανό τουλάχιστον μακρυά απο τους "πλανητάρχες":whistle:
Όσον αφορά την Ευρώπη και εν κατακλείδι την Ελλάδα πέρα απο την ευρωπαική ένωση ανήκουν και σε κάτι πιο μεγάαααλο το ΝΑΤΟ.Και είναι υποχρεωμένες και στρατεύματα να στείλουν (φανερά ή κρυφά) και να βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό κι ότι ζητηθεί τεσπα απο τον "μεγάλο αδερφό".
Εχρ ούτε εγώ υποστηρίζω τον θρησκευτικό πόλεμο(τζιχάντ δεν το λένε;) όμως δεν μπορώ να δεχτώ να συγκαλείπτουμε τα πάντα κάτω απο το πέπλο της παγκόσμιας ειρήνης.:mad:
Να κάνουμε ένα μακροχρόνιο πείραμα.Ποια χώρα έχει αρχίσει να ανησυχεί τον παγκόσμιο οργανισμό εμποριου για την ξαφνική της άνοδο;Τους έκανε όλους να αναρωτιούνται πως κατάφερε να καλύψει τις ανάγκες του υπερπλυθησμού της σε ενέργεια;Που τα βρήκε τόσο αποθέματα;Και σε τι αποσκοπεί η εμπορική της συνεργασία με την Κίνα;Η χώρα είναι η Ινδία.Που κατα την γνωμη αν ξεμυτίσει λίγο παραπάνω σε 20 χρόνια(μην πω και πιο σύντομα) θα αρχίσουν οι "ειρηνευτικές διαβουλεύσεις" και προς τα εκεί.:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Michael

Νεοφερμένος

Ο Michael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Πιστεύω ότι το Ιράν δικαιούται πυρηνική τεχνολογία. Γιατί πολλοί δυτικοί να έχουν και αυτοί οχι? Φυσικά και δικαιούνται. Πρέπει και αυτοί να αναπτυχθούν περισσότερο και η πυρηνική ενέργεια θα βοηθήσει σ'αυτό το δρόμο της ανάπτυξης που έχουν διαλέξει. Ποιόσ κάλεσε ως χωροφύλακες τις Η.Π.Α, να διαφεντέψουν την ανθρωπότητα? Το Ιράν πολύ καλα κάνει και ανεβάζει τους τόνους. Ωφείλει να προστατέψει τα κεκτημένα. Δεν είδα τις Η.Π.Α να αντιδρούν στα σχέδια των Τούρκων για ανάπτυξη Πυρηνικών εργοστασίων. Γιατί άραγε?... :P

(Η 2η παράγραφος σβήστηκε διότι το ύφος ήταν πολύ ειρωνικό εις βάρος μελών του forum)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Γιάννης

Περιβόητο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4,851 μηνύματα.
Μπράβο σε αυτόν που ξεκίνησε το θέμα, σαν να δίνουν σοκολάτα σε παιδί είναι για εμένα! Λοιπόν ξεκινάω...

1) Δεν έχει καμία σημασία αν το Ιράν αναπτύσει η όχι πυρηνικά οι αμερικάνοι θα τους την πέσουν όπως την έπεσαν στο Ιράκ κυρίως λόγο γεωγραφικής θέσης. Τι θέλω να πω με αυτό. Η μεγαλύτερη ενεργή απειλή στον αιώνα μας είναι η λαική δημοκρατία της Κίνας με πληθυσμό πάνω απο 2 δις περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Γης. Σε μια πιθανή στρατιωτική κίνηση της Κίνας ούτε η Ευρωπαική Ένωση (320 εκατ. κάτοικοι)μαζί με της Η.Π.Α (290 εκ. κάτοικοι) δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τα κινεζικά στρατευματα να προελάσουν. Έχόντας λοιπόν οι ΗΠΑ αεροπορικές βάσεις σε Ιραν, Ιρακ, Τουρκία μπορούν άμεσα να απειλήσουν την Κίνα με ένα άμεσο χτύπημα είτε με βιολογικά χημικά η και με αεροπορικό βομβαρδισμό.

