Τι πρέπει να κάνεις μετά από τροχαίο που δεν είχε απλά σπασμένα φανάρια

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
Γραφει ο ΚΟΚ τι γινεται

  1. αν στα πλαισια της παροχης πρωτων βοηθειων απο καποιον αδαή σε καποιον τραυματισμενο οδηγο (π.χ μεταφορα / εξαγωγη του απο το οχημα ή παροχή άλλης βοηθειας), η κατασταση του δευτερου επιδεινωθεί ή επελθει ακομη και θανατος? Τι νομικες συνεπειες έχει ο προσφέρων βοηθεια, οταν η βοηθεια του φερνει αντιθετα αποτελεσματα? Αφηνει τον τραυματισμενο εκει που ειναι - με κινδυνο να πεθανει ή τον φροντιζει - με κινδυνο ενδεχομενως να συμβει το ίδιο?

  2. Εαν ψυχανεμιζεσαι κινδυνο για τη δικη σου ζωή, (υποχρεουσαι παρολα αυτα να) επιχειρείς να βοηθησεις ή περιμενεις να ερθει βοηθεια? Κι αν αυτη η βοηθεια φτασει καθυστερημενη και ο τραυματισμενος πεθανει, ενω θα μπορουσε ισως να ειχε σωθει με βοηθεια μας - την οποια ωστοσο δε δωσαμε απο φοβο για τη δικη μας ζωη?
Τι "ζυγισματα" / προτεραιοτητες ισχυουν? Προστατευουμε παντα τη δικη μας ζωη εις βαρος της άλλης?

Δυστυχηματα δε συμβαινουν μονο (βολικά) στον αστικό ιστο, οπου υπαρχει σιγουριά, δε χρειζονται προσωπικες αποφασεις,μα και σε απομακρυσμενα σημεια, οπου χρειαζεται ως διασωστης να παρεις αμεσες αποφασεις - για τις συνεπειες των οποίων ισως και κληθεις να λογοδοτησεις.....
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top