2) Κατακτώντας το Ιράν η αμερική περικυκλώνει και την 2η και την 3η πιθανή απειλή για εκείνη, την Ευρωπαική Ένωση και τις χώρες της Μέσης ανατολής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξεις πόλεμο σε 2 μέτωπα και η Ε.Ε το γνωρίζει αυτό.

Και κάτι για το τέλος, μην σας φαίνονται τρελά όλα αυτά γιατί όσο πάμε οι φυσικοί πόροι της γης εξατλούνται και όλοι χρειάζονται επέκταση, άλλωστε το να πολεμάμε είναι στην φύσης μας, Ο Χίτλερ ξεκίνησε το κατακτητικό του έργο "ελευθερώνοντας" την Αυστρία και αφαιρώντας σημαντικά κομμάτια γης απο την Πολωνια πάντα με την πρόφαση ότι εκεί έμεναν καταπιεσμένοι Γερμανοί, όλο αυτό έγινε με την ανοχή των συμμάχων και μετά ξέρουμε την συνέχεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

crazyhelen

Διάσημο μέλος

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,771 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:
Μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ μεγάλη συζήτηση για το γιατί πολλοί από τους αραβικούς λαούς έχουν φτάσει σε τέτοια σημεία απελπισίας, ώστε παιδιά κάτω των 18 να κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας.Δεν τα βάλανε ξαφνικά όλοι με την Αμερική γιατί έτσι τους είπε το Κοράνι.

Αν έχεις γαλουχηθεί με μοναδικό σκοπό της ζωής σου να αποτινάξεις από πάνω σου τον εχθρό (βλ. Αμερική), αν αυτος ο εχθρός σου έχει στερήσει τα πάντα, σε όλα τα επίπεδα, αν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ να χάσεις, γιατί ποτέ δεν σου άνηκε ΤΙΠΟΤΑ, τότε σαφώς και γαζώνεσαι με εκρηκτικά και όποιον πάρει ο χάρος.

Απλά, στο μόνο που διαφωνώ, αλλά δεν μπορώ να το στηρίξω πουθενά, είναι ότι πίσω από τα εγκλήματα του κόσμου, κρύβονται οι Αμερικάνοι. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Μπους και ο κάθε Μπους δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πιόνι στα χέρια των Εβραίων. Αυτοί κάνουν κουμάντο σ'αυτόν τον πλανήτη, είτε μας αρέσει, είτε όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Michael

Νεοφερμένος

Ο Michael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Συγχαρητήρια φίλε, έθιξες τους βαθύτερους και πραγματικούς λόγους του επερχόμενου πολέμου. Τα γεράκια ή μάλλον ΚΟΡΑΚΙΑ του Αμερικανικού πενταγόνου, ακονίζουν τα νύχια τους και τα ράμφη τους για έναν νέο καθαρά επεκτατικό πόλεμο. Όλα τα άλλα είναι απλά τα προσχήματα για τη παγκόσμια κοινή γνώμη και τίποτε άλλο. Αυτή είναι και το ουσιαστικό εμπόδιο. Μόνο οι μάζες μπορούν να αποτρέψουν αυτό το πόλεμο και όλοι πρέπει να το κατανοήσουμε γρήγορα για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης. Θυμάστε το Βιετνάμ? Οι αντιδράσεις μέσα στις Η.Π.Α αλλά και σε όλο το κόσμο, ανάγκασαν τις Η.Π.Α να τα μαζέψουν και να φύγουν ταπεινωμένες, για να μην αναφέρω την ηρωική αντίσταση των Βιετκόγκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Γιάννη,
Λογικά και αληθινά θα ήταν όλα αυτα που έγραψες, αν ζούσαμε αρκετές δεκαετίες πίσω και δεν ήμασταν στο 2006. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τότε, τόσο σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, όσο και σε στρατιωτικό. Η τεχνολογία έχει αλλάξει άρδην επιβάλοντας νέες αρχές και δεδομένα σε αυτό που λέμε ''Τέχνη του πολέμου''. Και αυτές θα ανανεωθούν αν δεν αλλάξουν πλήρως τα επόμενα χρόνια. Πάνε οι καιροί που το μέγεθος του στρατεύματος, έκρινε ή έστω έδινε το πλεονέκτημα για τη νίκη. Πάνε οι καιροί που οι γεωγραφικές θέσεις και αποστάσεις καθόριζαν τις κινήσεις των στρατευμάτων. Πάνε οι καιροί που ο ψυχιμός του στρατιώτη έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στη μάχη. Φυσικά και έχουν ακόμα τη σημαντικότητά τους, ΑΛΛΑ δεν είναι αυτά που κρίνουν μια αναμέτρηση. Η τεχνολογική έκρηξη μετά το τέλος του 2ου Π.Πολέμου, τα προσπέρασε όλα αυτά με ταχύτητα.

Οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται αν το δούμε ρεαλιστικά να επειχηρήσουν την κατάκτηση του Ιραν. Δεν τους συμφέρει να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτό που είναι το πιθανότερο είναι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και το οικ.εμπάργκο. Δε πρόκειται να ανοίξουν και άλλη πληγή, τη στιγμή που τα στρατεύματά τους έχουν καθηλωθεί στο να ελέγχουν το Ιράκ. Αν όλα πήγαιναν κατ'ευχήν γι'αυτούς στο Ιράκ, τότε ίσως σκέφτονταν και την εισβολή και κατοχή και του Ιράν. Και λέω ίσως γιατί το να υποτάξουν το Ιράν ίσως είναι καπως εύκολο, το δύσκολο έως αδύνατο θα είναι να το ελέγξουν μεταπολεμικά - Βλέπε το μικρότερο πλυθυσμιακά και γεωγραφικά Ιράκ. Άλλο η στρατιωτική επικράτηση και άλλο η κατοχή μιας χώρας. Αυτό όμως είναι μια υπόθεση και οι υποθέσεις δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει να εγκταστήσουν βάσεις στο Ιράν, ούτε το πετρέλαιο αλλά να σταματήσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα που είναι απειλή γι'αυτούς αλλά κυρίως για το Ισραήλ. Το Ιράν είχε και έχει δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεσμπολάχ στο Λίβανο. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν βάσεις, στο Ιράκ, το Κουβέιτ, Τα Η.Α.Ε, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Ομάν και πιο Ανατολικά στρατηγικούς συμμάχους όπως Ινδία και Πακιστάν. ΚΥΡΙΩΣ το Πακιστάν. Τέλος έχουν βάσεις στη Νοτιο Κορέα και δεσμούς με την Ιαπωνία και τη Ταιβάν, που είναι πολύ πιο κοντά στη Κίνα απότι το Ιράν...(ΑΝ οι αποστάσεις παίζουν κάποιον μικρό ρόλο) Και όλα αυτά τη στιγμή που μέσα σε 15 ΛΕΠΤΑ, από τότε που θα δωθεί το πράσινο φώς, μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε πρωτεύουσα στο κόσμο με πυρηνικά, από υποβρύχια και αεροπλανοφόρα... Οι εγκαταστάσεις βάσεων ανά το κόσμο δεν έχουν σκοπό να αποτρέψουν τα Κινεζικά στρατεύματα να προελάσουν, αφού ένας συγχρονος πόλεμος γίνεται με κουμπιά από απόσταση και όχι με τουφέκια, αλλά η <<αστυνόμευση>> περιοχών, η προστασία διαφόρων κυβερνήσεων από εσωτερικούς εχθρούς και η παρουσία ως δύναμη αποτροπής (Και δε μιλάω για περιπτώσεις καθολικής σύγκρουσης) Όσο για το πετρέλαιο, έχοντας εξασφαλίσει το Ιράκ, το δεύτερο σε μέγεθος αποθεμάτων πετρελαίου και φυσ. αερίου και όλες σχεδόν τις άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της περιοχής, αυτό δεν αποτελεί κίνητρο για εισβολή και κατάκτηση του Ιράν. Αν το δούμε σφαιρικά οι Η.Π.Α ελέγχουν πολύ μεγάλο μέρος των πετρελαιοπηγών σε όλη την υφήλιο, άμμεσα ή έστω έμμεσα. ΔΕΝ εξαρτώνται ενεργειακά από το Ιράν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Γιάννης

Περιβόητο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4,851 μηνύματα.
Crow δεν εξαρτόνται τώρα αλλα γενικά τα αποθέματα σε 10-20-30 χρόνια θα έχουν μειωθεί σε σημαντικό σημείο, εδώ το τρίτο ραιχ ρίσκαρε τα πάντα με το να επιτεθεί στις πετραιλεοπηγές στον καύκασο γιατί οι ενεργειακές του ανάγκες δεν το κάλυπταν και μιλάμε για 60 χρόνια πριν.

Η αριθμιτική δύναμη ανεξάρτητα με την τεχνολογία παίζει ρόλο μπορεί να σούπερ μαχητικά των ΗΠΑ να μπορούν να καταρίψουν άνετα 5 κινεζικά mig, αλλα τι γίνεται όταν οι μεν έχουν π.ψ 15.000 μαχητικά και οι δε 350.000 η ακόμα πως μπορείς να βάλεις 1.000.000 στρατιώτες (χωρίς εφεδρείες) να αντιμετωπίσουν 50.000.000 στρατιώτες κάποιες φορές ανεξάρτητα με την τεχνολογία χρειάζεται και η αριθμητική υπεροχή. Να φανταστείς ότι το μίνιμουν προέλασης τεθωρακισμένο είναι τουλάχιστον 3 προς 1 και αυτό είναι που ισχύει σήμερα!
Η κατάκτηση του Ιράν είναι μια στραηγική κίνηση των ΗΠΑ όχι με την μορφή κατοχής που έχουμε συνηθήσει αλλα με την μορφή "επίβλεψης" όπως στο Ιρακ. Άλλωστε ακόμα και τώρα οι αμερικάνοι στο Ιράκ κάνουν ότι θέλους, παίρνουν όσους πόρους θέλουν και εκπαιδεύουν τα στρατευματα τους σε εμπόλεμη ζώνη. Καλύτερη εκπαίδευση δεν υπάρχει. Τι νομίζεις ότι οι απώλεις των 2-3.000 στρατιωτών είναι κάτι σημαντικό για αυτούς μπροστά στα οφέλη που έχουν, ή μόλις "αποστρατικοποιηθεί" το Ιρακ δεν θα βάλουν άλλη χώρα στον στόχο.
Το ωραίο είναι ότι ξεχάσαμε ξαφνικά ότι η Ινδία και το Πακιστάν είναι στα μαχαίρια και είναι Πυρινικές χώρες, τώρα τους έπιασε το άγχος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

erodia

Δραστήριο μέλος

Η erodia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Υπεύθυνος marketing. Έχει γράψει 551 μηνύματα.
Σε πολλά από αυτά που διάβασα συμφωνώ και σε πολλά όχι.
Το Ιράν δεν είναι φτωχή χώρα, το αντίθετο μάλιστα, είναι πολύ πλούσια.....έχουν πετρέλαιο και είναι η δεύτερη -αν δεν κάνω λάθος- χώρα σε παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου ανα την υφήλιο.....και ήδη πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία για το εμπόριο ουρανίου.
Η ποιότητα ζωής τους μπορεί να έχει διαφορές με αυτή των δυτικών, αλλά αυτο δεν σημαίνει πως δεν ζούνε καλά, έχουν όλες τους τις ανέσεις, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.....
Όσον αφορά το φανατισμό, δυστυχώς εδώ υπάρχει μια σύγχυση και αυτό οφείλεται στην παρερμηνεία μιας παράγραφου που αναφέρεται στο Κοράνι. Στο Κοράνι λοιπόν σε κάποιο σήμειο αναφέρει πως "όταν κάποιος "θυσιαστεί" για την πατρίδα του,την θρησκεία ή την οικογένεια του, τότε αυτός πηγαίνει κατευθείαν στο ανώτερο σκαλοπάτι του παραδείσου"...και φυσικά εκτός από τον παράδεισο, αυτός γίνεται αυτομάτως εθνικός "ήρωας" και η οικογένεια του αποκτά δόξα και φήμη......Σ'αυτο φταίει ως ένα σημείο και το εκπαιδευτικό σύστημα τους αφού το Κοράνι διδάσκεται στα σχολεία ως βασικό μάθημα, αλλά απαγορεύεται να εκφράστουν απορίες ή επιπλέον διευκρινήσεις.
και τέλος πιστεύω πως καλά κάνει το Ιράν με τα πυρηνικά και μην ακούω για διαπραγματεύσεις, γιατί και να συμφωνούσε το Ιράν σε μια τέτοια κίνηση, κάθε άλλο πάρα κερδισμένη θα έβγαινε από αυτη την υπόθεση.....θα ορμούσε η "μαμά" Αμέρικα και σίγουρα η Μ.Βρετανία για να προστατέψει ντεμεκ το Ιραν και από πίσω θα την "άρμεγε" κανονικά, υποχρεώνοντας και τους Ιρανούς να δουλεύουν για αυτους σαν σκλάβοι - στην ίδια τους την χώρα!!!!!-Οπότε είτε έτσι έιτε αλλιώς μάλλον χαμένοι θα είναι.....ασ παίξουν λοιπόν το τελευταίο τους χαρτί και ποιος ξέρει.....κάποτε κάποτε γίνονται και θαυματα
Σωστή ή λάθος.....αυτό πιστεύω.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Τα 2/3 των πετρελαϊκών αποθεμάτων είναι στη μέση ανατολή που οι Η.Π.Α, ελέγχουν άμμεσα ή έμμεσα στη μεγάλη πλειοψηφία, μετά και την κατάληψη του Ιράκ. Φυσικά και τα αποθέματα με αυτό το ρυθμό κατανάλωσης θα ελαχιστποιηθούν τα επόμενα χρόνια, γι'αυτο οι Η.Π.Α είναι πρωτοπόροι μαζί με τους Ιάπωνες στη χρήση και ανάπτυξη νέων μορφών τεχνολογίας. Όσο για το τρίτο Ράιχ, τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί όλα τα αποθέματα πετρελαίου που έχουν σήμερα και το πετρέλαιο έφθανε πιο δύσκολα στους Γερμανούς από κατεκτημένες χώρες. Π.χ, στη Σαουδ. Αραβία, το Β.Πόλο και σε άλλες Αραβικές χώρες, είχαν ανακαλυφθεί νέα κοιτάσματα, μετά το πόλεμο.

Οι Η.Π.Α, ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ της Κίνας και σε συμβατικές δυνάμεις εξοπλισμού, με εξαίρεση τον αριθμό στρατευσίμων και σε χρήμα (ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ) για νέες έρευνες και τεχνολογίες και σε πυρηνικά όπλα. Δυστυχώς δε μπορώ να παραθέσω τα ακριβή στοιχεία, είναι σε ένα βιβλίο που τώρα δε ξέρω που έχω, αλλά θυμάμαι καλά ότι οι Η.Π.Α υπερτερούσαν απο οποιονδήποτε άλλο, από χρήμα για αμυντικές δαπάνες έως αριθμό αρμάτων, καραβιών και αεροπλάνων - ΧΩΡΙΑ η τεχνολογική υπεροχή τους σε όλους τους τομείς. Σε καμία περίπτωση δε πιστεύω ότι ο αριθμός των στρατευμάτων του καθενός θα παίξει ουσιαστικό ρόλο σε πιθανή καθολική αναμέτρηση. Όχι σήμερα. Εξάλου οι Η.Π.Α, λίγο υπολείπονται σε νούμερα στρατιωτών της Κίνας (Οχι εφεδρείες) Νομίζω 1 εκατ διατηρεί ο ένας και 1,5 ο άλλος. Ώσπου να καλέσουν εφέδρους θα έχει τελειώσει ο πόλεμος που θα ναι πολύ πιο σύντομος και καταστροφικός απ το Β Π.Π... (Αν γίνει ποτέ)

Οι φαντάροι τους φυσικά και είναι αναλώσιμοι στο Ιράκ, όπως και ότι δεν υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση από το να είσαι σε πραγματική μάχη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτεθούν για να καταλάβουν το Ιράν. Πέρα όλων των άλλων θα ήταν και βαρύ το οικονομικό πλήγμα για αυτούς. Η οικονομία τους θα λειτουργούσε σε συνθήκες πολέμου. Δεν τους συμφέρει να ανοίξουν τρίτο μέτωπο μετά από Αφγανιστάν και Ιράκ. Φαντάζεσαι πόσους επιπλέων στρατεύσιμους θα χρειαστούν για να ελέγξουν το αχανές Ιράν των 70 εκατομυρίων? Και τα θύματα? Μπορεί να μην τους νοιάζει στη πραγματικότητα αλλά ωφείλουν να κάνουν ότι τους νοιάζει για τα μάτια της κοινής γνώμης. Θα ξεσηκωθεί θύελλα αν αρχίσουν να έρχονται νέα φέρετρα από το Ιράν, άμα μπουν νέοι φόροι για ένα νέο κατακτητικό πόλεμο, όπως και αν τον πούν. Ήδη οι διαδηλώσεις έχουν αρχίσει στις Η.Π.Α και είναι μαζικές, φαντάσου να κατακτήσουν και το Ιράν τί έχει να γίνει... Γι'αυτό και πιστεύω ότι αν γίνει κάτι θα είναι απλά αεροπορικές επιδρομές και εμπάργκο.Τίποτε άλλο - Τουλάχιστον αυτό πιστεύω θα γίνει στη πραγματικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
"Απλά αεροπορικές επιδρομές και εμπάργκο"...Δε νομίζω ότι θα το πάρουν τόσο απλά ούτε οι ιρανοί ούτε και οι υπόλοιποι άραβες.Και όπως λογικά λένε και οι υπεύθυνοι του Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα δε ματαιώνεται.Ίσως καθυστερήσει αλλά δεν ακυρώνεται.
Σωστά λέει ο Γιάννη για Πακιστάν και Ινδία που είναι και οι δύο πυρηνικές δυνάμεις και πού και πού "ψιλομαλώνουν" για το Κασμίρ...Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι χώρες ή και η Β. Κορέα ή το Ισραήλ αποτελούν μικρότερο κίνδυνο από το Ιράν για την παγκόσμια ασφάλεια.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ΗΠΑ τώρα τελευαία και συγκεκριμένα μετά τους δίδυμους πύργους, δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα."Προληπτικός πόλεμος"???Πού ξανακούστηκε αυτό?Είμαστε σοβαροί?Αυτή η έκφραση τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν πόλεμο ουποδήποτε και οποτεδήποτε για να "προλάβουν"υποτίθεται τον άλλο, παρακάμπτοντας συνεχώς τον ΟΗΕ και το συμβούλιο ασφαλείας.
Κανείς δεν αρνείται ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο δυνατές από όλους τους άλλους.Δε θα είναι όμως έτσι για πάντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 3,375 μηνύματα.
δεν αποκλείεται και προληπτική επίθεση με πυρηνικά όπλα κιόλας ε. αυτά είναι, fight fire with fire :P. όχι, παίζουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από erodia:
Σε πολλά από αυτά που διάβασα συμφωνώ και σε πολλά όχι.
Εγω απολυτα μονο με τον Crow_of_Darkness συμφωνω :/::(:clapup::)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:
δεν αποκλείεται και προληπτική επίθεση με πυρηνικά όπλα κιόλας ε. αυτά είναι, fight fire with fire :P. όχι, παίζουμε.
Γιατί, υπάρχει καλύτερη μέθοδος πρόληψης?Κάνεις το Ιράν έρημο/θάλασσα/το ισοπεδώνεις τελοσπάντων και είσαι σίγουρος ότι δε θα βρεθεί ιρανός να σε πειράξει.Κι αν ξεφύγει κανένας ισοπεδώνεις και το πιθανό μέρος που θα πάει.Για να κοιμάααι ήσυχος βρε παιδί μου :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
εξακολουθώ να καλύπτομαι συνεχώς απ τον faithplus αλλά υπάρχει ένα σημείο που κατά τη γνώμη μου ο crow έχει μεγάλο δίκιο.... Το να ανοίξουν αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ ένα δεύτερο μέτωπο με το Ιράν ενώ ακόμα έχουν ανοιχτό το μέτωπο με το Ιράκ δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση.... μάλλον για την ακρίβεια θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος!
Και δεν θα έλεγα ότι φημίζονται για τέτοιου είδους λάθη.... εκτός αν υπάρχει από πίσω κάτι άλλο που πιθανά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι απλοί θνητοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με όλους σας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Τα πυρηνικά δεν είναι παιχνιδάκι και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πυρηνικά όπλα. Να αφοπλιστούν όλοι αν γίνεται! Γίνεται; Μπαααααααααα:|
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Michael

Νεοφερμένος

Ο Michael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Σε περίπτωση που γίνει η επίθεση, αυτό που εύχομαι εγώ είναι το Ιράν να δώσει ένα γερό μάθημα στους ιμπεριαλιστές συμμάχους. Αξέχαστο μάθημα. :D Όπως και να χει το Ιράν δεν είναι ούτε Ιράκ ούτε Αφγανιστάν. Έχει πιο ισχυρές δυνάμεις και σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών, δε νομίζω να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, θα απαντήσει. Και θα απαντήσει δυνατά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης

Περιβόητο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4,851 μηνύματα.
Μην κοιτάτε την κατάσταση στο Ιράκ τώρα αλλα το που βρισκόταν πριν απο 5 χρόνια και το που βρίσκεται τώρα. Ο έλεγχος έχει υποθετικά περάσει στους Ιρακινούς αλλά κουμάντο πάντα θα κάνουν οι ΗΠΑ στραγγίζοντας του φυσικούς πορους και αναπτύσοντας βάσεις σε άσχετα με την βαγδάτη σημεία.
Οι καθημερινές απώλειες περιορίζονται μεταξύ αμάχων και Ιρακινών στρατιωτών και ο ρυθμός απωλειών για τον αμερικανικό στρατό είναι 20-30 φαντάροι ανα μήνα, σιγά τα αυγά δηλαδή για εκείνους ειδικά να υπολογίσεις τα οφέλη.
Όσο αφορά την Κίνα εμένα ειλικρινά με φοβίζει το ότι είναι αμέτοχοι τόσα χρόνια, δεν νομίζω ότι ξέρουμε πραγματικούς αρίθμούς και επειπεδα τεχνολογίας και μην μου πείτε για δορυφόρους γιατί στην πρώτη επίθεση στο Ιράκ οι αμερικάνοι είχαν καταστρέψει αρκετές χιλιάδες... φουσκωτά άρματα μάχης και μαχητικά.
Επίσης μην ξεχνάμε την Ιαπωνία, την Ρωσσία και τις υπόλοιπες χώρες και τις πιθανές σημαχίες τους, αυτοι δηλαδή τι είναι χαζοί ή σε πιθανό πόλεμο δεν θα κάνουν μια συμμαχία μεταξύ τους.
Και κάτι τελευταίο για την Κίνα, όταν η ΕΣΣΔ διαλύθηκε όλη αυτή η τεχνολογία (πολύ πιο προηγμένη απο των ΗΠΑ) καθώς και σημμαντικός αριθμός αεροσκαφών, τανκς, πυρηνικών ακόμα και επιστημόνων πόσο απίθανο θεωρείτε να "βρέθηκε"¨στην Κίνα?
Επίσης μην ξεχνάμε με τις αρχές που μεγαλώνει ένας δυτικός και με τις αρχές που μεγαλώνει ένας κουμουνιστής, εκεί το κράτος είναι πιο πάνω και απο την ζωή τους οπότε φανταστείτε με τι ζήλο θα πολεμήσουν για την χώρα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Δείτε τι κουφά δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν! Πως έμπλεξε μέσα Γερμανούς, Εβραίους, Σιωνιστές, Χίτλερ, συνωμοσιολογία και ... ιστορία (χο! χο! χο!) δεν ξέρω! Αυτή η χώρα δεν αποτελεί απειλή για τον κόσμο; Ίσως όχι όσο οι ΗΠΑ, αλλά νομίζω πως ναι. Δικαιωμά τους είναι να αναπτύσουν ότι πυρηνικά θέλουν, για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά όταν απειλούν έτσι ΆΜΕΣΑ με πόλεμο άλλη / άλλες χώρες νομίζω πως η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Δηλώσεις του Ιρανού προέδρου:
«Ορισμένοι από τους λαούς της Ευρώπης πληρώνουν ακόμα τις συνέπειες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Δείτε τον γερμανικό λαό. Πριν τρεις γενιές ξέσπασε ένας πόλεμος, αλλά μετά από 60 έτη ένας έξυπνος λαός τελεί υπό την ομηρία του Β' Παγκόσμιου πολέμου» τόνισε σε ομιλία του την Πέμπτη.
Και εξήγησε: «Δεν έχει το δικαίωμα να έχει ανεξάρτητη πολιτική ο γερμανικός λαός, όπως δεν έχει δικαίωμα να έχει τη δική του άμυνα. Κάθε πολίτης της Γερμανίας που γεννιέται, πρέπει να δίνει λόγο στους ακόρεστους και αλαζόνες σιωνιστές».
«Φυσιολογικά, όταν επισκέπτεστε μία χώρα, σε κάθε πόλη της υπάρχει ένα σύμβολο λαϊκής υπερηφάνειας, αλλά στη Γερμανία σε κάθε πόλη αναγέρθηκε ένα μνημείο, για να δηλώνει στον λαό ότι οι γονείς και οι παππούδες ήταν δολοφόνοι που πρέπει να δίνουν λόγο στους σιωνιστές» προσέθεσε.
«Ήρθε ο καιρός να μην νιώθουν πλέον ένοχοι οι Γερμανοί, για εγκλήματα, που διαπράχθηκαν πριν από 60 έτη» τόνισε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατηγορώντας και πάλι τους «σιωνιστές, που εγκληματούν κατά των Παλαιστινίων».

Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ladycat

Δραστήριο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 437 μηνύματα.
βλεπω το αμερικ(λ)ανακι να ριχνει καμια πυρινικη στο ιρακ κ να γινομαστε ολοι μαζι σταχτη κ μπουρμπερη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hetfield

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Hetfield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 364 μηνύματα.
Ειναι πολυ πολυπλοκη η ιστορια. Απο τη μια πλευρα, η πυρηνικη τεχνολογια θα εξαφανισει την ενεργειακη κριση που υπαρχει τελευταια στο πλανητη. Επισης καθε χωρα δικαιουται να εχει πυρηνικη τεχνογνωσια/τεχνολογια. Απο την αλλη, τα πυρηνικα βλαπτουν το περιβαλλον. Θεωρητικα η ποσοτητα μολυνσης ενος χωρου με ραδιενεργεια ειναι γνησιως φθινουσα, δηλαδη η ποσοτητα της ραδιενεργειας συνεχως θα μειωνεται με την παροδο πολλων ετων αλλα ποτε δεν θα μηδενιστει!
Τελος ουτε να συζηταμε το ενδεχομενο της επιδρομης, γιατι τοτε θα ξεσπασει ανελεητος πολεμος με πυρηνικα και... Αντιο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top